İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Gökhan Bilge Aldırmaz

adam 185-65-14 petlas lastiğe utanmadan 95 tl fiyat çekti..gidip 125 tlye michelin energy saver aldım..zam gelecek diyordu michelindeki adam geldimi bilmiyorum ama michelinle uyduruk traktör lastikleri arasındaki fiyat hiç bu kadar az olmamıştı..

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)
Bence lastikte kumar oynamayın.

+1

öküzün altında buzağı aramaya gerek yok mesela goodyear tire 110 yıllık bir firma, 110 yılda çıkartılan dersler ve gelişmeler karşısında yeni bir firmanın şansı ne kadar olabilir ki, birde ucuz diye kumho diye birşey meşhur oldu bu lastiğe dokunduğumda naylon hissi veriyor bana :unknw: (belki kalitelidir kullanmadım)

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Kullanmadan karar verme, ucuz lastiklerle karıştırma derim.

kimsenin benim kararıma ihtiyacı yok ki, kullanmasam da olur :)

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Bugün 195/65/15 lastik için starmaxx 105 kumho 110 ve hankook 115 lira fiyat verdiler anladığım kadarıyla en az kumho ve hankook kalitesinde bir lastik

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
O zaman tercihim Michelin veya Nokian olacak gibi.

Fakat fiyatı uygun ama kaliteli lastik arayanlar için de tartışmasız çok iyi bir seçim.

Güvenlik konusunda aklınızda soru işareti olmasın.

O zaman fiyatı daha uygun ve kaliteli seçim varken, neden michelin veya nokian a daha fazla para veriyorsun ki, ne gerek var.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)
Anlamadın mı, anlamak mı istemedin karar veremedim. Canın sağolsun.

İnsanın bütçesi el vermiyorsa, ucuz yollu birşey arıyorsa Starmaxx iyidir diyorum.

Hatta illa ucuz yollu birşey aramaya da gerek yok, her türlü ihtiyacı karşılayacak türden bir lastik çünkü.

Ne yola tutunmada ne de frenlemede en ufak bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

Oldukça da sağlam bir lastik. Ama benim rahatsız olduğum nokta ses yapması.

O nedenle de daha sessiz bir lastiğe geçiş yapmak istiyorum.

Bir kaç ileti yukarıda yazdıklarıma bir göz atarsan, sorduklarının tamamının orada cevapları var.

konuyu komple okumadım başlığı okuyarak cevap yazdım sende alıntı yapınca uzadı, Kişisel bir cevap değildi, ben işimi şansa bırakmam, lastik sesini de hiç sevmem söylediğin iyi oldu :nargile:

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Selamlar :nazar:

Bizim traktörün lastik zamanı geldi.

Üstünde fabrikasyon kumholar var. 185-60-R14 Ölçüde. 2-3 hafta içinde takılacak ne önerirsiniz?

Lastik ebatını 185-65-R14 olarak değiştirsek yol tutuş ve yakıt tüketimim nasıl etkilenir? Konfor da bir nebze artar mı?

Düzenleme: Bizim buralarda kar kış olmaz en dolayısıyla kış lastiği değil 4 mevsim lastik önerin.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Nasıl bir kullanım tarzınız var ?

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Nasıl bir kullanım tarzınız var ?

Sağ şeritlerin adamıyım. Yardırıp gitmem.5 dakika geç ama güvenli giderim. ( Az yaksın diye her şey )

Fren mesafesi iyi olsun istiyorum. Brids ER300 var aklımda yol tutuşu ve fren mesafesi iyi ama çok sert lastik diyorlar.

Mich Energy Saver için yalan diyorlar ve çabuk parçalanıyormuş.

Muş mış diyorlar demişler vs kafam çok bulandı. En çok tavsiye alan lastiği gidip taktıracam...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ara hızlanma azalır, uzun düz yolda tüketim azalır, viraj emniyeti azalır (teorik).

Yorum bağlantısı
Bestami Ün
Selamlar :nazar:

Bizim traktörün lastik zamanı geldi.

Üstünde fabrikasyon kumholar var. 185-60-R14 Ölçüde. 2-3 hafta içinde takılacak ne önerirsiniz?

Lastik ebatını 185-65-R14 olarak değiştirsek yol tutuş ve yakıt tüketimim nasıl etkilenir? Konfor da bir nebze artar mı?

Düzenleme: Bizim buralarda kar kış olmaz en dolayısıyla kış lastiği değil 4 mevsim lastik önerin.

lassa impetus revo 2 al göreceksin lastiği

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)
Ara hızlanma azalır, uzun düz yolda tüketim azalır, viraj emniyeti azalır (teorik).

Pratikte çok kayıp olur mu? Öyle limitleri zorlayan biri değilim tolere edilebilr mi?

Bu arada lastikten sonra yaz sonu resimdeki jantlardan birini takacam.

14" 1 ve 3. sıradakileri buldum.

5642276341_0769f1ff28_b.jpg

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aytaç Bulgay
(düzenlendi)

Hemşerim ben görevim nedeniyle Ankaradayım bende çok araştırmıştım sonunda gittim Starmaxx aldım geçenlerde Konya ya gitttim geldim ben sıkıntı yaşamadım bi ak istersen 185*65*14 85 TL adet fiyatı.

Aynen sana söylenenleri bana da söylediler michelin çabuk yıpranır bridgestone sert ve sesli (bunu test ettim gerçekten benim starmaxxtan fazla ses yapıyor)

bu Petlas Starmaxx (ikiside birebir aynı) bana sanki biraz daha Türkiye şatlarına uygun gibi geldi yanak sertliği lastik yüzey sertliği ne çok yumuşak ne de çok sert.

tarihinde Ayta tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yuvarlanma çapı ve yüksekliği artıyor, kayıplar kaçınılmaz. Ancak Adana da düz yol çok, yokuşlar az, bu tolere edecektir.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Yuvarlanma çapı ve yüksekliği artıyor, kayıplar kaçınılmaz. Ancak Adana da düz yol çok, yokuşlar az, bu tolere edecektir.

Kullandığım güzergahlarda kaale alınacak 2 tane yokuş var yok. Tolere edebilmesine sevindim.

Marka model önerin var mı abi?

Michelin Energy Saver 2 ( Onur Berktaş - Cengiz Aratemur )

Starmax 1 ( Aytaç Bulgay)

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Madem sağ şeritlerin adamısınız , çok fazla kafaya takılacak bir durum yok. 65 yanağa geçmenizde sıkıntı çıkmaz o yollarda. Lastik markasına da çok takılmayın derim. Ucuz olanı alın takın.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akkayagil
(düzenlendi)

Arkadaşlar uzun mülahazalar sonunuda Bringston turanza ER250 almak için bayiye gittim.Bayi bana Lassa Atrakta önerdi.Aynen şunu dedi"İkiside aynı ürün,fabrikalar aynı,hatta bunun 4 kanalı var.Üstelik de bu ondan 10 tl daha ucuz.ER250 almana gerek yok bunu al.Bende focus'a taktırdım.36 bin km'dir biniyorum.Daha yepyeni"Sonrada dükkanını önündeki arabaya götürüp lastikleri gösterdi.Adana ili için uygun olduğunu düşünüyorum.Forewer en iyi ve ucuz lastik :good1: Hem Yurdum malı,hem kaliteki,hem de ucuz.Daha ne olsun.Ses yapması dışında bir şikayetim yok.O kadar kusur da kadı kızında da olur beyler.Herkese tavsiye eder.Öneririrm.Gidip pahalı yabancı firmalara boş yere para yatırmayın arkadaşlar.Unutmayın arkadaşlar LASSA Türk standartlarına göre üretiliyor.Fransız Michellin iyi lastikdir ama ben şahsen adana yolları için almam onu.Çünkü çok yumuşak lastik çabuk balonlar ve balansı bozulurLastikleri kaça mı aldım.Hemen aktarayım.ER250 nin tanesi 125 tl iken Lassa Atrakta nın tanesi 115 tl idi.Toplam 460 tl tutuyordu.Byiye rica ile 10 tl sini attırdık.Artı birde yanında 4 tanede sibop verdi sağolsun işi 450 TLye bağladık 4 lastiği.Siz ne dersiniz bu işe bilemem.ama en akıllıca işi yaptığıma inanıyorum.Lassa'dan başka ne önerirsin derseniz.Japon lastikleri derim.Toyo ve Yokohoma.Sevgiler ve saygılar hepinize..

tarihinde Ahmet Akkayagil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Akkayagil
(düzenlendi)

Lassa konusuna bende katılıyorum.İyi lastik gerçekten.Üstelik diğerlerinden ucuz ve yerli,yurdum malı.Forewer tavsiye ederim :good1: .Fakat biraz ses yapar.Bende nokianları söktüm.ER250 alacakken bayi lassa atrakta'yı önerdi ve beni ikna etti.İkisinin kalitesi aynıymış.Lassanın birde 4 tahliye kanalı vardı.Diğerinin 3 kanalı vardı.Fiyatta 10 Tl ucuz.Valla memnunum.Öyle abartılı bir ses de yok.Nokian hakkaten süperdi ammmaaaa.Çok çabuk aşınan bir lastik.Üzerinde geldiğinde yepyeni idi.10 bin km olmadan balans tutmaz oldu resmen.Fazlaca tavsiye etmiyorum.Bence sıralama şu:

1-Bringston

2-Lassa

3-Japon lastikleri. Hepinize kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

185/60 14 ebat olarak yokohama ac01 kullandım,gerçekten diğer markalara göre mükemmel bir lastik kesinlikle tavsiye ederim,bu ebat fazla pahalı olmadığı için ac02 modeline de bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akkayagil
(düzenlendi)

Evet onur bey 99 Focus1 Ambiante sw modelli aracıma taktırdım.Ebatları aynen dediğiniz gibi 185/65/14'dür.Bringston'un adını yanlışlıkla ER250 yazmışım.Hata için özür dilerim.Bir ara aklımı ER300 modeline taktığım için,onuda ER olarak hatırlamışım.Düzeltme için Teşekkür ederim.Aslında michellin bayisi Yeni çıkanların daha dayanıklı olduğunu söylemişti ama,tabi forumlara da dikkat ediyoruz.Lastikçilerde bu fikrime pek katıldılar nedense :) Sonuç Lasssa'ya kısmetmiş.Ancak diyebilirim ki Adana yolları düz ama,dağ yolları daha kalitelidir.Yamasız,çukursuz,tümseksiz,engelsiz yol bilmiyorum burada.O nedenle tercihim Lassa'dan yana oldu.Deneyimlerimi yine burada aktarmak için şimdilk bana müsaade.Kıymetli fordseverler :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...