Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 (düzenlendi) Akvaryum için aydınlatma seçeneklerini düşünürken resimde görülen kamp aydınlatması için satılan ürünlerden alıp içindeki led leri kullanarak bir çalışma yaptım. İçini açıp akvaryumun kapağına uygun hale getirdim Kapak için uygun hale geldikten sonra gerekli yerleri sıcak silikonla izole ettikten sonra elektrik bağlantılarınıda yapıp kapak içine yine sıcak silikonla yapıştırdım.. Son denemeyide yaptıktan sonra işlem başarıyla tamamlandı.. Sonuç bence güzel oldu ışıl ışıl bir akvaryuma kavuştum.. Beta balığımda hayatından memnun 20 Kasım 2009 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Buda güzel olmuş.. ama, Ersen, şerit led kullansaydın ya.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Yazar Paylaş 15 Kasım 2009 Buda güzel olmuş.. ama, Ersen, şerit led kullansaydın ya.. Abi düşünmedim değil ama aynı uzunluktaki şerit led için 25 tl istediler( daha ucuzunu bulamadım) bende buna karar verdim 12 tl ye halloldu.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Güç kaynağı olarak ne kullandın... ? kaç volt elektrik verdin, bir lede giren elektrik kaç volt... ? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Yazar Paylaş 15 Kasım 2009 Güç kaynağı olarak ne kullandın... ? kaç volt elektrik verdin, bir lede giren elektrik kaç volt... ? Bağlantı olarak ledlerin şeklini bozmadım 4 pille çalışıyorlardı bendede 5 v 1 amper adaptör vardı, aynen pil girişinden bağladım 3-4 saattir yanıyorlar ısınma vs. olmadı .. Yanlış görmediysem bağlantı şekline göre benim düzenekte 5v 2 lede bölünüyor.. Süper olmuş , ellerine sağlık Ellerinize sağlık, güzel duruyor Sağolun arkadaşlar.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Anladığım kadarıyla ledler paralel bağlı... Kıs sürede ledler bozulacaktır... Bu kalde kullanmaya devam edeceksen elektrik girişine minimum 100 ohm 1 watt direnç bağla.. Yada, 3 voltluk adaptor bul... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Yazar Paylaş 15 Kasım 2009 Anladığım kadarıyla ledler paralel bağlı... Kıs sürede ledler bozulacaktır... Bu kalde kullanmaya devam edeceksen elektrik girişine minimum 100 ohm 1 watt direnç bağla.. Yada, 3 voltluk adaptor bul... Anladım abi yarın hallederim,ama piller 6v vericek şekilde bağlanmış.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Devrenin herhangi bir yerinde direnç var mı.. ? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Yazar Paylaş 15 Kasım 2009 Devrenin herhangi bir yerinde direnç var mı.. ? Yok abi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Yanlış Ersen... El fenerlerinde de böyle yapıyorlar, fazla ışık almak için fazla elektrik veriyorlar.. 5000 saat olan led ömrü 100 saat oluyor... Sen doğrusunu yapmalısın... Yoksa önce pırpır eder sonra söner... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Yazar Paylaş 15 Kasım 2009 (düzenlendi) Yanlış Ersen... El fenerlerinde de böyle yapıyorlar, fazla ışık almak için fazla elektrik veriyorlar.. 5000 saat olan led ömrü 100 saat oluyor... Sen doğrusunu yapmalısın... Yoksa önce pırpır eder sonra söner... Tamam abi yarın ilk işim 100 ohm direnç almak olucak.. 15 Kasım 2009 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 (düzenlendi) güzel olmuş elinize saglık 15 Kasım 2009 tarihinde Nuri G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Güzel olmuş da, balıklar memnunlarmı? Yem yerken görme problemi yaşamasınlar... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Kasım 2009 Yazar Paylaş 15 Kasım 2009 Güzel olmuş da, balıklar memnunlarmı? Yem yerken görme problemi yaşamasınlar... Yok abi yemi havada kapıyo kerata Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Daire şeklinde olması bence ışığın bir nebze düzgün dağılmasına katkı sağlamış...Kumu biraz artır bence... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Ersen güzel çalışma olmuş ellerine sağlık. Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 Ersen çok güzel olmuş da üşengeç işi olmuş b'abi. Mehmet'in dediği gibi şerit led en iyisi; üzerinde hem dirençleri var hem de ışığı istediğin kadar güzel yayabilirsin. ayrıca daha kuvvetli ve uzun ömürlüdür. üstelik su geçirmeyenlerinden alırsan dadından yinmez. bunlar ileride buharlaşmanın etkisiyle oksitlenme yapabilir. olmazsa çıkarıp kuruttuktan sonra üstüne şeffaf sprey cilalardan sık ki su geçirmesin. güle güle kullan kardeşim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 Güzel olmuş..Ama mutlaka önerileri dikkate almanız gerekli.Çünkü Hem Mehmet abi hem de Murat abi led konusunda çok iyiler Serkan abiye de katılıyorum acil kum lazım.. Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 Abi düşünmedim değil ama aynı uzunluktaki şerit led için 25 tl istediler( daha ucuzunu bulamadım) bende buna karar verdim 12 tl ye halloldu.. ellerinize saglık güzel olmuş, şerit veya şeffaf hortumlar daha güzel olurdu foruma sordunuzmu ??? Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 Bence bu akvaryuma xenon iyi olurdu... Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 ellerine sağlık güzel düşünce. emmime katılıyorum direnç kullanman gerek,ayrıca buharlaşmdan kaynaklanacak sıkıntı içinde murat abi haklı. görüntü çok güzel olmuş,kum beyaz olsa belki daha iyi olur yada beyaz taş? Bence bu akvaryuma xenon iyi olurdu... xenon alarmda lazım abi aslında Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 ellerine sağlık güzel düşünce.emmime katılıyorum direnç kullanman gerek,ayrıca buharlaşmdan kaynaklanacak sıkıntı içinde murat abi haklı. görüntü çok güzel olmuş,kum beyaz olsa belki daha iyi olur yada beyaz taş? xenon alarmda lazım abi aslında alarıma gerek yoh, biri dohandı mı elentirik çarpsın, ne güzel olur Allahıma Kitabıma... Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 selamlar güzel olmuş güle güle kullanınız. ben arkadaşımın akvaryumuna aypmıştım 3,6,9,12 volt kademeli adaptör kullanmış tım amacım adaptör kademeli olduğu için her kademede ayrı ışık parlaklığı elde etmekti ve çok güz<el oldu geceleri istenilen ışık şiddetine yaralıyor ve kullanıyor sizde güle güle kullanınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts