Onur Yaman 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 düzele Ne yaptınızda düzeldi? Hocam çalışmasında bir sorun yok. Konuya dikkat edin. Klima devreye girdiğinde metal metale sürtüyormuş gibi ses geliyormuş. Konuyu yanlış anlamadıysam. hocam düzelmişti eski haline döndü konu başını okuyun o sorunu yaşıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Bir yanlış anlama oldu o zaman pardon hocam Ben de öyle bir ses mevcut değil :tahtayavuranadamsmiley: Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 düzele hocam düzelmişti eski haline döndü konu başını okuyun o sorunu yaşıyorum TAmam anlaşıldı ORjinal dönüş yaptınız 1 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 klima açık olmadığı halde son sürat fan çalışıyor teyp tuşuna basınca duruyor kendi klima üstünden hiç bir tuş durdurmuyor klimayı açmıyor tep tuşu düzeltiyor sadece ilk kontak açıldınca oluyor yol boyu bir daha sorun olmuyor Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Benim klimanın da sıcaklığı ayarlacı motoru bozulmuş bakalım almanyadan bir arkadaşım bulmuş kargoya vermiş bekliyorum. Kayseriye gidip gelene kadar yandık ayaklarımız pişti yazın nasıl olur artık tahmin bile edemiyorum.. Yorum bağlantısı
Onur Yaman 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 arkadaşlar şu en baştaki sorunu duyan çözen var mı acaba Yorum bağlantısı
Sancar Tunç 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 arkadaşlar şu en baştaki sorunu duyan çözen var mı acaba onur bey konuyu hortlatacağım ama aynı sorun bende de oluyor. kontağı açtığım anda son sürat havalandırma çalışıyor bu arada dij.klima kontrol panelinde hiç elektrik yok çalışmıyor. aracı kullanmaya devam edersem aynen devam ediyor. ertesi gün kontağı açtığımda herşey normal. 1.normal başlamışsa 10 saate geçse normal devam ediyor. 2 . sorunlu başlarsa aynen sorunlu devam ediyor. teyp olayını deneyemedim bende sonradan takılma cihaz var. sizin sorun çözüldümü , nasıl ? 1 Yorum bağlantısı
Sancar Tunç 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 Merhaba değerli arkadaşlar, 2004 mondeo GHİA TDCİ aracın kontağını açtığımda dijital klima kapalı olduğu halde tüm gücüyle sıcak hava üflüyor. Klima control paneli bu arada hiç çalışmıyor yani devre dışı durumda.düğmesine basıca hiç tepki vermiyor. ışığı dahi yanmıyor. Ne zaman ki orjinal sony cd çaları açma düğmesine basıyorum sıcak hava üfleme sona eriyor. Klima kontrol paneli bu durumda normaL çalışıyor. artık teybi kapatsam dahi klima kontrol paneli normal çalışıyor. arabayı her çalıştırdığımda aynı durum yaşanıyor. şimdi orjinal teybin yerine 7" dvd tv navigasyon taktım artık arabanın kontağını açtığımda sıcak hava üflemeye başlıyor. yeni 7" teybi açmam birşeyi değiştirmiyor. klima kontrol paneli hiç çalışmıyor ve tepki vermiyor. ancak devamlı sıcak hava üflüyor. Servis Klima con. pan. değişmelidir dedi. ancak yenisi çok pahalı.sorun nasıl çözülebilir. teşekkür ederim. murat bey üzerinden çok zaman geçmiş ama sorunu nasıl çözdünüz. aynı dert benim aracımda da var. 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Onur Yaman 19 Ocak 2014 Çözüm Paylaş 19 Ocak 2014 çözemedim o şekilde kullanıyorum önce kontağı açıyorum teybe basıyorum klima normale dönüyor klima ve teybi kapatıyorum aracı çalıştırıyorum otomatiğe aldım artık :DDD koca forum çözemedik :DDD Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 onur bey konuyu hortlatacağım ama aynı sorun bende de oluyor. kontağı açtığım anda son sürat havalandırma çalışıyor bu arada dij.klima kontrol panelinde hiç elektrik yok çalışmıyor. aracı kullanmaya devam edersem aynen devam ediyor. ertesi gün kontağı açtığımda herşey normal. 1.normal başlamışsa 10 saate geçse normal devam ediyor. 2 . sorunlu başlarsa aynen sorunlu devam ediyor. teyp olayını deneyemedim bende sonradan takılma cihaz var. sizin sorun çözüldümü , nasıl ?Sizin sorun Onur hocamdan farklı gibi. Sizin aracın daha önce teybi söküldümü veya orada işlem yapılmışmı? Yorum bağlantısı
Sancar Tunç 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 Sizin sorun Onur hocamdan farklı gibi. Sizin aracın daha önce teybi söküldümü veya orada işlem yapılmışmı? bu gün klima kontrol ünitesini söktüm. İçini açtım. İki parça karttan oluşuyor.alttaki kartta aşırı derecede kirecimsi kirlenme vardı,wd40 ile temizledikten sonra mikroskop altında inceledim.bir mikro direnç in lehiminin koptuğunu gördüm,lehimini tazeledim. Şimdi sorunsuz çalışıyor. 3 Yorum bağlantısı
Onur Yaman 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 mikroskobum bilem yok olan birini bulabilirsem ben de denerim Sizin sorun Onur hocamdan farklı gibi. Sizin aracın daha önce teybi söküldümü veya orada işlem yapılmışmı? sorun aynı Mehmet hocam sadece benimki orjinal teyp beyefendi değiştirmiş bence teyp i eskisi takılı olsa teyp e basınca düzelecekti Yorum bağlantısı
Sancar Tunç 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 mikroskobum bilem yok olan birini bulabilirsem ben de denerim sorun aynı Mehmet hocam sadece benimki orjinal teyp beyefendi değiştirmiş bence teyp i eskisi takılı olsa teyp e basınca düzelecekti evet teyp değişti ve sorun birebir aynı idi klima kontrol ünitesini sokun iyi bir elektronikci baksin soketlerin hemen arkasindaki elemanlarin lehimlerini kontrol ederse sorun umarim cozulecektir.fiziki olarak hersey yerinde ama okside olmus ilk kontak acmada temas ederse sorun yok calisiyordu . Etmezse arizaya geciyordu. Ben tamir ettigim gunden beri kusursuz calisiyor... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 aynı sorun bugün benim başıma geldi .yaklaşık 2 saat yolda klımam gayet güzel soğutuyordu biyerde stop ettim tekrar çalıştırdığımda resmen sıcak üflüyordu kafayı yedim soğuk üfletemedim .sonra eve geldiğim de bu yazdıklarınızı okudum teyp felan biraz saçma geldi ama indim arabaya denedim kontağı açtım klıma ve teyp i kapadım aracı çalıştırdım ve sonuç klıma buz gibi üflüyor çokk ilginçç. Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 bende ilginç bir durum gözlemledim klimayla ilgili,belki normaldir ama sorayım dedim yinede. misal arabayı çalıştırdım gidiyorum klima kapalı şoför camı 1 parmak aralık, klimada hiç üfleme yok, buraya kadar normal klimayı 3-4 sn. çalıştırıp kapattıktan sonra az güçtede olsa havalandırma olayı devam ediyor. camı kapatıyorum üfleme yok denecek kadar azalıyor,camı tekrar 1 parmak açıyorum ve üfleme artıyor ama klima hala kapalı. bunu 4 cam içinde denedim. hepsinde durum aynı. dikkatini çeken var mı?normal mi? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 bende ilginç bir durum gözlemledim klimayla ilgili,belki normaldir ama sorayım dedim yinede. misal arabayı çalıştırdım gidiyorum klima kapalı şoför camı 1 parmak aralık, klimada hiç üfleme yok, buraya kadar normal klimayı 3-4 sn. çalıştırıp kapattıktan sonra az güçtede olsa havalandırma olayı devam ediyor. camı kapatıyorum üfleme yok denecek kadar azalıyor,camı tekrar 1 parmak açıyorum ve üfleme artıyor ama klima hala kapalı. bunu 4 cam içinde denedim. hepsinde durum aynı. dikkatini çeken var mı?normal mi? Bence normal evde karşılıklı cam açınca "ceryan" yapar ya, camı açınca da önden aracın hızına bağlı giren hava akışını biraz daha hızlandırıyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 bende ilginç bir durum gözlemledim klimayla ilgili,belki normaldir ama sorayım dedim yinede. misal arabayı çalıştırdım gidiyorum klima kapalı şoför camı 1 parmak aralık, klimada hiç üfleme yok, buraya kadar normal klimayı 3-4 sn. çalıştırıp kapattıktan sonra az güçtede olsa havalandırma olayı devam ediyor. camı kapatıyorum üfleme yok denecek kadar azalıyor,camı tekrar 1 parmak açıyorum ve üfleme artıyor ama klima hala kapalı. bunu 4 cam içinde denedim. hepsinde durum aynı. dikkatini çeken var mı?normal mi? Arabanın içine girecek hava çıkış olmadığı için giremiyor, camı aralayınca havanın girip çıkabileceği bir yol açılmış oluyor.. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 yukarıdaki yazılanlardan farklı olarak araç klimayı ortaya yada ayaklara verdiğimde hiçbir problem yokken camlara verdiğimde şır şır tarzında yaprağa rüzgar çarpar tarzında bir ses geliyor. Bu durum ile karşılaşan oldumu? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 yukarıdaki yazılanlardan farklı olarak araç klimayı ortaya yada ayaklara verdiğimde hiçbir problem yokken camlara verdiğimde şır şır tarzında yaprağa rüzgar çarpar tarzında bir ses geliyor. Bu durum ile karşılaşan oldumu? Sileceklerin altındaki plastiğin altı yaprakla dolmuş sanırım. Söküp temizlemekte fayda var. Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 Arabanın içine girecek hava çıkış olmadığı için giremiyor, camı aralayınca havanın girip çıkabileceği bir yol açılmış oluyor.. Ama klimayı aç kapa yapana kadar böyle bir olay olmuyor. Bunun gerçekleşmesi için klimanın 3-4 sn. falan çalışması gerekiyor. O yüzden garipsedim Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 Sileceklerin altındaki plastiğin altı yaprakla dolmuş sanırım. Söküp temizlemekte fayda var. Öyle olsa ortada ve ayaklara verdiğinde de olması gerekmez mi? Bu durum sadece cam verildiğinde yapıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 Ama klimayı aç kapa yapana kadar böyle bir olay olmuyor. Bunun gerçekleşmesi için klimanın 3-4 sn. falan çalışması gerekiyor. O yüzden garipsedim Klimayı kapatınca önden hava alan kapakta kapanıyor, belki aç kapa yapınca araba seyir halinde olduğundan kapak açık kalıyordur.. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 Öyle olsa ortada ve ayaklara verdiğinde de olması gerekmez mi? Bu durum sadece cam verildiğinde yapıyor. Yapraklar sadece ön cama hava gelen kısımda birikmiş olabilir. Sökünce net belli olur 1 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 Yapraklar sadece ön cama hava gelen kısımda birikmiş olabilir. Sökünce net belli olur Bilgi için teşekkürler söktürüp baktıracağım Yorum bağlantısı
Recommended Posts