İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Ertuğrul Büber

arkadaşlar benim aracım 1.6 tdci 2011 focus titanium 74binde. şimdi benim dpf sıvı tip mi katı tip mi?. katıysa eğer kendi kendine temizleyip bizi bu maliyetten kurtarıyor. sıvılı ise maliyet yüksek sıvı falan eklenmesi gerekiyor doğru mu anlamışım?

Sıvılı tip ile kuru tipin ayrı ayrı avantajları var.Sıvılı tipte ortalama 60.000 km de sıve ekletip yaklaşık 300 Tl ile kurtuluyorsun.Kuru tip ise rejenerasyon olayını kendi kendine yapıyor,ancak onunda bir ömrü var oda en fazla 150.000-200.000 km arası filtre ömrünü tamamlıyor ve en az 2500 tl ile kurtuluyorsun.Ayrıca kuru tipte rejenerasyon işleminin düzenli yapılamadığı için aracın kendini korumaya alması daha fazla oluyor.Benim araçta kuru tip dpf vardı söktürdüm kurtuldum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

benim araçta ne tip var şimdi?

Büyük ihtimalle sıvı tip . Lifte aldırıp bi bakmanız lazım
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Allah allah standart değil mi ya 2011 titanium focusta

Benim araçda 2011 titanium focus

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

kurutipte  eğer tıkanmışsa nasıl temizleniyor ?   Sıvıda hadi sıvı ilavesi oluyor Kuru tipte yanma nasıl oluyor ?  onda daha cok motoru korumaya almasının nedeni neki ?

Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

Tunap diye bi markanin 126 nolu sivisi ile temizleniyo ben gecen temizledim prof bi malzeme islem de basit ole zor diil

Sivili tip daha iiyi ya kim ne derse desin en azindan fark basincini görebiliyorsun ids ile kuru tip cacik yani

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpf de birikmiş kül var ise 1000C li ısılara sokmadıkça ı küller yanmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

dpf de birikmiş kül var ise 1000C li ısılara sokmadıkça ı küller yanmaz.

Abi tdci focusda başka temizlenmesi gereken bir yer varmı. CarbonClean yaptırıyoruz sadece geçen dpf tıkandı onu temizlediler. Maf sensörü Egr gibi şeyler temizlenirmi buna benzer motor egzos sisteminde başka temizlenmesi gereken veya belli kmden sonra değişmesi gereken birşey varmı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maf speryle basitçe egr sökülüp dışarda temizlenir. km si ypoksek tdci da intercooler dahil sökülüp emme havası geçen her yerin temizlenmesi faydalıdır. zaten sökülünce sıkça içerisisn hali gözle biler görünüp içler acısı hal görülür. sıkışık trafik başlıca etkendir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

maf speryle basitçe egr sökülüp dışarda temizlenir. km si ypoksek tdci da intercooler dahil sökülüp emme havası geçen her yerin temizlenmesi faydalıdır. zaten sökülünce sıkça içerisisn hali gözle biler görünüp içler acısı hal görülür. sıkışık trafik başlıca etkendir.

Servis de temizletmek istedim biz bunların temizliğini yapmıyoruz dediler. Egr temizliğinin sakıncası varmı parça için bozulmaz demi.

Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan

dpf filtresi ile ilgili konular mevcut forumda .. Dpf filtresi rejenerasyon yapan bir sistem yani içinde biriken kurumlar kendi yakabilen bir sistem . forumda üstadların söylediği dpf dolduğunda araç rejenerasyona girer yani kurumları yakmaya başlar bu işlem olduğunda aracın rolantideki anlık tüketimi yükselirr. örneğin rolantide araç 0.3 L/h şeklinde çalışıyorsa rejenerasyon sırasında 0.8 l/h yada mesela 1.0 l/h şeklinde çalışır . bu olay sırasında düz bir yola çıkılmalı ve aracı mesela 3000 d/dk  -4000 d/dk   15-20 km boyunca kullanılmalı. motordaki ısıda artacağından dpf filtresi rahat bi şekilde kendini temizleyecektir.

Bende araç beyaz duman atmaya başlayınca yakıt tüketimi yükseliyor. Beyaz duman attığında rejenerasyona girdiğini far etsek, aracı o şekilde 50 km dediğiniz devirde kullanmama rağmen sorun çözülmedi ve ustaya götürüp programa bağlatarak rejenerasyon yaptırmak zorunda kaldım. Aracımda rejenerasyonu kendi kendine yapmama gibi bir sorun olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

Bende araç beyaz duman atmaya başlayınca yakıt tüketimi yükseliyor. Beyaz duman attığında rejenerasyona girdiğini far etsek, aracı o şekilde 50 km dediğiniz devirde kullanmama rağmen sorun çözülmedi ve ustaya götürüp programa bağlatarak rejenerasyon yaptırmak zorunda kaldım. Aracımda rejenerasyonu kendi kendine yapmama gibi bir sorun olabilir mi?

Rejenerasyon yapamazsa motor kendini korumaya alır ve motor ikaz lambası yanar beyaz dumanın videosonu çekin ve beyaz duman atarken motorunda videosunu çekin ona göre yorum yapalım 50 km boyunca yüksek devirde kullandısanız aracı dpf kendini temizlemiştir bide 2012 fiestalarda dpf varmı Euro 4 motorlarda dpf yok diye biliyorum ama emin değilim bide mazotu hangi firmadan alıyorsunuz 

Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan
(düzenlendi)

Rejenerasyon yapamazsa motor kendini korumaya alır ve motor ikaz lambası yanar beyaz dumanın videosonu çekin ve beyaz duman atarken motorunda videosunu çekin ona göre yorum yapalım 50 km boyunca yüksek devirde kullandısanız aracı dpf kendini temizlemiştir bide 2012 fiestalarda dpf varmı Euro 4 motorlarda dpf yok diye biliyorum ama emin değilim bide mazotu hangi firmadan alıyorsunuz 

Programla jenerasyon yaptırdıktan sonra şu an duman atmıyor ama bir süre sonra tekrar duman atacak gibi geliyor bana çünkü bu işlemi 2 ay önce de yaptırmıştım. 2012 lerde motor Euro 5 ve dpf var. 50 km yaptıktan sonra dpf kendi kendini temizlemiş olsa beyaz duman atmaya devam eder miydi? Devam etti ve ben programla rejenerasyon yaptırdıktan sonra düzeldi. Ayrıca aracımda motor ikaz lambası da yanıyor ve programa bağladığımızda partikül kapanı sınır değerin altında arızası gösteriyor.

tarihinde Kerem Beyazaslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Baş

Programla jenerasyon yaptırdıktan sonra şu an duman atmıyor ama bir süre sonra tekrar duman atacak gibi geliyor bana çünkü bu işlemi 2 ay önce de yaptırmıştım. 2012 lerde motor Euro 5 ve dpf var. 50 km yaptıktan sonra dpf kendi kendini temizlemiş olsa beyaz duman atmaya devam eder miydi? Devam etti ve ben programla rejenerasyon yaptırdıktan sonra düzeldi. Ayrıca aracımda motor ikaz lambası da yanıyor ve programa bağladığımızda partikül kapanı sınır değerin altında arızası gösteriyor.

Dpf kendini temizledikten sonra beyaz duman atmaz. Aracınız arıza kodu veriyormuş zaten sorunun çözümü için dpf anlayan iyi bir usta bulun derim. Aracınız motor ikaz lambasını dpf dolunca mı? yakıyor.Çözüm için en basit yol bence dpf yi iptal ettirin 

Yorum bağlantısı
Kerem Beyazaslan

Dpf kendini temizledikten sonra beyaz duman atmaz. Aracınız arıza kodu veriyormuş zaten sorunun çözümü için dpf anlayan iyi bir usta bulun derim. Aracınız motor ikaz lambasını dpf dolunca mı? yakıyor.Çözüm için en basit yol bence dpf yi iptal ettirin 

Hayır ikaz lambası dpf dolunca yanmıyor. Servise gittiğimde servis enjeksiyonların değişmesini söylüyor ancak 3 faklı bosch yetkili servisinde enjeksiyonları kontrol ettirdim ve enjeksiyonlarda sorun olmadığını söylediler.

Hangi istasyondan yakıt alıyorsunuz.

Yakıtı Opet'ten alıyorum.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Günde ortalama 5-6 kez aracı 1-2 saat aralıklarla çalıştırıp kısa mesafeli sürüş yapıyorsanız dpf tıkanması kaçınılmaz.Genelde 20 gün civarında filtrenin tıkanması kaçınılmaz ve rejenerasyon işleminin olması şarttır.Tunap ürünleri ile filtre temizlenmesi güzel sonuçlar doğuruyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Özkaya

Hayır ikaz lambası dpf dolunca yanmıyor. Servise gittiğimde servis enjeksiyonların değişmesini söylüyor ancak 3 faklı bosch yetkili servisinde enjeksiyonları kontrol ettirdim ve enjeksiyonlarda sorun olmadığını söylediler.

Yakıtı Opet'ten alıyorum.

Kerem Bey bu problemi çözdünüz mü?

Sizin başınıza gelene benzer bir durumu ben de yaşamıştım. Yakıt katkı maddesi kullandım sorun çözüldü. Size de tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Eray GÜRGEN

mrhabalar 2008 model ford mondeo 2.0tdi  titanyum aracım var kartele mazot inidiryor yani yağı çoğaltıyor. dpf le alakası olabilir mi; bu durumla karşılaşan oldumu? yardımcı olursanız sevinirim

mrhabalar 2008 model ford mondeo 2.0tdi  titanyum aracım var kartele mazot inidiryor yani yağı çoğaltıyor. dpf le alakası olabilir mi; bu durumla karşılaşan oldumu? yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Eray GÜRGEN

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...