İçeriğe Yönlendir

Goodyear Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Hafta Sonu Lastikçi Lastikçi Dolaşıp Aracıma Taktıracağım Lastiği Aradım. Petlas ,Michelin Ve Goodyear Arasında Kararsız Kaldım. Eşim Bana Bugün Bir Süpriz Yapıp  Goodyear EG Performance Taktırmış Bana Kalsa Kara Güne Kalacaktık  :)  Aracın Üzerinde Kışlıklar Vardı Şuan Araba Daha Atik, Yanakları Çok Yumuşak İşallah Bir Sıkıntı Olmaz,Kuru Zeminde Frenlerde Kaydırma Falan Yok

Yanaklara bakma sen, zaten korumalı ve kalın, bende kullanıyorum çokta memnunum şimdilik, ıslakta aynı kurudaymışım gibi performans sergiliyor lastik :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bora Çelebi

Yanaklara bakma sen, zaten korumalı ve kalın, bende kullanıyorum çokta memnunum şimdilik, ıslakta aynı kurudaymışım gibi performans sergiliyor lastik :)

İçime Su Serptiniz Ali Bey Teşekkür Ederim :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Semih İzgi

Bugün İlteber Göksel Yaman'ın tavsiyesi ile Goodyear Efficientgrip Performance serisi aldım. İlk kez Goodyear kullanmış oluyorum ve şimdilik herşey olumlu :good1:   

20140726100816.jpg

20140726154059.jpg

Yol tutuş ve fren çok ciddi fark etti. Lastiğin yuvarlanma direnci çok düşük olmasına rağmen yola çok iyi tutunuyor.  

Spor yay'ında etkisi ile kavrama hissi oldukça başarılı çok beğendim. Tavsiye edilir.   :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Ben f1 asymetric 2 aldım 1 seneden fazla oldu gayet memnunum.225/45/17 benimki.

Yorum bağlantısı
Efkan Kır

Arkadaşlar,

geçen gün yolda 80 km hızla giderken muhtemelen metal bir parçaya sol lastik ile bastım. Ve lastik kullanılamayacak derecede yarıldı. GoodYear Efficient Grip 215 50 R17 95w (extra Load) takılı olan lastiğin aynısını bulamadığımdan (Fabrikadada olmadığı söylendi)  ve tatile çıkmak için fazla vaktim olmadığı için ön iki lastiği değişmeye karar verdim. Aracıma (araç Mondeo 2011 Ecoboost titanium)  Good Year Efficient Grip 215 50 R17 91 V lastiklerini  monte ettik. Yaklaşık 1000 Km civarında yol kat ettim herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak, yük endeksi olan 91 rakamı (615 kg 'a denk geliyor), önceki lastiklerde 95 (675 Kg 'a denk geliyor), kafamı karıştırıyor. Ve sanki ön tarafta lastikler basınçları 35 PSI olmasına karşılık biraz ezik gibi duruyor. Bu konudaki görüşlerinizi alabilirsem sevinirim. İyi bayramlar. 

Yorum bağlantısı

Bugün İlteber Göksel Yaman'ın tavsiyesi ile Goodyear Efficientgrip Performance serisi aldım. İlk kez Goodyear kullanmış oluyorum ve şimdilik herşey olumlu :good1:   

Yol tutuş ve fren çok ciddi fark etti. Lastiğin yuvarlanma direnci çok düşük olmasına rağmen yola çok iyi tutunuyor.  

Spor yay'ında etkisi ile kavrama hissi oldukça başarılı çok beğendim. Tavsiye edilir.   :good1:

Semih hayırlı olsun,yıllardır bu markayı kullanırım ve kullanmayada devam edeceğim...

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Semih hayırlı olsun,yıllardır bu markayı kullanırım ve kullanmayada devam edeceğim...

Abicim daha önce Michelin ve Pirelli kullandım hep.  P6 iyi bir lastik. Özellikle kışın ıslak zeminde çok etkileyici fakat 1 2 yıl içinde lastikten çok plastiğe dönüşüyor. O yüzden vakti gelmişti. Şimdilik Goodyear'ı çok sevdim,

Yorum bağlantısı
Efkan Kır

Efkan bey kılavuzunuz ne diyor ?

Mehmet Bey,

kılavuzu inceledim. Ancak, bu model araç için sadece 215 50 R17 bilgisi ve lastik basınç değer bilgisi var. Yük endeks değerinden bahsetmiyor. Kaba bir hesapla arka iki lastik 95 yük endeksli 675 kg 'dan 1350 kg, ön lastikler 91 yük endeksli 615 kg'dan 1230 kg. Toplamda 2580 kg taşıma kapasitesi oluyor. Aracın maksimum yüklü ağırlığı 2150 kg civarında ki bu durumda yaklaşık 400  kg emniyet payı var gibi gözüküyor. Ancak benim tereddüt ettiğim motor kısmı daha ağır. Ben yeni olduğu için 91 olan lastikleri öne takmıştım. Acaba arkalar ile yer değiştirmek dahamı uygun olur sizce ?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Efkan bey öncelikle yeni lastikleri öne takma fikri %100 yanlış. Bilinenin aksine, yeni lastikler arkaya takılmalıdır.

Ikincisi fren anında ve virajlarda ön tekerkeklere yük çok fazla biner, olay toplam apırlık olayını aşar.

Lastikleri ön arka yapıp, yolunuza devam edin.

Yorum bağlantısı
Efkan Kır

Efkan bey öncelikle yeni lastikleri öne takma fikri %100 yanlış. Bilinenin aksine, yeni lastikler arkaya takılmalıdır.

Ikincisi fren anında ve virajlarda ön tekerkeklere yük çok fazla biner, olay toplam apırlık olayını aşar.

Lastikleri ön arka yapıp, yolunuza devam edin.

Mehmet Bey, ilginize teşekkür ederim. Dediğinizi uygulayacağım.

Herkese İyi bayramlar.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Spor yay'ında etkisi ile kavrama hissi oldukça başarılı çok beğendim. Tavsiye edilir. :good1:

Hayırlı Olsun Kardeşim.

Bu ebatta alınabilecek en iyi f/p lastiğidir çok güzel bir tercih oldu..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
M.Fatih Yüce

205 55 16 effienciel performans  kaç para ya alınıyor :)

170-180 civarı...Ben ilk önce nokian line almaya niyetlenmiştim. Ama bir anda fikir değiştirdim ve good year aldım. Yaklaşık alalı 1 yıl oldu ama yokohama c drive ilk serisi  sanki daha iyi gibiydiler. Sanırım aynı paraya nokian line serisi almadığıma pişman olacağım :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Efficient grip performance ile dün kaçamayarak çok pis çukura girdim, sağolsun duble yollarımızı süper yapmışlar  :angry: ön sag jant iç kısım lastiği tutan yanak kısmından hafif eğildi, düzelttirdim, lastik banamısın demedi, yani yanaklar gayet sağlam, yol tutuşa gelince, Geliboluya doğru Keşan dan gelirken Korudağ gibi sert ve hızlı girilebilen virajlarda zorladım, daha birkaç sert virajda baya zorladım, hatta İnsignia ile tepemin atması üzerine ... hızda çok pis viraja girmeme rağmen insignia benden kaçamadı, 68 hp. ile benden virajda .... hızda kaçamadığına göre  ( hata yaptım ama arada tutamıyoruz işte, ralli damarım tuttumu affedemiyorum, sadece 2 mizin olmasıda etken tabii, viraj sonrası malum geçildik elbet, zaten sonrası direk 100 e düşüyorum : :) lastiğin tutuşunu siz düşünün, sıfır kayma sıfır bırakma, özellikle yazın aşırı sıcakta bu lastik süper, yağmur testlerimde de pekte bir fark göremedim, kısaca EG bence çok iyi ve sağlam bir lastik, 1 sene oldu sanırım, yumuşaklıkta kayıp yok, hala yakından sıfır lastik kokusu alıyorum, hamuru güzel. :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

eagle sport serisini duyan kullanam var mı?  eskiden bi eagle hatırlıyom ama :D

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

eagle sport serisini duyan kullanam var mı?  eskiden bi eagle hatırlıyom ama :D

Eğer goodyear alacaksan 205/55/16 için en iyi modeli Efficient grip performance serisi. Başka modele boşuna bakma...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben de çok ciddi bir çukura girdim, jant eğildi ama lastikte sorun yok gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben de çok ciddi bir çukura girdim, jant eğildi ama lastikte sorun yok gibi görünüyor

Al bendende o kadar :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Çoşkun
(düzenlendi)

michelin primacy hp lastiklerimiz lastik zemin bozuk olduğunu öğrendim.

Farkettimki   ıslak zeminde araba dans ediyor hiç güven vermiyor baya korkutucu bi durum :)

goodyear efficient grip performance , continental premium contact 5 , bide bridgestone t001  lastikleri arasında kaldım.  

bi önceki aracımız linea idi 195 55 16 bridgestone er300 lastikler harikaydı.birkez abs devreye sokmadı ve her virajda o kadar çok güveniyodum gerçekten ilginç bi lastikti.80bin km kullandık ayrıca.bu yüzden yeni seri t001 lastiğiede bakmak istiyorum.

Goodyear efficint performance da bu kadar etkilimi ?

hiç mi pişman olan yok ?  sertliği ne durumda acaba  10-20bin km kullananlar için soruyorum ?

tarihinde Gökhan Çoşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

michelin primacy hp lastiklerimiz lastik zemin bozuk olduğunu öğrendim.

Farkettimki   ıslak zeminde araba dans ediyor hiç güven vermiyor baya korkutucu bi durum :)

goodyear efficient grip performance , continental premium contact 5 , bide bridgestone t001  lastikleri arasında kaldım.  

bi önceki aracımız linea idi 195 55 16 bridgestone er300 lastikler harikaydı.birkez abs devreye sokmadı ve her virajda o kadar çok güveniyodum gerçekten ilginç bi lastikti.80bin km kullandık ayrıca.bu yüzden yeni seri t001 lastiğiede bakmak istiyorum.

Goodyear efficint performance da bu kadar etkilimi ?

hiç mi pişman olan yok ?  sertliği ne durumda acaba  10-20bin km kullananlar için soruyorum ?

ben kışlıkları çıkardığımdan beri ki onlarda goodyear ug 8; 6 aydır goodyear efficient grip performance kullanıyorum hiç bir yönden aldığıma pişman etmedi, defalarca çukura girdim , 60-70 km hızla yol kenarındaki betona jantla beraber sürttüm, yapılabilecek her türlü dayanıklılık testini bizzat yaptım yani :D.  Banamısın demedi :yes: .Sessiz, yol tutuş tatminkar, frenleme, özellikle ıslak zemindeki frenlemesi çok iyi.Kaç km yapar bilemiyorum açıkcası, ben henüz 12-13000 km yaptım, memnunum :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Efficient süper, bende tak tuk çukurlara düştüm, jant yamuldu banamısın demedi lastik, kuruda nasıl tutunuyorsa ıslaktada aynı, tam fiestaya göre  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...