Rahim Sarı 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 (düzenlendi) İşte bağımlılık yapan bir eski toprağın (Klimalı 93 Taunus GTS) tepeden tırnağa restorasyon öyküsü. İşte aracın bir kaç resmi: 24 Ocak 2013 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Emre Özen 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 yürüyen aksam.. lift gibi bölümlerden birer tane detaylı fotoğrafı ekleyebilirseniz kendi adıma güzel olacaktır tabiki takdir adminlerimizin Yorum bağlantısı
İbrahim Etem Gök 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 nazar değmesin babamın bir 77 taunusu vardı bir bakan birdaha bakardı 2, el almıştı emekli öğretmenden arabayı teslim alırken eski sahibi sizden ricam ona iyi bakın demişti bir an o aklıma geldi taunus ne arabaydı ya Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 23 Ocak 2013 Yazar Paylaş 23 Ocak 2013 Emre Özen yazdı: yürüyen aksam.. lift gibi bölümlerden birer tane detaylı fotoğrafı ekleyebilirseniz kendi adıma güzel olacaktır tabiki takdir adminlerimizin Biraz geç de olsa cevaplamış olalım. Aracı 3 yıldır (60000 kmnin üzerinde yol yapmış olarak) zevkle kullanmaya devam ediyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 Maaşallah, tank resmen, bundaki rahatlık ve sessizlik f3 te yok, ah birde az yaksa Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 23 Ocak 2013 Yazar Paylaş 23 Ocak 2013 Modifiye resimlerini de ekledim. Aracın ilk hali. Motor ve yürüyen aksam yenileniyor: Westinghouse tamir edildi: Çamurluk içi davlumbaz takılıyor, su buharı sistemi kuruluyor: km teli test ediliyor: Kaporta ve Boya işi; Çürüklerden temizleniyor: Taban temizliği ve izolasyonu yapılıyor: Eksoza spiral takılıyor: Arka emniyet kemerleri takıldı: Kapı içi toz ve su izolasyonu yapıldı. Eksoz manifolduna daha şık bir koruyucu kalkan yapıldı; Klima revizyonu yapıldı: Sübap yağlama sistemi kuruldu: kapı pimleri yenilendi. Otomatik bagaj kapağı yapıldı: Alt bölge ve eksoz üstü yalıtımı yapıldı: Bazı orjinal parçalar alınıyor ve yenileniyor: 2 Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 23 Ocak 2013 Yazar Paylaş 23 Ocak 2013 (düzenlendi) Arka Tampon Güçlendirildi: Kalorifer fanı daha güçlü üfleme yapan bir Ford fanı uydurularak yenilendi. Yeni fanın kalorifer kasasına oturacağı yüzey çok az kaldığından o yüzeyi genişletip orjinali ölçüsüne getirmek istedim. Saksı altlığını keserek uygun ölçüye getirdim. Çıkardığım orjinal fana oturtup lhavyayla deliklerini açtım. Bir altlık daha harcayarak kalınlaştırdım. Bu parçaları yeni fana plastik çelikle yapıştırdım. Yapışma yüzeyi az olduğundan daha önce hazırladığım dolap menteşe sabitleyicilerini de kullanmaya kara verdim ve yerlerine mastikle tutturdum. Böylece söküp takmalarda düşme sorunu ortadan kalkmış oldu. Boyadım ve orjinalinin ölçülerine getirilmiş söküp takması kolay olan bir fanımız oldu. Klimayı güçlendirmek için daha güçlü bir Kondenser fanı takıldı. Araç söküldü yeniden boyandı. Rengi İnci Beyaz oldu. 24 Ocak 2013 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi 16 Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 Zafer Bey, teşekkür ederim. Şimdilik başka fotoğraf yoktur. İlave olarak şunu söyleyebilirim: Burada otomobille uğraşmaktan zevk alan arkadaşlar için paylaşım yapmak istedim. Aracımdaki işlemlerin hemen tümünü (liftte yapılan ağır işler ve kaporta boya dışında) klima revizyonu dahil kendim hobi olarak mesai dışı zamanlarda yaklaşık 1 yılda tamamladım. Diğer ağır ve özel ekipman isteyen işleri de işini seven ve Taunus'u bilen ustalarla çalıştım ve mutlaka aracın başında oldum. 5 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Konuyu tekrar toparladım şimdi. Sanıyorum eksik bir şey kalmadı. Sercan, arada senin mesajını da kaldırmak zorunda kaldım, bütünlük bozulmasın diye, mesajını tekrar yazarsan sevinirim. 3 Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 (düzenlendi) Şimdi daha güzel olmuş eline sağlık Zafer Abi.. Taunus sağlam restorasyona uğramış.. Emeklerinize sağlık.. Benim de aklımdan geçmiyor değil Granada yada eski kasa Taunus toplamak, ama hayalden öte gitmedi daha.. 24 Ocak 2013 tarihinde Sercan Eskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Maşallah çok güzel olmuş yeni ve beyaz hali ile. Allah güle güle iyi günlerde kullanmak nasip etsin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Rahim Sarı yazdı: Zafer Bey, teşekkür ederim. Şimdilik başka fotoğraf yoktur. İlave olarak şunu söyleyebilirim: Burada otomobille uğraşmaktan zevk alan arkadaşlar için paylaşım yapmak istedim. Aracımdaki işlemlerin hemen tümünü (liftte yapılan ağır işler ve kaporta boya dışında) klima revizyonu dahil kendim hobi olarak mesai dışı zamanlarda yaklaşık 1 yılda tamamladım. Diğer ağır ve özel ekipman isteyen işleri de işini seven ve Taunus'u bilen ustalarla çalıştım ve mutlaka aracın başında oldum. birçok işlem ev otoprarkında yapılmış gibi gelmişti , bravo ellerinize sağlık yapım üsresi de, yapılan işe bakınca harika Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 ilk hali bile güzelmiş. bunların bagajı sıfırken de mi düşük duruyordu yoksa hastalık mı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 (düzenlendi) Genelde hep sarkıktır, birde taunusun klasik arızası ön travers eğilmesidir, aracın kafası havaya kalkar ve üst travers değişmeden düzelmez, 86 da sıfır aldığımızda Ankara otokoç direk bizi satış yerinin karşısındaki bir rot balansçıya yollamıştı, adam özel imalat travers taktı, yerli bir firma üretiyordu, fena sağlam ve 6 defa ayar kapasiteli bir traversti, eğildikçe bu ayarı anahtarıyla ayarlıyorsun, 86 dan bu yana 1 kez kullandım, o derece sağlam,5 hakkı daha var ama görmeye ömrüm yetmez herhalde Bu gts ninde 2 şeyini sevmem, ön farları ve aracın ön göğsünü, plastikten yapmışlar, eski kasanınki daha bir kaliteliydi, ayrıca kapı trimlerinide bozdular, onlarıda plastik yapmışlar, eski ahşap kaplamalılar çok daha klas bir hava veriyordu, hatta zımpara-vernik bile yapmıştım 24 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Güzel çalışma olmuş, Ne kadar maliyeti oldu bu işlemlerin. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Çok güzel bir hikaye elinize sağlık,büyük sabır işi . Ben de 88 Taunus GL varken arkadaşımda 92 si vardı bunun sizinkinin son hali gibi Beyaz o zamanlar limuzin gibi gelirdi.Westinghouse tahminin kronik çünkü arkadaşımın aracında da frene basınca şişmiyordu ve pedalı ayağı ile geri çekiyordu. Mustafa Tüfekçi yazdı: ilk hali bile güzelmiş. bunların bagajı sıfırken de mi düşük duruyordu yoksa hastalık mı Bunlara yanlış hatırlamıyorsam kırık kasa gibi bir tabir kullanıyorlardı. Zafer'e; Zafer,eline ve sabrına sağlık bayağı zor bir iş 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts