İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

En bastan ellenmese idi. Sökülerek yuksek ısı ve özel kimyasal ile dpf temizlenebilirdi

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın

En bastan ellenmese idi. Sökülerek yuksek ısı ve özel kimyasal ile dpf temizlenebilirdi

Çağlar bey şuan ne yapılmalı boşaltma işlemi çözüm mü ? Sonradan sorun çıkarmı ?

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Arkadaşlar ben aracımdan DPF'yi söktürdüm.Ankara da yaptırdım.Biraz tuzlu oldu ancak hiç sıkıntı çıkarmadı.Yaklaşık 13 ay oldu.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Arkadaşlar ben aracımdan DPF'yi söktürdüm.Ankara da yaptırdım.Biraz tuzlu oldu ancak hiç sıkıntı çıkarmadı.Yaklaşık 13 ay oldu.

Detaylı bir şekilde konu alabilirseniz foruma faydalı olur.
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Aracımıza sürekli şehir içi yoğun bindiğimiz için dpf sık sık doluyor rejenerasyona giriyordu.Araç sık sık kendini korumaya alıyordu.Servis(gülpar) dpf değişmesi gerektiğini söyledi.Fiyat 3000.00TL.İlk olarak 2012 Kasım ayında tunap ile temizleme yaptık.(300TL).1 yıl doldurduktan sonra benzer sorunlar yine oluşmaya başladı.DPF söktürmeyi kafama koydum.Ankarada KLT oto varmış(internetten buldum).İletişime geçtim.Araç bilgilerini aldı.Dönüş yaptı ve kolaylıkla DPF söküm işlemini yapabileceklerini söyledi.Fiyat 1000TL son olur dedi.Anlaştık.Egzoz'cuya ayrıca ücret ödeneceğini açıkladı.200 TL civarı.Aracı Kayseriden Ankaraya götürdüm.2 saat içinde işlemi yaptılar.(Proğram internet ortamında  gitti ve geldi).1,5 saat civarıda egzozcu uğraştı.2013 Ekim ayında işlemler yapıldı.Siyah duman atmaması için birazcık oynama yapacaklarını belirtiler.Bununla ilgili daha sonra hiçbir arıza ışığı yanmadı.Yakıt %2-3 civarı düştü.Biraz maliyet benzer firmalara göre fazla olabilir ancak sorun yaşamadığım için memnunum.DPF'yi yeniden taktırmış olsaydım yine benzer sorunlarla karşılaşacaktım.Buna eminim.Birde araç sadece ani hızlanmalarda biraz kısa duman atıyor.Diğer zamanlar hiç duman atmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın

Aracımıza sürekli şehir içi yoğun bindiğimiz için dpf sık sık doluyor rejenerasyona giriyordu.Araç sık sık kendini korumaya alıyordu.Servis(gülpar) dpf değişmesi gerektiğini söyledi.Fiyat 3000.00TL.İlk olarak 2012 Kasım ayında tunap ile temizleme yaptık.(300TL).1 yıl doldurduktan sonra benzer sorunlar yine oluşmaya başladı.DPF söktürmeyi kafama koydum.Ankarada KLT oto varmış(internetten buldum).İletişime geçtim.Araç bilgilerini aldı.Dönüş yaptı ve kolaylıkla DPF söküm işlemini yapabileceklerini söyledi.Fiyat 1000TL son olur dedi.Anlaştık.Egzoz'cuya ayrıca ücret ödeneceğini açıkladı.200 TL civarı.Aracı Kayseriden Ankaraya götürdüm.2 saat içinde işlemi yaptılar.(Proğram internet ortamında  gitti ve geldi).1,5 saat civarıda egzozcu uğraştı.2013 Ekim ayında işlemler yapıldı.Siyah duman atmaması için birazcık oynama yapacaklarını belirtiler.Bununla ilgili daha sonra hiçbir arıza ışığı yanmadı.Yakıt %2-3 civarı düştü.Biraz maliyet benzer firmalara göre fazla olabilir ancak sorun yaşamadığım için memnunum.DPF'yi yeniden taktırmış olsaydım yine benzer sorunlarla karşılaşacaktım.Buna eminim.Birde araç sadece ani hızlanmalarda biraz kısa duman atıyor.Diğer zamanlar hiç duman atmıyor.

Muayene de sıkıntı çıkmadımı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

çıkmaz. 

en azından birkaç yıl daha çıkmaz. 

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Muayenede herhangi bir sorun çıkmadı.Mehmet Beyin söylediği en azından birkaç yıl çıkmaz cümlesi galiba egzoz muayenesi ile ilgili.Onuda dışarıda yaptırman durumunda yine sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Evet muayene süreçleri iptal edilmiş DPF leri arar bakar hale gelip bu işler ciddileşinceye kadar daha zamanımız var. Zamanı gelince geri takarsınız zaten o zaman ucuza DPF bulunur.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Aracım 2009 model.Zorunluluk o model yılını kapsarmı bilnmez,birde bu zorunluluk türkiyede çabuk çıksa 5 yıl sürer.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın

Ustamın dediklerini teyit amacıyla Antalya ford servisine aracı götürüp durumu sordum bilgisayarla bağlanıp sorunun dpf de olduğunu temizlemeleri gerektiğini temizlik sonucunun garanti olmadığını açtıktan sonra durumu söyleyebileceklerini söylediler bende daha önce temizlettiğimi söyledim olanları anlattım sen en iyisi ustana git dediler arıza sinyalini söndürüp gönderdiler 5 gün geçti hala arıza lambası yanmadı şaşkınlık içindeyim.Çünkü sanayiden eve gelene kadar yanıyordu. Acaba yapılan işlemlere geçmi reaksiyon verdi ve arıza giderilmişmi oldu,yada orjinal ford servisindeki yazılım farklı da arızayı gerçekten komple sildimi (Ustam özel servis ve yazılımı yıllık .... dolar ödeyerek aldıklarını söylemişti. Güleyimmi ağlayayım mı ? Lamba tekrar yanarsa geneyazarım buraya.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın

bu gün sabah sıkışık trafikte dpf rejenerasyon yapmaya başladı ve yaklaşık 15 dk. kadar sürdü. bu esnada yakıt tüketimi 0.7 - 0,8 l/h leri gösteriyordu. nereden bakarsanız bakın, tam bir cep düşmanı bu sistem. :angry:

daha detaylı anlatabilirmisiniz

dün gece maşallah dedik ; arıza lambası yandı ustayla görüştüm pazartesi dpf boşaltma yapacak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın

dpf kaynaklı arıza lambasını, ids harici universal cihazlar silemez

benim ustadaki ids idi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülaydın

Bu gün itibari ile aracı dpf filtresi boşaltılmış ve yazılım yüklenmiş olarak ustamdan teslim aldım.Performans,yakıt tüketimi ve egzost gazı ddurumlarını test eddikçe paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

henüz dpf yi iptal edip te sorunsu kullanannı duymadık takipteyiz. vesle ile tüvturk e obd kontrolü başlarsa masrafınız fena oalcak, keşke temizlenmesi sağlansa idi, makinesi ile sökerek dışarda yüksek ısı ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Aracım DPF'li, 53 ay, 81.000 km oldu henüz varlığını hissetmedim. İnşallah da hissettirmez :)

Yorum bağlantısı
Varol Güner

Bugün aracım seyir halindeyken motor arıza uyarısı verdi.Direk servise gittim.Cihaza bağladılar.DPF nin tıkandığını, temizlenmesi gerektiğini söylediler.Vakit geç olduğu için yetişmez yarın sabah yapalım dediler.Yarın sabah 9 gibi başlayacaklar 12 gibi biter dediler.Fiyatının da 300 tl olduğunu söylediler.Yetkili servis.Aracım 2009 model 109 luk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Bugün aracım seyir halindeyken motor arıza uyarısı verdi.Direk servise gittim.Cihaza bağladılar.DPF nin tıkandığını, temizlenmesi gerektiğini söylediler.Vakit geç olduğu için yetişmez yarın sabah yapalım dediler.Yarın sabah 9 gibi başlayacaklar 12 gibi biter dediler.Fiyatının da 300 tl olduğunu söylediler.Yetkili servis.Aracım 2009 model 109 luk.

Dpf temizliği bukadar uygunmuydu?

Tam fiyatını bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Varol Güner

Dpf temizliği bukadar uygunmuydu?

Tam fiyatını bilmiyorum.

Bu konuyu okumadan önce ne kadar da pahalı diyordum.Şimdi 300 e sevinmeye başladım.İnşallah ekstra birşeyler çıkarmazlar.Servis 45000 bir yapılması gerektiğini söyledi.Aracım 90000 de.Daha önce hiç yapılmamış.Ben de kısa mesafelerde kullanıyorum.Demekki rejenerasyona girememiş.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Varol Hocam, servisin yarın yapacağı işlemlerin detayını bizimle paylaşırsanız, memnun oluruz.

300 tl gayet iyi bi rakam. Acaba dpf sıvısı ekleyecekler mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...