İçeriğe Yönlendir

Diesel Partikül Filtresi [ Dpf ]

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Mert Yeldan

Yazılım ilede DPF iptal olması gerekiyor. Aksi takdirde arıza lambası yakar dpf kendini açmaya çalışır.

Bunu yetkili servis yapamaz. Remap (yazılım) chiptuning yapan iyi bir usta halleder

Bilgisizlik ve Yetkili servis tuzağı sadece..

Dpf İptal 300TL+ yazılımdan iptal 100TL = 400TL

Emmi yi aradım dedim böyle böyle başına gelen var mı hiç? Osman ustayı ara dedi aradım bir katkı dedi würth denedik geçmedi servise gitmekten başka çözüm bulamayınca yapacak bir şey kalmadı.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Benim başıma geldi.. Pistte doldurdum DPF'yi forumdada yazdım.. Bundan haberim olsaydı 4.000TL harcamazsınız yazık ya, paraya bak çok üzüldüm şimdi :( ben söktürmeden 600TL'ye yetkili serviste halettim..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Yalçınkaya
(düzenlendi)

600 tl lil Yetkili servisin uygulamasi tam olarak neydi ?

Benim başıma geldi.. Pistte doldurdum DPF'yi forumdada yazdım.. Bundan haberim olsaydı 4.000TL harcamazsınız yazık ya, paraya bak çok üzüldüm şimdi :( ben söktürmeden 600TL'ye yetkili serviste halettim..

Dpf iptali sonrasi aracin karakteristiginde (güç, yakit tuketimindeki degisim vb) farkliliga ve uzun dönemde sorun veya ariza potansiyeline sebep oluyor mu ? Bu uygulamayi yapan arkadaslar veya ustalar ne dusunuyor ?

Dpf iptali gercekten optimum cozum mu ?

tarihinde Barış Yalçınkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Manifolddan itibare komple söktüler, bir sıvı içerisinde yarım gün bekledi ama dpf değişmesi gerek dediler, garibim dışarda 6-7 ustaya gitti çözüm olamayınca servis ne derse yaptı.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Dpf iptali sonrasi aracin karakteristiginde (güç, yakit tuketimindeki degisim vb) farkliliga ve uzun dönemde sorun veya ariza potansiyeline sebep oluyor mu ? Bu uygulamayi yapan arkadaslar veya ustalar ne dusunuyor ?

Manifolttan DPF söküldü. Özel DPF temizleyici makinenin içine kendi sıvısı ile konulup, temizlendi..

DPF motoru biraz sıkan bir parçadır. İptali motoru rahatlatır. Kesin olarak şu kadar bir güç artışı olur demek yanlış olur..

Yakıt ekonomisine herhangi bir katkı sağlamaz.

Yazılımdanda iptal edilirse herhangi bir arıza problemi çıkarmaz. Euro 4 tdci ve 90ps. Olanlarda DPF zaten yoktur..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

DPF temizlemesi sıvısı eoyls Otosan satış fiyatı 1lt. Kdv dahil 208TL dir.. Benim DPF'ye 1 lt. Eoyls yetmediğinden 2lt. Sipariş verilmişti..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Yalçınkaya
(düzenlendi)

DPF motoru biraz sıkan bir parçadır. İptali motoru rahatlatır. Kesin olarak şu kadar bir güç artışı olur demek yanlış olur..

Yakıt ekonomisine herhangi bir katkı sağlamaz.

Yazılımdanda iptal edilirse herhangi bir arıza problemi çıkarmaz.

Anladigim kadariyla siz iptal ettirmediniz. Dpf iptal ettiren arkadaşların görüşünü alsak ? tarihinde Barış Yalçınkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

DPF temizlemesi sıvısı eoyls Otosan satış fiyatı 1lt. Kdv dahil 208TL dir.. Benim DPF'ye 1 lt. Eoyls yetmediğinden 2lt. Sipariş verilmişti..

Ben şimdilik bunu iptal ettiremem. İstanbula gelmem şuan imkansız gibi birşey :) Ben yetkili serviste bunun kontrolünü nasıl yaptırırım temizletecekmiyim sıvı mı ekleteceğim. Durduk yere 4000tl masrafa girmeyelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Ben şimdilik bunu iptal ettiremem. İstanbula gelmem şuan imkansız gibi birşey :) Ben yetkili serviste bunun kontrolünü nasıl yaptırırım temizletecekmiyim sıvı mı ekleteceğim. Durduk yere 4000tl masrafa girmeyelim.

Sıvı ekletin kafidir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

DPF sensörleri bir adet önde ve bir adet arkadadır. Bunlar basınç sensörüdür. TAm eşdeğer sıkboğaz bir susturucu ile ayn basınç farkı bence elde edilebilir. Bu durumda arıza ışığı yanmaz ve prgramlamaya gerek kalmaz. sektörün bunu öğrenmesi gerekiyor merdiven altı arge çalışmaları ile her modele uygun yanıltıcı DPF imali mümkün olabilir. Dışardan da DPF olarak görünür. Egzozdan kurum çıkışı görülmediği sürece de anlaşılması olanaksızdır. 

Önerim aracı alır almaz sökmek, muayene zamanı geldiğinde geri takmaktır.

Şuraya bak sektör oluşmuş devlet peşine düşmüş bile (ABD)

http://www.propickupmag.com/special-report-dpf-deletes/

Yorum bağlantısı
Barış Yalçınkaya
(düzenlendi)

DPF sensörleri bir adet önde ve bir adet arkadadır. Bunlar basınç sensörüdür. TAm eşdeğer sıkboğaz bir susturucu ile ayn basınç farkı bence elde edilebilir.

Şuraya bak sektör oluşmuş devlet peşine düşmüş bile (ABD)

http://www.propickupmag.com/special-report-dpf-deletes/

Mehmet Bey bildigim kadariyla dpf basıncı sabit değil. Filtre tıkanıklığına göre iç basıncı 0.5 mB (rölanti) ile 20 mB aralığında değişiyor. Tahminimce dpf iptali sonrasında ya sensörler ya da ecu yaniltiliyor. Ancak dpf iptali sonrasi ortaya cikan daha kirli egsoz emisyonuna nasil cozum bulunuyor bunu cozemedim :)

Eklediginiz linkte editor ticari kamyonetlerde dpf iptali sonrasi 200 hp civarı guc artisi ve yakit tasarrufu saglandigini ve denetimlerde DPF iptalinin tespiti halinde (yazilim dahil) arac sahibine 3750 $ ceza yazıldığı belirtmis.

Bence bundan daha onemlisi GM ve Ford'un dpf komponentleri icin 5 yil veya 100.000 mil garanti sunduğu yazili. Turkiye'de ise "yetkili servisler" daha 70K km veya 3 yasindaki arac sahiplerinden filtreniz tikali degismesi gerek yenisi ise 5000 tl-filtreyi 200 TL ye temizleyelim, sivi bitmis vb. diyerek araç sahiplerine sözüm ona "cozum" sunuyor. Umarim Ford Turkiye bu forumu takip ediyordur.

tarihinde Barış Yalçınkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hidayet Gökdere

DPF sıvı kontrolünü kendimiz yapamaz mıyız. Ustalar duymamış böyle bir şeyi, hatta geçenlerde renault karabük servisine sordum dizel partikül filtresi sıvısı kontrolü yapıyor musunuz diye. Adamın verdiği cevap, Polen fitresi olmasın abi o  :shok: ... :D

Kimyacı abiler yokmu bu sıvı ne işe yarar, İkamesi yok mu

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yusuf Bayraktar2

AN itibari ile en ucuzu bu tıkanırsa ki rakamına bakmayın, tedek parça fiyatına

caglar abı benım aracımda partıkul olmadıgını soyledı usta yazılım ıcın pasaogluna gıttım ordada olmadıgını soyledıler ama kazan var partıkulun orada bu kazan nedır pekı ne ıse yarar ? bıde onun devamında asagıda katalızor var sanırım anlamıs degılım hanıgısı katalızor yardımcı olurmusun ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

katalizatör var, dpf de olsa kat ın altında aynı kazanda,

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

katalizatör var, dpf de olsa kat ın altında aynı kazanda,

katalitik konvertör hangisi oluyor abi ondan sonra gelen ufak mi ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önce kat, altında kül biriktiren dpf, dıştan ikisi de aynı kazan içinde

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

önce kat, altında kül biriktiren dpf, dıştan ikisi de aynı kazan içinde

Ama benmkinde dpf yok abi ustte bi kazan var turbodan snra asagida ufak bir parca bide en son suaturucu abi

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

yoktur 2009 da

Yani o kazan icin kat diyoruz abi ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aynen, toparlarsak, kat varsa tek başına görselde bir kazan var, dpf de varsa farklı bir görünüm yok aşağı yukarı aynı görünür, dpf varsa motor içinde bazı ek sensörler hortumlar da vardır, kazana bakmadan anlaşılır dpf varlığı

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

aynen, toparlarsak, kat varsa tek başına görselde bir kazan var, dpf de varsa farklı bir görünüm yok aşağı yukarı aynı görünür, dpf varsa motor içinde bazı ek sensörler hortumlar da vardır, kazana bakmadan anlaşılır dpf varlığı

Evet caglar abi kablolar flan yok ben smdi kat iptali ve susturucu iptali yaptiricam ancak aradako ufak susturucunn ne ise yaradgni bilmiorm onuda iptal ettireymmi die dusunuyprum

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

:s iptal edilince ne olaak?

Biraz turbonun sesini duymak istiyorum egzostan hemde daha rahat yurusun istiyorum muayneyide yeni yaptirdim cok gazlayan biri degilim sadece heves giyebiliriz

girmişler kafasına ...edecek..

Ses icin baska bisey icin degil :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

egzos o hale gelince turbo sesi duyulmaz ki aksine? duyulan da yok olur gider arada?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...