Ayhan Şentürk 28 Şubat 2012 Paylaş 28 Şubat 2012 (düzenlendi) Goodyear EG'nin ıslak performansını iyileştimek için yeni bir model çıkartmışlar. Goodyear Eagle Efficientgrip. Aynı lastik fakat omuz kısmına farklı kanallar eklenmiş. http://www.goodyear....7&from=nPerPage 28 Şubat 2012 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Goodyear EG'nin ıslak performansını iyileştimek için yeni bir model çıkartmışlar. Goodyear Eagle Efficientgrip. Aynı lastik fakat omuz kısmına farklı kanallar eklenmiş. http://www.goodyear....7&from=nPerPage Ayhan kardeş bunun 195/50/15 i yok galiba. inceledim ama bulamadım. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Pirelli kendi kendine dişlerin arasından radyal olarak yarıldı, 55bin KM Focus Mk2 Fabrika çıkışı lasitkler. Goodyear balon yaptı. 30bin km'de. Aynı yola -dik köprü altı yağmur kanalına- Conti ve michelinle defalarca girdim hasar yokç Araç Megane 2005 sedan Michelin, 3 set kullandım 2 kere lastiğim patladı 1 kere lastik yanaktan yarıldı (çöp yenisi alındı) Düzgün asfaltta kullanılırsa dayanıklı lastik fakat TR için ???. 3 set michelin içinde tek memnun kaldığım 1.set dir. 1. Set Mic. 2001 Focus Mk1 de üzerinde gelen yanlış hatırlamıyorsam Pilot Primacy hep tutuş hemde dayanıklılık 70bin km kullandım dişler 3+mm idi ama yaştan emekli ettim. 2 set yine Focus Mk1 Energy Saver (ben sever diyorum ) 35bin km kullandım yol tutuş berbat ıslakta tutmuyor lastikler soğuksa tutmuyor. 3. set Michelin Primacy HP Focus Mk2 de kullandım 40bin km deler paketli yatıyorlar havaların ısınmasını bekliyorlar. Diş derinlikleri 5,5 mm. aşınma direnci iyi, yol tutuş iyi ama yanaklar ahh o yanaklar pamuk gibi yumuşak....yanak yaran set te budur. Continental, 2 set conti mi kullanıyorum artık başka marka almam. 1. set: 2004 Fiesta Tdci ASM stil paket 195/50 R15 5 kollu jant. o senenin fabrika çıkı üzerinde olanlar Premium contactı sanırım. aracı 1 yaşında aldım 5bin km 3. yaşında 65bin km sattım üzerinde aynı lastikler vardı. diş araları radyal yönde çatlamalar vardı (bu kilometre ve yaç için normal. lastik şişikken belli olmuyor söküp havasını indirip katlarsan yarıkla çıkıyordu. 4 kez jant düzelttirdim o jantları bilen bilir ince yanaklıydı stil paketler bir kere bile hasar almadı. 65bin km de dişler 3+mm idi. 2. Set Conti Focus Mk2 kışlık botları Conti WinterContact Ts830 Tabiki az kullandım ama sürekli karda buzda çakılda , çukurda (janta ufak bir eğilme bile oldu.) banamısın demedi. (güncel fiyat veriyim Ekim 2011 ford servisten KDV indirimli tanesi 168 TL 205/55 R16 91H) Burda Mich. almaya korktum açıkçası iyikide almamışım. Bridgestone, Pirelli, Lassa, Mich. Lasas vs burda hemen hemen herkeste kar lasitği var zaten çok kişi kaldığı çakıldı kara birçok yerden çıkardı beni.Buzun üzerinde el freni çekiyorum arabayı 180° zor çevirdim. 10 cm buzun üzerinde 25 cm kar varken kimse çıkamadı otoparktan ben eğlencesine ileri geri yaparak 3 arabalık alanı ezerek park alanı açtım. Benim tercihim artık Conti tüm yönleri ile toplamda ban hiç sorun çıkarmayan Conti. Biraz uzun oldu ama tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım objektif olarak.Marka, Model, km, diş derinliklerini hatırladığım kadarı ile yazdım. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 (düzenlendi) ER300'lerle ıslak yolda 100 ile giderken direksiyonuda bıraksamda araba ip gibi sapmadan gidiyordu. Ağır araba hissi veriyordu. Efficientlarda ıslak yolda araba biraz gezer gibi oldu. İlk sürüş olduğu için tam kestiremedim. Sulu kar olduğundan yada rüzgardanda olabilir diye düşündüm... Yada su tahliyesi, asimetrlik ER300 kadar iyi değil. İlk Mich. energysaver larda başıma geldi döner kavşakta sulama vamış ozaman esp falan yok Mk1 acelemde vardı gittim hız kuru zemin için bile tehlikeliydi. o sudan nasıl çıktım bilmiyorum tam göbekte dönerken suyu farkettim önden kaymaya başladı gazı kestim bu sefer frene basmama rağmen arba arkadan kaydı debriyaja abandım kontra ile çıktım ama göbekte sağladığım Rav4 aynadan baktığımda yolun ortasında duruyordu. Bir dahada ne acele ederim arabada nede enerji seven lastik alırım. Acele giden ecele gider.......Enerji verimli lastikleri normal lastikler ile aynı yol tutuşa getirdiklerinde kullanırım. Bu arada kuru zemindede bence aynı tutmuyordu. 10 Mart 2012 tarihinde Coşkun Filiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 Arkadaslar 2003 model ford focus chıa hb aracımın kış lastigi sawa marka yaz lastigi almayı düsünüyorum ankarada önerebileceginiz uygun fiyatlı kaliteli lastik satan yer ve marka önerilerinizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Volkan Gündüz 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 İskitlerde Öz düzgün/fırat jant lastik var piyasadan aşağı alırsınız,beni söylerseniz yardımcı olurlar,isim olarak çıkartamayabilirler babacan akvaryum ibrahim derseniz yardımcı olurlar taksitde yaparlar karta fazlaca,çoğu marka var . ben de 1 ay sonra düşünüyorum. selamını söylerim İbrahim Bey olur mu? Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 arkadaşlar 195-50-15 de michelin energy saver T mi yoksa goodyear effencvgrp mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Edirnede sıkça yağmur yağar mı? Bu ikili ıslak zemini sevmez Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 2 yılı aşmış michelin energylerin bazılarının dişlerinde parça parça kopmalar gördüm. Yorum bağlantısı
İlker Alnıkızıl 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 arkadşlar c max ıma yeni lastik alacam marka tavsiyesi lütfen Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 GOODYEAR 91 V 205 55 R16 EFFICINTGRIF Gayet güzel yumuşak... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Bugün 2 tane aldım 195 lik. tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 Kışa girmeden önce 1,5 yıllık Petlas 185*65*14 lastiklerimi satıp, Barum Kış lastikleri aldım. Kışın sıkıntısız bir şekilde yol yaptım.4 Adet kış için 4 adet yaz için jantlarım var. Şimdi havalar ısındı yaz lastiği almayı düşünüyorum ama markalarda kararsız kaldım. Conti km konusunda düşündürüyor. Michelin fiyat konusunda. Diğerleri arasında da kararsız kaldım.Yollar çok ta iyi değil.Görev yerim torosların tepesi Değerli fikirlerinizi bekliyorum.Bu hafta Konyaya gidip değiştirmem gerekiyor. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 size taş gibi sağlam lastik lazım Hocam yumuşak lastik olmamalı.. Bridgestone ER300 Turanza Öneririm.. Kesinlikle H sınıfı lastik alın.. Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 (düzenlendi) Petlaslar burada sıkıntısız yol yaptı. Birde şunu söylemem gerekiyor sanırım. Yollar çok virajlı ve ben uzun yola çok çıkıyorum. Memleket Karabük , Antalyadan evliyim.Her tatilde yollardayız yani. Bunlarıda düşünmem gerekiyor. Bridgestone ER300 Turanza sert bir lastikmi? Çok sert lastige gerek varmı? Ses konusu nasıl olur acaba? 3 Nisan 2012 tarihinde Muharrem Ersin Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 Tam muharrem bey için er300 turanza bakıyordum bundan alın diyecektim konuya dönünce benden hızlı davranmışsın abi Bende oyumu Er300 turanzadan yana kullanıyorum ve öneriyorum. ER300 Turanzanın avantajı nedir? Viraj konusunda nasıldır? Petlastan iyi olacağına inanıyorum ama yinede merak ettim. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 Sessizlik istiyorsanız Yumuşak bir lastik tercih etmelisiniz tabiki bunun dezavantajları var, bahsettiğiniz gibi çok bozuk yol koşullarında dayanıklığı çok iyi olmayacaktır... Bridgestone ER300 Turanza dışında Dunlop LM703'de öneririm fiyatı daha uygundur.. Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Sessizlik istiyorsanız Yumuşak bir lastik tercih etmelisiniz tabiki bunun dezavantajları var, bahsettiğiniz gibi çok bozuk yol koşullarında dayanıklığı çok iyi olmayacaktır... Bridgestone ER300 Turanza dışında Dunlop LM703'de öneririm fiyatı daha uygundur.. Dunlopların çok sert olduğunu duymuştum. Yumuşak lastik almam gerekiyor sanırım. Yokohamaları inceliyorum şimdi genel izleni iyi olduğu yönünde Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Bence, petlasa devam Yerini bulamadım ama bir ara lastikle kumar oynanmaz gibi bişey demiştin... Kumar oynamayalım sonra... Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Yollar çok bozuksa,ne olacağı belli olmayacağından,bence pahalı markalara bakmanıza hiç gerek yok,ya tekrardan petlas alın veya lassa alın derim Petlasta sıkıntım ıslak zeminde durmuyordu araba.Kış lastiklerini alınca fark ettim. Büyük mağazalarda kampanya varsa oradan farklı markada alabilirim. Şu markadan uzak dur diyeceğiniz bir marka varmı acaba. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Kumar: virajda yanlayayım, takip mesafesini beceremeden yakına sokulayım denirse, ne kullanıldığı bilindikçe sorun olmaz, özelikle son 6 aydır fırlayan rakamlar ile Yorum bağlantısı
Recommended Posts