Murat Güntay 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Haklısınızda...Türkiyede 4 mevsim diyor herkes yazlık lastik alıyor. Yerleşmiş bir yanlışlık artık yoruldum zaten millete anlatmaktan. Fatih bey ben inceledim durumu forumlardan yeterince,çağlar beyinde söylediği gibi sadece goodyear vector 4 mevsim lastiği.. Hemfikiriz bu konuda. Bridgestone turanza yı sadece alternatif olarak aldım. Fakat merak ettiğim konu optigrip ve vector arasında çok büyük bir fark olup olmadığı. Yoksa işletme mantığının 3 ay kullanılacak bir ürünü yılın tüm aylarında kullanabilirsiniz mantığıyla nasıl bir tiraja ulaşabileceğini tahmin edebiliyorum. Ülkemizde incelemeyen,araştırmayan çok insan var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Satan bile bilmiyorsa, ben ne yapayım, 4 mevsim lastiği: 2. araba olur, kışın yolda ceza yememek için, yol tutuştan feragat edilip, kışın da yolda kalmamak için takılan bir lastiktir. Optigrip yaz lastiğidir, çok uzun ömürlüdür, ıslak/kuru zeminde test birincisidir, ama kış şartlarında değil. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Murat Bey, Millet derken genel bir ifade olarak yazdım. Sizi üzdüysem kusuruma bakmayın.O baktığınız sitede yazlık lastik tabiri bile yok. Ama 4 mevsim dediğinizde gelenlerin hepsi yazlık zaten. Ben bunları demek için genel bir ifade kullandım. Son karar sizin yine... Yorum bağlantısı
Murat Güntay 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Murat Bey,Millet derken genel bir ifade olarak yazdım. Sizi üzdüysem kusuruma bakmayın.O baktığınız sitede yazlık lastik tabiri bile yok. Ama 4 mevsim dediğinizde gelenlerin hepsi yazlık zaten. Ben bunları demek için genel bir ifade kullandım. Son karar sizin yine... Estağfurullah. Baya zahmetli işler bunlar optigrip te karar kıldım.. Hayırlısı olsun Teşekkürler fikirleriniz için Yorum bağlantısı
Murat Güntay 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Şu anda aracımda bridgestone er 300 kullanıyorum,izlenimlerimi sorarsanız,bundan sonra bana hediye etseler alıpta kullanmam,uzun yolda ısınmadığı sürece ne yol tuttuğu var nede konforlu bir tarafı..Goodyear optigrip'i mustafa liman kullanıyor http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...t&p=1065799 şimdilik çok memnun olduğunu söylüyordu,en güzel bilgiyi kendisi verecektir... Çok sağolun Onur bey bir kullanana danışmak daha güzel olacak. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Kasım 2011 Paylaş 5 Kasım 2011 2. defa turanza kullanıyorum, eski ve yeni turanzalarım arasında ses ya da konfor olarak pek bir fark hissetmedim. Ses-konfor gibi kriterler araca ve sürücüye bağlı kriterler ve değişiyor. Focus ve fiesta kullanıcıları bridgestone'un genelde sert olduğunu söylüyorlar, ancak yol tutuşu-dayanıklılığı her zaman beğenilmiştir. Optigrip konusunda geri bildirimler genelde olumlu. Belli bir marka hakkında sorunuz olacaksa sabitlenmiş konular var markalara göre , ordan bir çok cevabı bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 5 Kasım 2011 Paylaş 5 Kasım 2011 http://www.otoclubturkiye.com/forum/Lastik-Sec...51#entry1237751 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 İşyerinden bir arkadaşımın Titanyum 90 hp Fiestası'nda orjinal ebatlar 195-45-16. 45 yanaktan fazlası ile şikayetçi, gerek balon yapma gerek yarılma veya jant vurma sorunları yaşadı. Bana bunun yerine sorun yaşamadan daha geniş yanaklı ne takabileceğini sordu. Lastik konusu hiç anladığım bir konu değil, kendi arabamda orjinal dışında lastik kullanmam. O yüzden size sorayım, ne önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Ben de 195-45-16 kullanıyorum. Lastiklerim Kumho KU31, ucuz diye almıştım sonra internette araştırınca yanak korumalı olduğunu öğrendim. Birsürü çukura girdim, derin çukurlara girdim, hepsinde jant yamulmuştur, lastik kesin balon yapmıştır dedim ama hiçbir şey olmadı. Dez avantajı ise lastikler çok sert, konforu düşürüyor. Arkadaşım aynı zamanda çok sarsması ve konforsuz olmasından da şikayetçi. Ciddi ciddi neredeyse jantı bile 15 yapmayı göze almış durumda Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 15" jant 185 55 14H michelin enegry saver. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 15" jant 185 55 14H michelin enegry saver. 16" jantları da çok güzel, ben de onlara kıysın istemiyorum. 195 50 16 gibi birşey yapsak nasıl farkeder acaba? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 16 jantla bence konfor sağlanmaz, standart dışı lastik bence çok kötü duruyor. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 16 dan vazgeçmeden yapılacak değişiklik ebat değil de lastik tipi olabilir ancak. 45 ile 50 yanak arasında(195-16 için) %3.35 fark var. Kabul edilebilir ama hem çirkin duracak hem de aynı tip lastikle kazanç sağlanamayacak. Onun yerine; 1-sürüş stili değiştirilecek. Çok dikkatli kullanılacak,çukurdan kaçma öğrenilecek. 2-16 lar aynı kalsın isteniyorsa Kumho ecsta tarzı yanak korumalı lastiğe geçilecek ve daha özenli araç kullanmak alışkanlık haline getirilecek. Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 (düzenlendi) Benim lastik ebatı 195 50 15 iken 195 60 15 aldım taktım.Bir süredir kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. yanaklar 50 iken bende de 2 lastik balon yapmıştı.Arabada kapının yanında yazan orjinal ebatlardan yanak genişliği yüksek olan alınıp takılabilir. 16 jant olması lastik seçimini zorlaştırıyor. 17 Kasım 2011 tarihinde Cihangir Elbasan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 iyiki 14" ten şaşmamışım, 14 ile 15 arasında görünüşte zaten pekte fark yok (seçilen jant tipiyle aynı gözükmesi sağlanabilir) bence 14" yapsın tam olsun 175-185/65/14 diyeceğim ama istemez herhalde, bu durumda aynı ebatı daha dikkatli kullanmaktan başka çaresi yok bence. Yorum bağlantısı
Uğur Aras 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 merhabalar yeni aldığım 2. el araçımın lastiklerini değiştireceğim. boyutları hakkında hiç bir bilgim yok, öncelikle 09 model yeni fiestalarda boyutlar ne kadar olur? bir de yakıtı azaltan, kuru, ıslak zeminde güvenli sürüş sağlayabilecek lastik önerilerinizi paylaşır mısınız? Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 kardes lastige baskasna 14 jant oldugu kesinde : Yorum bağlantısı
Ali Eren 22 Kasım 2011 Paylaş 22 Kasım 2011 Lastiğiniz üzerinde ebatları yazar. Ayrıca şoför kapısı tarafında bu araca uygun diğer lastik ölçülerini de görebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2011 Paylaş 23 Kasım 2011 stil paket yoksa 175-65-14t paketli olanlarda 195-50-15h Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Herkese iyi akşamlar 2007 senesinde babamın aldığı C max arabamız 2007den beri alındığı continental 205/55/r16 lastiklerle duruyor. Lastiklerin hafiften değişim sinyalleri gelmekten geçen gün İzmir'deki yoğun yağmurda sanki lastiklerin yerine kızak varmış gibi araba kaydı . İzmir'de oturmaktayım buradaki güvenilir lastikçileri bilmiyorum . Marka seçimi şimdide continental olmalımı değişim hakkındaki üstünde durulması gerekenler için beni bilgilendirirseniz sevinirim . Birde sitemizin İzmir'de anlaşmalı yada güzel iş yaptığını bildiğiniz iyi bir yer(ler) varmıdır ? . Cevaplarınızı bekliyorum kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Tavsiye için çok teşekkürler . Peki aynı marka ve model lastiğin kaç lira arasında olması iyidir ? Araştırdım biraz en ucuz ; tanesi 200e bulabildim en pahalı ; tanesi 270e satılmakta. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Michelin , Goodyear, Pirelli, Hankook, Yokohama, Conti vs olabililir. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Geçen sene Continental lastikleri Michelin, Goodyear gibi rakibi tüm markalardan %20 daha ucuzdu. Şimdiki fiyatlarını bilmiyorum ama yine böyle bir durum varsa gözü kapalı tercih edin derim. İzmir 3. Oto Sanayi Sitesinde Batı Lastik, Continental, Michelin v.s. markaların satıcısı. Koçtaş'ın karşı köşesi oluyor. Yorum bağlantısı
Mert Can Usta 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Şuanki lastik bildiğim kadarıyla kış değil . Bildiğiniz gibi İzmir sıcak memlekettir ondan her 2 şartada uygun lastik tercihimiz olacaktır.Tavsiyeler için teşekkürler . Yorum bağlantısı
Recommended Posts