İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Hamit Sakarya

Sizdemi YOKOHAMA almıştınız.Benim lastikler hala gelmedi.Gelince yazarım.Almadan önce mesaj atmıştım gönderecekleri lastiklerin 2012 24.hafta olduğunu belirttiler.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Sizdemi YOKOHAMA almıştınız.Benim lastikler hala gelmedi.Gelince yazarım.Almadan önce mesaj atmıştım gönderecekleri lastiklerin 2012 24.hafta olduğunu belirttiler.

güzelmiş benimkiler dunlop

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

175/65/14 mu hocam güle güle kullan araç kaç bine geldi?Sendede erken abs durumu mevcutmu.?

Sağol Yunus kardeş, orjinal lastik hankook tu 40bin oldu, değiştireyim dedim. Ben ABS konusunda sıkıntı yaşamadım. Michelinle bir daha deyeyim bakalım nasıl.

Yorum bağlantısı
Hamit Sakarya

Lastiklerim bugün geldi.Daha takmadım ama gayet güzel gözüküyorlar.Yıl olarakta 4212 geldi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Ozan Yurtsever

arkadaşımın aracının lastiğinin birisi balon yaptı diğerinde de patlamayla fark edildi ki lastik içten hasarlıymış epey. bir çift lastik alacağız fiestaya yazlık ya da dört mevsim. . hangi markayı önerirsiniz. mişlen en iyisi diye biliyorum alternatif olabilecek başka uygun lastik markası var mı? teşekkür ederim şimdiden. . .

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

michelin iyi ama yanaklar çok dayanıklı değil. balon yapabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Ben geçenlerde continental lastiklerim tam bitmemesine rağmen çok gürültü yaptığı için yokohoma ace drive lastik aldım çok memnun kaldım çok sessiz bir lastik. Uzun ömürlü olur mu bilemem ama konforlu ve sessiz hem de micheline göre ucuzdur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bursanın kışı sert geçer, 4 mevsim lasitiği bence iş yapmaz, hem de daha pahalıdır. en iyisi hiçbir değildir, kişisel ihtiyaç ve öne çıkan tarafı ile en uygun lastik herkerse göre değişebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Ben aracımda Lassa kullanıyorum tavsiye ederim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Ben aracımda Lassa kullanıyorum tavsiye ederim...

lassa da bu ebat yok sanki?

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Ben aracı aldığımda lastikler üzeride vardı yaklaşık altı aydır kullanıyorum...Teknik bilgisini o kadar bilmiyorum açıkçası... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap

lassa impetus revo + 82v serisinde var 195-50-15 ayrıca kışlık olarakta snoways era 82h olarak var kendi sitesindende bakabilirsiniz

abi birde bende 2 lastik sırayla balon yapınca dördünün birden 60-15 e çevirdim ve herhangi hiçbir sıkıntısı yok ne uzun yolda ne kısa yolda şuanda üstünde kışlıklar var kış geçsin yazında 60-15 yazlık alacağım tavsiye ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

hımm evet fiyat da uygunmuş servis mişlenin tanesine 240 tl dedi yahu :shok:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap

hımm evet fiyat da uygunmuş servis mişlenin tanesine 240 tl dedi yahu :shok:

Ali abi 195-50-15 lerde michelin energy saver , pirelli cintı p4 ,goodyear efficientgrip perf , syron race yada turanza ve potenza adrenalin var yazlık

kışlık alternatifler ise syron everest , bridgest. lm30 , gt champiro winter,goodyear ug-gw-3 ve pirelli snowcontrol var ama ben yine söylüyorum abi biz artvinde 3 arkadaş üçümüzdede fiesta var ve lastikleri 60-15 e çevirttik ve hiç sıkıntı yaşamadık eğer sende fırsat bulursan çevir yada bir dene...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arıkan Demir

Merhaba, 2009 Mondeo 2.0 TDCI Otomatik Titanium alarak aranıza katıldım. Araç 116.000 km de. Üstündeki lastikler sıfır diye almıştım ama aldıktan sonra fark ettim ki sıfır takılmış ama galiba 2.el alınmış. Dunlop 235/45 R17 3 tanesi 2010 1 tanesi 2011 üretimi. Ve lastikçiye gittiğimde diş kalnlığı 3mm altında değiştirmeniz lazım dedi. Zaten müthiş yol sesi geliyor, lastikler özelliğini kaybettiğindendir diyerek düşünüyorum.

Şöyle ki Ford a karşı bir önyargım vardı zaten. Arkadaşımın focus u öyle bir yol sesi alıyor ki içeriye sanki asfaltta koşuyorsun. Bunun Mondeo da olma ihtimali hiç aklıma gelmediğinden zaten de arabaya aşık olduğumdan hiç düşünmeden değiştirdim aracımı. Alalı tam 1 ay oldu ama yol sesi gerçekten çok rahatsız ediyor. Mondeolar böyle mi diye sormaya korkuyorum :) Ama hiç sanmıyorum.

Biraz fazla konuştum ama bundan önceki aracım Citroen C4 1,6 Dizeldi. Ve yakıt tüketimi çok azdı. Şimdi 2.0 a geçince yakıt tüketimi de oldukça arttı.

Bana şu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim. Yakıt tüketimini ve yol sesini minimumda tutacak bir lastik tavsiyesi istiyorum. 17" lastik fiyatları çok uçukmuş bunu da Mondeo ile öğrendim. Biraz araştırma yaptım, bütçeme uygun pek bulamadım :) 235 düşünmüyorum. 215/55/R17 veya 225/50/R17 baktım fiyatları aynı. Hangi ölçüyü almak yakıt, konfor,yol sesi açısından mantıklı olur bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Böyle uzun bir yazıyı okuyarak çoktan teşekkürü hak ettiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

215/55 R17 uygun değil, %4 lük fark var

225/50 R17 %2.1 uygun olabilir.

yukarıdakilerden 225 olanı daha uyguna bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Yokohama yol sesinden rahatsiz olanlar icin en ideal en sessiz lastiktir..

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Yokohama yol sesinden rahatsiz olanlar icin en ideal en sessiz lastiktir..

Yağmurda yaşta kuruda performansta her zaman Yokohama :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Yağmurda yaşta kuruda performansta her zaman Yokohama :)

Islak zeminde en iyi frenleme zaten C drive 2'de..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arıkan Demir

215/55 R17 uygun değil, %4 lük fark var

225/50 R17 %2.1 uygun olabilir.

yukarıdakilerden 225 olanı daha uyguna bulabilirsiniz.

Öncelikle herkese teşekkürler...

Bu % lik farkları nasıl hesaplıyorsunuz bir site bulmuştum çok önce ama adını hatırlayamıyorum. Öğle arası bi alışveriş merkezinin altında bulunan bir lastikçiye gittim. Piyasadakiler kadar ticari düşünmezler diyerek. Tahmin ettiğim gibi de oldu. 25 gün önce bi lastikçi diş derinliklerinin 2,5cm ölçmüştü ve değişmesi lazım demişti. Bugün gittiğim yer ise lastikleriniz sertleşmiş gözüküyor ama diş derinliği 4cm bu yaz idare edebilir sizi dedi. Ben de çok kararsız kaldım. Bu arada lastiklerin tam adına da baktım.

Dunlup Sportmaxx TT 235/45/ Z 17 (94Y)

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

235/45 e devam edin, yol tutuşuna oldukça katkısı var, bu kasaya şart bir ebad

Yorum bağlantısı
Arıkan Demir

Lastiğin ömrü 4 sene kimi zaman 5 senedir 4 cm ise 1 sene daha götürür sizi frenlemeden memnunsanız bu sene hiç ellemeyin.

235/45 e devam edin, yol tutuşuna oldukça katkısı var, bu kasaya şart bir ebad

Teşekkür ederim, frenleme vb. güvenlik durumlarından çok şükür bi sıkıntım yok. Dediğim gibi tek sıkıntım yol sesi. Ona da bi 7-8 ay katlancaz kış lastiklerine geçene kadar.

İyi akşamlar...

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

benim aracımda yol sesi yok kullandıgım lastik markasıda michelin fakat aramızda jant farkı var bende 16 jant var 205 55 16 mıchelin pilot sport 3 lastiklerimde tavsiye ederim oldukça yumuşak direksiyona bile yansıdıgını hissettim ilk degiştirdigimde :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...