İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Süleyman Can Şahin

zira servislere zorla satılan temizleme makinası aslında bulaşık makinesinden hallice. temizlik önce ve sonrası belge veriliyor mu?

Belge vermediler birde başka bir temizlik daha varmış tamamen tıkanmadan 40binde bir yapmak lazımmış .Würthün bir ürünü dpfnin içine döküp bilgisayarla temzileme işlemi yapıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yumuşatıcı kimyasal ile manuel rejenerasyon. bu da önleme uygulamasıdır tıkanmışı açmaz.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

yumuşatıcı kimyasal ile manuel rejenerasyon. bu da önleme uygulamasıdır tıkanmışı açmaz.

Bunu arasıra yaptırmakda fayda varmı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tamamen dolmadan yapmak daha iyi tabii. tamamen dolmuşsa temizeme işlemi başarısız olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Bu belli km sonrasında mutlaka dolar mı, yoksa sıvısız kalmaz uygun koşulda kullanılırsa dolmayabilir mi?

Benim aracım 94 bin km'de, hem kısa hem uzun mesafe kullanımım var. Geçtiğimiz aylarda kontrol amaçlı sıvı eklettim çok az bir miktar eksilmiş. Şu ana kadar DPF sorunum hiç olmadı.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bu belli km sonrasında mutlaka dolar mı, yoksa sıvısız kalmaz uygun koşulda kullanılırsa dolmayabilir mi?

Benim aracım 94 bin km'de, hem kısa hem uzun mesafe kullanımım var. Geçtiğimiz aylarda kontrol amaçlı sıvı eklettim çok az bir miktar eksilmiş. Şu ana kadar DPF sorunum hiç olmadı.

Dolar abi birazda kullanıldığı yere tarza bağlı yakıtta önemli tabi . Zamanı gelmiş bence arıza lambası yakmadan bir temizlettir bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

zira servislere zorla satılan temizleme makinası aslında bulaşık makinesinden hallice. temizlik önce ve sonrası belge veriliyor mu?

yapay zeka algoritmaları çalışıyor onda :)

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

ids e bağlatarak içndeki kül yüzdesi okunabilir

Bunu servis bakıma götürdüğümde otomatik yapması gerekmez mi aslında? (Tabi haberleri varsa )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kül e otomatik bakılmaz ids te bir sürü test yeri var ne zaman ne istek olur serviste

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Bunu servis bakıma götürdüğümde otomatik yapması gerekmez mi aslında? (Tabi haberleri varsa )

45bin bakimina yeni girdim. Dpf demizligini sordum 60binde rutin kontrolleri oldugunu soylediler. En azından benim servisin bilgisi varmış[emoji6]
Yorum bağlantısı
AHMET ONUR

Dün ilginç bir şekilde arıza ışığım söndü ve araba eksisi gibi tırmalaya başladı yolları,çok şaşırdım ve hemen tekrar otobana çıkıp 15-20dk yüksek devirde kullandım,şuan hiçbir sıkıntı yok...sizce neden olmuş olabilir,daha önce 2 kere otobana çıkıp devirli kullanmıştım sönmemişti,pc bağlayıp arıza siliyorduk biraz kullanınca geri yanıyordu bende umudu kesmiş söktürmeyi göze almıştım...şimdi nasıl normale döndü,rejenerasyon yenimi tamamlanabildi acaba ?

Yorum bağlantısı
Ufuk Güneş

merhabalar.önceki gün iftara yakın çarşıya çıkmak için arabayı çalıştırdım.motor arızası yazısı çıktı.tabi panikledim.her şey normaldi.kontağı kapatıp yağa suya felan baktım.biraz zaman geçince tekrar denedim. yazı çıkmadı. yavaş yavaş sanayiye gittim.iftar yakın olduğu için biraz sorun oldu.ama bir yer yardımcı oldu.cihaz bağladı ve hata ile ilgili partikül sıvısı eksik hatası hocam dedi.tabi biraz canım sıkıldı. şu ana kadar sorduğum bir kaç kişiden en azı 300-350 en fazlası 2000 tl olmak üzere masraf çıkabilir dediler..filitresnin temizlenip sıvının eklenmesi lazım galiba .bir de o kısmı sökme durumu varmış sanırım.arabam 2010 focus tdci titanyum 107bin km de yeni aldım.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Sıvı ben uyarı vermeden serviste eklettim, sanırım bu başlıkta mesajım vardır. Serviste litresi 2000 TL gibi birşey, dışarıda arkadaşlar ucuz örnekleri göndermişlerdi. Ne kadar eklenirse o kadar parasını alıyorlar. Dolumda ortaya çıkıyor. Bence servislerden bir fiyat alın ona göre değerlendirin.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Sıvı ben uyarı vermeden serviste eklettim, sanırım bu başlıkta mesajım vardır. Serviste litresi 2000 TL gibi birşey, dışarıda arkadaşlar ucuz örnekleri göndermişlerdi. Ne kadar eklenirse o kadar parasını alıyorlar. Dolumda ortaya çıkıyor. Bence servislerden bir fiyat alın ona göre değerlendirin.

Abi daha öncede yazdım fiyatla ilgili. Kesinlikle 2000bin tl gibi bir fiyat yok okuyanlarda korkmasın bu fiyatı duyup. Ben servisten 200tlye aldım litresini ford servisde 380tlye satıyor.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Abi daha öncede yazdım fiyatla ilgili. Kesinlikle 2000bin tl gibi bir fiyat yok okuyanlarda korkmasın bu fiyatı duyup. Ben servisten 200tlye aldım litresini ford servisde 380tlye satıyor.

İyiymiş o zaman, bir daha gittiğimde sorayım ben.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Dpfnin çalıştığnı farkettiğimizde ne kadar süre yada km .Kaç  bin  devirde kullanmak gerekiyordu.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

15 dakika 3000rpm diye biliyorum.

Bizim Focuslarda dpf çalıştığını nasıl anlıyoruz ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

3bin az değilmi abi.  Dpf çalışdığı zaman sürekli fan açar kısa mesafe gitsen bile hararet 90 dereceye gelmeden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Rolantideki anlık tüketim artar, araba isteksiz çalışır, fan açar..

Benimki bir süredir sık sık açıyor temizleyemiyor hep kısa mesafe sürdüğümden.Çoğu kez gazladımda temizlesin diye ama fayda etmiyor sanırım.

İptal ederim belki bu aralar onu düşünüyorum :)

3bin az değilmi abi.  Dpf çalışdığı zaman sürekli fan açar kısa mesafe gitsen bile hararet 90 dereceye gelmeden

3000/3500 ortalama yeterli diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Rolantideki anlık tüketim artar, araba isteksiz çalışır, fan açar..

Benimki bir süredir sık sık açıyor temizleyemiyor hep kısa mesafe sürdüğümden.Çoğu kez gazladımda temizlesin diye ama fayda etmiyor sanırım.

İptal ederim belki bu aralar onu düşünüyorum :)

3000/3500 ortalama yeterli diye biliyorum.

İstanbulda olsam ben de herhalde uğraşmaktansa iptal ederdim.

Fakat bu bölgede çok devirsiz kullanmıyorum. Ben de sırf DPF eklettirmek için İzmir'e Sabri Usta'ya gitmeyi düşünüyorum.

3 bin az değil. Benden daha iyi bilen birileri çıkacaktır ama 3000 devir yeterince yüksek.

Şunun göstergede bir işareti olsaymış keşke. Bir kere ben fan sesini hiç duymuyorum arabanın içinden. Gözümüz sürekli anlık tüketimde olacak demek ki..

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

İstanbulda olsam ben de herhalde uğraşmaktansa iptal ederdim.

Fakat bu bölgede çok devirsiz kullanmıyorum. Ben de sırf DPF eklettirmek için İzmir'e Sabri Usta'ya gitmeyi düşünüyorum.

3 bin az değil. Benden daha iyi bilen birileri çıkacaktır ama 3000 devir yeterince yüksek.

Şunun göstergede bir işareti olsaymış keşke. Bir kere ben fan sesini hiç duymuyorum arabanın içinden. Gözümüz sürekli anlık tüketimde olacak demek ki..

Abi arabayı stop etmeden önce kapıyı aç kesin duyarsın zaten fan acayip sesli şekilde çalışıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Can
(düzenlendi)

Abi arabayı stop etmeden önce kapıyı aç kesin duyarsın zaten fan acayip sesli şekilde çalışıyor.

Benim susturucu iptal olduğundan rejenasyon başladığında çok ses çıkıyo egsozdan ordan da anlıyorum. :)

tarihinde İbrahim Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çalışıyorsa tekrar yola çıkıp gaza mı basacağız? :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...