İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Mesut Nalbant

Bir ELM ve forscan programı ile yapıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Güncel bilgi 756 km deki corsa 1.3 cdti dpf lambasını yaktı. Servis 15 km kadar 3000 devirde sabit gidin rejenerasyon yapacak araç dedi. 3. Vites 3000 devire hızı sabitledim. 11. km de lamba söndü.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

800+ C sıcaklık olmadan kül temizliğini hernzü üreticisi bile yapamıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Süleyman Can Şahin

Beklenen oldu bu dpf başıma bela oldu sonunda :) Araç 112binde C.tesi günü arıza lambası yaktı. Bugün serviste bilgisayara bağladılar Dpf dolmuş yarın erkenden götüreceğim söküp temizleniyormuş birazda sıvısından ekleyecekler. Yalnız forumda okudum bu duruma gelen bazı filtreler temizlenmiyormuş. Böyle bir durum olursa ne yapacağım .

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Beklenen oldu bu dpf başıma bela oldu sonunda :) Araç 112binde C.tesi günü arıza lambası yaktı. Bugün serviste bilgisayara bağladılar Dpf dolmuş yarın erkenden götüreceğim söküp temizleniyormuş birazda sıvısından ekleyecekler. Yalnız forumda okudum bu duruma gelen bazı filtreler temizlenmiyormuş. Böyle bir durum olursa ne yapacağım .

sıvının fiyatını sordunuz mu hocam servise baya yüksek istiyorlardı. Yakın zamanda benimde Sıvı bitmişti dışarıdan aldım.
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

sıvının fiyatını sordunuz mu hocam servise baya yüksek istiyorlardı. Yakın zamanda benimde Sıvı bitmişti dışarıdan aldım.

indirimle birlikte 380 tl.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Süleyman, profilindeki aracın 2011 model. benimki gibi bazı 2011 ler sıvısız kuru tip dpf li. seninkinin sıvılı olduğundan eminmisiniz.?

Sıvılı usta baktı lifte alıp.

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

indirimle birlikte 380 tl.

Ben 180 tl ye almıştım litresini.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Ben 180 tl ye almıştım litresini.

nerden aldınız aynı sıvımı arıza lambası yakmadı demi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Ben iki litre aldım üzerinde uygun yazıyordu ki hatta satan arkadas ford yedek parçaları satıyormuş Kocaeli de.Biz kendimiz ekledik 1.7 lt kadar aldı ve arıza lambasını sildik tanıttık sıvı eklendi diye ki hatta Sabri ustamın videosuna bakarak ekledik tamirci arkadaşım daha önce hiç bu işlemi yapmamıştı.10 gün oldu bu işlemi herhangi bir sıkıntı yok şükür.

nerden aldınız aynı sıvımı arıza lambası yakmadı demi.

Kocaeli Derya oto dan aldım Forumdan tavsiye edilmişti.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Ben iki litre aldım üzerinde uygun yazıyordu ki hatta satan arkadas ford yedek parçaları satıyormuş Kocaeli de.Biz kendimiz ekledik 1.7 lt kadar aldı ve arıza lambasını sildik tanıttık sıvı eklendi diye ki hatta Sabri ustamın videosuna bakarak ekledik tamirci arkadaşım daha önce hiç bu işlemi yapmamıştı.10 gün oldu bu işlemi herhangi bir sıkıntı yok şükür.

Kocaeli Derya oto dan aldım Forumdan tavsiye edilmişti.

İnternet sitesine baktım şimdi kalmadı yazıyor.

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

İnternet sitesine baktım şimdi kalmadı yazıyor.

Ben aldığımda da sitede kalmadı yazıyordu.Telefonla aradım ellerinde kalmamıştı bir hafta içinde gelecek dediler sonraki aradığımda gelmişti havale yaptım ertesi gün ulaştı elime.Telefonla irtibata geçin isterseniz.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Ben aldığımda da sitede kalmadı yazıyordu.Telefonla aradım ellerinde kalmamıştı bir hafta içinde gelecek dediler sonraki aradığımda gelmişti havale yaptım ertesi gün ulaştı elime.Telefonla irtibata geçin isterseniz.

Tamam hocam telefon ederim . Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

Derya otoyu ben tavs ettim ama bi yer daha buldum simdi 130 lira sivi ve bi yer daha buldum sokup temizliyor ben ford motorcusuyum iscilik ve sistem bana gayet mantikli geldi esseklik edip fiyat sormadik iste

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Derya otoyu ben tavs ettim ama bi yer daha buldum simdi 130 lira sivi ve bi yer daha buldum sokup temizliyor ben ford motorcusuyum iscilik ve sistem bana gayet mantikli geldi esseklik edip fiyat sormadik iste

hocam adresi telefonu filan varmı ?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Dpf söküldü alkol bekliyoruz 1 saat kadar içinde saf alkol bekletiyorlarmış.

12f8354de2f47143b13f6b79cc51888e.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

aynı sıkıntılardan sonra  2 arabanınkini iptal ettirdik biz.yaklaşık 4 ay filan oldu.

birinde dpf sökülmedi sadece yazılım yapıldı.daha 8-9bin km oldu hemen hemen.şimdilik sorun yok.

diğerinde dpf bu ay söküldü.anca boşa çıktı araç.DPF sökülünce dedikleri gibi yakıt 0.2-0.3 farkediyormuş gerçekten.Egzozcular artık bu olayı öğrenmiş ,söküyop kaynak yapıyolar.

Aslında iptal etmek yanlış ama sabahın köründe motorun korumaya girmesi kötü bişi.Bunu 2. kez yaşayınca benzinli aracın güzelliği geliyo akla :)

Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan

Merhaba 

3 ay önce 2012 model fiesta trend bir araç aldım. Aracı aldıktan 1 hafta sonra egzostan anormal derecede beyaz duman çıkmaya başladı. Servise götürdüğümde sorunun enjeksiyonlardan olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler ve oldukç ayüklü bir masraf çıkardılar. Bunun üzerine aracı bosch yetkili enjeksiyon servislerine götürdüm ve enjeksiyonlarda hiç bir sorun olmadığını sorunun dizel partikül filtresinin tıkanmasından kaynaklandığını söylediler ve partikül filtresini temizlediler. Bunun üzerine aracı 1500 km sorunsuz olarak kullandım ancak daha sonra beyaz duman atma olayı tekrar başladı. Bu filtre 1500 km kullanım ile tıkanır mı? Aracımda partikül filtresi uyarı lambası yanmıyor. Araç 5-10 km gidip ısındığında yada sıkıştırdığımda beyaz duman atmaya başlıyor yoğun bir şekilde ve yakıt tümetimi artmaya başlıyor yol bilgisayarında. Bu durumda sorun ne olabilir. Daha önce bu sorunu yaşayan yada çözümü hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören
(düzenlendi)

dpf filtresi ile ilgili konular mevcut forumda .. Dpf filtresi rejenerasyon yapan bir sistem yani içinde biriken kurumlar kendi yakabilen bir sistem . forumda üstadların söylediği dpf dolduğunda araç rejenerasyona girer yani kurumları yakmaya başlar bu işlem olduğunda aracın rolantideki anlık tüketimi yükselirr. örneğin rolantide araç 0.3 L/h şeklinde çalışıyorsa rejenerasyon sırasında 0.8 l/h yada mesela 1.0 l/h şeklinde çalışır . bu olay sırasında düz bir yola çıkılmalı ve aracı mesela 3000 d/dk  -4000 d/dk   15-20 km boyunca kullanılmalı. motordaki ısıda artacağından dpf filtresi rahat bi şekilde kendini temizleyecektir.

tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Baş

Enjektörleri sağlam kabul edersek  mazot almış olduğunuz istasyonu yada firmayı değiştirin birde böyle deneyin derim. Dpf devreye girdiğinde beyaz duman atar normaldir yapacağınız şeyleri Tuna Bey yukarıda açıklamış zaten. 300 km sıfır araçta bile dpf ikazı verdiğini okumuştum forumlarda. Fiestalarda dpf ikazı yoktur. Dpf nin kendini temizlediğini fanın çalışmasından birde yakıt tüketiminden anlarız Aracınızı kısa mesafe kullanırsanız dpf sorunuyla sık sık karşılaşırsınız. Mazotunuzu iyi güvenilir bir  istasyondan alın ondan sonra gözlemleyin bide

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu

arkadaşlar benim aracım 1.6 tdci 2011 focus titanium 74binde. şimdi benim dpf sıvı tip mi katı tip mi?. katıysa eğer kendi kendine temizleyip bizi bu maliyetten kurtarıyor. sıvılı ise maliyet yüksek sıvı falan eklenmesi gerekiyor doğru mu anlamışım?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...