İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Furkan Avcı

Cdrive2 forumda en çok tercih edilen lastik diye hatırlıyorum, XL (Extra Load) yanakları normal olana göre biraz daha güçlendirilmiş olanıdır.

Çift kat meselesini bilmiyorum :) ama bana eskiden oynadığımız plastik topları hatırlattı KAMES 9 kat dı sanırım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

BlueEarth yakıt ekonomisi için, en az sürtünme direncine sahip yumuşak ve sessiz bir lastiktir...

c drive 2 xl daha dayanıklı olup BlueEarth'a göre biraz daha sessizdir..

Desibel ise tamamen sessiz konfor lastiğidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı

BlueEarth yakıt ekonomisi için, en az sürtünme direncine sahip yumuşak ve sessiz bir lastiktir...

bu sessizlik meselesi kullanışta bariz bir şekilde farkedilir mi...yoksa çok ince bir fark varda bunu yanlızca hassas aletler mi ölçer..

birde desibel konfor ve sessizliği sağlarken yakıtı olumsuz etkiler mi

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bu sessizlik meselesi kullanışta bariz bir şekilde farkedilir mi...yoksa çok ince bir fark varda bunu yanlızca hassas aletler mi ölçer..

birde desibel konfor ve sessizliği sağlarken yakıtı olumsuz etkiler mi

Bridgestone ER 300 Turanza'dan sonra aynı model HB focus Yokohama C drive 2 kullandığımda hissedilir derecede ses farkı vardı, yakıt olarak denemem olmadı, ama bir depoda 1lt. Bile farkedeceğini sanmıyorum, sessiz yumuşak olması hiç bir şekilde yakıtı etkilemez.. BleEart ve Desibel tecrübem olmadı, ama Yokohama C Drive 2 eşsiz bir lastik bana göre, sessiz, güvenilir, dayanıklı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı

arkadaşlar bir de lastik alırken üretim tarihine bakmak gerekli deniliyor..bu ne demek..lastik bayatlıyormu ki :) üretim tarihi nerede yazar..ve ne kadar önemli...

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Hangi lastik olursa olsun araç üzerinde iki yıl içinde ,az kilometre yapılsada performansından çok kaybediyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Atak

Bakmak gerekiyor tabiki..

Dot yazan yer imal tarihidir,Örneğin 4611 yazarsa 46. hafta 2011 üretimi demek.

Bekleyen lastik zamanla özelliğini yitirecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı

arkadaşlar lastik ebatlarını değiştirmenin ne gibi artı ve eksileri olabilir...örneğin 205 60 16 yapsam(böyle bir kalıp var mı onuda bilmiyorum)..nasıl olur...55 i 50 veya 60 aypmanın,15 i 14 veya 16 yapmanın ne gibi artı ve eksileri olabilir....

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)

Ben size şiddetle Nokian markasını önereceğim. Adac test verilerine göre 2011 yılının açık ara en iyi yaz lastiği, Google'dan Nokian yazıp aratırsanız sitesini bulabilirsiniz. Mutlaka firmanın tarihçesini okuyunuz, orada tüm doyurucu bilgiyi fazlası ile bulabilirsiniz.

Nokian H serisi 205-55-16 94H XL 198 Tl , Nokian V serisi 205-55-16 94V XL 202 Tl. Fiyatlar bu seviyede geziyor.

Ps: Bu arada Nokian'ın dünyanın en sessiz lastiği olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Saygılar...

tarihinde Fırat Şenol tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı

arkadaşlar bugün gittim ve 1.seçenek olan ae01 blueart yokohama lastiği tanesi 170 tl den 4 lastik alıp taktırdım...ustamın verdiği bilgiye göre diğer lastiklerle bunların farkını kullanıcının türkiye şartlarında anlaması pek mümkün değil...fiyat ve performans açısından 1. seçenek ağır bastı bende aldım...gerçekten de şehir içinde hele hele izmir gibi bir şehrin kenar mahallerinde bu fark hiç anlaşılmıyor....bana sanki lastikleri değiştirmemişim gibi geldi...belki uzun yolda far edilir ama.şehir içinde çok net bir fark yok bana göre.....

fikir veren herkese teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Hayırlı Olsun..

Yokohama alarak en iyi kararı zaten başında vermişiniz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hayrettin Bahadir

Arakadaşlar, aracıma yeni lastik almam gerekiyor

lastik ebatlarım 185 / 65 / 14

geçenlerde uğrayıp bilgi aldığım bir lastik uzmanı

bana sokak ararlarında satılan lastiklerin kaplama yada lastik üzerinde bulunan lastik üretim tarihlerinin değiştirilmiş olma ihtimalinin olacağını söyledi.

Uzun süredir araştırıyorum, benim aklıma yatan Good year oldu

ama sizlerden tavsiyeler ve uyarılar bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Nasıl bir lastik düşünüyorsunuz? Kışlık mı yazlık mı 4 mevsim mi? :)

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

İzmir de yaşıyorum çok ağır kış şartları yaşamıyoruz, o yüzden kış için özel lastik almaya gerek yok diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bozuk ve stablize yol köy yollarına fazla giriyorsanız michelin lassa tavsiye etmem .

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Bozuk ve stablize yol köy yollarına fazla giriyorsanız michelin lassa tavsiye etmem .

+1

Michelin'ler ince oluyor diye biliyorum. İzmir'i bilirim 10-12 senem orada geçti. Genelde merkezde falan kullanıyorsanız Michelin Primacy serisi güzeldir.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

+1

Michelin'ler ince oluyor diye biliyorum. İzmir'i bilirim 10-12 senem orada geçti. Genelde merkezde falan kullanıyorsanız Michelin Primacy serisi güzeldir.

İzmir merkezde oturuyorum

yazın bazen hafta sonları yazlığa gidiyoruz ama yoğun olarak merkezde kullanıyorum.

Aklımda hep michellin yada good year var

ama anladığım kadar ile zaten bilindik markalrın dışına çıkmamam gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

konfor istiyorsaniz yumusak bi lastik ekonomik olsun derseniz toyo drb paranin onemi yok dersen michelin primacy

saglam olsun diyorsaniz sert lastik ekonomik olsun derseniz lassa para var kardesim diyorsan brigstone

bunlarin disinda ne tercih ederseniz edin amma bilindik marka disina cikmayin lastikcinin lafina bakmayin nacizane tavsiyem

Konfor da isterim güvenlik te

Lastik konusunda asla para hesabı yapmam..

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Brigestone alınacaksa benzer özellik taşıyan ve daha az maliyetli lassa alınabilir.(sert yapılı lastiklerdir)

Yine michelin alınacaksa benzer özellik taşıyan ve yumuşak yapılı yokohama alınabilir.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Soykan

Merhaba arkadaslar focusuma yeni lastik almayı düşünüyorum ama karar veremedim bir türlü bugun hankook gittim k425 modeli varmış 185 tl dedi ama nasıl lastik bilmiyorum. Michelin düşünüyordum o ve good year çok yumuşak olduğu için balon yapıyormuş diye duydum. bridgestone düşünüyorum ama oda çok pahalı internette gezerken Continental 205/55 R16 91V ContiPremiumContact denk geldi gözüme bu lastiği kullanan arkadaşlar varmı acaba ? yol tutuşu ve yakıt ekonomisi memnun olan yada olmayan varsa bilgilendirebilir mi ?

http://www.hepsiburada.com/liste/continental-20555-r16-91v-contipremiumcontact-5-lastik-yeni-urun-uretim-tarihi-2012/productDetails.aspx?productId=otysf555220&categoryId=259720

http://www.conti-online.com/generator/www/tr/tr/continental/lastikleri/themes/otomobil-lastikleri/yaz-lastikleri/contipremiumcontact-5/contipremiumcontact-5,tabNr=.html

Yorum bağlantısı
Önder Başböyük

Ben michelin primacy hp 205 55 16 kullaniyorum cok memnunum ama continental de guzel lastiktir ama ucuz diye eski seri almayin

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

kaldırıma çıkmazsanız, kenarı keskin köşe olan çukurlara sert girmezseniz, parkederken benim gibi sıfır yanaşacağım diye kaldırıma sürtmezseniz :biggrin: , balon olmaz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...