Cihan Tiftik 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 5 sene kaç bin km yaptınız mişi ile ya galiba ben çok savurganım bu lastik konusunda 50 bin km 2 yıl doldu mu gözünün yaşına bakmıyorum bu arada goodyear effiencielgrip ile energy saver arasında hangisi daha uygun fiyatlı ise onu alın derim. energy saveri 50 bin km effienciel gribide 20 bin km kadar kullandım. bariz üstün yanları yok birbirinden bana göre. hangi modelini ? bizde şimdi daha yepis yeni impatuls revo var. yol sesi energy saver yada efffienciel grip yanında aşırı fazla. hatta alan olsa satarım 500 den 195-60 R15 88V ama ıslak zeminde felan yol tutuşu cidden iyi. aşırı yağan yağmurda yüksek hızlarda virajlarda akıyor araç energy saver ve effienciel bu konuda ilk 10 bin sonrası vasat. 50 bin km mi? Ben daha 20binden fazla kullanmadım bi lastiği doğru dürüst. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 he iyi benden daha müsrifler var demekki bakıyorum millet 2007 tarihli lastiklerle geziyor ben o tarihten bu zamana 3. lastiği değiştim. arabayı satmasam 2013 e girmeden o lastiklerde değişirdi. ki taksiti arabayı sattıktan sonra bitti Yorum bağlantısı
Yunus Kaya 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Bende 2 yıllık 30bin km de Pirelli p6000 lastikler vardı, 2 ay önce Continental Premium Contact ile değiştirdim pek memnunum şimdi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Bende 2 yıllık 30bin km de Pirelli p6000 lastikler vardı, 2 ay önce Continental Premium Contact ile değiştirdim pek memnunum şimdi Bende de P6000 var bilhassa karda çok memnun kaldım ancak çok ses yapıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 40-50 bin normal kullanımda gitmesi lazım. olduğunuz yerde dönüüyor ya da arabanın rot ve toe açıları bozuk değilse 20 binde değiştirmek biraz israf bence. Çok aşırı uçlarda kullanmıyorsanız tabi. eski p6000 lastiklerimi bora aracımda 90 bin km kullandım. sertleşmişti ama dişler iyiydi. (3 sene felan) Yorum bağlantısı
Uğur Koker 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 26.11.2010 tarihinde almış olduğum ER300 den memnun olmadığım için 31.12.2011 tarihinde continental ile değiştirdim. Arabayı ilk aldığımda üstünde continental vardı ve 3 yıl memnun bi şekilde kullandım. Lastikler bittiği için ER300 aldım. ER300 den memnun kalmadığım için yeniden continental aldım. ER300 çok kısa sürede sertleşti, balans tutmadı, ABS devreye girmeye başladı v.s. Kısaca umduğumu bulamadım. Continentalin yanak konusuna gelince, daha önce bi sıkıntı yaşatmadı. Çok ciddi bir şekilde çukura düşmeme ve jant eğrilmesine rağmen balon yapmadı. Bu arada 2011 ADAC yaza lastik test sonuclarına incelerseniz karar vermenizde yardımcı olur http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx?ComponentId=63365&SourcePageId=31821 http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=63377&SourcePageId=31821 Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 good year efficient grip 170 civarı. Mehmet Hocam forumdan takip ettiğim kadarıyla sizde aracınıza Good Year taktırmıştınız olumlu olumsuz görüşleriniz nelerdir?? Connecti 2007de aldık. Şubat 2011 e kadar Pirelli kullandık. 80,000 km iyi dayandı ama aracın motor sesi yetmezmiş gibi lastikler yüzünden yolun bütün sesini de çektik.. Bu lastikler öncekine göre kat kat üstün.. Lastik alacaklara Lassayı tavsiye ederim alınabilir ama almamanızı tavsiye edeceğim tek marka Pirelli'dir.. Bridgestone'dan sonra Lassa İmpretus revo2 ler dediğiniz gibi acayip sessiz ve yumuşak geldi yazın 4 tanesi 520 liraya almıştım.Kesinlikle tavsiye ederim. Marka takıntısı var galiba bende Good Year veya Michelin harici düşünmüyorum çünkü 2 takım michelin kulaldık 55k ve 50 k şuan araba 107binde zaten michelinden çok memnun kaldık. Bugün CarrefourSA'dan, Lassa'nın Snoways 195/65/15 91H serisini 157x4=628 TL'ye aldım.(12 Taksit) + 100 TL bedava alışveriş çeki kazandım. Bana tanesi 132 TL'ye gelmiş oldu. 12 Taksitte cabası. Arabayla çok km yapmadığımız ve genelde yazın kullandığımız için öncelik olarak yaz lastiği düşünüyorum Ama fiyat olarak ve 12 taksit çok iyi bence.. Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 5 sene kaç bin km yaptınız mişi ile ya galiba ben çok savurganım bu lastik konusunda 50 bin km 2 yıl doldu mu gözünün yaşına bakmıyorum bu arada goodyear effiencielgrip ile energy saver arasında hangisi daha uygun fiyatlı ise onu alın derim. energy saveri 50 bin km effienciel gribide 20 bin km kadar kullandım. bariz üstün yanları yok birbirinden bana göre. hangi modelini ? bizde şimdi daha yepis yeni impatuls revo var. yol sesi energy saver yada efffienciel grip yanında aşırı fazla. hatta alan olsa satarım 500 den 195-60 R15 88V ama ıslak zeminde felan yol tutuşu cidden iyi. aşırı yağan yağmurda yüksek hızlarda virajlarda akıyor araç energy saver ve effienciel bu konuda ilk 10 bin sonrası vasat. Aracın ilk üzerinde gelen Michelinlerle 55 K 5.5 sene önce taktırdığımız energyler ile 50 k yaptık araç kapalı garajda durduğu yağmur-çamur-güneş görmediği için çatlak falanda yok görünüm olarak sıfır sanılır dişide var ama hamuru çok sertleşti artık hafif yağmurda çok saçmalıyor araç Bizim için birazda ömrünün uzun olması önemli michelin ondan tercihim ama good yearın fiyatı daha uygun.. Forumdan takip ettiğim kadarıyla sende eski aracında Michelin yerine Goodyear takmıştın Fazla sık yazmadığıma bakmayın ben hergün forumdaki herşeyi okuyorum Çok şey biliyorum hakkınızda nihihihiih Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 LAstikte marka + model önemlidir, formulaya da pirelli lastik üretiyordu onu ne yapacağız? Çağlar abi Formula çok ayrı bi podyum orda Pirelli tartışılamaz ama kendi aracımıza taktığımız pirellilerden nalet ettik.. hangi modelini ? bizde şimdi daha yepis yeni impatuls revo var. yol sesi energy saver yada efffienciel grip yanında aşırı fazla. hatta alan olsa satarım 500 den 195-60 R15 88V ama ıslak zeminde felan yol tutuşu cidden iyi. aşırı yağan yağmurda yüksek hızlarda virajlarda akıyor araç energy saver ve effienciel bu konuda ilk 10 bin sonrası vasat. 195/65 R15 Lassa Atracta şimdi baktım fiyatlarına peşin 145 TL 12 taksit 170 TL.. Reklama girmezse fiyat listesi burda.. http://lassa.com.tr/pdf/01_Ocak_2012_Fiyat_Listeleri_LASSA_YAZ.pdf.pdf Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 40-50 bin normal kullanımda gitmesi lazım. olduğunuz yerde dönüüyor ya da arabanın rot ve toe açıları bozuk değilse 20 binde değiştirmek biraz israf bence. Çok aşırı uçlarda kullanmıyorsanız tabi. eski p6000 lastiklerimi bora aracımda 90 bin km kullandım. sertleşmişti ama dişler iyiydi. (3 sene felan) Hocam üst seri lastikler gider gitmez değil. Ancak ebata bağlı olarak her markanın giriş seviyesi lastiği artık 20-25bin km ancak güvenli olarak iş görüyor. Maalesef ki,eskisi gibi hiç bir şey üretilmiyor. 25 bin km den sonra lastikler artık diş derinliği yeterli dahi olsa,sürüş güvenliği açısından zaaf oluşturmaya başlıyor. Ha evet çok büyük sıkıntı çıkarmadan dikkatli ve bilinçli şekilde 50bin km ye kadar kullanılabilir ama,dediğim gibi düşen fiyatlar nedeniyle sarf malzeme özelliği kazanan bir ürün oldu lastikler de. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Bridgestone ve lassa genel olarak seslidir.Ses az olsun diyorsanız michelin derim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Aracın ilk üzerinde gelen Michelinlerle 55 K 5.5 sene önce taktırdığımız energyler ile 50 k yaptık araç kapalı garajda durduğu yağmur-çamur-güneş görmediği için çatlak falanda yok görünüm olarak sıfır sanılır dişide var ama hamuru çok sertleşti artık hafif yağmurda çok saçmalıyor araç Bizim için birazda ömrünün uzun olması önemli michelin ondan tercihim ama good yearın fiyatı daha uygun.. Forumdan takip ettiğim kadarıyla sende eski aracında Michelin yerine Goodyear takmıştın Fazla sık yazmadığıma bakmayın ben hergün forumdaki herşeyi okuyorum Çok şey biliyorum hakkınızda nihihihiih ben mişi alacaktım yine ama yeni serisi gelecek dendi birde sibob ve için mişi bayi para isteyince aynı paraya daha güncel diye effiencielgrip takmıştım. sürüş izlenimi olarak pek fark görmedim. mişi belki biraz daha yumuşak yada sessiz diye diyecem ama bariz değil. ben geçen aralıkda 640 takması vs dakil taksitli fiyatla almıştım mişi o zaman 700 e felan geliyordu bana. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 sadece sakarya mağzasında mı geçerli acaba ankarada yok Olabilir. Buradaki bir Lassa Bayii ile anlaşmışlar. Parayı CarrefourSa alıyor. Takma işlemleri ve balans Lassa bayisine ait. Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Üstad marka takıntın varsa Continental al Hocam bana kalsada ıslak ve kuru performans bir arada olsun conti olsun derimde .. Malum bizim F1 ler lastik yol sesini çok içeri veriyor. Onun için yumuşak hamurlu lastik düşünüyorum konfor için. Hem contilerim ömrü 20-30 k diye çokça geçmişti forumda En az 50 k götürmeli hocam Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-lastik-195-60-r-15-goodyear-efficientgrip-kampanya-67544340/detay/ Arkadaşlar linkteki lastik fiyatı nasıldır ?? Rot+Balans+Sibop+Sökme Takma+Nitrojen gaz dolumu'da hediye... Nakite tanesini 150 TL alırım gibime geliyor. Fakat Lastikler 2011in 22. haftası üretimi? Siz alırken buna dikkat ediyormusunuz? Üretim tarihi en yeni lastik TR ye gelmesi ile birlikte kaç aylık olması iyidir sizce? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Tr gelen yok zira bunlar Tr de üretiliyor, 30 hafta önce üretilmiş lastiğe de hiçbir şey olmaz, sel altında kalmamış ise, bu bayat lastik efsanesini , yıllar önce, yurt dışından lastik ithal eden ile burada üretim yapanlar arasındaki sürtüşmeden çıkmıştı. Yorum bağlantısı
Yunus Kaya 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 40-50 bin normal kullanımda gitmesi lazım. olduğunuz yerde dönüüyor ya da arabanın rot ve toe açıları bozuk değilse 20 binde değiştirmek biraz israf bence. Çok aşırı uçlarda kullanmıyorsanız tabi. eski p6000 lastiklerimi bora aracımda 90 bin km kullandım. sertleşmişti ama dişler iyiydi. (3 sene felan) Hocam benim p6000 lerin tabanlarında çökme olmuştu 30bin'de o yüzden değiştirdim diş derinliği normaldi. Conti'ler daha rahat ve sessiz geldi bana. Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 merhaba ; Forma işlerden dolayı fazla katılamıyorum öncelikle özür dilerim ama fazla vaktınızı almadan birşey sormak istiyorum bugun itibariyle 205/55/16 turanza er300 fiyatı aldım verilen fiyat 225 tl idi yokohoama c drive için2 ise 260 tl idi lastik sesi olarakta satıcılar tamamıyle kullanan kişinin duyma kabileyıtıne bakar dıyip topu kullanıcıya attıyor. şimdi kullandığım lastık fabrıka cıkışı olan hankoklar 195/65/15 , 8000 km oldu ama lastık deforme oldu yapılan km şehırler arasında ist- çkale arasında gerceklestı neyse sıfır hali bile felakettı sesten duramadık . sizce aradakı farkıda göz önune alırsak hangı lastık daha mantıklıdır ayrıca jant ta alınacağından jant tavsıyelerınıze bılmek ısterım saygılarımla Yorum bağlantısı
Mete Çetin 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 (düzenlendi) Bridgestone Turanza 17 Ocak 2012 tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 Pirelli Cinturato P6 sorun diyeceğim 195/65/15 için, ama sanırım yeni janta geçip 205/55/16 takacaksınız, o zaman CinturatoP7 . Yorum bağlantısı
Serkan Turan 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 bulabilirseniz brigston ıce cruzer alın ben geçen sene almıştım çok memnunum ama türkiyede yok yurt dışında satılıyor geçen sene vardı yinede araştırın derim Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 Yokohama c-drive2 düşünüyorsanız diğerlerine sakın bakmayın. Alın dua edersiniz. İstanbul içinde en hesaplı burda oluyor. http://www.e-lastikjant.com/?mgz=11&urunid=4493 Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 bence 195 65 15 kış lastiği al jant ve ebat büyütme işini bahara bırak kışın 15 yazın 16 jant kullanırsın kış lastiğim var kullanmaktayım ama onunda değişim zamanı hemen hemen geldi gibi ona da sanırım seneye bakıcam ilgininze tesekkür ederrım BRİGSTONE TURANZA fiyat olarak ole gelıyor banada Pirelli Cinturato P6 sorun diyeceğim 195/65/15 için, ama sanırım yeni janta geçip 205/55/16 takacaksınız, o zaman CinturatoP7 . pirelli lastıklerını sırkettedekı doblomuzda kullanıyorduk çok kötulerdı ama bahsetmiş olduğunuz serı diğillerdi tabı onuda yakından görüp incelemekte yarar var zaman ayırdığınız için saolun izlenımlerımı bakınca sizle paylaşıcağım bulabilirseniz brigston ıce cruzer alın ben geçen sene almıştım çok memnunum ama türkiyede yok yurt dışında satılıyor geçen sene vardı yinede araştırın derim bristone bayıınde hıç ismi gecmedı sanırım dediğiniz gibi bulmak zor olabılır ama ist başka bayılerede sormak lazım bulursam fiyatını paylaşıcam Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 Yokohama c-drive2 düşünüyorsanız diğerlerine sakın bakmayın. Alın dua edersiniz. İstanbul içinde en hesaplı burda oluyor. http://www.e-lastikjant.com/?mgz=11&urunid=4493 Fatıh abı senın bu lastık uzerındekı yorumlarını okudum hatta bır yabancı sıtede test verılerı vardı onu da ınceledım.Orda da uzak ara onde ama benım verdığim fıyatla senın göndermiş olduğun lik arasında fıyat farkı toplamda 185 tl gıbı bı fark var acaba lastıklerın tarıhlerı eskı olabılırmı. Olmadı yarın bayıı gıdıp fıyatı gösterecem de Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 (düzenlendi) birde bu nasıl bir lastık, test sonucuna bakarmısınız. Boşuna burda yorulduk demek herkes bu lastikten alsın p7 den bıle ıyı testlerde bakarmısınız http://www.tyrerevie...INTURATO-P1.htm http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirelli/CINTURATO-P7.htm 17 Ocak 2012 tarihinde Kenan Tomris tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts