İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Mahmut Yurt

Ekonomik olarak Kumho lastiklere bakabilirsiniz. Petlas'tan kalite olarak 1-2 tık önde yumuşak ve sessiz bir lastik çabuk aşınmıyor yol tutuşu güzel.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Etiket değerlerinide bakarak seçim yaparsanız daha doğru seçim yapmış olursunuz. 

Ben yıllardır goodyear EGP performance serisi kullanıyorum, hiç üzmedi.

Yorum bağlantısı
Gazi Kuşcu

Kumho ve Falken kullandım ikisinden de memnundum. yumuşak yapıda lastikler. onun dışında toyo ve dunlop mutlaka bakın bunlara.

petlas ve starmaxx gibi lastiklerden uzak durun ben ve arkadaşım kullandı ve yeni aldığım aracımın önlere petlas takmışlar ben memnun değilim. starmaxx dan falkene geçiş yaptığımda arabanın hidrolik direksiyonu varmış dediğimi bilirim.

siz şimdi lastikçilere gittiğinizde sizi vazgeçirmek isteyecekler. aynı fiyata "ağbii buda lassanın yan ürünü adı da bluline" gibi saçma lastikler sunacaklardır. kanmayın derim benden söylemesi. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Bridgestone Turanza ER300 fiyatı belki yüksek gelebilir fakat performansı ile karşılaştırlıldığında en iyi lastiktir diyebilirim.  

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Petlas PT741.

515 serisi aracınız için uygun değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Bridgestone Turanza ER300 fiyatı belki yüksek gelebilir fakat performansı ile karşılaştırlıldığında en iyi lastiktir diyebilirim.  

Sadece ıslak zemin performansı güzel bir lastik.

Turanza kesinlikle uzak durulması gerek bir model :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Petlas PT741.

515 serisi aracınız için uygun değil.

Bende Pt741 kullanıp memnun kalanlardanım. 195/55/16 kullanmıştım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Goodyear efficientgrip performance yakıt tüketimi,sessizlik,yo tutuş,konfor.Tamamı mükemmel,şiddetle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Sadece ıslak zemin performansı güzel bir lastik.

Turanza kesinlikle uzak durulması gerek bir model :)

Bunu ne tür bir kullanıma ya da hangi lastiğe göre söylüyorsunuz? 

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Normal bir kullanım. 97 Corollada 14" kullandık, BMWde 16" kullanıyoruz.

Aşırı sert, gürültülü ve kaymaya meyilli bir lastik. 

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Normal bir kullanım. 97 Corollada 14" kullandık, BMWde 16" kullanıyoruz.

Aşırı sert, gürültülü ve kaymaya meyilli bir lastik. 

Gürültü otomobilin yalıtımına göre görecelidir. Kaymaya meyilli derken fren performansını kast ediyorsanız, benim kullanım tarzımla ani frenlerde bile çok nadir ABS devreye girdi. Virajlarda ise (ESP ile birlikte) çok iyi yol tutuşu sağladı. Sert olması zaten tasarımından kaynaklı. Islak zemin başarısını zaten biliyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Hasan Mustafa Öz

bir önceki aracımda petlas kullanmıştım. 2 yıl boyunca sorun çıkarmadı

şu anki aracıma da 2. el  petlas aldım. hem yerli hem ucuz

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Şirket aracimda Continental kullaniyorum. Lastikler bitince gidip yine Continental alacagim. Adana icin michelin yumusak, Bridgestone sert kaliyor, pirelli p zero 17 kullandim berbatti.

Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldız

Arkadaşlar Merhaba,

İkinci el olarak aldığım aracın lastikleri 52 bin'i devirmiş. Fazlaca yıpranmışlar ve ben memnun değilim. Araca lastik almayı düşünüyorum.

İstanbulda yaşıyorum. Hem kış lastiği hem yaz lastiği alma imkanım yok şuan. Oyuzden sadece yaz lastiği yada 4 mevsim lastikleri tercih edebiliyorum.

4 mevsim lastiklerden Michelin'in yeni serisi olan CrossClimate var 195/60/15 olarak. eksileri şunlar;

1. Çok pahalı

2. 60 yanak fiestayı çok kötü gösterir düşüncesindeyim. (michelin 50 yanak üretmemiş)

3. Nezaman bir lastikçiye 4 mevsim lastik sorsam aldığım cevap "abi 4 mevsim lastik olmaz ama.." oluyor.

dolayısıyla geriye yaz lastikleri kalıyor. Birkaç seçeneği aşağıda sıraladım. Lütfen bakıp bana önerilerde bulunabilir misiniz? Sizce Nokian iyi bir tercih olabilir mi?

NOKIAN 195/50 R15 82V Nokian Line Lastik Pirelli 195/50 R 15 82 H Eco Cınturato P1 Verde Lastik Lassa 195/50R15 82V Impetus Revo
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dört mevsim lastik gerçektende yok -tu. Şimdi crossclimate var.

Lassa'da şahsen kötü tecrübem var. 15bin'deki lastik yağmurda yokuşu çıkamıyordu, çıkma pirelli ile değiştirdiğimde keçi gibi tutunmuştu aracım.

Şimdi Petlas PT741 kullanıyorum, çok memnunum. 20bin km'yi devirdik, sorun yok daha.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Crossclimate işi değiştirdi..konu var okuyabilir videoları izleyebilirsiniz..nedense ülkemizde okumadan araştırmadan denemeden her yeniliğe bir karşı çıkma var..çok ilginç..bir sürü makale var yabancı kaynaklarda..Dünya kabul etti bizim lastikçiler etmedi..tabi 2 takım lastik satacaklar sök tak yapıp para alacaklar depolayıp para alacaklar..:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Erkol

Yusuf bey,

Crossclimate ile tamamen benzer mantıkta üretilen ve 3PMSF damgalı Nokian WeatherProof serisi lastikleri de düşünebilirsiniz bence.

http://www.hepsiburada.com/nokian-195-60-r15-88h-weatherproof-dort-mevsim-uretim-yili-2015-pm-otkmt429474

Burada fiyatı tane başına 202 TL olarak gözükmekte. Sanki fiyatı uygun gibi siz ne dersiniz ?

AutoExpress dergisinin yaptığı benchmark testine göz atarsanız lastiğin gerçektende çok başarılı olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Bana göre tek eksik karşılaştırma WeatherProof ile CrossClimate karşılaştırmasıdır ona ilişkin testlerde sanırım 1 ay içerisinde piyasaya çıkacaktır. 2 Lastikte şu an ciddi talep ile karşılaşmaktadır özellikle Michelin markası ve gücü dolayısıyla CrossClimate tabiki..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gerçek 4 mevsim ükemizde : Sava /goodyear markalarında vardır. goodyear vector modeli.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Kavram karmaşası var sanırım o konudada;

4 mevsim lastik dediğiniz şey yaz lastiği özelliği eklenmeye çalışılmış kış lastiğidir..Zaten desenlerine bakarsanız 4 mevsim lastiklerinin desenlerinin kış lastiğine benzediğini görürsünüz..Ancak genel performansları pek başarılı olmadığını okuyorum..

Crossclimate ise kış lastiği özelliği kazandırılmış bir yaz lastiğidir..Bu özelliği zaten onu diğer rakiplerinden ayırıyor..

Nokian Weatherproof da 4 mevsim lastiğine benzer sırt desenine sahip..ancak ben gerçek test koşullarında bir testine rastlamadım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile 4 mevsim bize uzak bir kavram zira henüz bineklerde de kış lastiği zorunlu değil. zorunlu olunca 8 lastik masrafı yapmak istemeyen 4mevsim alacak. yazın biraz yavaş kullancak ıslakta da dikkat edecek

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Crossclimate'in ıslak zeminde yol tutuşu A ile derecelendirilmiş..Yani yağmurdan korkmanıza gerek yok :) Yazın da gayet hızlı kullandım kullandığım bir yaz lastiğinden hiçbir farkını göremedim..kar yağmasını bekliyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...