İçeriğe Yönlendir

Goodyear Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Gökhan Çoşkun
(düzenlendi)

fiyat olarakta goodyear daha mantıklı.alıncak lastik belli oldu.

sağolun yorumlar için. 

tarihinde Gökhan Çoşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip/

Efficientgrip

Nisandaki kampanyadan takımını 700 liraya almıştım... 2 ay sonra araçta bir titreme peydah oldu... 

Aracın sökmedik yerini bırakmadık, üç defa aks söktük, jantlar jantçıya gitti.. Araba otomatik şanzımancıya gitti. Sayısız rot balansçıya gidildi.. Falan filan.. Hiç bir sorun bulunamadı... 

Lastikleri söktürdüm, eski pirelli P7 lerimi taktırdım... Sorun ortadan kalktı.. 

Lastikleri garantiye gönderdim, Goodyear sorun yok diyerek geri gönderdi, ancak benim gördüğüm kadarıyla lastikler topal dönüyor.. 

Lastik aldığım bayi, müşteri memnuniyetinden iade ederim ben onları dedi.. Lastikleri bıraktım... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Performance değilse kesinlikle effientgrip almayın. İkisi birbirlerinde oldukça farklı lastikler. E.grip eski modeli ve oldukça şikayeti olan tüketici vardı...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Emrah Uludağ

çürüğü bana denk gelmiş. :(

Şubat ayında aldığım eff. grip perf. 70'le giderken (biraz derin ama fazla değil) logar kapağı üzerinden geçme suretiyle balon yaptı. Jantı düzelttirdim ama balon için yapacak bir şey yok dediler. Taksitinin bittiği ay balon yaptı.

Taksici olan dayım "alma yanakları zayıf" dedi ama ben yorumlara bakarak aldım. Sessiz, iyi yol tutan konforlu lastik ama bu balon olayı çok moralimi bozdu. Üzerinde 2004 üretimi çin malı lastikler varken çok daha beter çukurlara dalıp sağ salim çıkmışlığım olduğundan hiç beklemediğim bir gelişme oldu. Daha da kapısının önünden geçmem.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Şubat ayında aldığım eff. grip perf. 70'le giderken (biraz derin ama fazla değil) logar kapağı üzerinden geçme suretiyle balon yaptı. Jantı düzelttirdim ama balon için yapacak bir şey yok dediler. Taksitinin bittiği ay balon yaptı.

Taksici olan dayım "alma yanakları zayıf" dedi ama ben yorumlara bakarak aldım. Sessiz, iyi yol tutan konforlu lastik ama bu balon olayı çok moralimi bozdu. Üzerinde 2004 üretimi çin malı lastikler varken çok daha beter çukurlara dalıp sağ salim çıkmışlığım olduğundan hiç beklemediğim bir gelişme oldu. Daha da kapısının önünden geçmem.

Geçmiş olsun yumuşak hamurlu tasarruf lastiği için öngörülebilir bir sonuç. Balon sorunundan yakınıyor iseniz Bridgestone'ye geçin balon yaptırabilirseniz helal olsun aynı konforu bulamazsınız ancak taş gibi lastiktir kendileri.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Tamamen şans, eff grip Performance gayet iyidir, eski serisi tırttı, ben acaip sert girdiğim jantım yamulduğu halde banamısın demedi, her lastikte bu olabilir, yanak zayıf vs. bu sınıfta ve yumuşaklıkta lastiklerin alayı böyle, bunlar adam gibi asfalt yol lastiğidir, bizim ülkeye uygun lastik takarsan yol tutuş düşer kazık gibi sert olur ve ses yapar, sağlam ama gerisi yok, neyse, aldığın lastikte şansın yaver gider inşallah, sıkıntı ef gripte değil anlayacağın, arabalarımız aynı model ve yıl, bendeki 195-50-15 ve jantı eğdiğim hızda 100 ün üstü idi bu arada, dediğim gibi tamamen şans işi ...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Engin Kırtay

Aracıma eff grip Performance aldım 195/50/15 performansı gercekten iyi. Yalnız eski lastiğimde yapmayan, yerdeki taşı toprağı arabanın davlumbaza atıyor. araç içinden çatır çutur sesleri duyuluyor. Sanırım lastik yeni olduğu için? Bir fikriniz var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Maalesef düştüğüm bir çukur neticesinde benim ön tekerde de balonlama oldu.. onun dışında yaz boyu performansından çok memnundum. Goodyearın sitesinden yazdım durumu, bir bayiye bırakın teknik ekip incelesin dediler ama muhtemelen kullanıcı hatası diyeceklerdir.

tarihinde Mahmut Türkmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir Özkan
(düzenlendi)

Bende eff grip aldim sol on lastigim cukura dusmedigim halde balon yapti alali daha 4 ay anca oldu kesin kullanici hatasi diyecekler bidahami goodyear tovbe daha evel michellin brigestone kullandim berbat cukurlara dustugumde oldu hic bi sıkıntım olmadi

tarihinde Kadir Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim Efficientgrip lastikler, topallamaya başlamış ama biz lastikten hiç şüphelenmedik... 

Arabada bir titreme peydah oldu..

10'dan fazla rot balansçıya gittim.. Balans yok dendi, akstır dendi..

üç defa aksları söktürdüm.. Her söken sağlam dedi geri taktı.. Sonunda söken takarken sekmanını kırmış yolda aksım çıktı, yolda kaldım... 

şanzımandandır dendi, şanzımancıya gittim.. sağlam dendi..

Jant eğridir dediler.. Kayseride jantçıya gittim.. Sağlam dendi..  

Sonunda Ankarada bir rot balansçı sorunu dinler dinlemez goodyear mı dedi.. Evet dedim.. 

Komple bir takım jant lastik taktı.. Teste çıktık... Sorun yok olmuştu... 

Lastikleri aldığım bayiye götürdüm.. İnanmadı.. Garantiye gönderdi.. Garantiden red geldi..

Lastikçi ben ödeteceğim bunu dedi lastikleri bıraktım...

Sonuçta, 700 liraya yakın arıza tespitine para harcadım...

150 lira da fark vererek aynı lastiklerden bir takım daha aldım... Yapacak başka bişey yoktu... 

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Benim Efficientgrip lastikler, topallamaya başlamış ama biz lastikten hiç şüphelenmedik... 

üç defa aksları söktürdüm.. Her söken sağlam dedi geri taktı.. Sonunda söken takarken sekmanını kırmış yolda aksım çıktı, yolda kaldım... 

Sonunda Ankarada bir rot balansçı sorunu dinler dinlemez goodyear mı dedi.. Evet dedim.. 

Lastikleri aldığım bayiye götürdüm.. İnanmadı.. Garantiye gönderdi.. Garantiden red geldi..

150 lira da fark vererek aynı lastiklerden bir takım daha aldım... Yapacak başka bişey yoktu... 

ama bu yeni takımdan memnun kaldığını tahmin ediyorum abi?

arkadaşımın merivası var yeni kasa (ama alalı 4 sene oldu sanırım) petlas almıştı en son. ailesiyle araç kullanan benimle ilgisiz derecede sakin/iddiasız araç kullanan bir aile babası. kısa süre sonra lastiklerden bir uğultu geliyor. hız hep 90km/s altında. lastiğe bakınca anlaşılıyor. ön lastikler taban kısmından ve kanal aralarından bildiğiniz ayrılmış.

Yorum bağlantısı

Benzer sorunu Aykut da yaşadı abi focusta. Bilya sesi gibi sağ arkadan uğultu geliyor ve araç virajlarda tuhaf hareketler de yapıyordu. Bilya değişimine gitti adam lastik dedi direk görünce. Değişti lastikleri sorun sıfır.
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mahmut Türkmen

İnceleme için giden balon yapan lastiğimin inceleme sonucu geldi sonunda. Cevap sürpriz olmadı kullanıcı hatası demişler. Şimdi mecburen takımı bozmamak için aynı lastikten bir tane daha alacağım. Ama sonrasında bir daha Goodyear'ın kapısın önünden geçmem diye düşünüyorum. Böylece hayatımda ilk kez bir lastiğe balon yaptırabilme tecrübesine de kavuşmuş oldum. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ercan Ayas

Sayın forum üyeleri aracımda jant büyütme yapmayı düşünüyorum lastik olarakta aşağıdaki linkteki ürünü düşünüyorum yorumlarınız nedir kullanan arkadaşlar ver ise izlenimlerini rica ediyorum saygılarımla...

http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-225-45-r17-91y-eagle-f1-asymmetric-2-uretim-tarihi-2014/productDetails.aspx?productId=otysf778767&categoryId=259720

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

10 numara lastiktir. Hatta benim icin gelmis gecmis en iyi 3 lastik arasindadir Eagle F1. Hic dusunmeden alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Misafir
(düzenlendi)

Goodyear EfficientGrip Performance lastiklerini 2015 yılında yeniliyor.
Cenevre Motor Show 2015'de yeni lastikler tanıtılacakmış.
Yeni EfficientGrip Performance lastiklerin etiket değerleri AA oluyor.

Bu değişimle birlikte, çok fazla şikayet alan yanakta da güçlendirme yapabilirler.

Şu an mevcut EfficientGrip Performance lastiklerini alacaktım ancak yeni egf lastiği bekleyeceğim.

tarihinde Turgay Seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İnceleme için giden balon yapan lastiğimin inceleme sonucu geldi sonunda. Cevap sürpriz olmadı kullanıcı hatası demişler. Şimdi mecburen takımı bozmamak için aynı lastikten bir tane daha alacağım. Ama sonrasında bir daha Goodyear'ın kapısın önünden geçmem diye düşünüyorum. Böylece hayatımda ilk kez bir lastiğe balon yaptırabilme tecrübesine de kavuşmuş oldum. :)

Benim 4 topal lastiğe bişeyi yok dediler... 

Allahtan lastikçi kendisi ikna oldu da, değişti lastiklerimi... 

Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Eff. Grip performans lastiklerimi 1,5 yıldır kullanıyorum yaklaşık 15 bin km oldu çok memnunum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kurtaran Kurt

Bendede efg perf vardi. 2009 Focusumda 195/65/15 cok salliyordu fakat yol tutusu olarak ustune lastik tanimam sanirim 120 km/h hizla freni sonuna kadar bastim. Sandimki arabanin arkasi havaya kalkti. Virajlada yokuslarda  tutusu cok iyiydi. Kaydirmaya calistim kaymadi. Moskova sartlarinda yagmur aniden gorunebilir ve yagmurlu havalarda yol ututusu gayet iyiydi. Sifir asfaltta arabayi bosa aldim ve rolenti sesini duyabildim. Fazla kullanamadim arabama carpip perte cikardilar, ama bir sezon yaklasik 25.000 km civarinda kullandim...

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Efficientgrip performans 2 gündür kullaniyorum. Esim bile bu arabanin sesi azalmis dedi. Hakikaten sessiz. Eski lastiklerim Michelin primacy hp idi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Başka bir konuda yaptığım yorumu buraya kopyalıyorum. Çoğu kişinin aksine Egp hakkında olumsuz görüşlerim var.

Geçen hafta Pazar günü ikinci kışını geçiren yaklaşık 8.000 km yapmış Continental Ts 850 kış lastiklerimi çıkarıp, 205/55/R16 91V 2015 Polonya üretimi Goodyear EfficientGrip Performance lastik aldım. 

Bu lastik hakkında yüzlerce olumlu yorum okumuştum. Ses konusunda neredeyse %95 kullanıcı mükemmel olduğu yönünde yorum yapmıştı. Lastiğin inanılmaz sessiz olduğundan tutun da, arabasının bu lastikle çağ atladığını yazan bile vardı. Ben ise yüzlerce olumlu yorumun aksine bu lastikle hayal kırıklığı yaşadım. Bir kere lastik hiç de sessiz değil. Yol sesini Ts 850'ye göre çok daha fazla alıyor. Önceki yaz lastiğim 2012 üretimi 20.000 civarı yol yaptığım Michelin Primacy Hp den bir tık daha iyi. O da çok yeni olduğundan kaynaklanıyordur. Ses konusu tolere edilebilir. Aşırı sesli bir lastik de değil neticede.

Gelelim iki önemli meseleye.

Birincisi, lastiğin virajdaki direnci bana göre çok kötü. Düşük hızda sert virajda aracı zorladığımda, aracın viraja direndiğini fakat yavaş yavaş lastiğin yanak üzerine yatmaya başladığını hissediyorum. Bunun sebebi lastiğin yanal olarak kaymamasından olabilir. Yola inanılmaz tutunuyor. Primacy Hp böyle zorlamalarda kaymaya başladığı için bu durumu onda hissetmemiş olabilirim.

İkinci önemli mesele ise lastiğin fazlaca zıplaması. Yolun çok iyi olmadığı mahalle arası caddelerde sürekli sallantı halindeyiz. Yoldaki en küçük bozuklukta lastikte ufak ufak esnemeler oluyor ve bir süre sonra bu sallantılar rahatsızlık vermeye başlıyor. 32 hava bastırmıştım. +/- hava basıncıyla oynayarak sallantıyı azaltmaya çalışacağım.

Lastiğin olumlu yönlerine gelince. 
Kuru zemin fren permorfansı şimdilik mükemmel. Frene basınca yola adeta yapışıyor ve beni kaydıramazsın diyecek kadar iddialı.  Islak zeminde de aynı şekilde güven veriyor.

Yol bilgisayarına göre yakıt tüketimi 0,4 lt azaldı gibi. Bunun sebebi kış/yaz lastiği farkı da olabilir.

Lastik hakkındaki yorumlarım aşağı yukarı 70 km kullanım sonucunda yapılmıştır.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Goodyear aradaki farkı açıkca belli ediyor..Hem fiyat,hem performans..

Uğraşımız için teşekkürler..hepsini bir arada nasıl yakaldın ,,hem desen(yağış), hem ses, hem yakıt, kıyaslaması bir de fiyat yazabilseydin ... :good1:  :bravo:

Yorum bağlantısı

Uğraşımız için teşekkürler..hepsini bir arada nasıl yakaldın ,,hem desen(yağış), hem ses, hem yakıt, kıyaslaması bir de fiyat yazabilseydin ... :good1:  :bravo:

Rica ederim Hikmet abi.Lastikçiye rica ettim,hepsini bir araya getirdi.

Fiyatlarıda yine sıralamadaki gibi gidiyor..Soldan 210 tl.ile başlıyor ve 10 lira düşüyor..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...