Ramazan Altıntaş 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 yaz lastiği olarak goodyear efficientgrip performance aldım bende 1 2 ay oldu ve gayet memnunum Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldız 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Crossclimate çok pahalı arkadaşlar ancak gerçekten fena değil gibi performansı vs. Birkaç yazı okudum. 60 yanak konusuna ne diyosunuz? Sizce çok çirkin durur mu? http://www.hepsiburada.com/nokian-195-60-r15-88h-weatherproof-dort-mevsim-uretim-yili-2015-p-OTKMT429474 bu nokian fena değil gibi. Birde HB dan lastik alınca ne yapıyoruz? Kendimiz bir lastikçi bulup taktırmamız mı gerekiyor? Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldız 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Bu arada böyle bir karşılaştırma buldum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 cross u daha iyi beklerdim açıkçası Bild i bazern manipule dolayısı ile suçlarlar medyada Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldız 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 (düzenlendi) cross u daha iyi beklerdim açıkçası Bild i bazern manipule dolayısı ile suçlarlar medyada Olabilir evet.. michelin çok fazla reklam basıyor yanlz şuan. Biraz kıllanmadım değil yani. Sonuç olarak sizce Michelin Cross mu yoksa nokian weatherproof mu? ikisinin arasında 4 lastikte 180 lira oynama vr. 28 Eylül 2015 tarihinde Yusuf Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Erkol 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Yusuf bey, 1 en iyi 5 en kötü orayı anladım ama 1+ ve 1- arasındaki fark nedir hangisi daha iyidir ? Bence karar vermeniz gereken konu şu, siz bu lastiğin süre olarak daha az olan Kar/buz koşullarında mı daha iyi performans vermesini bekliyorsunuz yoksa kışın hafif olduğu geri kalan bütün mevsimlerde mi daha başarılı olmasını istiyorsunuz. Test ve genel verilere bakıldığında Nokian WeatherProof un size sorduğum ilk kar buz koşullarında daha iyi performans vermesi beklenirken, crossclimate ise diğer kışın hafif olduğu geri kalan mevsimlerde biraz daha başarılı olması beklenebilir diye düşünüyorum. Gördüğünüz üzere tek bir doğru yok, lastikler çok yeni piyasaya çıktı, kullanıcı verileri az. Yıpranmalarına ve yakın tüketimlerine ilişkin bilgi uzun süreli bilgi yok. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Crossclimate'in ıslak zeminde yol tutuşu A ile derecelendirilmiş..Yani yağmurdan korkmanıza gerek yok Yazın da gayet hızlı kullandım kullandığım bir yaz lastiğinden hiçbir farkını göremedim..kar yağmasını bekliyorum Etiket değerleri için yapılan testlerde sıcaklık önemli bir değişkendir.Yaz lastikleri 5 ile 35 derece sıcaklık aralığında test edilir.Satın aldığınız lastikğin hangi sıcaklık değerinde bu değeri verdiğini bilmiyorsunuz.O nedenle etiket değeri size %100 doğruyu söylemez.O yüzden yine de tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var Yorum bağlantısı
Fatih Erkol 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 (düzenlendi) Yusuf bey'in AutoBild ile ilgili testi focusclubtr.com da esasında Cem bey'in paylaştığını gördüm ve kaynağını da araştırınca 25 Eylül 2015 tarihli almanca Auto Bild dergisinin 72. sayfası ve sonrasında yer aldığını isteyenlerin Almanca olarak okuyabileceklerini bildirmek isterim. Auto Bild verilerine daha detaylı baktığımızda (dergide mevcut) hakikatende CrossClimate ın kuru zemin performansının diğer All Season lastiklere göre daha iyi olduğunu görebiliyorsunuz. Ama bu da bir fedakarlığı beraberinde getiriyor ki özellikle Kar koşullarında Michelin'in iddia ettiği gibi CrossClimate diğer 4 mevsimler kadar başarılı sonuçlar elde edememiş. Ben AutoBild dergisinin testine baktığımda şunu görüyorum arabayı limitlerinde kullanan biri isem ve aracımın kar üzerinde de iyi tutunmasını istersem ilk tercihim Goodyear Vector 4Seasons Gen 2 sonrada Nokian WeatherProof olurdu. 30 Eylül 2015 tarihinde Fatih Erkol tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldız 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 (düzenlendi) İStanbulda yaşadığım için ve senede 3 kere kar yağdığı için, Islak zemin performansı iyi olan bir yaz lastiği almaya ve kar yağdığında arabamı zorunlu olmadıkça kullanmamaya karar verdim. Hepinize çok değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Gerçekten lastiklerla alakalı bilgi dağarcığım genişledi. 1 Ekim 2015 tarihinde Yusuf Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 Arkadaşlar aracım focus 2008 model. Şu an aracımda yazlık olarak 205/50/17 var. ama ben 235/45/17 takmak istiyorum. çok fark eder mi. nasıl bir artısı yada eksisi olur. tavsiyeleriniz bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 + yol tutuşu görünüm - yakıt artışı performans düşüşü sert direksiyon tabi bunlar çok küçük farklarla. Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 225 45 olur 17 ye 235 abartı muadili de odur zaten yakıt çok az artabilir yol tutuş çok farkedecektir Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 tolere edilen yüzdelik farka uymuyor gibi. tavsiye edilmez Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 %1 fark var ben mi yanlış görüyorum değerleri Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 tolere edilen yüzdelik farka uymuyor gibi. tavsiye edilmez düzeltme: evet %1 çıkıyormuş yani kabul edilebilir seviye içinde. ben yanlış hesaplamışım. kusura bakılmasın Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 benzinli otomatik vites mi focusnuz? Evet otomatik benzin+lpg li Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 nedeni nedir ?Araç performans olarak zaten şanzumandan dolayı zayıf. Birde normal tabandan 30 birim daha büyüttüğünüz lastiğin yere sürtünme kuvveti artacak aracın performansını iyice törpüleyecek. 1 Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 27 Ekim 2015 Paylaş 27 Ekim 2015 Araç performans olarak zaten şanzumandan dolayı zayıf. Birde normal tabandan 30 birim daha büyüttüğünüz lastiğin yere sürtünme kuvveti artacak aracın performansını iyice törpüleyecek. anladım tesekkür ederim. değişmeye gerek yok o zaman 1 Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 arkadaşlar arabamın üzerinde 2009 tarihli lastikler vardı kışlıkları takarken lastikçi dedi hocam bu lastikleri takmayalım bi daha sakatlık çıkarmasın dedi kenarları falan yarılmış iyice aslında dişi biraz daha gider diyordum ben ama sadece diş değilmiş olay :)fiyat açısından en uygun petlas diye düşünüyordum çok fazla olumsuz yorum(çabuk bitmesi balans tutmaması vs ) aldım vazgeçtim ebat 205 55 16 değerli tavsiyelerinizi alabilirmiyim? Yorum bağlantısı
Semih İzgi 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Goodyear effecientgrip. performance Bende aracımda efficient grip performance kullanmaktayım. 10 arabam olsa yine aynı lastiği takarım., Biraz ekonomik olsun istenirse; eşimin aracına 2 gün önce GT Radial Champiro ECO lastik aldım. Kısa vadede kuru ve ıslak zeminde beklentilerimi karşıladı. Uzun vadede ömrü ne olacak göreceğiz. Güzel yanı ürün Endonezya malı ve birçok lastik üreticisi hammaddeyi endonezyadan almakta.. 130TL den aldım tanesini (185/65/15) 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts