İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Evren Erakçora

lastiklerin üzerinde ses etiketi var. 68 -69 db civarı olan bir lastik alın, muhtemelen michelin alırsınız.

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Bildiğim kadarıyla orjinal lastik ölçünüz 215/50/17. Daha konforlu bir sürüş isterseniz bu ebat lastik alabilirsiniz. 235 genişlikte yol tutuşunuz artar ama konforunuz azalırken yakıt tüketiminiz de biraz artar.

Sessiz lastik istiyorsanız Michelin Pilot Sport bu sınıftakilerin en sessiz olanıdır. Ömrü biraz kısadır ama performans olarak da iyidir.

Yorum bağlantısı
Arıkan Demir

benim aracımda yol sesi yok kullandıgım lastik markasıda michelin fakat aramızda jant farkı var bende 16 jant var 205 55 16 mıchelin pilot sport 3 lastiklerimde tavsiye ederim oldukça yumuşak direksiyona bile yansıdıgını hissettim ilk degiştirdigimde :)

17" ilk defa kullanıyorum 16" ya geçmeyi ben de çok düşündüm ama Mondeo ya yakışmıyor vb. bi dolu yorum yapıldı. 16" den vazgeçtim belki kışlıkları alırken 16" le beraber alabilirim. Michelin i iyi biliyorum ama 17" fiyatını duysanız dudağınız uçuklar :biggrin:

lastiklerin üzerinde ses etiketi var. 68 -69 db civarı olan bir lastik alın, muhtemelen michelin alırsınız.

Ses etiketini bilmiyordum ama yeni yeni elektroniktekiler gibi ses ve yakıt için A,B,C gibi sınıflamalar var diye biliyordum. Onu da bir araştırayım.

Bildiğim kadarıyla orjinal lastik ölçünüz 215/50/17. Daha konforlu bir sürüş isterseniz bu ebat lastik alabilirsiniz. 235 genişlikte yol tutuşunuz artar ama konforunuz azalırken yakıt tüketiminiz de biraz artar.

Sessiz lastik istiyorsanız Michelin Pilot Sport bu sınıftakilerin en sessiz olanıdır. Ömrü biraz kısadır ama performans olarak da iyidir.

Orjinal lastik ölçüsü 235/45/17 diye biliyorum ben de. Sanki kitapçık da öyle görmüştüm. Yazlıklar için 215 yerine 225 tercih ederim yol tutuş için ama kışlıklar için 215/50/17 veya 205/55/16 düşünüyorum. 16" alırsam Kumho; 17" alırsam da Petlas düşünüyorum. Kışlıklar için kararımı verdim önümde çok olmasına karşın ama asıl şimdi lazım olan yazlıklar için bi karar veremedim. Gerçi yukarıdaki mesajda da yazmıştım üstündeki lastiklerin diş derinliği 4mm çıkıncı bu yaz bunlarla idare etsem mi diye düşünmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Aktaş Murat

biraz daha idare eder diye düşündüğüm lastiklerimi bugün sol arkada baloncuk farkettiğim için ani değiştirme kararı aldım. yanlız bir sıkıntım var. aracım 2007 model, normalde titanyumlarda 17" jant olmasına rağmen benim aracımda 215/55/R16 lastik var. acaba ben 17" lastik mi almalıyım yoksa eskisi gibi 16" devam mı etmeliyim? birde birkaç sitede baktım fiyatlar 300-350 civarı. bana biraz fazla geldi.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

biraz daha idare eder diye düşündüğüm lastiklerimi bugün sol arkada baloncuk farkettiğim için ani değiştirme kararı aldım. yanlız bir sıkıntım var. aracım 2007 model, normalde titanyumlarda 17" jant olmasına rağmen benim aracımda 215/55/R16 lastik var. acaba ben 17" lastik mi almalıyım yoksa eskisi gibi 16" devam mı etmeliyim? birde birkaç sitede baktım fiyatlar 300-350 civarı. bana biraz fazla geldi.

16" lastik var ise jantlar da 16 dır.jantlar 16 ise yeni almanız gereken lastikler de 16 olmalıdır.

yani 17 janta 16lastik olmaz ki.(olabiliyor mu böyle birşey,ben duymadım)

üstünden 16 çıktıysa 16 alacaksınız

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

16 jant iyidir lastik alırken sorun 17 ile fiyat farkını, mutlu eder. Yokohama C Drive, Continental, Michelin ve Nokian'ı tavsiye ederim. Fiyatına göre karar verirdim ben olsam.

Yorum bağlantısı
Aktaş Murat

ilginiz için teşekkür ederim. lastik ile ilgili ne mutlu ki güzel ülkemde herkesin bir bilgisi var bu yüzden kafam allak bullak oldu. ama her zaman forum kullanıcılarının tavsiyesine uymayı yeğlerim. daha objektif yaklaştıklarını düşünüyorum.

sevgili Ayhan hocam, ben de bütün gün lastik markalarına baktım birkaç tane lastik üzerine yoğunlaştım. en uygun fiyatları sahibinden de bulduğum için orada ki linkleri veriyorum.

http://www.sahibinde...00302164/detay/

http://www.sahibinde...15227724/detay/

http://www.sahibinde...15694841/detay/

http://www.sahibinde...00414655/detay/

şimdi adac test sonuçlarında 205/55/R16 için en iyi lastik continental contipremiumcontact 5, 2. sırada ise goodyear optigrip model var. sizden ricam seçtiklerimden fiyat/performance olarak değerlendirebilirseniz çok sevinirim. tabii eklemek istediğiniz başka model ve sebebi varsa ....

Yorum bağlantısı
Aktaş Murat

bu arada yaz lastiği olarak 225/50/R16 olsam nasıl olur?

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
bu arada yaz lastiği olarak 225/50/R16 olsam nasıl olur?

Bence piyasaya çıkıp bakın derim Üsküdar da iskeleye giderken Continental var, başka bir yerden 4 adet set aldığım lastiklerden biri yarılınca oradan teki daha ucuza almıştım. Eski usul canlı pazarlık iyidir.

Yorum bağlantısı
Aktaş Murat

continental contipremiumcontact 5 aldım :) daha önce başka lastik kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım. ama alırken 2012 adac testinde en iyi lastik seçildiği için bunu aldım.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

2003 tdci Fiesta aracıma lastik almak istiyorum.Petlas veya starmaxx kullanıcı tavsiyelerini alabilirmiyim?Uygun fiyatlarda başka marka tavsiyeleride olabilir.Şehir içi kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Söz konusu lastik ise, Ben 20-30 lira fark için gidip de maxlı muxlu şeyler almazdım... En iyisini alır, gerekirse bir ay arabayı yatırır, benzin parasından lastik parasını telafi ederdim..

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Cihan bey meslek kısmında otomotiv yazdığına göre lastiğin önemini bizden daha iyi biliyorsunuzdur.Lastik ölçünüz nedir ? 3 gün önce arkadaşım 205*55*16 pirelli Cinturato P7 aldı 170 TL gibi tane fiyatına güzel bir pazarlık ve taksitle (sizin ölçüleriniz daha küçük olduğu için ) en uygun lastiği almanız yararınıza olur.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Ben yokohoma C drıve aldım memnunum. Starmaxx ise sormuştum sadece bayiye satıcı kadına sırf merakımdan en ucuz lastik hangisi diye sordum. Oda durun iyice bir bakayım dedi ve ''hmmmm sssstraaaaxxxmaxx diye bir şey var en ucuzu bu'' dedi. Yani kadın söylerken bile uzak dur diyor lisan dili ile :)

Yorum bağlantısı
Bekir Danıştekin

lassa impetus revo aldım lastikçi dayımın arkadaşıydı ve ısrarla tavsiye etti fiyatı da o çok bilinen üç markanın altında yaklaşık 15000 km oldu memnunum lastiklerden tanesi 140 liraya geldi eylül ayında

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

bridgestone potenza serisini alın sonra arkamdan hayır duaları edin (tabi kesenin ağzını biraz açmak lazım ama aracın yerle temasının olduğu tek nokta buysa eğer kaliteden kaçmamak gerek )

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bende lastik alacağım uzun zamandır araştırıyorum yokohoma olacak herhalde. Bir soruda ben sorayım bu Lassa ve Bridgestone lastiklerinde aradan biraz zaman geçince renginde kahverengiye dönüş oluyor :) Bu neden olabilir acaba.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap

bridgestone turanza yada goodyear efficient grip alın kafanız rahat etsin...

Yorum bağlantısı
Hamit inan

2003 tdci Fiesta aracıma lastik almak istiyorum.Petlas veya starmaxx kullanıcı tavsiyelerini alabilirmiyim?Uygun fiyatlarda başka marka tavsiyeleride olabilir.Şehir içi kullanıyorum.

Güvenliği ve ekonomisi farkı kapatacaktır. Üste para verseler dandik markaları almam. En azından fizik kurallarını sonuna kadar zorluyor.

michelin energy saver.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Bende Lassa Miratta kullanıyorum kullanımda konfor ve iyi bir yol tutuş sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Michelin Primacy 3 aldım 4 tane. Çok memnunum. Tavsiyem iyi araştırıp en iyisini alın.Lastik ölçülerinize göre uygun fiyat bulursunuz iyi markalardan. Dandik markaların yarı yarıya fiyatının düşük olması cezbetmesin sizi ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arıkan Demir

Sonuç; bu yazı arabanın üzerinde gelen Dunlop 235/45/ ZR17 V lastiklerle çıkarmaya karar verdim. Nerden baksan 1500 TL yanıma kalacak. Onla da zaten yazlık otelimi ayarladım. Otel beleşe geldi :D Şaka bi yana lastiklerden tek sıkıntım yol sesi, ona da bi 6-7 ay katlancaz artık...

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Lastikler konusunda ayrıntılara vakıf değilim, bazı şeyleri yanlış bildiğimi çoğu şeyi de bilmediğimi forum sayesinde anladım. Aracım 2,5 dizel Focus, aldığımda yazlık-kışlık verdi sahibi fakat yazlıklarda kılcal çatlakların varlığından ötürü bu yaz yenileme kararı aldım.

Bulunduğum yerin yolları çok iyi değil, muhtemelen 10 bin km kadar kullanacağım bir lastik olacak, bunun 8-9 bini ş.arası yollarda geçecek, seneye aracı yenileme fikri de mevcutken bunlardan hangisini almamı tavsiye edersiniz?

Bridgestone T001 http://www.otostart....5-55-r16-503305

Petlas Velox Sport PT711 http://www.otostart....5-55-r16-777494

Michelin Energy Saver http://www.otostart....5-55-r16-758834

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

bridgestone turanza serileri günlük kullanım için gayet uygun lastikler.Forumdan kullanıcısının da çok olduğunu yorumlardan da görürsünüz muhtemelen..Petlasın desenleri çok güzel dursada görünüşü gibi kaliteli midir ? muamma... michelinlerin özellikle energy saver versiyonları ıslakta büyük tutunma kaybı yaşıyorlar (tasarruf demek daha az sürtünme demek bu sayede daha az yerle temas=tasarruf=tutunma kaybı oluyor) seçimim 1-bridgestone 2-michelin 3-petlas tan yana olurdu şahsen...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...