İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman

Elegant PT311

2010/25.hafta

Yaklaşık 3. Yılına girmiş Zafer.. 2 yıllık Bridgestone Er 300 turanzalar ile ıslak asfalt üzerinde paten kayar gibi kayıyordum.. Birde bu seri artık üretilmiyor.. Eski serilerine gore yeni seriler arasında çok kalite farkı duğunu çok kişiden duydum ama kullanmadığım için sağlıklı bir yorum bende yapamıyorum.. Ama aynı fiyata balans tutmayan, tabandan atlama yapan çin lastikleriyle fiyatları aynı.. Ama onlardan daha kaliteli olduğu kesin

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Aracı 2011 Ekim'de aldım. O zaman da aynıydı. Faturası duruyordu torpidoda atmışım. 2010 'da alınmıştı ve alındığı kilometre de yazılıydı. Yani çok kullanılmamıştı. Raf veya kullanım ömründen ziyade, malzemesinde sorun varmış gibi.

Değiştireyim diyorum, lastiklere de kıyamıyorum falan. Bakalım, belki yaza doğru değiştiririm. Zaten adet fiyatı da düşük, 185/65/14

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Yaklaşık 3. Yılına girmiş Zafer.. 2 yıllık Bridgestone Er 300 turanzalar ile ıslak asfalt üzerinde paten kayar gibi kayıyordum.. Birde bu seri artık üretilmiyor.. Eski serilerine gore yeni seriler arasında çok kalite farkı duğunu çok kişiden duydum ama kullanmadığım için sağlıklı bir yorum bende yapamıyorum.. Ama aynı fiyata balans tutmayan, tabandan atlama yapan çin lastikleriyle fiyatları aynı.. Ama onlardan daha kaliteli olduğu kesin

continental lar nasıl ilteber ? kağıt üzerinde sormuyorum öyle olursa okurdum sağdan soldan kullandın mı hiç? mehmet mercan da vardı sanırım öyle hatırlıyorum...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

continental lar nasıl ilteber ? kağıt üzerinde sormuyorum öyle olursa okurdum sağdan soldan kullandın mı hiç? mehmet mercan da vardı sanırım öyle hatırlıyorum...

Mehmet Mercan'daki Premium Sport Contack 2 idi.. O seri kalktı artık... 5 serisi var şuanda kullanmadım ama Testlerde zirvede hep..

Continental serisinin 10000km. Sonrasında lastiğin aşırı derecede çabuk sertleştiği konusunda şikayetler vardı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Benim de yaz lastiğine ihtiyacım var. 3 tane 225/50/17 mişlenler var. Onun yanına 500 verip ölçü dışı lastik kullanacağıma Mehmet Kaya hocamın tavsiyesiyle 4 tane Petlas pt515 alayım diyorum 205/50/17.

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Pirelli p-zero Rosso 225/40/18 Abi.. Ben 280TL ye buldum.. Bir sorabilirmisin daha özel fiyat verebilecek mi ?

280 iyi fiyatmış,ben konuştum bugün Süha ile 290 nakit,300 de taksitli fiyatı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Ben 10 gün önce petlas imperium 515 aldım, dün akşam kartal sanayideki ustaya selam vermek için uğradım lastik aldığım bloğun bir arka tarafında bir dükkan kocaman afiş asmış petlas ve starmax lastik 85 tl yazmış, ben ise ölçüsü nedir bilmiyorum yada tarihi, bayat olduğunuda sanmıyorum :D

yolum düstüğünde bir kaç ebat fiyatı alıp burda paylaşabilirim

Yorum bağlantısı
Misafir

Arabayı satmayacaksan çelik jant ile beraber 15' al.Sonra ben vay efendim ben çelik jant alacam da , 14' jant çok küçük duruyorda demeyesin.. :p

bulsana bi jant :) en orjinalinden :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Ankarada bir mangal yakalım...Adanaya doğru yelleyelim...Belki gelen olur :fiuw:

Sen rüyanda da konuşuyorsundur şimdi :p

Yorum bağlantısı
Başar Mert

Tolgahan valla bende bakmıştım bu jantlarada adanada olunca dedim kim getirecek ordan :) Bu arada aslında banada bir takım jant lastik lazım yazlıklarım eskidi, almışkende boyut büyütsem diyorum.

Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)
Dün aldım lastikleri, aracı aldığımda kışlıklar üzerindeydi, yazlıkları poşet içinde almıştım önceden ikisini poşetten çıkarıp bakmıştım kenarları çatlaktı, diğer ikisi hem daha yeni üretim (2010 sonu) hem de sağlam çıktı. Lastikçim de 2 lastik yeter deyince dün Tokat'ta hem aracın periyodik bakımını yaptırdım, hem de iki tane Michelin Primacy 3 lastik aldım, eski lastikler Primacy HP idi onları arkaya yenileri öne taktık. 2013'ün 4. haftası ve Almanya üretimi lastikler, İspanya'da üretilenler pek tavsiye edilmiyormuş. Yeni lastiklerle 150 km kadar yol geldim dönüşte, kışlık Lassa'lardan daha sesli geçti yolculuğum, ben ses azalır diye düşünüyordum tersine çıktı, yeni lastiklerin ses yapması gibi bir durum olabilir mi?

:excl:Öncelikle, yeni lastikleri her zaman arkaya takmalısınız.

Nedenlerine gelince :

İlk ve en önemli neden can güvenliğiniz.

1. Yeni lastiklerin yol tutuşu eski lastiklerinkinden her zaman daha iyidir.
  2. Aracınızın arkasını kontrol etmek, her zaman için önünü kontrol etmekten daha zordur (aracınızın çekişi nereden olursa olsun)

Bu iki durumu birleştirirsek:

Diyelim, ıslak bir zeminde sürüş yapıyorsunuz ve malesef yeni lastiklerinizi öne takmışsınız. Ani bir frenleme yaptığınızda, aracınızın önü buna karşılık verecektir ancak arkada bulunan, frenleme performansı azalan lastiklerin cevap verme olasığı çok düşüktür.

Sonuç :

Arkanın kontrol kaybı + yol tutuş kaybı + aracın kontrol kaybı + yoldan çıkma vs.

:vava:

Lastiklerinizin yaptığı gürültüye gelince, nasıl bir gürültüden söz ediyorsunuz ?

Lastiklerinizin hava basınçlarını kontrol ettiniz mi ?

Rotasyon yaptırmayı denediniz mi ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yahya Kemal Keskiner
(düzenlendi)

Conti CPC5 aldım 2 hafta önce 430 tl çok memnunum. 175/65/14

tarihinde Yahya Kemal Keskiner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Kaya
Arkadaşlar hayırlı günler herkese ön sağ teker balon yapmış içim el vermedi ön iki tekeri değiştirmek istiyorum istanbul koşullarına uygun sessiz ve konforlu bir lastik önerisi olan varmıdır 15 inch

Uğur Bey konunuz daha önce konuşulduğu için buraya taşıdım. Bilginize.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sezgin Sağdıç-2

Arkadaşlar merhaba benim aracım 2.5 focus titanium tcdi lastik ebatı 205 55 16 lastikleri değiştireceğim fakat karar veremedim,sizden yardım istiyorum kafamdaki sorular

1.mıchelin primacy 3 nasıldır? ABS erken girermi yol tutuşu? kalkışta patinaja düşme gibi sorunlar olurmu

2.bridgestone çok seslimi?

3 Mıchelin yalaklarını yumuşak olduğunu tabanını ise sert olduğun okudum doğrumudur? bu sebepten abs erkenmi girer ?

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Sessiz ve cok iyi performans ariyorsaniz - Continental Sport Contact 3 veya 5

Uzun omur ve daynaklilik - Michelin Pilot Sport

Bridgestone - ben sevmem, cok sesli ve sert lastik

Yorum bağlantısı
Semih Kut

merhabalar yeni aldığım 2. el araçımın lastiklerini değiştireceğim. boyutları hakkında hiç bir bilgim yok, öncelikle 09 model yeni fiestalarda boyutlar ne kadar olur? bir de yakıtı azaltan, kuru, ıslak zeminde güvenli sürüş sağlayabilecek lastik önerilerinizi paylaşır mısınız?

benim bildiğim 15 jant lastik olmalı

Yorum bağlantısı
Sezgin Sağdıç-2

Mrb ben üzerinde mıchelin olan başka bir araç denedim lastikler primacy hp idi araç özellikle kaygan düz güneşte ısınmış asflatta tutunamadı ve abs devreye çok erken girdi ve bu benim hiç hoşuma gitmedi alınca benim aracımdada olursa bi yerde varsın lastik sert olsun üzerinde dunlopvar sertler ama hiç öyle birşey yaşamadım dediğiniz pilot sport biraz ilgilim çekiyor ama conti pek değil ben daha çok primacy 3 kullan arkadaşlara sormak istiyorm zira bayiler çok tavsiye ediyor

Yorum bağlantısı
Sezgin Sağdıç-2

Bu arada Continentale baktım testleri çok iddalı ama Continental Sport Contact 3 veya 5 dediğiniz model 17 jantta var sanırım benim ebat 205 55 16 PREMINYUMCONTAC olarak var sanırım sitesinde öyle gördüm birde kullanan arkadaşlar tavsiye ederlermi ömür olarak çok erkenmi aşınır?

Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba benim aracım 2.5 focus titanium tcdi lastik ebatı 205 55 16 lastikleri değiştireceğim fakat karar veremedim,sizden yardım istiyorum kafamdaki sorular

1.mıchelin primacy 3 nasıldır? ABS erken girermi yol tutuşu? kalkışta patinaja düşme gibi sorunlar olurmu

2.bridgestone çok seslimi?

3 Mıchelin yalaklarını yumuşak olduğunu tabanını ise sert olduğun okudum doğrumudur? bu sebepten abs erkenmi girer ?

Merhaba,

1 - Gerçekte bir lastiğin ABS'yi devre sokmasıyla ilgili herhangi bir ölçüm yöntemi bulunmamaktadır. Ancak, dilerseniz lastiğin frenleme performansı göz önüne alabilirsiniz. Bu linkte Primacy 3'ün performans değerlnedirmelerini bulabilirsiniz : http://www.rezulteo-lastik.com.tr/michelin-lastikler/primacy-3-lastik/deneme-test-1750 Ayrıca Primacy 3 kaliteli bir lastiktir, kavraması ile ilgili olarak endişelenmenize gerek yok. Kendimizde bu lastiği İspanya'da pistlerde denedik, açıkçası bizde iyi bir izlenim bıraktı diyebiliriz.

2 - Hangi Bridgestone?

3 - Malesef bir lastiğin bu tip özelliklerini saptayabilmek için herhangi bir method bulunmamaktadır. Yani bir lastiğin yanak bölümü taban bölümüne göre daha sert ya da yumuşak diyemeyiz.

Eğer bahsettiğiniz ContiPremiumContact 5 ise bu linkten kullanım ömrü vs. özelliklerini inceleyebilirsiniz:

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/continental-lastikler/contipremiumcontact-5-lastik/deneme-test-1751

tarihinde Berk Yalçın (REZULTEO) tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sezgin Sağdıç-2

Merhabalar benim abs devreye sokması ile ilgili endişem erken kaydırma tutunamam biraz bu konuda sikayetler okudum ama siz öyle diyorsanız michelin almak daha mantıklı bridgestone nin turanza modeli kullanıyoruz diğer araçta ama şikayet sert ve çok ses o yüzden düşünmüyorum verdiğiniz link gerçekten açıklayıcı teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Karagöz

Arkadaşlar merhaba 2005 model fiestama lastik almayı düşünüyorum daha çok Michelin ile Bridgestone arasında kaldım sizce hangisini alim tavsiyelerinizi  bekliyorum

Yorum bağlantısı
Onur Çam

185/65/R14 olursa eğer sadece 1 ay kullanılmış 4 adet kışlık lastiğim var satılık michelin alpin.

Yorum bağlantısı
Ali Karagöz

çelik jantım var ya ebatı farklı olduğu için muhtemelen uymaz diye düşünüyorum yinede teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...