İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Yusuf Bayraktar2

egzos o hale gelince turbo sesi duyulmaz ki aksine? duyulan da yok olur gider arada?

Egzostan cikan turbo sesi gaza basip biraktigindaki ses abi cok hosuma gidiyor

turbonun evlası sessiz olanı.

Abi heves diyelim :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

turbonun evlası sessiz olanı.

nasıl ciro yapcez ama

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

nasıl ciro yapcez ama

Bir zarari olurmuki abi?

Yorum bağlantısı
Barış Yalçınkaya

DPF sıvı kontrolünü kendimiz yapamaz mıyız. Ustalar duymamış böyle bir şeyi, hatta geçenlerde renault karabük servisine sordum dizel partikül filtresi sıvısı kontrolü yapıyor musunuz diye. Adamın verdiği cevap, Polen fitresi olmasın abi o  :shok: ... :D

Kimyacı abiler yokmu bu sıvı ne işe yarar, İkamesi yok mu

Geçenlerde forumda bahsedilen tunap dizel katkısı aldım. Memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ne kadar sağlıklı bir karşılaştırmadır bilemiyorum ama şu anda rölantide anlık tüketim değeri olarak 0.3-0.4 lt'yi görüyorum. Bölge satış sorumlusu eolys sıvısının jenerik bir kimyasal olduğunu ve tunap firmasının dpf katkı maddesini de ürettiğinden bahsetti. Ama kimyasallar konusunda bilgim olmadığı için kullanmakta tereddüt ediyorum. Bununla birlikte yurtdışında max 40 sterlin=140 TL/Lt olan bir sıvı yetkili serviste 300 TL'ye satılması da çok manidar :)  

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

DPF sıvı kontrolünü kendimiz yapamaz mıyız. Ustalar duymamış böyle bir şeyi, hatta geçenlerde renault karabük servisine sordum dizel partikül filtresi sıvısı kontrolü yapıyor musunuz diye. Adamın verdiği cevap, Polen fitresi olmasın abi o  :shok: ... :D

Kimyacı abiler yokmu bu sıvı ne işe yarar, İkamesi yok mu

Muhtemelen bakırlı birşey bildiğim kadarı ile. bakır sülfat desek bulması kolay ama sülfat olmaz.

şuymuş:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cerium%28III%29_oxide

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Çok çok ilginç.  dpf rejenerasyonda kullanılmıyormuş, sürekli yakıta verilince dpf çabuk dolmuyormuş onun içinmiş.

http://www.dieselnet.com/papers/9909rhodia/

Ama çok fena akciğerde kanser yapıyormuş egzosdan çıkan eolys ve yasaklanması gündemdeymiş.

Benim bakır bilgim de doğruymuş ama dioksin yaptığı için yasaklanmış:

Copper, which looked the most active (about 100°C less than cerium by some bench tests), was withdrawn from the market as it catalyzed dioxin formation in the trap [9]. It must be also mentioned that despite years of trials, no publication has ever established that copper can offer a safe passive-regeneration in the real word.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Cerci

Bir zarari olurmuki abi?

kat mi pdf mi emin olman gerekiyor pdf ise yazilim sart icini tamamen bosaltirsan turbo basinc arizasi verebilir

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

kat mi pdf mi emin olman gerekiyor pdf ise yazilim sart icini tamamen bosaltirsan turbo basinc arizasi verebilir

Kat benimkisi dun downpipe yapildi

Gönderilen ResimGönderilen Resim

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

Kat benimkisi dun downpipe yapildi

bununla bi sorun yasamazsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hidayet Gökdere

Egzoz gazları kanser yapmasın diye partikül filtresi yapıyorlar. içindeki kurumu temizlesin katalizör görevi yapsın diye denilen bu sıvı konuluyor ve bu sıvı kanser yapıyor. Bu ne yaman çelişki :) 

Demek ki bu sıvı o kadar da gerekli değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

(kat mi pdf mi emin olman gerekiyor pdf ise yazilim sart icini tamamen bosaltirsan turbo basinc arizasi verebilir)

Bende dpf iptali yaptırdım.p0235 arıza kodu arızası veriyor.(Turbo şarj destek sensörü a devre arızası).DPF iptalindenmi kaynaklanıyor.Son zamanlarda çok seyrek bu arıza ışığı yanıyor ve stop edip çalıştırınca düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

basınç hesabını yapıp boğaz bağlansa?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpf li aracın yazılımı bayağı akıllı, kandıranı ben duymadım daha

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

(kat mi pdf mi emin olman gerekiyor pdf ise yazilim sart icini tamamen bosaltirsan turbo basinc arizasi verebilir)

Bende dpf iptali yaptırdım.p0235 arıza kodu arızası veriyor.(Turbo şarj destek sensörü a devre arızası).DPF iptalindenmi kaynaklanıyor.Son zamanlarda çok seyrek bu arıza ışığı yanıyor ve stop edip çalıştırınca düzeliyor.

Yazılımdan'da iptal edildimi ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

filtrenin icinimi bosalttiniz yerine borumu yaptirdiniz? filtrenin icini tamamen bosaltinca yada genis capli boru takinca turboya gerekli basinc uygulanmadigindan turbo basinc sonsuru beyne ariza sinyali gonderebiliyor

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber
  •  
  • Üye
  • 263 Mesaj
  • Ülke: France
  • Araç: 206 hdi/B200 cdi
  • Doğum Yılı: 1980
  • Meslek: amale

(filtrenin icinimi bosalttiniz yerine borumu yaptirdiniz? filtrenin icini tamamen bosaltinca yada genis capli boru takinca turboya gerekli basinc uygulanmadigindan turbo basinc sonsuru beyne ariza sinyali gonderebiliyor)

Filitrenin içini tamamen boşalttılar.P235 bu işlemi yaptırmadan ara sıra arıza lambasını yakmaya başlamıştı.Şu aralar yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

•  
  • Üye
  • 263 Mesaj
  • Ülke: France
  • Araç: 206 hdi/B200 cdi
  • Doğum Yılı: 1980
  • Meslek: amale

(filtrenin icinimi bosalttiniz yerine borumu yaptirdiniz? filtrenin icini tamamen bosaltinca yada genis capli boru takinca turboya gerekli basinc uygulanmadigindan turbo basinc sonsuru beyne ariza sinyali gonderebiliyor)

Filitrenin içini tamamen boşalttılar.P235 bu işlemi yaptırmadan ara sıra arıza lambasını yakmaya başlamıştı.Şu aralar yanmıyor.

filtrenin bosaltilan kismina kucuk capli yaklasik 4-5 cm capinda boru kaynatmak bu sorundan kurtulabilirsiniz aksi taktirde siksik ariza lambasi yanar

ben resimdeki sekilde yapmistim simdiye kadar hic ariza lambasi yanmadi

img0520hr.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

işte bu...

ama boyunu genişliğini hesap etmek lazım. herhalde yapan deneye deneye doğruyu tutturmuş. öğrenmiş.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

çözüm anlaşılmıştır.tekerrür ederse o şekilde çözeriz.teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hüseyin Kadıoğlu

benim aracımda DPF iptali mevcut ve 100.000 km boyunca iptal bir şekilde kullandım. şimdi ise ilacı bitmiş ve arıza ışığı yaktı. serviste 600 tl gibi bir fiyat söz konusu olduğunu söylediler. ben bunu dışarda nasıl bir çözüm bulabilirim.. DPF iptali yaptırdığım zaman aynı şekilde yazılım yapıldı.

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

arkadaşlar dpf filtresi temizleten arkadaş varmı googlede biraz araştırma yaptım ama temizleten bir kişi bulamadım birkaç yetkili servise sordum onlarda bişeyden anlamıyorlar dpf ne deyip duruyorlar dün bir yetkili servise sordum 350 tl temizletilmesi sıvıs eksikte ilave edilecek sıvı litreside 280 dedi 2L eksik olsa 900 TL para yapar yetkili servis dışında bu işi daha uygun fiyata yapan bir yer yokmu ??

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

arkadaşlar dpf filtresi temizleten arkadaş varmı googlede biraz araştırma yaptım ama temizleten bir kişi bulamadım birkaç yetkili servise sordum onlarda bişeyden anlamıyorlar dpf ne deyip duruyorlar dün bir yetkili servise sordum 350 tl temizletilmesi sıvıs eksikte ilave edilecek sıvı litreside 280 dedi 2L eksik olsa 900 TL para yapar yetkili servis dışında bu işi daha uygun fiyata yapan bir yer yokmu ??

Konunuz birleştirildi. Bilginize.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

ben temizlemistim eskiden filtreyi bir tamirciye soktur sonra bi yikamaciya goturup havanin akis yonunde tanzikli su ile yikattir ama kesinlikle tersten yikamayin iyice kuruduktan sonra takip kullanmaya devam edebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=nbFB5DWd9Sg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...