İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Arif Aykın
Şimdi, Ali Cihangiroğlu yazdı:

vallahi ucuzmuş, bendeki 15" egp goodyearların tanesi nerdeyse 300 tl. :angry:  14" olanı ucuzdur al diyeceğim ama o ebat yok ne yazıkki... 

Hepsiburada yorumlar kafamı karıştırdı ıslak zemin ve viraj da iyi değil demişler Goodyear bu model için

Şimdi, Nihat Palolu yazdı:

Fiesta van da bu lastiğin 185 60 14 olanını kullanıp memnun kalmıştım.

Ebat olarak benimkinde yazmıyor 185 60 14 ?

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Şimdi, Arif Aykın yazdı:

Ebat olarak benimkinde yazmıyor 185 60 14 ?

Benim arabada da yazmıyordu ama almıştım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Hepsiburada yorumlar kafamı karıştırdı ıslak zemin ve viraj da iyi değil demişler Goodyear bu model için

Ebat olarak benimkinde yazmıyor 185 60 14 [emoji17]

eficent grip içinmi? bendeki alaman üretimi 195/50/15 3 kanallı,  kuruda zaten çok iyi hemde baya iyi, ıslaktada zira çok iyiye yakın, virajdamı kötüymüş, bana yettiğine göre sen düşün artık, yalnız  bendekiler 4-7-13 üretimi  4 yaşını geliyor dişlerde biraz sertleşme var diş aralarında ufaktan çatlaklar başladı, bu yüzden çok zorladığımda hafiften kıpraşma hissetmeye başladım ama zorladığımda, sağlam zorlarım zorladığımda, bunun yanında lastikte yanaklarda falan en ufak çatlama vs. deformasyon yok, jant koruması çok iyi, çukur dayanımı iyi, yalnız tabanda sertleşme 4 seneden sonra doğal olarak başladı, dişlerde aşınma ise gayet az durumda, lastiği görsen sıfıra yakın dersin, yabancı üretim alacaksın diyorlar, buna dikkat et....

fffd55f3ef3aed0fd7dfe17eab9e7ecd.jpg8d99f7a512136ae3c5cf5fa02653da3b.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Valla kendime lastik bakarken Eagle Sport için acaip olumsuz yorumlar okudum. Ne fren ne yol tutuyor özetle.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Lassa Greenways aldım, ıslakta epey iyi. Kuruda da fena değil, tüketimi az.  

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
(düzenlendi)
2 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

8d99f7a512136ae3c5cf5fa02653da3b.jpg

Uberin my fiesta jantları varmış :)

tarihinde Murat Atagenç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Valla arkadaşlar fiyat almaya gidiyoruz diye gittik bizim mühendisle beraber bana bridgestone aldık 175 65 14 ep150 adet 185 tl 740 tl toplam 20 tl de kışlık saklamaya verdim. Mühendise de 195 60 15 Lassa aldık 900 tl. 

2 ebat da 2018 üretimi kassa Greenways 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
39 dakika önce, Murat Atagenç yazdı:

Uberin my fiesta jantları varmış :)

orcinale :)  ya bunu alacaktım yada OZ Granturismo WRC, sonra ucuzda karar kıldım :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Şansa bak :) dün gezerken baktım balans var hafiften, hemen girdim bir lastikçiye, son zamanda araç yüklü lastikler şişik biraz dandik dağ yoluna (asfalt ama) girmiştik, sanırım orada hasar aldı, bir lastikte tabandan tel kopması olmuş, yani lastik yolcu, 2013 üretimi zaten 5 sene oldu, değişşem diyorum, egp den bulmak dert, özel gelcek diyorlar, bu ebat yok bayilerde, hemde uçmuş fiyatlar, şunu önerdi 3-4 kişi ne dersiniz....

Falken 195/50 R15 82V Ziex ZE914 Ecorun 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Şansa bak [emoji4] dün gezerken baktım balans var hafiften, hemen girdim bir lastikçiye, son zamanda araç yüklü lastikler şişik biraz dandik dağ yoluna (asfalt ama) girmiştik, sanırım orada hasar aldı, bir lastikte tabandan tel kopması olmuş, yani lastik yolcu, 2013 üretimi zaten 5 sene oldu, değişşem diyorum, egp den bulmak dert, özel gelcek diyorlar, bu ebat yok bayilerde, hemde uçmuş fiyatlar, şunu önerdi 3-4 kişi ne dersiniz....

Ali bey yakıt degerleri ve fren etiketlerine fiyat konusuna ve bak ona göre karar verın kızımın fiestada pirelli p1 takılı yakıt konusu iyi frenleme ve yoltutuşda iyi suspansiyonda guzel kışlık kumholardan sonra yumuşacık geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ali bey yakıt degerleri ve fren etiketlerine fiyat konusuna ve bak ona göre karar verın kızımın fiestada pirelli p1 takılı yakıt konusu iyi frenleme ve yoltutuşda iyi suspansiyonda guzel kışlık kumholardan sonra yumuşacık geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

9c043c89485d796cec33667b84a3cc68.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönd518e4aacbaa0160816f7ffe718d57d8a.jpgerildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur_Aydın
Bir saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

Şansa bak :) dün gezerken baktım balans var hafiften, hemen girdim bir lastikçiye, son zamanda araç yüklü lastikler şişik biraz dandik dağ yoluna (asfalt ama) girmiştik, sanırım orada hasar aldı, bir lastikte tabandan tel kopması olmuş, yani lastik yolcu, 2013 üretimi zaten 5 sene oldu, değişşem diyorum, egp den bulmak dert, özel gelcek diyorlar, bu ebat yok bayilerde, hemde uçmuş fiyatlar, şunu önerdi 3-4 kişi ne dersiniz....

Çok kötü bir lastik değil ama 1 1,5 yılın sonunda sertleşme ve tutunmada zayıflıklar hissedebiliyorsunuz onun dışında fiyat makul ise alınabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

yani bu lastik idare eder seviyede zaten, etiket değerleri; Yakıt ekonomisi E   ıslakta tutuş B ses 71db,  acaba dedim, ille al diyorlar hatta getirip kucağıma bıraktı arakadaş o derece yani :D  zor kaçtım :)

bendekilerse yakıt C ıslakta A ses 68db,  egp nin yanında zayıf, tanesinde 100 tl. fiyat farkı var, pek içime sinmedi bu falken, bendekiler daha gider, birinde tel atma var, kaymak asfaltta hissediyorum titreşim, yada biraz daha kullanayım kışa doğru yine EGP alırım, en güzeli bu, falken bana yetmeyecek, buralar kışın çok yağmurlu olur, o yağmurda hızlıda giderim tututacak lastik lazım bana,  1. 1.5 yıla tutunma kaybı olursa tırt demektir,  4-5 senede hissetirecek o kaybı, 1 sene çok az....

falken tane 185 diyorlar, 180 e alırımda işte, 180 nere 290 nere, fiyattada kalitede fark var,  neyse bana güvenlik lazım, yine bildiğimdem şaşmayayım en iyisi, Efficient Grip Performance alacağım sanırım, bizim ülkeye en uygun hamur GY da, dayanayım biraz baride kışa doğru alırım, tabii havalar ısınınca en ufak kayıp hissedersem hemen değişirim...

çinturato P1 verde de fena değil bu arada, onuda yazdım listeye, egp den az daha kötü ama olabilir :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
mustafa çetinkaya

Hayırlı akşamlar. 

Aracımın lastiklerinin ömrü az kalmıştı. Uzun yol yapmayacağım için şehir içi  4-5 ay daha kullanır yeni alırım diyordum ancak bugün sıcaktan, asfalt erimesinden dolayı 4 lastiğe de zift bulaştı bildiğin katman oldu 3-4 mm. Çok canımı sıktı arabanın sesi değişti motora bir şey oldu sandım bir ara. Biraz baktım da uğraşacak gibi değil mecburen lastik alımını öne çektim yeni lastik alacağım.

Marka olarak bu ebatlarda ne marka almalıyım. Tabi çok pahalı olmasını istemiyorum ama uzun yola da gidiyorum yol tutuşu, sessizlik, yağmurlu havalarda ki performansı vs de iyi olmasını istiyorum. Falken önerenler oldu 1100 TL  ama hakkında kötü yorumlarda var. Michelin 1600 tl fiyat verdiler. Siz hangi markaları tavsiye edersiniz? 1100 falken vermektense 500 daha gözden çıkarıp michelin mi alsam? 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ayni ebatta Nokian aldim gercekten memnunum. Yumusak bir lastik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ben Falken aldım 1 ay evvel. Memnunum şu an için bir sıkıntı yok. Ama ilerleyen dönemde ne olur bir şey diyemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Bende lastik alma arefesindeyim. Araştırıyorum her lastik için iyi kötü yorum mutlaka var. Tam bir muallak :) 

Uygun fiyatlı alacaksanız Falken ZE914 değerlendirilebilir. 

Orta halli düşünürseniz Lassa Driveways olabilir. (Ben bunu almaya karar verdim.)

Nokian Line da güzel lastik.

Daha üst sınıf bir lastik alacaksanız Goodyear EffiencyGrip Performance alabilirsiniz. Yada ona denk Continental’in bir modeli. 

Herşey gibi lastikte de bütçe ön planda. Goodyear parasına neredeyse 2 takım Falken alınır. :) 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
mustafa çetinkaya
42 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Ben Falken aldım 1 ay evvel. Memnunum şu an için bir sıkıntı yok. Ama ilerleyen dönemde ne olur bir şey diyemiyorum.

18 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Bende lastik alma arefesindeyim. Araştırıyorum her lastik için iyi kötü yorum mutlaka var. Tam bir muallak :) 

Uygun fiyatlı alacaksanız Falken ZE914 değerlendirilebilir. 

Orta halli düşünürseniz Lassa Driveways olabilir. (Ben bunu almaya karar verdim.)

Nokian Line da güzel lastik.

Daha üst sınıf bir lastik alacaksanız Goodyear EffiencyGrip Performance alabilirsiniz. Yada ona denk Continental’in bir modeli. 

Herşey gibi lastikte de bütçe ön planda. Goodyear parasına neredeyse 2 takım Falken alınır. :) 

Banada arkadaşlar falken önerdi ancak yağmurda yol tutuş vs gibi konularda çok kötü yorumlar okudum. Falken 1100 tl zaten bu kadar para gözden çıkmış biraz daha iyisini almak daha mantıklı geldi.

Dediğiniz gibi her markanın kötü yanları ve yorumları var. goodyear içinde çok ince hemen balon yapıyor diyenlerde oldu. conti ağırlıklı bakalım yada gözü karartıp michelin alacağım onda bile kötü yorumlar var :) 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
1 saat önce, mustafa çetinkaya yazdı:

Banada arkadaşlar falken önerdi ancak yağmurda yol tutuş vs gibi konularda çok kötü yorumlar okudum. Falken 1100 tl zaten bu kadar para gözden çıkmış biraz daha iyisini almak daha mantıklı geldi.

Dediğiniz gibi her markanın kötü yanları ve yorumları var. goodyear içinde çok ince hemen balon yapıyor diyenlerde oldu. conti ağırlıklı bakalım yada gözü karartıp michelin alacağım onda bile kötü yorumlar var :) 

Yağmur yağınca ben zaten temkinli sürerim. Neticede yarış pistinde değiliz. Ayrıca lastiğin etiket değeri ıslak zeminde frenleme olarak A verilmiş. 

He biraz daha bütçem olsaydıGoodyear Eagle F1 asyymetric 3 alacaktım. Eğer Michelin, Continental, Goodyear gibi markaların üst seviye lastiklerini alabiliyorsanız onları alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özer
mustafa çetinkaya
2 saat önce, Murat Atagenç yazdı:

Bu ebatın ağababası Continental sportcontact5.

içime en çok sinen lastik olmuştu zaten SePette duruyor

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
On 01.05.2018 at 21:49, mustafa çetinkaya yazdı:

Hayırlı akşamlar. 

Aracımın lastiklerinin ömrü az kalmıştı. Uzun yol yapmayacağım için şehir içi  4-5 ay daha kullanır yeni alırım diyordum ancak bugün sıcaktan, asfalt erimesinden dolayı 4 lastiğe de zift bulaştı bildiğin katman oldu 3-4 mm. Çok canımı sıktı arabanın sesi değişti motora bir şey oldu sandım bir ara. Biraz baktım da uğraşacak gibi değil mecburen lastik alımını öne çektim yeni lastik alacağım.

Marka olarak bu ebatlarda ne marka almalıyım. Tabi çok pahalı olmasını istemiyorum ama uzun yola da gidiyorum yol tutuşu, sessizlik, yağmurlu havalarda ki performansı vs de iyi olmasını istiyorum. Falken önerenler oldu 1100 TL  ama hakkında kötü yorumlarda var. Michelin 1600 tl fiyat verdiler. Siz hangi markaları tavsiye edersiniz? 1100 falken vermektense 500 daha gözden çıkarıp michelin mi alsam? 

öncelıkle konformu sportmu olacak ona bakmanız lazım sport modellerı takarsanız yanaklar asırı sert oldugundan aracda konfor sıfıra dusecek lastıgı almadan yanak sertlıklerıne bakın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...