İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Onur Çam

anladım dostum o zaman michelin alpin tavsiye ederim hem performanslı hem hesaplı.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Arkadaşlar merhaba 2005 model fiestama lastik almayı düşünüyorum daha çok Michelin ile Bridgestone arasında kaldım sizce hangisini alim tavsiyelerinizi  bekliyorum

contınental contıpremum contact5 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karagöz

Bridgestone er300 turanzayı çok tavsiye ediyolar ama sanırım onun bu ebatta üretimi yok başka modelleri var. michelinde de energy saver uygunmuş benim ebata

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

anladım dostum o zaman michelin alpin tavsiye ederim hem performanslı hem hesaplı.

rakam nedir ?

Yorum bağlantısı
Onur Çam

rakam nedir ?

Ben geçen sene Eskişehir'den 4 adetini 650 TL'ye almıştım.

Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir

175 tabana bağlı kalmanız şart değil diye düşünüyorum. 185 tabana geçerseniz hiçbir sorun olmaz aracın fren mesafesi kısalır , viraj kabiliyeti artar. 

175den 195 tabana geçtim. Leylek gibi gidiyormuşum dedim. 

Onun haricinde , o kadar pahalı lastiklere verilen paralara ben karşıyım açıkcası.. Petlas olabilir.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

175 tabana bağlı kalmanız şart değil diye düşünüyorum. 185 tabana geçerseniz hiçbir sorun olmaz aracın fren mesafesi kısalır , viraj kabiliyeti artar. 

175den 195 tabana geçtim. Leylek gibi gidiyormuşum dedim. 

Onun haricinde , o kadar pahalı lastiklere verilen paralara ben karşıyım açıkcası.. Petlas olabilir.

185 tabanda surtunme artacagından yakıt tuketımı artmazmı?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

185 tabanda surtunme artacagından yakıt tuketımı artmazmı?

Farkedebileceğiniz bir tüketim fazlalığı olacağını zannetmiyorum. Farz edelim 25 kr/km yakıyorsanız 26 kr/km olacaktır.

Yorum bağlantısı
Alper Demir
(düzenlendi)

Ek başlık olmasın. Ben de de aynı ebatlarda lastik var. Yazlık lastik almam gerekiyor. 185 tabana aynı jant ile çıkılabilir mi? çıkılırsa yakıt dışında farkeden  bir şey olur mu? Yol tutuşum çok iyi olsun istiyorum. Yakıt yukarı doğru biraz oynasa da problem olmaz.

Örneğin şu cümle nasıl doldurulur ?

"En iyi yol tutuş için ../../.... özellikte ...... marka ..... model lastik çok iyidir."

tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Ek başlık olmasın. Ben de de aynı ebatlarda lastik var. Yazlık lastik almam gerekiyor. 185 tabana aynı jant ile çıkılabilir mi? çıkılırsa yakıt dışında farkeden  bir şey olur mu? Yol tutuşum çok iyi olsun istiyorum. Yakıt yukarı doğru biraz oynasa da problem olmaz.

Örneğin şu cümle nasıl doldurulur ?

"En iyi yol tutuş için ../../fordun onerdıgı ebatlarda .... özellikte ...... marka ..... model lastik çok iyidir."

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

175/65 14 den 185/65 14'e geçişte lastik %2.2 büyüyor buda kabul edilebilir sınırlar içinde.

Yakıta çok fazla etki edeceğini düşünmüyorum. yol tutuşta fark eder ama öyle müthiş bir artış beklemeyin.

Yorum bağlantısı
Alper Demir

175/65 14 den 185/65 14'e geçişte lastik %2.2 büyüyor buda kabul edilebilir sınırlar içinde.

Yakıta çok fazla etki edeceğini düşünmüyorum. yol tutuşta fark eder ama öyle müthiş bir artış beklemeyin.

Aslında müthiş bir şey beklemiyorum ama güvenlik açısından en uygun hale gelsin istiyorum.  Cihan Bey'in de vurguladığı durumu dikkate alırsak. Ebatları hiç değiştirmeden yol tutuşu ile öne çıkan güzel marka bir lastik almak lazım galiba. Çevreden tavsiyeler michelin ve continental üzerine. Sanırım 2 markanın modellerini incelemek gerekecek.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Aslında müthiş bir şey beklemiyorum ama güvenlik açısından en uygun hale gelsin istiyorum.  Cihan Bey'in de vurguladığı durumu dikkate alırsak. Ebatları hiç değiştirmeden yol tutuşu ile öne çıkan güzel marka bir lastik almak lazım galiba. Çevreden tavsiyeler michelin ve continental üzerine. Sanırım 2 markanın modellerini incelemek gerekecek.

Bütçeniz nedir bilmiyorum ama, yol tutuş ve güvenlik açısından bakarsanız ben olsam 14 den en az 15'e geçerdim. 16 sizin fiestalarda çok ince yanak olduğu için belki konfor azalacaktır ama 15 olsa olabilir gibime geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

ben175 65 14  contınental cpc 5 aldım.ıyı bır lastik

175 65 14 olcusunde kalmak konforlu 

benım aldıgım contınental cpc 5; mıchelın energy saver  kullanmdım amaondan daha dusuk olacagını sanmıyorum?sonucta alman teknık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

PremiumContact 5 iyidir.

mıchelin energy saverdan ustunlugu var mı?

Yorum bağlantısı
Alper Demir
(düzenlendi)

Bütçeniz nedir bilmiyorum ama, yol tutuş ve güvenlik açısından bakarsanız ben olsam 14 den en az 15'e geçerdim. 16 sizin fiestalarda çok ince yanak olduğu için belki konfor azalacaktır ama 15 olsa olabilir gibime geliyor.

PremiumContact 5 iyidir.

Güvenlik işin içinde olunca bütçeyi oldukça zorlarım önemli değil, sadece gereksiz harcama yapmak istemem. 15 arada aklıma geliyor ama daha üstünü hiç düşünmedim. Sonuçta bozuk yollarda hem konfor hemde masraf kaygımı çok arttırmaya gerek yok :) Tavsiye için teşekkürler.

benım aldıgım contınental cpc 5; mıchelın energy saver  kullanmdım amaondan daha dusuk olacagını sanmıyorum?sonucta alman teknık

Sanırım konfor ve yol tutuş biraz ters orantılı. Continental için de model bilgisi iyi oldu. Çok teşekkürler.

tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Güvenlik işin içinde olunca bütçeyi oldukça zorlarım önemli değil, sadece gereksiz harcama yapmak istemem. 15 arada aklıma geliyor ama daha üstünü hiç düşünmedim. Sonuçta bozuk yollarda hem konfor hemde masraf kaygımı çok arttırmaya gerek yok :) Tavsiye için teşekkürler.

Sanırım konfor ve yol tutuş biraz ters orantılı. Continental için de model bilgisi iyi oldu. Çok teşekkürler.

sımdı.oncekı lastıklklerım 185 65 14 ıdı fordun tavsıye ettıgı   175 65 14 ıdı . bu ebatı taktım.sanırım bu ebatı en konforlu olcusu.yol tutusuda  185 olcusunu aratmıyor

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

mıchelin energy saverdan ustunlugu var mı?

bu ebattaki test sonuçlarına bakacaktım da http://www.adac.de açılmadı sizde açılırsa oradan bakabilirsiniz (almanca)

sımdı.oncekı lastıklklerım 185 65 14 ıdı fordun tavsıye ettıgı   175 65 14 ıdı . bu ebatı taktım.sanırım bu ebatı en konforlu olcusu.yol tutusuda  185 olcusunu aratmıyor

Sizin fiestalar aynı kasa değil, yanılıyor muyum?

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

sımdı.oncekı lastıklklerım 185 65 14 ıdı fordun tavsıye ettıgı   175 65 14 ıdı . bu ebatı taktım.sanırım bu ebatı en konforlu olcusu.yol tutusuda  185 olcusunu aratmıyor.Ayrica arabanın  yakıtı bile dustu sanırım

bu ebattaki test sonuçlarına bakacaktım da www.adac.de açılmadı sizde açılırsa oradan bakabilirsiniz (almanca)

2002 2006 aynı kasa galiba

ben rezulteo dan baktım contının yagıslı havada fren tutusu mıchelından ıyıdı 

Yorum bağlantısı
Alper Demir

bu ebattaki test sonuçlarına bakacaktım da www.adac.de açılmadı sizde açılırsa oradan bakabilirsiniz (almanca)

Aynı değil ama lastikler aynı.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

ben rezulteo dan baktım contının yagıslı havada fren tutusu mıchelından ıyıdı 

Alper Demir'in proflde 2009 yazıyor sanki!

Aynı değil ama lastikler aynı.

Tamamdır.

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Arkadaşlar merhaba 2005 model fiestama lastik almayı düşünüyorum daha çok Michelin ile Bridgestone arasında kaldım sizce hangisini alim tavsiyelerinizi  bekliyorum

forumdan berk yalcın (rezulteo) var .  lastik uzmanı onun tavsiyelerı iyıdır.

bana michelin energy saver  contı cpc 5 vede hankook kınergy tavsiye etmisti. ben ise contınental,da  karar kıldım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...