İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Erkam Elma

Ben de 215 55 16 ölçü yaz lastiği araştırmasına baktım. Goodyear EfficientGrip Performans kullanıyorum , çok memnunum ama kısa sürede bitti lastik. Ben de sağlam uzun süre gidecek bir lastik arıyorum. Falken 215 55 16 kafama çok yattı ,fiyatı da oldukça makul. Kullananlar varsa önerilerini bekliyorum

Aynı ebat Falkeni takipteyim ben de yorumlar gayet olumlu 1-2 ay içinde degistirmem gerekli continental bırakmak üzere beni. Geçen hafta 190 lira fiyat aldım sökme takma balans dahil.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

kısa sürede bitmesi pilotaj ve hava ve araç kamber kaster açıları ile ve yol ile ilgili. bizim efgripler bitmiyor. zamanı geldi diye değişiyoruz.

Hocam bahsettiğimiz kamber ve kaster açıları rot ayarı mı oluyor görsellerde baktım bu şekilde yorumladım doğru mudur?lastiğin düzensiz aşınmasına yol açıyor sanırım

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Erken biten lastikler için pilotaj, kamber, rot, vb kaynaklı nedenler daha çok sadece önlerin veya sadece arkaları düzensiz aşınmasına sebep olur. Aracın tüm lastiklerinin (aynı anda) erken aşınasının en önemli nedeni, pütürlü asfalt veya stabilize (taşlı) toprak yollarda uzun süreli kullanımlardır...

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

aslına bakarsanız o kadar hassasta bir şöför değilim aralarındaki farkı anlayacak kadar baz aldığım tek nokta uzun gitmesi ve yumuşak olması dün bir arkadaşla konuştum 2 yılda bi takım lastik eskittim xx marka lastik hayatta almam dedi aynı yerde kullanıyoruz aşağı yuları şu an ki yazlıklar 2009 tarihli michelin ama şu an arabada sıfır süspansiyon var:) lastikler kütük gibi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Continental çok iyi bir lastiktir.. Yumuşaktır.. Performansını son mm'si kalana kadar gösterir. Ancak 20 bin km de bitiriyordum hep.. 

Michelin'i ben eskitemiyordum bir türlü.. Ama 3. yılda yol tutmaz oluyor ve odunlaşıyordu.. 

Bir başkası da contiyle 50-60 bin yapabiliyor.. 

Yani tamamen sürüş stili ile alakalı bir durum.. 

Goodyear bana uydu.. Ben çok sevdim.. 

Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Bridgestone ve lassayı hiç mi önermiyorsunuz Mehmet hocam?

Lastik yanağını nasıl değiştircez anlamadım,çirkin durmaz mı? Jant değiştirme lüksüm yok.

Benim lastiklerde 3 yıllık daha ama içten dıştan yemiş sadece ortalara yepyeni.Bir türlü çözemedikleri rot balans sıkıntısı var.Arada uzun yolda acayip sağa çekiyor zor tutuyorum arabayı sonra lastik havalarını kurcalarken bi bakıyorum geçiyor.Ama lastiklerin iç dışlarını bitirmiş bu arada.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Bridgestone ve lassayı hiç mi önermiyorsunuz Mehmet hocam?

Lastik yanağını nasıl değiştircez anlamadım,çirkin durmaz mı? Jant değiştirme lüksüm yok.

Benim lastiklerde 3 yıllık daha ama içten dıştan yemiş sadece ortalara yepyeni.Bir türlü çözemedikleri rot balans sıkıntısı var.Arada uzun yolda acayip sağa çekiyor zor tutuyorum arabayı sonra lastik havalarını kurcalarken bi bakıyorum geçiyor.Ama lastiklerin iç dışlarını bitirmiş bu arada.

Tek lastik için söylüyorum. Lastiğin tabanında aynı anda içten ve dıştan aşınma, düşük hava basıncıyla kullanımın sonucudur. Sadece ortanın aşınması yüksek hava basıncı dolayısıyla olur.

Tek taraflı aşınmalar ise rot veya kamber açıarının ayarsızlığından olur.

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

bugün good year bayiinden fiyat aldım ef grip perf. 260 düz 250 yaparız dediler tarihide yeni mi eski mi oda belli değil

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

bugün good year bayiinden fiyat aldım ef grip perf. 260 düz 250 yaparız dediler tarihide yeni mi eski mi oda belli değil

O nasıl fiyat öyle? Ben yaklaşık 10 ay önce 170 liradan almıştım. Neredeyse 100 lira artmış, altın gibi mübarek.
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

O nasıl fiyat öyle? Ben yaklaşık 10 ay önce 170 liradan almıştım. Neredeyse 100 lira artmış, altın gibi mübarek.

Ben bu işten bişey anlamadım nette hala 180 tl :)bayiide 260 tl

Yorum bağlantısı
Murat Bozok

Goodyear egp leri 160 tl' ye kliksadan almistim gecen haziranda 260 asiri fazla geldi bana. Ayrica lastiklerden cok memnunum..

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Valla ben de yazlıkları özledim. Virajda verdiği haz bi başka oluyor. Ayrıca test amaçlı olsun, ani durum olsun abs hiç hatırlamam. Kisliklar da gy ama yok yani egp başka bişey.

Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Banada yuksek bir fiyat söylediler goodyear için.

Lassa 175 tl dedi bayi.

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Ben anadolu yakasında bostancı/icerenkoy michelin bayisinden almıştım. 170 liraya sök-tak balans dahil. Şu an da muhtemelen buna yakındır. Talep olursa fiyat alabilirim.

Düşünenler için bilgi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Ben anadolu yakasında bostancı/icerenkoy michelin bayisinden almıştım. 170 liraya sök-tak balans dahil. Şu an da muhtemelen buna yakındır. Talep olursa fiyat alabilirim.

Düşünenler için bilgi.

İlginiz için sağolun [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Pirelli p serisi için yorumlar nedir acaba arkadaşlar kullanan var mı?

Yorum bağlantısı
Seyit Onbaşı

arkadaşlar 2013 model focus 3 aracım var. sessiz, yol tutuşu iyi yaz lastiği alacam. önerilerinizi öğrenebilirmiyim? 

Yorum bağlantısı

arkadaşlar 2013 model focus 3 aracım var. sessiz, yol tutuşu iyi yaz lastiği alacam. önerilerinizi öğrenebilirmiyim? 

Seyit Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Buradan detay bilgiye ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Pirelli p serisi için yorumlar nedir acaba arkadaşlar kullanan var mı?

P serisine benzeyen scorpion verde lastikleri Kuga'ya taktım.

Yol sesi inanılmaz ölçüde azaldı. Yağmurda ve kuru yolda  frenleri test ettim - kesinlikle mükemmel.

Diğer lastiklerin hepsi 75 db gürültü seviyesindeyken bu lastikler 71 db. Neredeyse %80 daha az yol sesi demek.

2 yıl garanti ve yol yardım hizmeti de veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

bugun sanayiden geçerken pirelli bayisinin önünden geçerken durdum fiyat aldım 225 dedi p7 ye sanırım ben dönüp dolaşıp ef grip perf alacağım:) yalnoz netten alırken herhangi bir durumda(fabrikasyon hata garanti vs) muhattap bulamam diye korkuyorum endişemde haklımıyım acaba

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

contiye hiç bakmadım hocam herhangi bi sebebi yok siz kullanıyormusunuz ? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...