Halis Parlak 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Sen ps 2 yi beğeniyorken hayli hayli ps3 ü beğenirsin.Islak zemin performansı eagle f1 asymetric 2 den daha iyidir diye düşünüyorum.Michelin tek sıkıntısı çabuk yıpranması ve balon yapması. Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 arkadaşlar merhaba. dün oğle sıcağında lastiklerim beni ciddi olarak zorladı.. duragrip kullanıyorum 175-65-14 boyutunda. tamam fazla bişey beklemiyorum ancak soğuk havada sanki performans latiğiymiş gibi performans gösterip sıcakta bu denli patinaja ve kopmalara gelmesi aklımı karıştırdı. Islak performansından gayet memnun kuruymuş gibi davranıyor ama benim bildiğim sıcak havada iyi performans vermesi gerekmez mi ?? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 arkadaşlar merhaba. dün oğle sıcağında lastiklerim beni ciddi olarak zorladı.. duragrip kullanıyorum 175-65-14 boyutunda. tamam fazla bişey beklemiyorum ancak soğuk havada sanki performans latiğiymiş gibi performans gösterip sıcakta bu denli patinaja ve kopmalara gelmesi aklımı karıştırdı. Islak performansından gayet memnun kuruymuş gibi davranıyor ama benim bildiğim sıcak havada iyi performans vermesi gerekmez mi ?? Lastik havalarını kontrol edin Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 12 Haziran 2012 Paylaş 12 Haziran 2012 Lastik havalarını kontrol edin dediğiniz üzere havalarına baktım kimisinde 1 kimsinde 2 psilik bir basınç farkı vardı. Dün belkii bilen bilir E-6da kemerburgaz sapağından sapıp alibeyköye dönmek için tuhaf ve sert bir viraj var orada denedim daha önce kopma yaşadığım hızda girdim direksiyon hareketlerimi daha yumuşak tutarak gayet güzel döndü, sorun bendeymiş ) Fren konusunda da bitmek üzere olan balataların kilitlenmeyle (ABS yok) etkili fren arasında ki sınır çok ince yani etkili fren yaparken kitlenmesi an meselefi çünkü pedal çok aşağıda kavriyor diski... Yorum bağlantısı
Seyit Ural 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Geçen Eylül ayında eskimiş ve kabaklaşmış Hankokların yerine Efficientgrip(205/55/R16) aldım ve yaklaşık 5000 km.kullandım.Genel olarak memnunum.Özellikle ses yalıtımından şikayet edilen Focus TDCİ'lerde bariz rahatlık sağlıyor.Patinaj da en dik yokuşlarda bile çok nadiren meydana geliyor.sürtünmenin azalmasından ötürü performans+yakıt tüketimi de düzeldi.Genel olarak tavsiye edilebilecek bir lastik Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 (düzenlendi) Efficientgripleri alalı 4 ay oldu. ER300'lere göre bence çok memnunum. Fiestanın süspansiyonu ile çok iyi uyum sağladı. Tam istediğim lastik diyebilirim. Yol tutuşu kesinlikle ER300'le göre daha iyi. ER300'de virajda gaza yüklendiğimde önden yakma başlayıp araba düz giderdi, gaz kesitiğimde arka taraf kaymaya başlardı. O olay tamamen ortadan kayboldu. Sert girdiğim virajda çekinmeden tam gazda yapabiliyorum, gazıda kesebiliyorum. Fren performansı ER300 ile aynı sayılır. ER300 asfalt seciyordu. Efficient grip yumuşak olduğu için genel olarak tüm yollarda ortalama fren performansı veriyor. Ayrıca arabanın akıcığı bariz arttı. Boşa attığımda hızı çok fazla düşmeden uzun mesafeler gidebiliyor. Ayrıca sessiz ve konforlu bir lastik. ER300'e göre bence tek eksi yanı yumuşak yanaktan dolayı yüksek hızlarda yan rüzgarların hissedilmesi.. Araba çizgisinden çıkmıyor ama hafif esnemeler var. Bu esneme çok fazla değil. 120 km/sa hız ile 170 km/sa hızdaki esnemeler aynı sayılır. Hız arttıkca kontrolsüzlük çok fazla artmıyor. 16 Haziran 2012 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akif Özkan 27 Haziran 2012 Paylaş 27 Haziran 2012 yolu ER300 den daha iyi tuttuğuna göre primacy hp den iyi tutacaktır efficengrip.Şu dikkatimi çekti Ayhan. Süspansiyonlar ile uyum sağladığından bahsetmişsin.Yanlış anladıysam düzelt.Süspansiyonun salınımı ile lastiğin gördüğünü varsaydığımız süspansiyon salınımı bir nevi senkronize mi oldu ? Biraz da bu sebeple mi sert lastik her araçta iyi yol tutuyor? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 27 Haziran 2012 Paylaş 27 Haziran 2012 ER300 bazı durumlarda sert olduğu için Efficientgripten daha iyi yol tutuyordu ama yine sertliğinden dolayı çok asfalt seçiyordu. Ortalama yol tutuşa baktığımda Efficietgrip daha iyi. Belki yanaklar ER300 gibi daha sert olsa her konuda çok daha iyi bile olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Optigrip ile yaklaşık 13 bin km'yi devirdim,tek kelime mükemmel ve halada devam ediyor. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Ay başı iş amaçlı gittiğim Avusturyada Kiralık olarak kullamdığım araçta lastik olarak Vector 5 vardı .Bende deneyimimi paylaşmak istedim.Araba 1.2 opel corsa idi bu araçla ilgili deneyimimi paylaşmak istemiyorum bari siz üzülmeyin .Nasıl bir donanım olduğunu çözemedim zaten arabada 1.2 motor var ama koltuk ısıtma da var neyse .Arabayı münih havalimanı europecar dan kiraladık otobana çıktık avusturya Wörgl kentine geldik .Yolda ;bu arabanın normal karekterini bilmiyorum ama lastikten dolayı herhangi bir konforsuzluk hissetmedim.Zaten lastikleri şehre gidince deseninden dolayı fark ettim, yanımdaki arkadaşıma aa bu ne ya bize kış lastikli arabamı vermişler dedikten sonra Vectör yazısını ve 4 mevsimi simgeleyen işaretleri görünce anladım. Hah dedim Çağlar abinin tek gerçek 4 mevsim lastiği dediği lastikten takmışlar .Daha sonra diğer kiralık arabalardada bu lastikleri görünce kiralama firmalarının her koşulda kullanmak üzere bu lastikleri taktıklarını anladım. Tabi kış şartlarında kullanma olanağım olmadı ama ortalama 15 ile 20 derece sıcaklıkta kuru yolda,ıslak,sağnak yağış altında test ettim.Doluya bile yakalandık burada. Sanırım haberlere falanda çıkmış.Lastik bahsettiğim koşullarda gayet başarılıydı.Desenlerine bakınca acaba kışın İstanbul da beni kurtarmaz mı bu lastik diye düşünmedim değil.özellikle buzda ve hafif karda gider gibi ama ? .Bu düşüncemin sebebi kış lastiklerine göre sessiz ve kuruda daha başarılı olacağını düşündüğüm için bir hafta kar yağan şehrimizde 4 olmasada (hadi yazları tiril tiril performans taktığımızı düşünelim traktörlerimize ) 3 mevsim gayet uygun bir lastik olur o zaman Yanda armaları görmesem, kış lastiği vermişiniz diye heriflerle kavga edicem Yorum bağlantısı
Murat Uzun 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Sevgili Forum Üyeleri, Bugün,215 55 16 ölçülerinde goodyear eagle vektor 2 dört mevsim lastik aldım.Adedine 275 TL verdim. Doğru mu yanlış mı yaptım bilmiyorum ama bu lastik çeşidini denemek istedim.Bu lastikle ilgili izlenim ve değerlendirmelerimi kullandıkça sizlerle paylaşacağım.Goodyear teknik verilerine göre kuru zemin performansı 5 üzerinden 3,ıslak zemin performansı 4,çevre performansı ise 4 biçiminde.Yine kar ve soğuk koşullar performansı da 5 üzerinden 4 olarak değerlendirilmekte...Daha önce bu lastikle ilgili kullanım deneyimi veya bilgisi olan arkadaşlarım;bu lastikle ilgili görüşlerini aktarırlarsa bundan memnun olurum.Sevgiyle.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Sadece kışın Ankara da kullanmak için mi aldınız? Yorum bağlantısı
Murat Uzun 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Tabi ki hayır.Yaz ve kış kullanmayı planlıyorum.Üç beş günlük çok sert kış koşulları haricinde.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 focus3 yeni olmalı, orjinal lastikleri neden değiştiniz? Vector2 her mevsim için yola çıkabilme sağlar (yurt dışında yasal koşul bizde de başladı) ancak kuru ve ıslak zeminde fren mesafesini biraz uzatır bu yüzden genelde evin 2. arabalarına takarlar ki bir takım lastik masrafı daha olmasın diye. Yorum bağlantısı
Murat Uzun 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Çağlar bey,40000 km olmuştu ve diş derinliği de 3mm biraz altına inmişti.O nedenle değiştirdim.İşin doğrusu bu dört mevsim lastikleri biraz merak ettim.Biraz da kış geldi kışlıkları al tak,yaz geldi yazlık lastik tak gibi ek çabalara bu sene girmek istemedim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 km bayağı olmuş focus3 yeni. Karda buzda fazla zorlamayın, otoyolda biraz uğultu olabilir, ıslak zeminde hızı kontrollü tutun. Bunun dışında hemen hiçbir zeminde yolda bırakmayacaktır, kullanan arkadaşım vardı. Yorum bağlantısı
Murat Uzun 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Evet.Önerileriniz için size çok teşekkür ederim.Sizin de dediğiniz gibi bugün lastikle ilgili ilk izlenimim;lastik sesini küçük de olsa içeriye alması oldu. Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba bir arkadaşımızın arabasına bugün 4 adet goodyear effecientgrip lastik aldık araç megane 16 jant idi 4 tanesi 750 tl nasıl fiyat 6 taksit... 30 Eylül 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 (düzenlendi) Bilmiyorum Çağlar abi ama orijinal fabrika lastikleri idi aynısı takıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 205/55/16 mı? Evet, orjinali bu ebat. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 30 Eylül 2012 Paylaş 30 Eylül 2012 Fiyatı ne ucuz ne pahalı...Hakkı olan bir rakam Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Yenisi çıktı efficientgriplerin bilginiz olsun arkadaşlar. Yeni seri efficientgrip performance adında ve testlerde görünen o ki eskisinden çok çok daha başarılı bir lastik bu. Hatta bu sınıfta ilk 2-3 lastikten biri haline gelmiş durumda. GY leri hiç sevmezdim ta ki UG leri kullanana kadar. 3 yıl kullandım ve parasını misliyle helal ettim. Bir arkadaşa aldık F1 sahibi ve çok memnun şimdilik. Lastik işi biraz zamanla da alakalı diye düşündüğümden tam not vermeyelim ama GY gözüme çok girdi. Ben de bir takım eagle f1 asymmetric 2 alacağım sanırım. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 3 Mayıs 2013 Paylaş 3 Mayıs 2013 2013 ün 12.haftası doğumlu 225/45/17 f1 asymetric 2 lastikleri,balans dahil kredi kartına taksitle tanesi 260 TL den aldım.Michelin sonrası biraz sesli geldi ama tam test edemedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts