Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Lastiklar aracın üzerinde gelen lastikler mi yoksa? Conti ile de 50 bin km yaparsınız, yani sıkıntı olmaz. Hayır aracı aldığımda p7 vardı 50.000 km kullandım sonra er300aldım 60000km yaptım onlarlada şimdi yeni lastik alacağım bence biraz paraya kıyın mişlen alın ben er 300 aldım sağlam fakat biraz sesli lastik eğer rahatsız olmazsanız er 300 alın benim önceki lastiğim mişlendi yağ gibi gidiyordu eskisin m,şlenden bidaha vaz geçmem tercih sizin 5 sene rahat edersiniz Evet er300 sesli bir lastik o konuda da şikayetçiyim. Açıkçası michelin hiç düşünmedim siz hangi modelini tavsiye edersiniz. Bir de şu var 4 seneden sonra lastik özelliğini yitiriyor lastik dediğin aşınır hem demi . Kullandığım er300'lerle 60000 km fazla yaptım dişli kalınlığına baksanız bi 60000 km daha yapar ama dediğim gibi lastik özelliğini yitiriyor. Conti 5 yeni çıktı, yesy sonuçları oldukça iyi, eskiden kalma aşırı yıpranma çözülmüş ise alınır Conti alacağım gibi görünüyor birde bu lastiği deniyelim sonuçta buda dandik bir lastik değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 birde yokohama c drive 2 bakın isterseniz. oldukça iyi bi lastik olduğundan bahsediliyor. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 birde yokohama c drive 2 bakın isterseniz. oldukça iyi bi lastik olduğundan bahsediliyor. Açıkçası 2 lastik arasında tercih yapmak istiyorum seçenekleri çoğaltıp aklımın karışmasınıda istemiyorum. Yinede teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Açıkçası 2 lastik arasında tercih yapmak istiyorum seçenekleri çoğaltıp aklımın karışmasınıda istemiyorum. Yinede teşekkürler. Akıl karıştırmak değil amaç, yardımcı olmak. Aşağıdaki testi inceleyin. İlla ki test birincisi lastiği almak gerekmez. Siz kendi kriterlerinizi belirleyin, ona göre lastik alın. Mesela fazla km yapmayan biri için en iyi lastik yokohama c drive 2. Çünkü lastik ömrü dışında tüm testlerde test birincisinden bile daha iyi puanları var. Yok lastik ömrü çok uzun olan bir lastik isteyen birisi de optigrip alabilir. Yani siz çok km yapmıyorsanız, yokohama tam size göre lastik. http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=113497&SourcePageId=31821 Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Şirkete biraz önce bi tır şoförü geldi conti alma ya michelin yada bridgestone al dedi kafa iyice karıştı Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Şirkete biraz önce bi tır şoförü geldi conti alma ya michelin yada bridgestone al dedi kafa iyice karıştı Tır şoförü binek araç lastikleri hakkında nasıl bir fikre sahipmiş. Bence bu konularda en objektif veri testlerde. Yoksa herkes farklı birşey söyleyecektir. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Tır şoförü binek araç lastikleri hakkında nasıl bir fikre sahipmiş. Bence bu konularda en objektif veri testlerde. Yoksa herkes farklı birşey söyleyecektir. Eksi yanı aşınması herhalde yokohamanın. 30-40 km lastik aşınacaksa kalsın derim. Yılda 10-15km yapıyorum çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Eksi yanı aşınması herhalde yokohamanın. 30-40 km lastik aşınacaksa kalsın derim. Yılda 10-15km yapıyorum çünkü. Pirelli Cinturato P7 de sizin için uygun bir lastik. Yorum bağlantısı
Semih Saner 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 er300 kullandım uzun bir süre çok sert ve sesli ; sonra ; lassa impetus aldım ..çok rahat ve çok yumuşak üstelik sessiz..... Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Çevirip anladığım kadarıyla.Continental ContiPremiumContact 5 özellikle tüm güvenlikle ilgili özellikleri iyi.Goodyear OptiGrip son derece yüksek bir aşınma direncine sahip olsa da, hiçbir zayıf yanı yok.Dunlop SP Sport Fast Response nitelikleri Özellikle kuru koşullar altında olup, yüksek kilometre için uygundur. Ayrıca, Bridgestone Turanza T001 yüksek bir güvenlik derecesi ve aynı zamanda yakıt tasarrufuna yardımcı olur.Yokohamanında ıslak zeminde iyi olduğunu söylüyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Aslında test sonucunda hangi testin sonuca ne kadar etki edeceği belirli yüzdelerle belirlenmiş. Ben lastik olacak olsam Bu yüzdeleri yeniden belirlerdim ve ona göre alırdım. Mesela bence güvenlik çok önemli, yılda da 13-15 bin km civarı yapıyorum. Bunun 3-4 bin km kadarı kış lastiği ile geçiyor. Geriye 10 bin km kalsa ve bu lastiği 4 yıl kullanacak olsam 40 bin km yapar. Bence yokohama bu km'yi yapar. Kuru ve özellikle ıslak performansı çok iyi olan bir lastik, biraz tüketimi fazla. Ben yokohama alırdım. Hem ilk 5'teki tüm lastiklerden daha sessiz bir lastik. Yılda 25 bin km yapıyor olsaydım optigrip alırdım. Burada sizin yılda kaç km yaptığınız ve lastikten beklentiniz önemli. Ben 4 senede bir lastik almaya razıyım, zaten sakin kullanırım, yeter ki 4 sene boyunca güvenlikten yana bir zaafiyet yaşamayım. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Tüketimi az olan lastiklerin tutuşları daha kötü oluyor. Kazanç-kayıp olayı. Bence yanlış tespit. Er300 tüketimi az yol tutuşuyüksek bir lastik. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Tüketim için yola iyi tutunması gerekiyor. Tutunma demek sürtünme demek. Sürtünme ise tüketimi artırır. Benim özellikle bahsettiğim düşük tüketimli lastikler, Michelin EnergySaver ile Goodyear'ın FlexiGrip gibi bir modeli. Bridgestonelar yol tutuşu iyi lastikler vede testlerde yakıt tüketimi tasarrufu olan lastik diye lanse ediliyor Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Sessizliği, tüketimi ve performans olarak Yokohama C Drive beklentilere en iyi cevap veren lastikdir... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Uzun ömür ve iyi yol tutuş bir arada olamaz arkadaşlar.. Continental C2 kullandım... 20 bin kilometrede bitirdim.. bittiği anda bile süper yol tutuşu vardı.. Michelin kullandım.. 50 binde, hala 6 mm izi vardı ama virajlarda o değil, ben tutuyordum.. Yol tutarsa aşınır. C5 kullanmadım... inşallah ömür sorunu aşılmıştır.. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Uzun ömür ve iyi yol tutuş bir arada olamaz arkadaşlar.. Continental C2 kullandım... 20 bin kilometrede bitirdim.. bittiği anda bile süper yol tutuşu vardı.. Michelin kullandım.. 50 binde, hala 6 mm izi vardı ama virajlarda o değil, ben tutuyordum.. Yol tutarsa aşınır. C5 kullanmadım... inşallah ömür sorunu aşılmıştır.. mehmet bey siz hangisini tavsiye edersiniz Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Ben yokohama diyorum.Yol tutuş ve ses konusunda rakip tanımam bu lastik markasına 2 Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 (düzenlendi) bende er300 kullandım aracımda 3 senede 40.000 km yol yaptım önler 2 mm ye düştü arkalar daha sıfır 7.5 milim ben anlamadım bu işi araç bu arada 2009 fiorino ama lastiğin yol tutuşuna birşey diyemem mükemmel iyi ama genel kanı doğru biraz ses alıyor ama alacağım yeni lastikde yine aynı olacak 15 Mayıs 2012 tarihinde Aytaç Akyel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 bende er300 kullandım aracımda 3 senede 40.000 km yol yaptım önler 2 mm ye düştü arkalar daha sıfır 7.5 milim ben anlamadım bu işi araç bu arada 2009 fiorino ama lastiğin yol tutuşuna birşey diyemem mükemmel iyi ama genel kanı doğru biraz ses alıyor ama alacağım yeni lastikde yine aynı olacak Aytaç bey bu 3 sene içinde lastiklerinizin yerlerini değiştirmediniz mi hiç. Evet er300 kolay kolay aşınmıyor fakat ses olayı insanın canını sıkıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Benim 2004 Focus comfortum var,aldığımda aracımın üzerinde 185/65/14 maxıss marka bir lastik vardı aracımı Bolu şehir içinde kullandığım için dogalgaz ve alt yapı yüzünden yolların çok bozuk olması dolayısı ile 3 jant yamuldu ve iki lastiğinde yüzeyi bozuk çıktı ( araba rot tutmuyor ve sürat yapınca titreme ve arabada dalgalanma oluyor.) Bir an önce bu durumdan kurtulmak istiyorum bu yüzden de ustaların tavsiyesi jantları orijinal ghialarda olduğu gibi 195/60/15 e yükseltmeye karar verdim,doğal olarakta sessiz ve yol tutuşu yüksek bir lastik arıyorum emniyetli. Bolu'da bir kaç yer gezdikten sonra herkes Bridgestone yada Michelin almamı tavsiye ettiler.Kimi diyor Türkiye yollarında sert lastik iyidir Bridgeston al,kimi diyor şehir içinde Michelin daha iyi kafam iyice karıştı ve haftasonu dolayısı ıle şu an Ankara'ya geldim. Forumu takip edince de Yokohama tavsiyelerini gördüm bu lastiği hiç bilmiyordum fakat şu an değerlendirmeye aldım,başka fikri olan varsa ve Ankara'da yer tavsiye edecek varsa acil tavsiyelerinizi bekliyorum. 1 Haziran 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Varol Güner 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Bridgestone sert tir. ses yapar.ama bozuk yollarda hemen eskimez. michelin yumuşak ama ömrü azdır ve sessizdir. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 (düzenlendi) Bridgestone sert tir. ses yapar.ama bozuk yollarda hemen eskimez. michelin yumuşak ama ömrü azdır ve sessizdir. Sesli olsun istemiyorum ya çünkü zaten focus 1 ler yeterince ses alıyor içine kendinden kışa kadar Bolu'da bozuk yolda kullanmayacağım o yüzden bridgestone yi eledim gibi sanki. Yokohama nasıl sizce tavsiye edildiği gibi mi? 1 Haziran 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 michelin energy saver lastikler iyidir.memnunum.arabayı aldığımda üzerinde 2008 üretimi lastik vardı arkalar hala aynı sorunsuz kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts