Sani Gerşon 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 mrhabalar 2008 model ford mondeo 2.0tdi titanyum aracım var kartele mazot inidiryor yani yağı çoğaltıyor. dpf le alakası olabilir mi; bu durumla karşılaşan oldumu? yardımcı olursanız sevinirim Kartere mazot değil de, su iniyor olmasın? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 mrhabalar 2008 model ford mondeo 2.0tdi titanyum aracım var kartele mazot inidiryor yani yağı çoğaltıyor. dpf le alakası olabilir mi; bu durumla karşılaşan oldumu? yardımcı olursanız sevinirim http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/272723-dpf-sorunu-ve-beyaz-duman/#entry2720355 buyrunuz Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Çalışıyorsa tekrar yola çıkıp gaza mı basacağız? Aynen abi. Ama çok acil olarak değil müsait bir zamanda yaparsın. Bugün yaptım ben fan açmıyor artık. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Aynen abi. Ama çok acil olarak değil müsait bir zamanda yaparsın. Bugün yaptım ben fan açmıyor artık. Ya kardeşim tevafuk mu bilmiyorum az önce işe geldim. Arabadan indim yanından geçerken bile zor duydum fanın çalıştığını. Tüketim normalde 0,4lt/saat oolurdu şimdi 0,81 idi. Demek ki ilk fırsatta gazlamam gerekiyor. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Bu gazlamaniz gerektigi anlamina gelmiyor. Temizligi rolantide calisarak kendiside yapabilir. Gostergede uyari ciktigi zaman stop edilmemeli ve yuksek devirde seyir edilmedir. Rutin temizligi kendisi yapiyor. Gazlasaniz da gazlamasaniz da belli bir sure calisacaktir. Sorun şu ki rejenerasyona dair bir işaret ya da ikaz vermiyor. Sadece fan ve tüketim gibi belirtiler veriyor. Yarın kitapçığı iyi bir okuyacağım. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Genelde bahsedildiği kadar tıkandığı zaman uyarı ışığı yakıyor. Çünkü bu durumda arasın top edilmemesi gerekiyor. Volkswagen Bin devirde sabit oluyor, Ford'da devir yükselmesini görmedim. ford ile vw farklı fordda tamamen tıkandığında motor arıza lambası yakıyor motor kendini korumaya alıyor o saatten sonra 8bin devirde gezsende faydası yok yakma işleminide hiç bir şekilde rolantide yapmaz ne ford nede vw Bilgisayara bağlanıp yakma işlemi yapıldığında bile aracı bilgisayar 4bin devirde çalıştırıyor. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Bugun aylardir yaptiramadigim rejenasyonu yaptik Dayimla. Hata olarak dpf rejenasyon suresi asimi hatasi verdi, zaten obd ile baglandigimizda da aybi hatayi aliyoduk. Simdi degerleri sifirilayip rejenasyonu yaptirdik.4000 devirde bi 10 dk calistirdi cihaz sanirim. Bakalim nekadar acmadan gidicez. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Bugun aylardir yaptiramadigim rejenasyonu yaptik Dayimla. Hata olarak dpf rejenasyon suresi asimi hatasi verdi, zaten obd ile baglandigimizda da aybi hatayi aliyoduk. Simdi degerleri sifirilayip rejenasyonu yaptirdik.4000 devirde bi 10 dk calistirdi cihaz sanirim. Bakalim nekadar acmadan gidicez. kartaldamıydın ibo Yorum bağlantısı
İbrahim Can 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 kartaldamıydın ibo Yok abim Kartaldaki dayimin cihazda son guncelleme yok. Buyuk dayim var Esatpasa' da onun cihaz guncelmis yapti sagolsun[emoji4] Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Kerem Bey bu problemi çözdünüz mü? Sizin başınıza gelene benzer bir durumu ben de yaşamıştım. Yakıt katkı maddesi kullandım sorun çözüldü. Size de tavsiye ederim. Hayır sorunum çözülmedi henüz. Siz de ne tür bir sorun vardı. Ben de yakıt katkı maddesi kullandım ama işe yaramadı. Arkadaşlar konu ile ilgili fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Affiniza siginarak bukadar masraf yapacaginiza dpf yi iptal ettirin bitsin bu olay ? Hem sizin kafaniz rahat olur hemde aracinizin Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Affiniza siginarak bukadar masraf yapacaginiza dpf yi iptal ettirin bitsin bu olay ? Hem sizin kafaniz rahat olur hemde aracinizin Benim tavsiyem yakıtı shell nitro power alın.Benim 95b km de aracım var.Ucuz diye mazotu lukoilden aldım ve aracı hep şehir içi kullandım.ilk defa dpf temizliği yaptım arabama.Bilemiyorum tam etken hangisi.Ama şu ana kadar hep shell kullanmıştım ve dpf temizliği nedir bilmezdim.Shellden devam edeceğim artık mazot bitince. En sonda baktınız çare olmuyor daha fazla para dökmeyin derim ben.İçini boşalttırın hem cebiniz hem kafanız rahat etsin. Peki dpf ve katalizörü iptal ettirirsem daha sonra farklı sorunlar yaşanmaz mı? Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 Hicbir zarari olmaz aksine mutlu olursunuz hem siz hemde cebiniz Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Hicbir zarari olmaz aksine mutlu olursunuz hem siz hemde cebiniz Üstat bu hafta içi egr yi iptal ettiricem.egr -dpf ve katalizör 3 lüsünün motora %20 faydası varsa geri kalanı zarar.Bu yüzden sorun varsa kes-kurtul misali. Bunları iptal ettirdiğğimizde egzos emisyon testinden geçme olayında bir sorun olmaz mı? Ayrıca nasıl iptal ettirebilirim? Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Üstat ben Sivasta yaşıyorum.Egr iptal ettirmeye gittim bu gün.Arkadaşın makinesi arızalanmış yenisi gelecek o zaman beni arayacak.Egr valfim arızalı çıktı.Arkadaş dediki egr ölmüş dpf de yakındır.Dpf yide iptal edelim(içini boşaltacaz).Bir de yazılım yapalım dedi.Hepsi için anlaştık.Muayenede sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum.Benim araba e4 motor. Ben de gazindatep'te araştırdım. Türkiye genelinde bu işi yapan Paşaoğlu diye bir yer varmış. Sadece yazılım ile yapıyorlarmış bu işi. Kafamı kurcalayan bu işi yapınca daha kötü sonuçlar ile karşılaşmayalım.Sonuçta bunu iptal edince koku ve siyah egzos gazı ile karşılaşma ihtimalimiz yok mu? Ayrıca diyelim yaptırdık, daha sonra bunu yazılım ile geri çevirme şansımız var mıdır? Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Pasaogluna gidin aracinizi teslim edin aldiktan sonra ben bunu neden daha önce yaptirmamisim dersiniz dpf nin bi yarari yok olmayacakta zarardan baska hicbir ise yaramiyor. Muayeneden gecmeniz icinde dpfnin içini bosaltiyorlar orjinal gibi geri takiyorlar ayrica araciniz yazilimsal iptal edilecegi icin problem yaratmaz bide yanına ekonomi soft yazılım yaparak yakittada tasarruf yaparsiniz kafaniz rahat olsun Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 16 Temmuz 2015 Paylaş 16 Temmuz 2015 Merhaba arkadaşlar Aracım 2011 focus titanium Aracı alalı 6 ay oldu ve 6000km yol yapttım ve hiç forumda anlatıldığı gibi araçta DPF yakma işlemi veya uyarı mesajı çıkmadı 2009 sonrası titanium focusların hepsinde kesin var deniliyor. Biraz araştırma yaptım sanırım benim araçta katı tip DPF var yani sıvı katkı deposu yok. Resimdeki kırmızı içindeki parlak parça varsa eyer Katı tip oluyormuş. Açıkçası iyimi kötümü bilmem ama 1lt sıvının fiyatını 400tl olarak duyunca olmadığına sevindim. Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun 16 Temmuz 2015 Paylaş 16 Temmuz 2015 katı tip dpf de nasıl oluyor yanma işlemi? ondada sıvılı sistem gibi arzalar uyarılar veriyormu? Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 16 Temmuz 2015 Paylaş 16 Temmuz 2015 Pardon yanlış yazmışım KURU tip. çalışma şeklini bende bilmiyorum ama söylenen DPF bir nevi katalizör dediler. Bir sıvı destekli tip varmış birde kuru tip. Bilmiyorum artık hangisi daha iyi. Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 12 Ağustos 2015 Paylaş 12 Ağustos 2015 Aracımı 2013 yılında egzos muayenesi yapılırken çıkan gaz değerleri 0.50 civarı idi. 2014 yılında DPF söktürdüm.Geçen hafta tekrar egzos muayenesi yaptırdım ve sonuçlar 0,30 civarı çıktı.Muayene aynı yerde yapıldı.Filtreyi söken ve beyinde de işlemi yapan firma siyah duman atmaması için bir miktar beyinde oynama yapıyoruz demişti.Buna göre filtre sökümü yapan firmanın siyah duman atmaması için yaptıkları işlem doğru imiş.Ayrıca partikül filtrenin olması carbon salınımını pek fazla etkilemediği ortaya çıkmış oldu.Sadece ani hızlanmalarda atılan siyah dumanı azaltıyor diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Dün ilk defa benim DPF çalıştı. Arabadan bildiğin ford transit sesi geliyordu. istop ettikten sonra anladım. Geriye çalıştırdım 5 dakika bekledim sonra düzeldi. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 15 Ağustos 2015 Paylaş 15 Ağustos 2015 Dün ilk defa benim DPF çalıştı. Arabadan bildiğin ford transit sesi geliyordu. istop ettikten sonra anladım. Geriye çalıştırdım 5 dakika bekledim sonra düzeldi. Bide son susturucu iptalli halini dusun abi benden ole bir ses cikiyor iste[emoji2] 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 15 Ağustos 2015 Paylaş 15 Ağustos 2015 Bide son susturucu iptalli halini dusun abi benden ole bir ses cikiyor iste[emoji2] Yalnız Mart'tan bu yana sanırım 2 kez çalıştı. Sanırım bu iyi haber. Yine de kışa doğru Sabri Ustaya ziyarete gitmeyi düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Kasım 2015 Paylaş 24 Kasım 2015 Yağ seviyesi DPF olup yükselen oldu mu? http://www.stocksy.co.uk/articles/Cars/diesel_particulate_filters_dpfs_and_rising_oil_levels_the_uk_government_demonstrates_the_law_of_unintended_consequences/ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts