İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Behlül Baş

2-3 hafta önce Continental contipremium contact 6 aldım. Önceki lastiklerim de bunun 5.serisiydi ondan yine bunu tercih ettim. Henüz 1000 km falan oldu ancak şuana kadar hiç hayalkırıklığına uğratmadı.

Yola yapışan yağmurda ve kuruda fren konusunda çok başarılı orta sertlikte bir lastik istiyorsanız lastik budur.

Tanesini internetten 540a almıştım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Oğuzkan Erışık yazdı:

Yakıt tasarrufu için biraz daha sert üretiliyor abi eco lastikler. Benim falkenker ecorun ibareliydi. Hiç memnun değildim. 

Valla ben arabayı hafta sonları ve uzun yolda kullandığım için eco lastik almam . Şuan lastikcimin tavsiyesi Goodyer E.F.G Performance 2 4 kanallı olan versiyonu

Behlül Baş yazdı:

2-3 hafta önce Continental contipremium contact 6 aldım. Önceki lastiklerim de bunun 5.serisiydi ondan yine bunu tercih ettim. Henüz 1000 km falan oldu ancak şuana kadar hiç hayalkırıklığına uğratmadı.

Yola yapışan yağmurda ve kuruda fren konusunda çok başarılı orta sertlikte bir lastik istiyorsanız lastik budur.

Tanesini internetten 540a almıştım

Yüksek sürat , yağmurlu hava ve fren mesafesi nasıl ? 

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Falken kullanıyorum 5-6 aydır. Taş atması dışında memnunum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Tam 1 senedir Bridgestone Turanza T005 kullanıyorum ve çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Yol tutuş hem ıslak hem kuru zeminlerde ciddi anlamda güzel. Zaten lastik değiştirme sebebim sürekli kullandığım bir virajda arabanın kaydırmasıydı. Eski lastiklerin görünümünde sıkıntı yoktu ama çok fazla kaydırıyordu. Bu nedenle değiştirdim ve bahsettiğim virajdan geçerken aracın yola tutunuşunu sonuna kadar hissedebiliyorum. Tavsiye ederim. Ne kadar sürede eskiyecek onu zaman gösterecek tabi. Sesine açıkçası hiç dikkat edemedim anlayamıyorum. Çünkü standartı nedir bilemiyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Murat Öngür yazdı:

Valla ben arabayı hafta sonları ve uzun yolda kullandığım için eco lastik almam . Şuan lastikcimin tavsiyesi Goodyer E.F.G Performance 2 4 kanallı olan versiyonu

Yüksek sürat , yağmurlu hava ve fren mesafesi nasıl ? 

Daha hiç abs devreye girmedi sert ve ani frende arabadaki her şey öne doğru uçuyor öyle söyleyeyim 😁 Fren mesafesi süper bana göre. 

Yüksek süratte benim arabanın alt takımlarının bakıma muhtaç olduğu halde çok iyi yol tutuyor daha kaymadı. Yağmurlu havada test edemedim burda yağmur yok maalesef 😅 Ama önceki cpc 5ler yağmurda çok iyi tutardı su tahliyesi çok iyiydi.

Bu arada ses 71 db ama ben memnun kaldım hoş kışlıklardan geçince illa ki memnun kalınır sanırım

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Performanslı kullanıma uygun lastik arıyorsanız; Continental ContiPremium Contact 6 tavsiye ederim. Bridgestone Turanza T005 de güzel yorum ve sonuçlar alıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Koray Demir yazdı:

Performanslı kullanıma uygun lastik arıyorsanız; Continental ContiPremium Contact 6 tavsiye ederim. Bridgestone Turanza T005 de güzel yorum ve sonuçlar alıyor.

Conti ye baktım ama conti 3 kanallı görünüyor

Yorum bağlantısı
Yasin Aygün

Aynı ebatlarda 4 yıl Good year egp kullandım çok memnundum. Şimdi egp 2 si çıkmış ve kullananlar daha iyi olduğunu söylüyor. Eğer düşünürseniz mutlaka yurtdışı üretimini alın. Yerli üretimlerin deseni ve kalitesi kötü.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Murat Öngür yazdı:

Conti ye baktım ama conti 3 kanallı görünüyor

Tasarım farklılığı olabiliyor. 3 kanallı olmasının herhangi bir olumsuz yanı yok.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Koray Demir yazdı:

Tasarım farklılığı olabiliyor. 3 kanallı olmasının herhangi bir olumsuz yanı yok.

yüksek sürat fren mesefesi ve özellikle yağmur da 3 kanallı lastiğin fren mesafesi 4 kanallı lastiğe göre daha düşük oluyor 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Nokian wetproof düşünebilirsiniz, farklı ebatta kullanıyorum ama kazık frende dahi abs devreye 1-2 defa girmiştir en fazla. O da çok çok üst nokta ise. 

Ömrü ve sağlamlığı konusunda çok yorum yapamam 10000 km ancak yapmışımdır 1.5 senede. Fakat balon vs yapmadı çukura falan aşırı sert olmasada girmişimdir mutlaka

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Murat Öngür yazdı:

yüksek sürat fren mesefesi ve özellikle yağmur da 3 kanallı lastiğin fren mesafesi 4 kanallı lastiğe göre daha düşük oluyor 

Teknik dayanağı var mı? Zira Cpc6 testlerde 4 kanallıları eziyor.

Oğuzkan Erışık yazdı:

205 tabanda 3 kanallı yoktur görsel yanıltıyor olabilir bence. 

Türkiye üretimi 3 kanal. Almanya üretimi 4

https://www.lastik.com/goodyear-205-55r16-91v-efficientgrip-performance-fi.html

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Koray Demir yazdı:

Teknik dayanağı var mı? Zira Cpc6 testlerde 4 kanallıları eziyor.

Türkiye üretimi 3 kanal. Almanya üretimi 4

https://www.lastik.com/goodyear-205-55r16-91v-efficientgrip-performance-fi.html

https://www.hepsiburada.com/goodyear-205-55-r16-91v-efficientgrip-performance-2-oto-yaz-lastigi-uretim-yili-2020-pm-HB00000RIG5G

Burada 4 kanal. Hatalı görsel yüklenmiş ihtimaline oy veriyorum hala 🙂

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Koray Demir yazdı:

Bu lastik Egp 2 😊. Kanal farklılığı kalite göstergesi değil diye biliyorum.

2 olduğuna dikkat etmedim. Kalite göstergesi olur mu bilmiyorum ama 205 tabanda hiç 3 kanal görmedim ben o yüzden ısrarcı oldum 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

245 40 19 98Y Triangel lastiği bugun tanesi 855 TL den aldim... 

Çin malı lastik, fakat bu ara acayip satan ve kullananlarin memnun kaldıkları bir lastik... 

Lastiğin Cok detaylı incelemesi internette yok, lakin izledigim 4 5 videoda aracına yeni lastik alan vatandaşlar bunu tercih ediyor... 

Lastigin ekstra sessiz olması iddalar arasinda artik kullaninca gorucez...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Geçen sefer kış lastiklerini takarken yaz lastiklerini atmıştım. Ancak pandemi nedeniyle araç kullanımı azalınca bu yazı kış lastikleri ile geçirmeye karar verdim.

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Lastik işi de gerçekten alışkanlık.
Kendimi bildim bileli, hep Good Year kullandım, EfficientGrip Performans, başka lastik denemek dahi istemiyorum, içime sinmiyor.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Servet Aydın yazdı:

V desen yağışta risk

aynen yol tutuş da da risk maalesef

Servet Aydın yazdı:

V desen yağışta risk

konu dışı daha önce konuşmuştuk, far içi temizlemek için elma sirkesimi ? üzüm sirkesimi kullanıyor duk ? hangisi nikelaj lara zarar vermiyordu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...