İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Hasan Ekci

mrhabalar 2008 model ford mondeo 2.0tdi  titanyum aracım var kartele mazot inidiryor yani yağı çoğaltıyor. dpf le alakası olabilir mi; bu durumla karşılaşan oldumu? yardımcı olursanız sevinirim

mrhabalar 2008 model ford mondeo 2.0tdi  titanyum aracım var kartele mazot inidiryor yani yağı çoğaltıyor. dpf le alakası olabilir mi; bu durumla karşılaşan oldumu? yardımcı olursanız sevinirim

Evet;

"Pistonun her ileri-geri hareketinde, dizel yakıtın ve motor yağının özellikleri nedeniyle ilave enjekte edilen yakıtın bir kısmı silindir yüzeyindeki yağ filmi tarafından emilmektedir. Emilerek seyrelmiş yağ, silindir gömleğinden sıyrılarak kartere karışmakta ve yağın her seferinde daha da seyrelmesine neden olmaktadır.

Yakıtın motor yağına karışmasının bir sebebi deyanma odasındaki ve karterdeki basınç farkı nedeniyle piston segmanlarından sızan gaz halindeki yakıttır. Piston segmanlarından sızan gaz halindeki yakıt ile yağ filmi tarafından emilen yakıt, karterde birikmekte ve motor yağının viskozitesinin düşmesine neden olmaktadır. Yağın sıcaklığın ve seyrelmesinin viskozitesine etkisi Şekil 4’de verilmektedir. Diğer taraftan karterde biriken yakıtın buharlaşma ile bir kısmının geri kazanımı sağlanmaktadır. Bu buharlaşma karterdeki yağın seyrelme oranına bağlıdır."

http://www.otekon.org/bildiriler/B283.pdf

Yorum bağlantısı
Eray GÜRGEN

Evet;

"Pistonun her ileri-geri hareketinde, dizel yakıtın ve motor yağının özellikleri nedeniyle ilave enjekte edilen yakıtın bir kısmı silindir yüzeyindeki yağ filmi tarafından emilmektedir. Emilerek seyrelmiş yağ, silindir gömleğinden sıyrılarak kartere karışmakta ve yağın her seferinde daha da seyrelmesine neden olmaktadır.

Yakıtın motor yağına karışmasının bir sebebi deyanma odasındaki ve karterdeki basınç farkı nedeniyle piston segmanlarından sızan gaz halindeki yakıttır. Piston segmanlarından sızan gaz halindeki yakıt ile yağ filmi tarafından emilen yakıt, karterde birikmekte ve motor yağının viskozitesinin düşmesine neden olmaktadır. Yağın sıcaklığın ve seyrelmesinin viskozitesine etkisi Şekil 4’de verilmektedir. Diğer taraftan karterde biriken yakıtın buharlaşma ile bir kısmının geri kazanımı sağlanmaktadır. Bu buharlaşma karterdeki yağın seyrelme oranına bağlıdır."

http://www.otekon.org/bildiriler/B283.pdf

teşekkürler. benim aracımı yetkili servis 1 yıl boyunca çözemedi. değiştirmediği parça kalmadı pompa enjektörler. dışarda harcadıklarımla 15 tl yi buldu  şimdide ford un mühendisleri dpf i ve dpf basınç sensörünün değişmesi gerektiğini söyledi. 8000 tl gibi bir fiyat verdiler artık güvenmediğim için sizlere danışmak istedim. dpf i değiştirmek yerine temizletmek çözüm olur mu.ve ısı sensörü ve basıç sensörü varmış bunlar arızalı ise tamiri oluyormu değişmesi gereklimi?

teşekkürler. benim aracımı yetkili servis 1 yıl boyunca çözemedi. değiştirmediği parça kalmadı pompa enjektörler. dışarda harcadıklarımla 15 tl yi buldu  şimdide ford un mühendisleri dpf i ve dpf basınç sensörünün değişmesi gerektiğini söyledi. 8000 tl gibi bir fiyat verdiler artık güvenmediğim için sizlere danışmak istedim. dpf i değiştirmek yerine temizletmek çözüm olur mu.ve ısı sensörü ve basıç sensörü varmış bunlar arızalı ise tamiri oluyormu değişmesi gereklimi?

birde daha önce bir kere dpf temizlendi arıza hallolmadı. sensörler arızalı ise bunlardan yapabilirmi

Yorum bağlantısı
Eray GÜRGEN

DPF sökümünü ve beyinden sildirme işlemini hiç değerlendirdiniz mi?

denemedim. DPF in iptalini diyorsunuz sanırım.

Önerdiler ama arıza dpf te olmaması ihtimaline karşın iptal ettirmedim. iptali araca bir zararı olurmu yada tekrardan aktif hale getirilebilirmi.

getirilmiyeceğini duydum içi boşaltılıyormuş.

diyelim ki iptal ettirdim. DPF iptalinde sensörlerde iptal ediliyormu. benim dpf i servis kontrol etti temizlenmesine gerek yok dedi. dpf temizlemesini gerektiricek koşullar görünmüyormuş aracın çekişinde hiç bir sorun yok.

büyük ihtimal yakın zamanda servis tarafından bir kere temizletildi.

basınç sensörü veya ısı sensörü arızalı diye tahmin ediyorum artık.

kafam çok karıştırdılar nepacağım konusunda çok kararsınız. 

bu arada ilginiz için çok tesekkürler.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Sizin konunuzla alakası yok ama dpf tamamen sökülüp içindeki filitre kısmı tamamen boşaltılsa , yani sadece diş kısmı kalsa ve yazılım olarak iptal edilse muayenede fark edilir mi ? (Dpf iptalinde boru takılması yerine )imza : Türk zekası :)

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Sizin konunuzla alakası yok ama dpf tamamen sökülüp içindeki filitre kısmı tamamen boşaltılsa , yani sadece diş kısmı kalsa ve yazılım olarak iptal edilse muayenede fark edilir mi ? (Dpf iptalinde boru takılması yerine )imza : Türk zekası :)

Muayeneden sorunsuz geçiyor.

Fark edilemiyor

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sıvı tip.

Hımm. Yarın arabam kısmetse 70000 km olacak. Şimdi buna acil sıvı mı takviye etmemiz gerekiyor? Bu konuda öyle yazıyor.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

denemedim. DPF in iptalini diyorsunuz sanırım.

Önerdiler ama arıza dpf te olmaması ihtimaline karşın iptal ettirmedim. iptali araca bir zararı olurmu yada tekrardan aktif hale getirilebilirmi.

getirilmiyeceğini duydum içi boşaltılıyormuş.

diyelim ki iptal ettirdim. DPF iptalinde sensörlerde iptal ediliyormu. benim dpf i servis kontrol etti temizlenmesine gerek yok dedi. dpf temizlemesini gerektiricek koşullar görünmüyormuş aracın çekişinde hiç bir sorun yok.

büyük ihtimal yakın zamanda servis tarafından bir kere temizletildi.

basınç sensörü veya ısı sensörü arızalı diye tahmin ediyorum artık.

kafam çok karıştırdılar nepacağım konusunda çok kararsınız. 

bu arada ilginiz için çok tesekkürler.

Beyinden iptal edilince sensörlerin bir anlamı kalmıyor diye düşünüyorum.İptal işlemini yapanlar bu konuda size bilgi verebilirler.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Hımm. Yarın arabam kısmetse 70000 km olacak. Şimdi buna acil sıvı mı takviye etmemiz gerekiyor? Bu konuda öyle yazıyor.

Abi sıvı bittiğinde arıza lambası yakıyor bitene kadar miktarı anlaşılmıyor ama 70binde bitmez istersen üzerine ilave yaptırırsın ne kadar alırsa artık. Ford servisinde sıvı pahalı gelirse Citroën servisinede sor ora daha ucuz. Temizlik yapılmadıysa temizliğini yaptır abi würth ün bi katkısı var onu ekleyip bilgisayar da temizlik yapıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray GÜRGEN

2009 son altı aydan sonra üretilen focus-mondeolarda DPF vardır.

2008 model mondeolardada var şuan şıkıntısını çekiyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
AHMET ONUR
(düzenlendi)

2009 mondeo tdci aracımla bende dpf mağdurları arasına girdim,temizlemede kurtarmıyor 4500-5000devirde 30-40km kullandım banamısın demedi :) Siliyoruz biraz kullanınca hemen geri yanıyor ve araç 3500 devri geçmiyor yani korumaya alıyor...Araştırmalarım sonucu kesin çözümün iptal,yani içinin boşaltılması olduğu kanaatine vardım kesin çözüm bu,tabiki yenisini alıp takmak hariç :)

tarihinde AHMET ONUR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

2009 mondeo tdci aracımla bende dpf mağdurları arasına girdim,temizlemede kurtarmıyor 4500-5000devirde 30-40km kullandım banamısın demedi :) Siliyoruz biraz kullanınca hemen geri yanıyor ve araç 3500 devri geçmiyor yani korumaya alıyor...Araştırmalarım sonucu kesin çözümün iptal,yani içinin boşaltılması olduğu kanaatine vardım kesin çözüm bu,tabiki yenisini alıp takmak hariç :)

Devirli kullanma ile temizlenmez söktürüp temizlenmesi lazım. Makinası ve özel ilaçlar var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

temizeleme ile belgeli kesin sonuç mevcut İstanbul da sökülerek ölçülüp temizlenip sonuç ölçümü ile

Yorum bağlantısı
AHMET ONUR
(düzenlendi)

Adanadayım malesef ve temizleme işlemine iptalinden çok daha fazla para istiyorlar,sonuçta temizleme demek ilerde yine tıkanması ve yine masraf demek...Ama iptal edilirse aracımı sattıktan sonraki sahiplerininde başı bir daha ağrımaz diye düşündüm...

Devirli kullanımı denedim sonuç vermedi malesef...

tarihinde AHMET ONUR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

iptai esas baş ağrıtır. yakında tüv de obd den kontrol başlayınca. layğı ile ipatli de ben gözümle henüz görmedim

Yorum bağlantısı
AHMET ONUR

Servis makinasında bile arıza vermiyorken,tüvturkün cihazı nasıl görebilecekki ?

Yaptırmayi düşündüğüm yer gözümün önünde Panamera dizelin dpf sini söküp içini boşalttı  :shok:

Yorum bağlantısı
AHMET ONUR

Sanmıyorum yazılımların kontrol edileceğini,o zaman chip tuningli tüm araçlarında kontrol edilmesi lazım değilmi...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

üreticinin tamış oduğu emisyona dayalı parça ipatli kontrol edilecek. egr de mesela

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

yetkili serviste temizlettim 160tl. söküldü saf alkol döküldü 1saat bekledi makinaya bağlayıp temizlendi yaklaşık 4bin km oldu sorunsuz kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yetkili serviste yapılmış ama ford standartında alkol vb. kimyasal yoktur. vesile ile... dpf deki kül yapısı sıvı solvent ile temizlenemez

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

yetkili serviste yapılmış ama ford standartında alkol vb. kimyasal yoktur. vesile ile... dpf deki kül yapısı sıvı solvent ile temizlenemez

Abi iyice açılsın diye döktüle. Turuncu renkte kum gibi bişeyler döküldü içinden bu dpf sıvısının rengide turuncu tentürdiyot gibi bişey aynı. Sonrada makinaya bağladılar makina önce ilaç verdi sonra su sonrada basınçlı hava.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

zira servislere zorla satılan temizleme makinası aslında bulaşık makinesinden hallice. temizlik önce ve sonrası belge veriliyor mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...