İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Ruhan Sorgun

daha önce bir çok lastiğe balon yaptırma başarısı gösterdim ama, michelin üzerindeki çalışmalarım 1 yıldır devam ediyor :D

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Eski focus aracımda fabrika lastikleri michelin primacy yumuşak lastik ancak uzun ömürlü ben michelin üzerinde 205 55 16 91V lastikle tam 80.000 km yol gittim var mı daha ötesi bence michelin alın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

hay maşallah, darısı başıma...

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eski focus aracımda fabrika lastikleri michelin primacy yumuşak lastik ancak uzun ömürlü ben michelin üzerinde 205 55 16 91V lastikle tam 80.000 km yol gittim var mı daha ötesi bence michelin alın

kılcal çatlaklar ne durumda?

Yorum bağlantısı
Murat Soykan

Ben michelin primacy hp 205 55 16 kullaniyorum cok memnunum ama continental de guzel lastiktir ama ucuz diye eski seri almayin

eski seri değil zaten orda da yazıyor 2012 seri diye zaten :) anlaşılan forumun çoğu michelin kullanıyor ve memnun :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

ford epeyden beri michelin takıyor araçlarına...şimdiye kadar memnuniyet çok duydum, şikayet ise az...her ne kadar kullanıcılar kendine kabahat bulmasa da, şikayetlerin bazılarının temelindeki kullanıcı hataları faktörünü de eklersek, bu lastiği başarılı sayabiliriz.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Soykan

biraz önce bi fiyat aldım sana 195 tl ye yaparız siboplar dahil dedi. Michelin Primacy fiyat uygun geldi ordan almak en iyisi o zaman. :)

Yorum bağlantısı

good year çok yumuşak olduğu için balon yapıyormuş diye duydum.

Bunu size kim söylediyse,bu arkadaşı iyi kandırmışlar....2007 yılından beri goodyear lastikleri kullanıyorum ve şuanda da optigrip serisi takılı böyle bir balona denk gelmedim.hatta eskisin yine goodyear alırım ve almaya da devam ederim.

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Çağlar Abi 80.000 km de 4 lastik değişti kılcal çatlaklar yavaş yavaş başlamıştı zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Öz

ben continental contac 2 kullanıyorum yol tutuşu çok iyi fakat micheline göre yol sesini içeri daha fazla alıyor.bende yakın zamanda değiştirip ya michelin yada nokıan alacağım.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bunu size kim söylediyse,bu arkadaşı iyi kandırmışlar....2007 yılından beri goodyear lastikleri kullanıyorum ve şuanda da optigrip serisi takılı böyle bir balona denk gelmedim.hatta eskisin yine goodyear alırım ve almaya da devam ederim.

Abi 2007 den beri aynı lastiklerimi kullanıyorsun ? Bence 2. Degişme vakti gelmişte geçiyor :)

Vesile ile michelin bana hep dandik lastik vermiş heralde memnuniyetleri okuyunca acaba bendemi bir sorun var diyorum kendi kendime :)

Michelin Primacy ve Energy serisi lastik kullananlardan bir ricam var 109 ps. Focus ile sağa ve sola keskin dönüş yaparken tehlike arzetmeyecek şekilde 40km. Gibi gaza yüklenin lastik direkt patinağa düşüp araç onden kayma eğilimine giriyor.. Good year pirelli yokohama ve Nokian da bazı testlerim sonucu böyle bir kayma ve patinaj eğilimi yaşamadim içlelerinde en iyi yol tutan ve zamk gibi yola yapışan neredeyse sıfır patinaj ile Yokohama C DRİVE 2 ve Nokian'dı...

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Abi 2007 den beri aynı lastiklerimi kullanıyorsun ? Bence 2. Degişme vakti gelmişte geçiyor :)

Vesile ile michelin bana hep dandik lastik vermiş heralde memnuniyetleri okuyunca acaba bendemi bir sorun var diyorum kendi kendime :)

Michelin Primacy ve Energy serisi lastik kullananlardan bir ricam var 109 ps. Focus ile sağa ve sola keskin dönüş yaparken tehlike arzetmeyecek şekilde 40km. Gibi gaza yüklenin lastik direkt patinağa düşüp araç onden kayma eğilimine giriyor.. Good year pirelli yokohama ve Nokian da bazı testlerim sonucu böyle bir kayma ve patinaj eğilimi yaşamadim içlelerinde en iyi yol tutan ve zamk gibi yola yapışan neredeyse sıfır patinaj ile Yokohama C DRİVE 2 ve Nokian'dı...

dediğiniz testi bu yaz marmaris, turunç, datça virajlarında yaptım...hemde daha yüksek bir hızla...mübarek zamkla yapıştırmışsın gibi...michelin primacy

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

dediğiniz testi bu yaz marmaris, turunç, datça virajlarında yaptım...hemde daha yüksek bir hızla...mübarek zamkla yapıştırmışsın gibi...michelin primacy

Abi benim dediğimi yanlış anladın sen :) dediğim viraj testi ve daha yüksek hızlarda virajlara girmek değildi... Marmaris datça gibi sıcak asfaltta Virajlarda yapılan test çoğu lastikte iyi sonuçlar verir... Sağlıklı olmayan lastik bile yolu tutar ;)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Abi benim dediğimi yanlış anladın sen :) dediğim viraj testi ve daha yüksek hızlarda virajlara girmek değildi... Marmaris datça gibi sıcak asfaltta Virajlarda yapılan test çoğu lastikte iyi sonuçlar verir... Sağlıklı olmayan lastik bile yolu tutar ;)

mesela kaç derecelik bir viraj ve kaç km lik bir hız ve kaç derece sıcaklıkta istiyorsun...bende hepsi mevcut...sor hemen yazayım... :biggrin:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

mesela kaç derecelik bir viraj ve kaç km lik bir hız ve kaç derece sıcaklıkta istiyorsun...bende hepsi mevcut...sor hemen yazayım... :biggrin:

Abi 80 derecelik bir açı 2.vites 40km. de direksiyon hareketi ile ayni anda gaza yüklenicen... Sıcaklığa gerek yok asfalt eritecek sıcaklıkta bile olsa Michelin gene patinaja duşüp önden kayar :)

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

geçen biz aldık 2 adet ön tekere seri bozulmasın diye arkalarla aynı aldık lassa 175 tl.Takılırken yan tarafdan tekel büfesinin sahibi bağır dur lan dur takdırma dedim abi hayırdır.Michelin sakın taktırma dedi pişman olmuş :D prelli yi önerdi.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Abi 80 derecelik bir açı 2.vites 40km. de direksiyon hareketi ile ayni anda gaza yüklenicen... Sıcaklığa gerek yok asfalt eritecek sıcaklıkta bile olsa Michelin gene patinaja duşüp önden kayar :)

90 derecelik sağa viraj, 3.vites 35 km ile girip virajın yarısına geldiğimde gaza yüklendim... aracın arkası anında kendini sola bıraktı, direksiyonu toparlarken bir de sağa bıraktı, ancak ön hiç kaymadı, dediğiniz gibi 80 derecelik virajda 40 km 2.viteste denedim, bu sefer tırmalayarak hiç kaymadan döndü(gaza anormal yüklenmedim)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

90 derecelik sağa viraj, 3.vites 35 km ile girip virajın yarısına geldiğimde gaza yüklendim... aracın arkası anında kendini sola bıraktı, direksiyonu toparlarken bir de sağa bıraktı, ancak ön hiç kaymadı, dediğiniz gibi 80 derecelik virajda 40 km 2.viteste denedim, bu sefer tırmalayarak hiç kaymadan döndü(gaza anormal yüklenmedim)

Abi 3 vites 35km. Hızla bunlar nasil oldu yaa araç torka binmemiş ve avans vurma niteliğinde bir devir bandi ...

Ruhan Abim okadar denedin gaza tam neden yuklenmedin benim bahsettiğim tam gazda oluşan bir eylemdi :)

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Yok ilteber geçen yıl yeni aldım tekrar optigrip serisinden.eskittiğim seride yine goodyear exellence serisi idi.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

yemedi :biggrin:

Hahahaha Abim yaa focus bu üzerinde dandik michelin bile olsa birsey olmaz :)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Hahahaha Abim yaa focus bu üzerinde dandik michelin bile olsa birsey olmaz :)

ama oldu, afedersin kıçım bir sola, bir sağa savruldu, sonra yola girdi... :biggrin: 3.vites 50 km ile giderken, sağa 90 derece viraja giriş esnasında 35 km ye düştüm, virajı alırken hafif gaz, virajı çıkarken yüklendim gaza...sonra da böyle oldu :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ama oldu, afedersin *bu da ayıp*ım bir sola, bir sağa savruldu, sonra yola girdi... :biggrin: 3.vites 50 km ile giderken, sağa 90 derece viraja giriş esnasında 35 km ye düştüm, virajı alırken hafif gaz, virajı çıkarken yüklendim gaza...sonra da böyle oldu :D

Bak işte Abim Michelinleri eskittikten sonra Yokohama C Drive yada Nokian dene beni kırma inanki haklıymışın diyeceksin :) bugün pug 207 deki 1 yıllık lastikleri yemin ederim ki söküp Lastikçiye bıraktım... Sebebi yaklasık bir ay önce herzaman gittiğim daha yüksek hızlarda girdiğim virajda spin attım yol hafif ıslaktı.. Caglar abi ve servet abi durumu biliyorlar :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...