İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Seçkin Kaçar
(düzenlendi)

Maddi imkan varsa continental iyidir,ucuz istiyorsan Barum veya Kumho ikisini de kullandım memnun kaldım.

tarihinde Seçkin Kaçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Demir

Eveeett vee konu hort  :biggrin:

Arkadaşlar. yaklaşık haziran başında izine çıkıyorum. yaklaşık 4000. km ye yakın yol yapacağım. Uzun yolda çok da hız meraklısı değilim. Otobanda denk getirirsem arada bi 200+ görüp bırakırım o kadar. 

Lastik tavsiyeleriniz ne olabilir.  

(Önemli not: Arabayı yeni aldığım için haliyle biraz borç var. Fiyat/Performans açısından değerlendirebilir miyiz? )  :blush:

Kumho düşünüyorum: Geçenlerde mondeo MK4 de gördüm gayet iyi duruyordu. Zaten benim arka lastiklerde Kumho ECSTA KU31

Hepsiburada.com da 129 TL. + 500 TL üstüne 50 TL de puan verince 466 TL ye geliyor. Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Dip Not : Yıllık kullanımım 10.000 - 15.000 km arası

Ebat ne?

Araç ghia ise ve orjinal ebat ise 205-55-16.

GhiaX ise orjinal ebatı 205-50-17 ve ben petlas pt515 kullanıyorum 40bin km oldu. memnunum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

40000 km yaptı petlas öyle mi?

Evet hala çok iyi abi. 2 yol oldu alalı.

Lassadan daha yumuşak ve sessiz. Çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Demir

Araç 2002 Trend otm. LPG.    Orjinal ebat 205/55/16   Orjinal ebatı değiştirmek istemiyorum.   Goodyear efficientgrip'e aklım kayıyor gibi.  Hepsiburada.com 180 TL. * 4 = 720 TL    50TL world puan veriyor 670'e geliyor. Aynı şartlarda kumho = 466 TL.

Çok kararsız kaldım

:(

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kumho düşünmezdim. Onun yerine petlas tercih ederdim. Ettim de zaten.

Bizim ebatta 4 Goodyear 1680 mishlen 2000 küsür conti 1520 tl

Petlas 720 tl fiyat vermişti. Lassa almam zaten. Çünkü 3 ay sonra çatlayan pehnoma lastikler kullanıcı hatasından dolayı 1300 tl çöp olduğu için almam.

Petlas aldım gayet iyi.

İlteber kardeşim p741 modeli galiba aldı ve formule 1 pistinde yarışlara çıkıyor ve istanbulda çok ağrasif kullanıyor. Çok memnun olduğunu söylüyor b

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Demir

Petlas'ın PT 741 modeli 94W hız endeksine sahip.

ama PT711 Serisi 91V ve fiyatı 175 TL

Goodyear ın 91V olanı 180 TL.  Ayrıca ıslak tutuş "A" sınıfı yakıt tüketimi de "B" sınıfı.  Gayet iyi standartlar sunuyor sadece 5 TL fark ile. SanırımGoodyear'a doğru kayıyor aklım.

Kumho ıslak tutuş "C" sınıfı yakıt tüketimi ise "E"  bu da neden bu kadar ucuz olduğunu kanıtlıyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Desenize lastik değiştirirken petlas alacağız :D

Ben aldıktan sonra 4 veya 5 arkadaş (tam hatırlayamadım) daha aldı. Onlarda çok memnun kaldılar. Hiç şikayet gelmedi.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Şuan forumda, 4 veya 5 kişiden çok daha fazlası Petlas Kullanıyor Mehmet Abi.. En son Lokman Abi, Serhat Yazıcı ve Ergin Ertuğrul aldı son 1 ay içerisinde

Petlas'ın PT 741 modeli 94W hız endeksine sahip.ama PT711 Serisi 91V ve fiyatı 175 TLGoodyear ın 91V olanı 180 TL. Ayrıca ıslak tutuş "A" sınıfı yakıt tüketimi de "B" sınıfı. Gayet iyi standartlar sunuyor sadece 5 TL fark ile. SanırımGoodyear'a doğru kayıyor aklım.Kumho ıslak tutuş "C" sınıfı yakıt tüketimi ise "E" bu da neden bu kadar ucuz olduğunu kanıtlıyor sanırım.
Etiket bilgisi ile yoldaki reel durum değişebilir..Acaba bahsettiğiniz GoodYear'ın hangi serisi ? Ve Alacağınız lastiğin tarihi nedir ? Geçen senenin lastiklerini, Petlas'tan daha ucuza veren okadar çok lastikçi gördüm ki.. tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bir araba bulur da alırsam Petlas P 741 W lastik alacam  . İşyerindeki Dükkan komşum Petlas bayisi  P 741 W yok satıyormuş..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Demir

Aldım :)

Hepsiburada.com dan aldım. Bugün sipariş verdim sanırım p.tesi gelir. 

4 adet 205 / 55 / 16  Continental CPC 5 91V  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Coşkun3

205-55-16  CONTİNENTAL YAZLIK LASTİK dediğine göre 15/13 üretim tarihli 2 hafta kullanmış fiyatı 420 Tl bunu mu alayım

yoksa sıfır petlas mı olayım oda 500 civarıdır.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

205-55-16  CONTİNENTAL YAZLIK LASTİK dediğine göre 15/13 üretim tarihli 2 hafta kullanmış fiyatı 420 Tl bunu mu alayım

4 adet lastiğin fiyatı mı bunlar ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Coşkun3

SADECE İKİ HAFTA KULLANILMIŞ 205-55-16  CONTİNENTAL YAZLIK LASTİK 15/13 TARİHLİ ALAYIM 450 TL YE

PETLASIN SIFIRINI MI ALAYIM 500-600 TL YE

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

SADECE İKİ HAFTA KULLANILMIŞ 205-55-16  CONTİNENTAL YAZLIK LASTİK 15/13 TARİHLİ ALAYIM 450 TL YE

PETLASIN SIFIRINI MI ALAYIM 500-600 TL YE

Alın gitsin, düşünmeyin bile... 

Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş

450 tl.ye sağlam, yamasız az kullanılmış Conti kaçmaz derim ben....

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Sen petlası al ben contiyi...  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Eda Şener

Merhaba,

Arabamda şuan kış lastikleri takılı, aldığım kişiye  sordum yaz lastiklerinin olmadığını söyledi :(

Mevsime uygun olmadığı için fazla yakıt harcayacağını hatta ıslak zeminde kayabileceğini söylediler.

Şimdi lastik arayışına başladım, Uyumlu ölçüler nedir? Uygun fiyat da alabileceğim bayii var mıdır? Markalar arasında hangisini önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Hava sıcaklığı 10' dereceyi geçmeye başladığında kış lastikleri sökülmeli zaten. Aksi halde lastiklerinizin ömrü kısalır.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Merhaba,

Arabamda şuan kış lastikleri takılı, yaz lastiği araştırıyorum. Çıkma bulabileceğimi söylediler fakat nerede satılır bilmiyorum. Uygun ölçülerde de bulmam biraz sıkıntılıymış.

Marka olarak ve uygun fiyat da alabileceğim bir yer var mı?

Olması gereken ölçüler 165- 65-14 müdür?

Kışlık lastiklerinizin ebatı nedir? Lastik üzerinde yazar.

Ölçüe göre sahibinden.com da çıkma bakılabilir.

tarihinde Erhan Erdebil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...