Çağlar Bayur 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Tüm testlerin birincisi, en uzun dayanım ömrü ve kuru/ıslakta başarılı olan lastiği: Goodyear Optigrip, fiyat mukyesesinde %20-25 ucuza Pirelli Cinturato P7 (Bu da test başlarında yer almakta). Rakamlar her gün değişiyor, geçen sene 800e alınan bugün 620 bulıunuyor, rakamlara bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Mustafa kardeşim,Bridgestone s001 deseni w serisi ve ekstradan yanakları güçlendirilen xl grubundadır,keza re002 desenide w serisidir,bu lastikler 270 km hıza dayanıklı olan çok sert lastiklerdir,zaten o sürati yapmaya aracının son sürati yetmez,bu lastikler çok geç ısınır ve aracını şehir içerisinde kullanıyorsan,geç ısındığından dolayı fren zafiyeti yaratabilir,ayrıca havalar biraz soğuduktan veya 1-2 yıl geçtikten sonra o lastiklerin nekadar sert ve konforsuz olduğunu göreceksin...Senin aracına mütevazi bir H serisi lastik alacaksın,hem sürat olarak yeterde artar,hemde konforunu göreceksin,boşuna fazla paranı verme ve H serisi lastik al derim...Marka olarakta Bridgestone ER300,Michelin energy saver veya Goodyear Efficient grip alabilirsin,tercih senin... Çok teşekkür ederim Onur Abi şu an aracımın üzerinde MichelinEnergy var ve serisi 91V yazıyor, bu V serisi ile H serisinin farkı ne acaba ayrıca Conti konusunda bir bilginiz var mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Tüm testlerin birincisi, en uzun dayanım ömrü ve kuru/ıslakta başarılı olan lastiği: Goodyear Optigrip, fiyat mukyesesinde %20-25 ucuza Pirelli Cinturato P7 (Bu da test başlarında yer almakta). Rakamlar her gün değişiyor, geçen sene 800e alınan bugün 620 bulıunuyor, rakamlara bakmak lazım. Çağlar Bey fiyat konusunda çok muzdaribim açıkçası..daha 2 ay önce MichelinEnergy serisi lastiklerin tanesi 190tl deniyordu, şu an en uygunu 210tl aramızda yakın zamanda lastik alan arkadaşlar var galiba ve kaliteli marka lastikleri(Goodyear gibi örneğin) 620-640tl lere aldıklarını söylemişler, ancak ben hiçbir yerden böyle bir fiyat alamadım açıkçası Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Beb geçen hafta Dunlop marka lasriklerden aldım 195/65/15.Yol tutuş ve ses bakımından tereddütlerim vardı korkarak aldım ama yanılmışım.Gerçekten beklediğimden fazlasının verdi diyebilir.Lastik aldıktan sonra mutlaka rot ayarı yaptırın ve her 10.000 km'de bir ön arka değiştirinki lastiğiniz daha uzun ömürlü olsun Yorum bağlantısı
Fatih Ada 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Fiyatı baya güzelmiş Fatih Bey, peki yol sesi konusunda ne düşünüyorsunuz ? ses mi? ne sesi? ses ne arar dunlopta açıklayıcı olmuştur heralde Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Beb geçen hafta Dunlop marka lasriklerden aldım 195/65/15.Yol tutuş ve ses bakımından tereddütlerim vardı korkarak aldım ama yanılmışım.Gerçekten beklediğimden fazlasının verdi diyebilir.Lastik aldıktan sonra mutlaka rot ayarı yaptırın ve her 10.000 km'de bir ön arka değiştirinki lastiğiniz daha uzun ömürlü olsun Teşekkür ederim Yusuf Bey, peki bir sakıncası yoksa ne kadara mal oldu acaba ? ses mi? ne sesi? ses ne arar dunlopta açıklayıcı olmuştur heralde Süper oldu hem de Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 (düzenlendi) Tanesi 110 TL 4 adet=440 TL .Babamın arabayada alacam çarşamba günü 215/50/17 tanesi 210 TL. iyimi.Senin bahsettiğin ebatlarında fiyatını almıştım 205/55/16 130 yada 140 Tl 30 Mayıs 2011 tarihinde Yusuf Celebi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 15 gün önce lastiklerimi değiştirdim aracımın peşimden yine burda forumdan bir arkadaşımız gidip değiştirdi size tavsiyem goodyear optigripten şaşmayın ve benim açtığım konuyu bir göz gezdirin optigrip Yorum bağlantısı
Serkan Yavaş 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 adrenalın serısı yumusaktır guzelde tutunur s001 serisi çıktı herkes çok memnum, ancak pahalı ve o ebatlarda varmı bılmıyorum, Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Mustafa kardeşim,Bridgestone s001 deseni w serisi ve ekstradan yanakları güçlendirilen xl grubundadır,keza re002 desenide w serisidir,bu lastikler 270 km hıza dayanıklı olan çok sert lastiklerdir,zaten o sürati yapmaya aracının son sürati yetmez,bu lastikler çok geç ısınır ve aracını şehir içerisinde kullanıyorsan,geç ısındığından dolayı fren zafiyeti yaratabilir,ayrıca havalar biraz soğuduktan veya 1-2 yıl geçtikten sonra o lastiklerin nekadar sert ve konforsuz olduğunu göreceksin...Senin aracına mütevazi bir H serisi lastik alacaksın,hem sürat olarak yeterde artar,hemde konforunu göreceksin,boşuna fazla paranı verme ve H serisi lastik al derim...Marka olarakta Bridgestone ER300,Michelin energy saver veya Goodyear Efficient grip alabilirsin,tercih senin... Hız grubu ile lastiğin sert olmasının ilgisi yoktur,turanza serisi ile potenza serisi arasında da çok fark vardır,er300 sert olabilir fakat adrenalin ve s001 serileri gayet sessizdir,ben michelin exalto seriside kullandım,daha önceden s02 pole position seriside kullandım,şimdi adrenalin kullanıyorum ve üst serilerin yol tutuşu,ısınması ve sessizliği tamamen farklı. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 15 gün önce lastiklerimi değiştirdim aracımın peşimden yine burda forumdan bir arkadaşımız gidip değiştirdi size tavsiyem goodyear optigripten şaşmayın ve benim açtığım konuyu bir göz gezdirin optigrip aynen katılıyorum hakan'a Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 T serisi ile ZR serisi lastiklerin tabanı ve yanakları aynı sertliktemi? Hız serisi lastiklerin tabanı ve yanaklarındaki çelik kort yapısı ile hamur yapısı çok farklıdır...Aynı ebattaki Turanza veya potenza serisi arasında fark olabilir ama bu,aynı hız grubunun kendi arasındaki hamur karşılaştırmasıdır...üst serilerin yol tutuşu,ısınması ve sessizliği farklıdır,buna sonuna kadar katılıyorum fakat 1,6 motor focusa W veya ZR serisi lastik takmaya hiç gerek yok diyorum... Zr serisi lastik takınca illaki 200+ süratlere çıkılacak diye anlaşılmasın,benim kullandığım s02 zr serisi idi ama ben genelde hız sınırları dahilinde kullandım ve ıslak-kuru performansından şimdiye kadar en çok memnun kaldığım lastikdir.Artık küçük ebatlarda üretilmediği için bunu tekrar alamadım,eğer olsaydı kullanacağım tek lastik budur.W-zr serisi kullanmaya gerek yoktur doğrudur fakat alacağınız seride en düşük w serisi vardır ve bunun gerek konforu gerek yol tutuşu h serisinden iyiyse almanın bir sakıncası yoktur.Hemde zorlu yol koşullarında beklenmedik bir manevra yapmanız gerektiğinde diğer alt seri savururken üst seri bir lastikle hiçbir şey olmamış gibi yolunuza devam edebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 2 aydır Goodyear Efficientgrip 205/55/16 91W kullanıyorum. nitrojen basıldı. çok memnunum. yol tutuşu gayet iyi. ve gayet sessiz bir lastik. 6 taksitli 700tl.ye aldım. w, h, v bilmem ama tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 (düzenlendi) Tanesi 110 TL 4 adet=440 TL .Babamın arabayada alacam çarşamba günü 215/50/17 tanesi 210 TL.iyimi.Senin bahsettiğin ebatlarında fiyatını almıştım 205/55/16 130 yada 140 Tl Yusuf Bey bu 110 TL gerçekten çok uygunmuş, süper fiyat gerçekten Optigrip'le arada kalıyorum ya da babam Michelin'den şaşmayalım dedi geçen gün, o yüzden biraz kafam karışıyor hala açıkçası, ancak fiyat gerçekten süper Murtafa kardeşim,Ben Şubat ayından beri kullanıyorum OptiGrip leri ve çok memnunum, dün yine İstanbul'a karadan bir yolculuk yaptım ve bir kez daha doğru karar verdiğimi anladım. Aklında olsun, Yol tutuş, ömür ve ses konusunda pişman olmazsın. Çok teşekkür ederim Mustafa Abi, bu gidişle ben de Optigrip alıcam galiba Peki size ne kadara mal olmuştu lastikler abi, bir sakıncası yoksa onu da öğrenebilir miyim ? 31 Mayıs 2011 tarihinde Mustafa Kestel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 15 gün önce lastiklerimi değiştirdim aracımın peşimden yine burda forumdan bir arkadaşımız gidip değiştirdi size tavsiyem goodyear optigripten şaşmayın ve benim açtığım konuyu bir göz gezdirin optigrip Teşekkür ederim Hakan Bey, Optigrip'e baya içim ısındı ama bakalım sonuç ne olacak Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim genel yorumlardan gördüğüm kadarıyla Optigrip ilk tercihim olmalı sanırım, ancak Michelin ve Optigrip arasında kalacağım sanırım en son olarak da ama sanırım Optigrip Michelin'den biraz daha hesaplı ve buradaki yorumlardan da gördüğüm kadarıyla Michelin alıp da fazla para vermeye de gerek yok gibi H serisi 210,V serisi 240 km'ye dayanıklı lastiklerdir,eğer çoğu zaman şehir içerisinde kullanıyorsan ve uzun yoldada sakin bir kullanım tarzın varsa,H serisi daha yumuşak ve konforlu olmasıyla senin aracın için gayet yeterlidir,yok eğer orjinali neyse o olsun dersen,Çağlar abinin söylediği V serisi optigrip çok güzel bir lastiktir... Teşekkür ederim Onur Abi, bu farkı da öğrenmiş oldum sayenizde Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Mustafa Kestel bey birazda sizin tam olarak ne istediğiinize bağlı ?? yani konfor mu ?sesizlik mi ?? performans mı ?? km ömrümü ?? bide şimdi tasarruflu lastikler çıkmış inandırıcı olmasada ? ben herseyden önce performans ararım ıslak zemindede kuru zemindede sessizlik konfor bunlar benım için 2. sırada gelir buyuzden tam olarak ne istediğinize karar verin ona göre bi lastik seçelim size ... Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 (düzenlendi) Mustafa Kestel bey birazda sizin tam olarak ne istediğiinize bağlı ?? yani konfor mu ?sesizlik mi ?? performans mı ?? km ömrümü ?? bide şimdi tasarruflu lastikler çıkmış inandırıcı olmasada ? ben herseyden önce performans ararım ıslak zemindede kuru zemindede sessizlik konfor bunlar benım için 2. sırada gelir buyuzden tam olarak ne istediğinize karar verin ona göre bi lastik seçelim size ... Yavuz Bey aslında konfor ve sessizlik istiyorum aracımı zaten çok fazla zorlayarak-limitlerde-kullanmıyorum; ancak konfor ve sessizlik derken performansı, yol tutuşunu, fren mesafesini de tamamen gözardı etmek istemiyorum açıkçası (çünkü sonuçta bunlar da hayati konular)..sanırım bu yüzden kararsız kalıyorum 31 Mayıs 2011 tarihinde Mustafa Kestel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akif Özkan 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Lastiğin h v ya da w serisi olması son hız dışında yol tutuş performansı da getirir mi? h serisi lastik 90 km/h hızda w serisinden daha mı az yol tutar? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Lastik son bileşen, standart aile vasıtasına, absürd marka takmadıkça, pek bir şey değişmez. Bol beygirli bir vasıtaya, standart marka takılırsa kötüleşir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 Merhaba Ümit Bey; Öncellikle hayırlı olsun. Bende bugün lastiklere baktım.Çünkü iki lastikte hafif balon yaptı eve 2007 imalat dişleri çokta kötü değil ama uzun yola çıkıyorum değiştirme kararı aldım.205/50/17 ebatlarında İmpectus Revo ve lassa phenoma arasında kaldım. fiyatlara gelince revo 245 phenoma 260 tl peşin fiyatı. Lassa Phenoma daha ağır bastı. Ama ben yakıt ve sessizlik istiyorum. Bu konudaki görüşlerinizi belirtirmisin.? Bu konuda görüşü olan arkadaşlarında görüşünü almak isterim.Teşekkürler. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Merhaba Ümit Bey;Öncellikle hayırlı olsun. Bende bugün lastiklere baktım.Çünkü iki lastikte hafif balon yaptı eve 2007 imalat dişleri çokta kötü değil ama uzun yola çıkıyorum değiştirme kararı aldım.205/50/17 ebatlarında İmpectus Revo ve lassa phenoma arasında kaldım. fiyatlara gelince revo 245 phenoma 260 tl peşin fiyatı. Lassa Phenoma daha ağır bastı. Ama ben yakıt ve sessizlik istiyorum. Bu konudaki görüşlerinizi belirtirmisin.? Bu konuda görüşü olan arkadaşlarında görüşünü almak isterim.Teşekkürler. Saygılarımla. Merhaba Mehmet Bey, Bugün sonunda bizim arkadaşa ulaşıp fiyat aldım. Bir de başka bir tanıdık lastikçimize sorup alternatiflere baktım. Görünen o ki, sizin aldığınız fiyatlar güzel. Lastikler son dönemde biraz zamlanmış. Aldığım fiyatlar; Arçilers (sanırım). Endonezya malıymış. 150.-TL tanesi Michelin : 350.-TL tanesi Goodyear : 365.-TL tanesi Bir de Pirelli de kampanya varmış ancak ölçüler 225/45/17. 4 tanesi 900.-TL. Gecikme için kusura bakmayın. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Evren Bey teşekkürler ilginize. Lastik işini hallettim telefonda görüştüğüm gibi. Lassa Phenoma aldım. Zaten lastikçiye sordum ben ikinci kişi olmuşum denemesini ben yapacağım galiba Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Tolga Öncü 22 Haziran 2011 Paylaş 22 Haziran 2011 Arkadaşlar merhaba, Aranıza yeni katıldım. 2007 3K Focus Sport Tdci sahibi olduk bugün itibariyle Sizden lastik ve jant önerisi alabilir miyim acaba? Şuanda aracın üzerinde orjinal 16" Focus Sport jantları bulunuyor. Teşekkürler, Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2011 Paylaş 22 Haziran 2011 Müthiş otomobil, fotoğraflar ve detaylarını görmeyi isteriz. 205/50/17 öneririm arkasından St tampon ve yay ve çift egzos ve difüzör Yorum bağlantısı
Özgür Dirim Özkan 20 Temmuz 2011 Paylaş 20 Temmuz 2011 (düzenlendi) Merhaba, Uzun yola çıkmadan önce yaz lastiği almam gerekiyor. Bütün forumları okudum ve sanki Goodyear Efficientgrip daha mantıklı gibi geliyor. Yarın büyük ihtimalle lastikleri alacağım. Almadan son kez fordclub üyelerinin bilgisini de alayım dedim. Arabayı en çok şehir içinde veya 50-80 km'yi aşmayan mesafelerde kullanıyorum. Bir de senede bir kere Türkiye'ye gidip gelirim (hiç durmadan 1700 km) bir de iki-üç kere 500-700 km'lik başka mesafeler yaparım. Arabayı kullandığım yolların çoğu çok kötü. Hep çukur ve düşük kaliteli asfalt. Lastik gürültüsü pek umurumda değil. Yalnız altı aylık aslan parçasının güvenliği herşeyin üzerinde. Bunun için de çok hızlı araba kullanmıyorum tabii. Araba Mondeo 2006 SW Ghia 2.2 Lastik ölçüleri 205/55/r16 Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. 20 Temmuz 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts