Mustafa Yılmaz_1986 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Mustafa bey yolların kötü olduğunu söylemişsiniz.O zaman lastiğin yanak kalınlığını azaltmak Jant eğilmelerine davetiye çıkartmak bence Ama ben 6 ay kadar bu bozuk yollarda kullanmayacağım arabayı araba ankarada kullanılacak.Bu yuzdende 5mm yanak ıncelmesı sıkıntı cıkarmasa gerek:) yaklaşık 2 ay önce Ankara'dan bir arkadaşımızda sizin gibi sessiz ve güvenli bir lastik arıyordu aynı şekilde onada Yokohama tavsiye etmiştim... Sizin gibi 1 gün içinde karar verdi Yokohama C drive aldı, oldukça memnun kaldı... Nitrojen'e gelince çoğu yerde lastik aldığınızda 10tl karşılığında Nitrojen dolumu yapıyorlar yada bedavaya yapıyorlar öyle birşey yakalarsanız yaptırın extra olarak çok para vermenizi gerektirecek kadar bir yarar sağladığını düşünmüyorum, kendi aracımdada Nitrojen var, daha önce Oksijen vardı elle tutulur bir getirisi olmadı açıkcası Anladım bakalım şimdi başlıyorum araştırmaya akşama hayrola:) 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Arkadaşlar Bugun Anakarada kı butun Yokohama yetkili bayilerini aradım. Fakat C drive 2 hiç birinde kalmamış. Bende sipariş ettim gelecek inş hafta içi 180 tl.Bu kalmamasını hiç bir yerde ben bu modelin çok tutulmasına bağladım. siz neye bağlıyorsunuz arkadaşlar:) 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Arkadaşlar Bugun Anakarada kı butun Yokohama yetkili bayilerini aradım. Fakat C drive 2 hiç birinde kalmamış. Bende sipariş ettim gelecek inş hafta içi 180 tl.Bu kalmamasını hiç bir yerde ben bu modelin çok tutulmasına bağladım. siz neye bağlıyorsunuz arkadaşlar:) Adac testlerine göre Yokohoma pek iyi yerlerde değil. Testlere göre ilk beş genelde Continental, Michelin, Bridgestone, Dunlop ve Pirelliden oluşuyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Adac testlerine göre Yokohoma pek iyi yerlerde değil. Testlere göre ilk beş genelde Continental, Michelin, Bridgestone, Dunlop ve Pirelliden oluşuyor. Ustam japonyanın michelini dediler bakalım kafaya koydum alcam deniyeceğim şuan ki lastiklerden kat kat iyidir sanırım..Maxiss:) Yorum bağlantısı
Halis Parlak 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Dünyanın en iyi lastiği (Benim için) Sessiz, güvenli deyince aklıma ilk gelen Lastikdir... 5000 km yapmış 4 lastik 500 TL al mı diyorsun yoksa hemen Ben ilk kez okudum iyi olduğunu.. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Ebatı kaç bu lastiklerin.? daha kötü diyeni duymadık. Ya ben kullancam kötü diyeceğim ya da bende Yokohamacı olacağım:) Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 buraya bir açıklık getirelim Fatih,yanlış anlaşılma olmasın. gerek duyduğunda nitrojen basılı inik lastiğe hava basabilirsin.bir sorun olmaz, çok elzem değil, daha sonra müsait bir zamanda tekrar lastik havası indirilerek nitrojen basılabilir. Lastikçi bana nitrojen basılı lastiğe normal hava basamazsın ya komple indirip tekrardan basacaksın demiş di,hiç başıma gelmedi denemedim açıkçası. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Lastikçi bana nitrojen basılı lastiğe normal hava basamazsın ya komple indirip tekrardan basacaksın demiş di,hiç başıma gelmedi denemedim açıkçası. kesinlikle... nitrojen basılı bir lastiğe sakın ha benzinlikte normal hava basmaya kalkmayın. nitrojenin özelliği anında bozulur. nitrojen basılı lastiğe sadece nitrojen basılır, tecrübe ile sabittir. zaten nitrojen basılı lastik, kolay kolay basınç değiştirmez... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 (düzenlendi) Ben geçenlerde hava bastım. Zararı olur mu acaba? sayın ahmet kıyak moderatörüm, derhal bir nitrojen basan bir lastikçiye gidip nitrojen ile düzelttirin, nitrojen, hava ile buluşunca, tüm özellikleri bozulan bir gazdır tecrübem ile sabittir maalesef... aynı hatayı bende yaptım, benzinlikçideki elemanları çağırdım, adamlar kafayı yiyordu 2 Haziran 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 yok yok zarar vermez, nitrojen yenilenince düzelir... yok yok zarar vermez, nitrojen yenilenince düzelir... tayin işi ne alemde, bekliyoruz samsun' a Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Nasipse yeni mekan Bartın abi. Allah hayırlı uğurlu etsin kardeşim, bildiğim kadarıyla sakin bir yer, sağlıkla, memnun kalırsın inşallah :bravo: Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 (düzenlendi) Allah hayırlı uğurlu etsin kardeşim, bildiğim kadarıyla sakin bir yer, sağlıkla, memnun kalırsın inşallah :bravo: bugün öğretmen arkadaşımın kardeşini vurup öldürdüler. sabah saat sekizde... nedenide arkadaşımın kardeşi, yüksek sesle müzik dinledikleri için bir aracın içindekileri uyardı. adam çıkıp karnına sıktı, o da silahı alıp ona sıktı ama, öldü, öldüren hastanede...resmen cinnet geçiriyoruz vuran şahıs full alkollü...hemde sabahın sekizinde 2 Haziran 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Allah rahmet eylesin. Toplumsal olarak çok büyük sorunlarımız var. içim acıyor, 30 yaşında insan, hiç uğruna toprak oldu, mezarı başında ağıtları dinledim, lanet olsun, insanlığımdan ve öğretmenliğimden utandım... bizimde sorumluluğumuz var mutlaka... içim acıyor, 30 yaşında insan, hiç uğruna toprak oldu, mezarı başında ağıtları dinledim, lanet olsun, insanlığımdan ve öğretmenliğimden utandım... bizimde sorumluluğumuz var mutlaka... sabah sınav görevim vardı, okulumun önünde çay ile sigara içiyordum, peşpeşe iki ambulans ve iki polis aracı siren ile geçince hayırdır inşallah dedim. meğer o olaya gidiyorlarmış. her zaman hayırdır inşallah demek kar etmiyor işte... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Haziran 2012 Paylaş 3 Haziran 2012 5000 km yapmış 4 lastik 500 TL al mı diyorsun yoksa hemen Ben ilk kez okudum iyi olduğunu.. Bedavadan biraz pahalı abim, kaçırma derim... Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 3 Haziran 2012 Paylaş 3 Haziran 2012 Öncelikle Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun geride kalanlara sabır versin Allah inş. 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 3 Haziran 2012 Paylaş 3 Haziran 2012 arkadaşlar; hep aynı şeyi konuşmuşuz, ama yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım. ortak paydamız zorda kaldığımız da değil mi? o halde, zorda kaldığımızda lastiğe paşa paşa hava basarız. sonra da ilk fırsatta lastik havasını indirip tekrar nitrojen basarız. bu noktada hem fikiriz sanırım... ben basmaya kalktım istasyonda, kompresör manyaklaştı, lastik havayı kabul etmedi. cihaz birden çıldırdı, hemen ordan kaçtım Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 Arkadaşlar aracıma lastik almak istiyorum, geçenlerde gittiğim lastikçim bana " NANKANG" marka lastik önerdi ve dedi ki " pek fazla bilinmeyen bir markadır fakat çok kaliteli ve yol tutuşu mükemmeldir" bende tamam bir araştırayım dedim.Karar veremiyorum sizin fikriniz nedir? Bu arada gittiğim lastikçi İzmir'in en iyisi diyebilirim. YÜZLAS lastik... Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 Bilinmeyen markalardan uzak durun derim, o bunun yan üretimi, bu şunun diğer fabrikası, aynı yerde üretiliyor ama birine o marka birine bu marka basılıyor şeklinde bir çok söz israfı var. Forumda denk geldiğim bir marka da değil, eleştiriyi hak etmiyorsa affola ama ben olsam tercih etmezdim. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 (düzenlendi) Bariz çin malı gibi görünüyor temkinli yaklaşın bence.Lastikçilere tavsiye konusunda çok güvenmemek lazım kim karı çok verdi hangi marka stoğu şişti ona göre tavsiyede bulunurlar. Forumda nokian ve yokohama oldukça öne çıkan markalar bunlardan birini tavsiye ederim.Ben araştırmalarım sonucu yokohama yı tercih ettim. 6 Temmuz 2012 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 Bu gün aynı marka bana da önerildi.Goodyear servisinde fiyat sorarken.Bİ çok müşterime bundan takıyorum dedi 205/50/16'ya 700 lira flan çekti. Bir de benim şöyle bi sorum var;bu gün gittim çok kollu titanium fiesta jantı aldım 16 inç.Yakında lastikleri de alıp taktırıcam.Jantlrı ikinci el aldım tanıdık bi lastikçiden.Ama adam satmamakta diretti,16 jant çamurluğa sürter yapma etme dedi.Dinlemedim,benim birsürü arkadaşım kullanıyo dedim (bu siteyi kastederek) aldım jantları ama içimde bi kurt var.Fikriniz nedir?Bir de 195/45/16 lastik kullanalım dedi.Ben 205/50/16 dedim.Yine 'sürter,yapma dedi' lastik konusundaki tavsiyeleriniz nedir?Beni aydınlatırsanız sevinirim,teşekkürler. Yorum bağlantısı
M.Ali Baş 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 arkadaşım lastik bilindiği üzere aracın güvenliğini sağlayan bir parçadır.3 5 kurus ucuz olsun dıye lastik alma derim.çünkü bir insan bedeli bu kadar ucuz olmamalı,, nankang-toyo-matrix achen vs gibi lastikler ucuz ama sana yol güvenliği sağlamaz. ha tutupta sana en pahalı michelin-brigstone al demiyorum parana göre olsun ama birazcık 3-5 kurus fazla olsun..continental tavsiye ediyorum.ayrıca gecenlerde arkadasım petlas almıs o lastiklerde hosuma gitti.malum türkiye yollarında lassa-petlas gibi az sert lastikler bizim işimizi görüyorur... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Temmuz 2012 Paylaş 7 Temmuz 2012 arkadaşım lastik bilindiği üzere aracın güvenliğini sağlayan bir parçadır.3 5 kurus ucuz olsun dıye lastik alma derim.çünkü bir insan bedeli bu kadar ucuz olmamalı,, nankang-toyo-matrix achen vs gibi lastikler ucuz ama sana yol güvenliği sağlamaz. ha tutupta sana en pahalı michelin-brigstone al demiyorum parana göre olsun ama birazcık 3-5 kurus fazla olsun..continental tavsiye ediyorum.ayrıca gecenlerde arkadasım petlas almıs o lastiklerde hosuma gitti.malum türkiye yollarında lassa-petlas gibi az sert lastikler bizim işimizi görüyorur... Toyo da hatanız var Toyo lar Japon markasıdır bir çok testte üst sıralarda yer alır.Kaliteli lastiktir güvenerek kullanabilirsiniz.Benim aracımda ki lastikler Toyo idi 2004 üretimi daha geçen gün değiştirdim en ufak bir sorun yaşatmadı bana. Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 7 Temmuz 2012 Paylaş 7 Temmuz 2012 Toyo bence de çok iyi,yumuşak bir lastik.. Tek dezavantajı ıslak zemin performansı zayıf. Yorum bağlantısı
M.Ali Baş 8 Temmuz 2012 Paylaş 8 Temmuz 2012 ben vectramda kullanmıştım toyoyu 2009 yılında sıfır almıştım. beni çok fazla memnun etmemiştir, Mehmet Atak arkadaşımında söylediği gibi lastik su gördümü durdurması kolay olmuyordu... Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 arkadaşlar nasipse c-max aracımın lastiklerini değiştireceğim..forumda biraz araştırma yaptım ve yokohama almaya karar verdim...(yinede mantıklı tavsiyelere açığım) önümde 3 seçenek var.ve tavsiyelerinize ihtiyacım var... 1-ae01 blueart modeli adet fiyatı 170 tl 2-ac02 cdrive2 xl modeli adet fiyatı 195 tl 3-v550 rf desibel modeli adet fiyatı 210 tl 1.ve2. binek lastik 3.ise performans lastiği.. benim aradığım sessizlik ve konfor...varsın ömrü 30 bin km olsun...pek hız yapmam şehirler arası yolda enfazla 150 yaparım oda anlık sollama esnasında.... 2.tercihteki xl ne olaki... 3. tercih için çift kat mı ne dedi lastikçi... fiyat avantajına bakıp 1. tercihi mi yapmalı...aralarında çok bariz bir fark varmıdır acaba.sessizlik ve konfor farkı bariz midir.ben şahsen kullanım esnasında bunların birbirinden farkını anlayamam... neyse arkadaşlar sözü uzatmadan tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Recommended Posts