İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen

Aynı ebatta primacy 3 kullanıyorum, karlı haftadan sonraki pazartesi aniden yakalandigim karda bile sıkıntı çıkarmadı. Bazı araçlar patinaj düşüyordu yolda.

Genel olarak sessiz ve ıslak zeminde bile ABS devreye giremedi ani fren denemeleri yapsamda.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Aracımın üzerindeki lastikler fabrikadan çıkma 175 65 r14 goodyear DuraGrip . sağ ön lastikte yanaktan bi kopma olmuş birazda çatlamalar var üzerinde . araç 42500 kmde yani kısaca artık ömrünü doldurmuş bundan önce 185 55 14 michelin energy , lassa impetus 2 , barum , Starmax Performans lastiği V desenli ,  195 55 16 Continental Eco contact 5 kullandım. Şuanda kafam oldukça karışık alacağım lastiğe karar veremiyorum. aklımdaki lastikler şu şekilde ;

1. Continental Premium Contact 5

2.Continental Eco Contact 5 XL

3.Good Year efficientgrip compact

Şuanda araçtaki goodyearlar gerçekten iyi dayanmış hala görevini yerine getiriyor bu gece 70 km yol yaptım yağmurlu ve ıslak bi havada 140 km sürate kadar çıktım ve araç çizgisini hiç bozmuyor virajlardada gayet başarılı memnunum açıkçası fakat biraz sesli gibi geliyor fiestanın yalıtımıylamı alakalıdır tam bilmiyorum ama özeliikle tırtıklı asfaltta oldukça sesliler belkide artık lastikler ömrünü bitirdiği için olabilirmi ?

Bana lütfen Yakıt tasarrufu sağlatan ayrıca sessiz, yol tutuşu iyi olan , frenlemede beni riske atmayacak bi lastik önerisinde bulunabilirmisiniz ? (Jantlarımıda 14" alüminyum alaşımlı takıcam lastiklerle birlikte)

Yorum bağlantısı
Akif Eren

şimdiye kadar bir çok marka kullandım.en çok begendiklerim dunlop ve michelin

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar. Acikca ben 4 e 5 seceneklerinden birini almayi dusunuyorum. Beni vazgecirecek biri cikaracak mi diye acmistim konuyu. :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

1. Continental Premium Contact 5

2.Continental Eco Contact 5 XL

3.Good Year efficientgrip compact

Aklınızdakilerle pek bağlantılı değil ama;ben petlas kullanıyorum.20000 km oldu.Memnunum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

good eff. derim yeni lastiği takınca eskisisnin artık ne kadar kötü olduğunu o zaman bir daha algılarsınız derim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Fiestalar arka çamurluktan özellikle ses alır goodyear alın pişman olmazsınız.

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

brigetstone turanza t001 modelini kullanıyorum çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Aydoğan Kalaycı

Selamlar arkadaşlar,

ilk Ka' m sarhoşun biri yüzünden perte çıkmıştı. 3 sene sonra yeniden Ka aldık.

Üzerindeki lastikler bitik durumda. Yeni lastik almak istiyorum. Forumları çok inceledim ve içinden çıkamadım.

Üzerinde orjinal alaşım jantlar var. Ölçüleri 165x65 14.

Antalya yağmurlarıyla meşhurdur. Gün içinde sıcaklık değişimide çok olur. Yani buradaki şartlara göre bir lastik almak istiyorum.

Sizin fikirleriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

ben petlas pt515 2 sene oldukca memnundum kış lastiği olarakta goodyear ug8 önerebilirim

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Zaten cok gazlayan biri degilim uzun yolda 100 u gecmem goodyear eff. Etiket degerleri C B 68 db sanirim yannis hatirlamiyorsam conti cpc5 C A 72db fakat adac testinde cpc5 baya bi gerilere dusmus

Yorum bağlantısı
Aydoğan Kalaycı
(düzenlendi)

ben petlas pt515 2 sene oldukca memnundum kış lastiği olarakta goodyear ug8 önerebilirim

Orjinal ölçü müydü bilmiyorum aracın üzerinde 165*65*14 lastik var. Bu ölçüde Petlas pt311 var.

Ölçüler doğru mu acaba?

Antalya dışına çıkmadığım için kış lastiğine gerek kalmıyor burda. 

tarihinde Aydoğan Kalaycı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydoğan Kalaycı

165/65/R14 orjinal ben 175/65R14 takmıştım

Yakıt tüketimini etkiledi mi bu ölçüler?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Yakiti etkiledi diyemem fakat yol tutusuna arti katti genis tabanda

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Ben 15" Goodyear efficientgrip kullanıyorum ve çok memunum. öneririm.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Ben 15" Goodyear efficientgrip kullanıyorum ve çok memunum. öneririm.

Virajlarda falan yatma yapiyormu , bi yerde hamuru cok yumusak oldugu icin yatma yaptigini okumustum

Yorum bağlantısı
Misafir

Zaten cok gazlayan biri degilim uzun yolda 100 u gecmem goodyear eff. Etiket degerleri C B 68 db sanirim yannis hatirlamiyorsam conti cpc5 C A 72db fakat adac testinde cpc5 baya bi gerilere dusmus

Etiketleme için yapılan testlerde ses ölçümü 3 farklı frekansta yapılır.Elde edilen sonuçların ortalaması etiket değeri olarak yazılır.Etiket değerinde ki ses değeri düşük olan bir lastiğin insan kulağının algılayabildiği frekansta ki değeri ortalama değeri daha düşük olan bir lastikten daha yüksek olabilir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selamlar arkadaşlar,

ilk Ka' m sarhoşun biri yüzünden perte çıkmıştı. 3 sene sonra yeniden Ka aldık.

Üzerindeki lastikler bitik durumda. Yeni lastik almak istiyorum. Forumları çok inceledim ve içinden çıkamadım.

Üzerinde orjinal alaşım jantlar var. Ölçüleri 165x65 14.

Antalya yağmurlarıyla meşhurdur. Gün içinde sıcaklık değişimide çok olur. Yani buradaki şartlara göre bir lastik almak istiyorum.

Sizin fikirleriniz nelerdir?

Konunuz doğru bölüme taşınmıştır.

Yorum bağlantısı
Aydoğan Kalaycı

Yoğun Araştırmalarım sonucu karar verdiğim lastikl markaları:

1-Falken sn832

2-Pirelli Cinturato P1

3-Continental Eco Contact 3

4-Petlas PT311

Konuştuğum bir Petlas bayisi AB lastik değerleri çok da önemli değil dedi. Yakıt tüketiminde E ile B sınıfı arasında fark yok etiketlere aldanmayın dedi :)

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Son karar olarak Vredestein Sportrac 5 siparisi verildi. Herkese tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Arkadaslar bu gece su dolu derin bi asfalt cukuruna dusu sag on tekerler , 10 yildir kendi aracim vr bi cok cukura girdim fakat hic boylesine denk gelmedim , oyle bi gümleme sesi geldiki aks koptu sandim , sonuc olarak sag on jantim yamuldu , fakat ilginc olan yanaktan kopma yapan lastigim.patlamadi sanirim goodyear bi kere daha kaliteli oldugunu gosterdi.! Michelin olsaydi balonun balonunu yapardi diye dusunuyorum energy serisinde yasadigimdan dolayi , 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...