Çağlar Bayur 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 P1 yeni çıkan seri, diğer markalarda yeni modellere geçiyorlar. P7 den iyi olması normal i nasıl ki daha pahalı ise, vesile ile lastikleri modellere göre değerlendirin, markalara göre değil. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 Bridgestone ER 300 Turanza iyidir... Fakat Islakta hamurunun sert olmasından dolayı pek iyi yol tutmaz. Senesini doldurduktan sonrada içten çatlama yapıyor.. O yüzden Michelin Primacy HP Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Bridgestone ER 300 Turanza iyidir... Fakat Islakta hamurunun sert olmasından dolayı pek iyi yol tutmaz. Senesini doldurduktan sonrada içten çatlama yapıyor.. O yüzden Michelin Primacy HP hımm evet söyledıklerınızde haklılık payı olabılır sertleşme den dolayı çatlama yapıyorsa sıkıntı doğurur . Acaba her kullanıcıda boyle sorun olmuşmudur yoksa uretım hatasından mı kaynaklanıyordur Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Fatıh abı senın bu lastık uzerındekı yorumlarını okudum hatta bır yabancı sıtede test verılerı vardı onu da ınceledım.Orda da uzak ara onde ama benım verdığim fıyatla senın göndermiş olduğun lik arasında fıyat farkı toplamda 185 tl gıbı bı fark var acaba lastıklerın tarıhlerı eskı olabılırmı. Olmadı yarın bayıı gıdıp fıyatı gösterecem de Benim verdiğim yerden alışverişim olmadı ama konuşmalarım oldu. Sahibi çok bilgili ve işinin erbabı bir kişi. Bir kere konuşup sormanda fayda var. Ben şu anda lastik almaya kalksam burdan alışveriş yaparım. Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 19 Ocak 2012 Paylaş 19 Ocak 2012 (düzenlendi) Benim verdiğim yerden alışverişim olmadı ama konuşmalarım oldu. Sahibi çok bilgili ve işinin erbabı bir kişi. Bir kere konuşup sormanda fayda var. Ben şu anda lastik almaya kalksam burdan alışveriş yaparım. Fatih abi ilgine teşekkür ederim bugun verdiğin yerle telefon görüşmesi yaptım fakat senın bahsettiğin kişiyle görüşemedim ilgilenen kişi de açıkçası ya ilgilenmek istemedi yada bilgi sahibi değildi. Ben suan er 300 de kararkıldım gibi açıkçası formlarda bayada dolaşma fırsatım oldu ve karar vermemde hem maddı yönden hemde formdaki yazışmalar etkili oldu. Konuyla ilgilenip yardımcı olduğun için tekrar çok saol Saygılarımla 19 Ocak 2012 tarihinde Kenan Tomris tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 19 Ocak 2012 Paylaş 19 Ocak 2012 Fatih abi ilgine teşekkür ederim bugun verdiğin yerle telefon görüşmesi yaptım fakat senın bahsettiğin kişiyle görüşemedim ilgilenen kişi de açıkçası ya ilgilenmek istemedi yada bilgi sahibi değildi. Ben suan er 300 de kararkıldım gibi açıkçası formlarda bayada dolaşma fırsatım oldu ve karar vermemde hem maddı yönden hemde formdaki yazışmalar etkili oldu. Konuyla ilgilenip yardımcı olduğun için tekrar çok saol Saygılarımla Sert konforsuz bir lastiktir. Hakkında hayırlısı iyi günlerde kullan... Yorum bağlantısı
Özer Doğmuş 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 arkadaşlar aracım 2007 model fiesta aracımda 15 lik celik jant mevcut ama lastiklerim geniş taban ve ince yanak f1 lastikleri var ben bunlardan pek memnun değilim hem motoru yoruyor hemde en ufak çukuru hissediyorum geniş taban oldugu için yakıtıda etkiliyor tabi bana 15 lik jantlarıma uygun orjinal ebatlarına yakın boyutlarda lastik ölçüsü belirtebilirseniz çok sevinirim Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 orjınal focus 1 195 60 15 lastik kullanıyor. Yorum bağlantısı
Ali Eren 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 195/65/15 veya 195/60/15 olabilir. Ön sürücü kapısının oraya bi bakın. Kullanıalbilecek uygun ebatlar orada yazıyor olması lazım. Yorum bağlantısı
Özer Doğmuş 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 benim lastiklerimde 195/50/15 ama bunlar geniş taban ben sıtandart tabanda bir şey olsun istiyorum oarjinal lastik ebatları 175/65/14 galiba yanlış bilmiyorsam Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 (düzenlendi) benim lastiklerimde 195/50/15 ama bunlar geniş taban ben sıtandart tabanda bir şey olsun istiyorum oarjinal lastik ebatları 175/65/14 galiba yanlış bilmiyorsam 3 tane orjinal lastik ebatı var. Kullandığınız ebatta orjinal. Daha konforlu olsun istiyorsanız 14'' jant alarak 175 65 14 ebatına geçebilirsiniz. 185 55 15 te sadece taban denişliği azalır. Yanak genişliği rakam olarak 55'e yükselsede ölçü olarak 50 ile hemen hemen aynıdır. Orandan dolayı. Buda konforda hissedilir bir değişme sağlamaz. Fiestanın kapısında yazan orjinal lastik ebatları. 175 65 14 195 50 15 195 45 16 23 Ocak 2012 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özer Doğmuş 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 jantlarımı degiştirmek istemiyorum onun için 15 jant olması lazım en mantıklı 185/55/15 kombinasyonu olacak galiba yada şöyle desem 175/55/15 175/60/15 185/55/15 hangisini tavsiye edersiniz Yorum bağlantısı
Özer Doğmuş 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 goodyear 195/50/15 f1 performans lastiği Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 Hala üretiliyor mu? kaç yıllık kaç km de? Yorum bağlantısı
Özer Doğmuş 24 Ocak 2012 Paylaş 24 Ocak 2012 ben aracı 11.ayda aldım üstündeydi ama lastiklerin durumu gayet iyi tek sorunum geniş taban olması daha ince tabanlı lastik düşünüyorum 175/55/15 yada 175/60/15 ikisinden biri olurmu acaba Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Ocak 2012 Paylaş 26 Ocak 2012 Komşumuzun arabasında bulunan, aşağı yukarı aynı tarihte alınan ER300 lastiklere baktım. Üstelik onunkiler 40000 km civarı yol yapmasına rağmen yumuşacık. İki lastiğide kontrol ettik. Benimkilerin hamuru çok sert. Lastiklerin tüm değerleri aynı sadece üretim yerleri farklı ama kimse bu lastiklerin ikisine aynı diyemez. Aralarında çok ciddi hamur farkı var. Yurt dışı üretimi ER300'lerden uzak durun. Piyasada ER300'den memnun kalan çok fazla kişi var ve tahminimce hepsinin lastikleri Türkiye üretimi.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ocak 2012 Paylaş 29 Ocak 2012 Arabanın üzerinde Er300 lastiklerin genelde yol tutuşu iyi olan bir lastik ama hamuru çok sert ve aşırı konforsuz. 50 yanakta çok fazla konfor aranmaz ama hamuruda çok sert ve gürültülü. Arabanın üzerindeki lastiklere satılık ilanı koydum ve satılacak gibi görünüyor. Satıldıktan sonrada lastik almam gerek. Yokohama aradım fakat aradığım lastiği bulamadım. Gümrükte gelen mallara kadar sorguladıklarını söylediler ama 195 50 15 Cdrive 2 yok. Aradığım özellikler şunlar. En az 3 yıl hamuru özelliğini kaybedip sertleşmesin ve yumuşak hamurlu konforlu bir lastik olsun. Genelde kuru havalarda kullanıyorum ve kuru performansı ortalamanın üzerinde olsun. Normal bir ıslak performansı olsun. Km performansı önemli değil. 30 bin km gitsin ama bu kmyi en az 3 yıl özelliği bozulmadan tamamlasın. Lastikte, konfor ve dayanıklılık birbirine ters orantılı. Hangi lastik olursa olsun 2 yıldan fazla konfor verebileceğini sanmıyorum. Biz alıştığımız için aynıymış gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Uğur Çimen 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Arkadaşlar ben 195 65 15 frelli p1 serisini aldım.4 lastik 660 liraya geldi.gayet sessiz lastikler.vede konforlu.lastik uzernde 3 adet işaret var.yakıt tasrrufu uzun ömürlü ve sessiz.gercktnde güzel lastik tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Şimdilik Goodyear excellance düşünüyorum. Yinede araştırmaya devam ediyorum. Sertlik ayarlı coilover'mı taksak napsak. Arkadaşımdaki civicte coilover var. Lastik yanakları çok daha ince ve coil'ller yumuşak ayarda ve araba çok daha konforlu. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Şubat 2012 Paylaş 2 Şubat 2012 Şimdilik Goodyear excellance düşünüyorum. Yinede araştırmaya devam ediyorum. Sertlik ayarlı coilover'mı taksak napsak. Arkadaşımdaki civicte coilover var. Lastik yanakları çok daha ince ve coil'ller yumuşak ayarda ve araba çok daha konforlu. Sen dönüp dolaşıp yerli ER300 lerden alıcan bence Yorum bağlantısı
Emre Aytan 2 Şubat 2012 Paylaş 2 Şubat 2012 Bende yaz lastiği arayışındayım. Sürekli olarak her haftasonu istanbul-sakarya otobanda 130km/s gidip geliyorum. Dahasıda bildiğimiz şehir içi işte. Şu an aracımda 185/65 R14 michelin energy saver lastikler var. Heralde 74 bin km oldular. Artık değiştirmek gerekiyor. Aslında gerek lastiklerin diş derinliğinin halen olamasına, gerekse ilk kullanım zamanlarındaki düşük yakıt tüketimi ve sessizliğinden dolayı tekrar aynı lastiği almak istiyordum. Fakat fransa boykotundan dolayı farklı bir markaya yönelmek istiyorum. Aklımda ER300 vardı fakat yorumlara bakınca uzak mı dursam diyorum. Kimi zamanda conti premiumcontact2'mi alsam diyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür eder, iyi sürüşler dilerim. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 2 Şubat 2012 Paylaş 2 Şubat 2012 Yerli üretim ER300 tavsiye ederim. Sürekli uzun yol gidiyorsanız daha çok tavsiye ederim. Yerli ER300 daha yumuşak + uzun yolda ısındığında eksiksiz bir lastik. Benim arabamdakiler yerli üretim değil, benim arabamın dışında yerli ER300 olan arabaları kullandığımda farkı hissettim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts