İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Bu ebatta Optigrip 150 TL :p nerden buluyorsunuz bu rakamları gerçekten nefis, hiç bekleme al derim.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

dayanıklılık isteniyorsa, bencede turanza, yağışlı havada da performansı iyi, yapılan km de de...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Listede ER300 neden yok ? O ebat lastik olması lazım.

Er300'ü sınıfı kurtarmıyor,diğerlerine göre alt sınıf kalıyor,mesela michelin energ saver da yok listede.

Bu ebatta Optigrip 150 TL :good1: nerden buluyorsunuz bu rakamları gerçekten nefis, hiç bekleme al derim.

Çağlar abi optigrip sessiz ve konforlumudur,yol tutuşu iyimidir,

yokohamanın fiyatı duyunca michelin pilot exalto pe2 ye yöneldim gibi,test verileride hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Michelin primacy hp 175,

goodyear optigrip 150,

yokohama ac02 190,

bridgestone adrenalin 200,

bridgestone s001 215,

kumho ku31 125,

birkaçyerden aldığım fiyatlar bunlar,gönlümde yoko. ac02 var ama fiyat çok gibi geldi.

yokohama ac01 ile ac02 arasında ne gibi farklar var? ben ac01, 195/60/15 lastik için peşin 120 tl fiyat aldım. 2010/42. hafta üretimi lastikler.

Bir de sorum olacak, sizin eski lastikler de ac01'di. Yorumunuz nedir ve kaç km'de ömrünü tamamladı?

düzenleme:yazım hatası

tarihinde Mahmut Y?ld?z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Ac02 in ac01 den farkı görünüşde lastiğin tabanının ortasındaki desenlere su kanalları ilave edilmiş yanları ve su kanalları aynı,yani sadece ek olarak ortada su tahliye desenleri var.Hamuru tahminim aynıdır.Ben symbol de yaklaşık 40.000 km kullandım ve dişlerin anca yarısı bitmişti,görüntü olarak gayet yeni görünüyorlardı ve kuru-ıslak-fren performansıda gayet güzeldi.Kesinlikle tavsiye edebileceğim lastik,bende yoko. almak istiyorum ama ac02 için istenen fiyat beni lastikden soğutuyor.Yarın bayiye gidip iyi bir fiyat isteyeceğim ve indirim yapmaz ise benim istediğimlastiğin bu olduğunu fakat sırf fiyat polikası yüzünden bu markayı almayacağımı söyleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Teşekkür ederim Tansel Bey. Ac02 için istenen fiyat hayal kırıklığı.

Yorum bağlantısı
Sait Muti

205/55/16 4 adet efficient grip aldım dün.alman üretimi.sessiz ve yumuşak bir lastik.michelin'in primacy modelinin ayarındaymış.yol tutuşu ve ıslak-kuru performansı hakkında henüz birşey söyleyemicem.4 üne 670 tl verdim.taktırma, balans ayarı içinde.kıyaslama yapabilmeniz için yazıyorum.Bir önceki lastiklerim continental pre. cont. 2 idi.continental e göre daha memnunum şu an aracımdan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Ya bu turanzalarda ne var böyle anlamadım benım turanzalarmı bozuk :nazar:

sitedeki lastik yorumlarını uzun uzun okuyorum pek bu konularda bilgim yok benimde lastige ihtiyacım var :) suandaki aracımda turanza war ve ses konusunda cok kotu neden derseniz bu aracı yeni degiştirdim 2010 model aynı focusumda tam hatırlamıyorum ama fabrika cıkısı lastikler varken bu kadar ses almıyordu içeriye suanda gürültüden başka bişey duymuyorum lastikten oldugunu düşünmemin sebebi diger aracımda aynısı idi ama bu kadar ses olmuyordu işin içinden cıkmadım bende

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
sitedeki lastik yorumlarını uzun uzun okuyorum pek bu konularda bilgim yok benimde lastige ihtiyacım var :nazar: suandaki aracımda turanza war ve ses konusunda cok kotu neden derseniz bu aracı yeni degiştirdim 2010 model aynı focusumda tam hatırlamıyorum ama fabrika cıkısı lastikler varken bu kadar ses almıyordu içeriye suanda gürültüden başka bişey duymuyorum lastikten oldugunu düşünmemin sebebi diger aracımda aynısı idi ama bu kadar ses olmuyordu işin içinden cıkmadım bende

Fabrika çıkışı continental sanırım Mehmet bey.Çoğu araç audi reno vb.continental takıyor sebeb sessiz bir lastik ama yol ömrü pek iyi değil

Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş

Cumartesi günü Kayseriden 4 adet Yokohama c drive aldım yanak takviyeli olanından. Lastik sesi nispeten azaldı, 195/65/15 ebattaki lastiğin tanesini 115 lira verdim.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

En sonunda kararımı verdim,genelde fazla tercih edilmeyen bridgestone potenza re001 adrenalin serisi lastiklerimi bugün taktırdım.Bu lastiği tercih etmemdeki neden yıllardır takip ettiğim ve genelde doğru verilerin olduğu bir test sitesindeki sonuçlar oldu.Bu lastiği primacy hp,exalto pe2 dahil birkaç marka ile karşılaştırdım ve sanılanın aksine bu serinin primacy ve exalto dan daha konforlu, daha sessiz ve yol tutuşda daha iyi olduğunu gördüm.

Daha önce michelin exalto pe2 kullanmıştım ilk izlenimlerime göre gerçekten exaltodan sessiz ve konforlu bir lastik olduğu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
(düzenlendi)

Herkese iyi akşamlar.

3-4 gündür lastikle ilgili konuları okuyorum ama bu konulara yabancı olduğum için okudukça kafam karışıyor aslında lastik almamdaki amacım şu anda kullanıdığım Bridgestone turanza er300 lastikler oldukca sesli en son servise 15 bin bakımı için gittiğimde yoldaki sesin direk içerde olduğunu söylediğimde lastiklerden oluyordur dediler daha öncede kafam takıldığı için bu kullandığım lastiklere kış lastiği olduğu için normal lastikten daha çok ses çıkartacağını söylediler aslı varmı bilmiyorum yani bunlar gerçekten kış lastiğimi ????gürültü dediğimde Uşak İzmir yolunu bilen varsa yeni yapılan asfaltdan giderken yeni asfalt bitince şöyle mıcırlı asfaltlar olurya oraya girdiğimde nerdeyse eşimle konuşurken birbirimizi duyamıyacağız.

Aracım 2010 Focus sedan manuel vites bir önceki aracım da aynısı idi ve üzerinde fabrika çıkısı lastikler vardı ama bu kadar sesi içeriye almıyordu servis de lastiktendir diyince düşündüm önceki aracımla birebir aynı ama bunda fazla yol sesi geldiğine göre demek ki lastik farkı var diye doğru olacağını düşündüm.

Sizlerin fikirlerine göre lastik markasını tercih edeceğim çünkü okuyarak kafam çok karıştı.Sitedeki başlıklardan Goodyear Efficientgrip ve Michelin Saver baktım ve bugün sadece Goodyear'a uğraya bildim ama fiyat bilgisi dışında çok bir bilgi alamadım bilgisi yok gibi bir satıcıydı. Sadece sesin fazla geldiğini söyleyince Fulda önereyim dedi.

Goodyear Efficentgrip 140 tl x 4 :560 6 taksit birde takma ücreti ve rotbalans ücreti var

Michelin Energy 160 x4 : 640 tl 4 taksit takma ve rotbalans dahil fiyatıdır

öncelikle ben öyle fazla suratli araba kullanmıyorum şu andaki tek sıkıntım aracın lastiklerden dolayı aşırı fazla yol sesinin içerde olmasından rahatsızım daha önceki aracımda aynıydı ama bu kadar rahatız eden bir yol sesi duymuyordum.

Şimdi bu iki lastikle ilgili sizler ne düşünüyorsunuz yada farklı tavsiyeleriniz varmı?Fiyatları normalmidir?Birde v ve h serisi varmış,hatta Optigrip,Efficiengrip falan ve benim aracımdaki ebatlar 195-65-15 bu ebatlar aracım için uygunmudur.Ebatları değiştirmek gerekir mi,birde üretim tarihi yeni olanları tercih etmemiz gerekiyor galiba yardım ederseniz sevinirim.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
?mla kurallar?na uyunuz!
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Öncelikle şunu belirteyim , lastikleriniz kış lastiği değil 4 mevsimlik lastiktir. Türkiye şartlarında kullanabileceğeniz en iyi lastik serilerinden biridir. Ses şikayetiniz dışında başka bir şikayetiniz de yok sanırım.

Lastik ölçünüzü değiştirmeniz gereken bir durum yok. Büyük jant , ince yanak lastik , spor yay ile çamurluk doldurma derdinizinde olmadığını varsayıyorum tabii. :nazar:

Sessizlik açısından goodyear ve michelin markaları uygun serilerde iyidir. Örneğin Goodyear ottigrip serisi tercih edebilirsiniz. Michelen Energy Saver'da da aradığınız özellikleri bulabilirsiniz. Yanlız bu iki lastikte de ER300 Turanzalardan aldığınız performansı alamayacaksınız. Kullanım şeklinize göre değerlendirirsem , bu önemli bir durum değil.

T , H , V , W ibareleri lastiklerin hız kapasitelerini belirler. Sizin aracınızın üstündeki lastikler 91 V dir. Yine V serisi tercih ediniz.

Lastiklerin markalarından daha önemli olan seri isimleridir. Yani her marka lastiğin her serisi iyi değildir. Kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.

Çok fazla dert edecek bir durum yok aslında ortada. Yola çıkıp ralli yapmıyoruz , yan verip artislik yapmıyoruz. Uygun fiyatlı bir lastik seçebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Efficient gripi şiddetle tavsiye ederim. Araba 15 binlerde felansa lastik mastik almayın. hele bir 40 bini görsün.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Efficient gripi şiddetle tavsiye ederim. Araba 15 binlerde felansa lastik mastik almayın. hele bir 40 bini görsün.

araba 16 binde suanda lastik almayın demişiniz bunun farklı bir nedenimi var acaba cunku gurultuden durulacak gibi degil :nazar:

rıfat bey : benim lastikler kıs lastigi degilse o zaman ses için degiştirmiş olacagım bi yerde boşa masraf ben kıs lastigi oldugunu soylediklerinden bide yaz lastigi alıp degiştirerek kullanırım diye düşünmüştüm olmadı.ozaman bu turanzalar goodyear ve michelin e göre daha gürültülümüdür.gürültüyü lastikte aramamın sebebi dedigim gibi 5 ay onceki focus aracımda fabrika çıkısı lastik vardı bu focusumda da turanza var ama ona gore içeriye ses fazla girdigi için böyle düşünüyorum.aynı model ortalama aynı km de focus sedan arasında içeriye giren gürültüde farklılık olabilirmi acaba ???bu aracıma göre oteki aracım cok sessiz kalıyorda :) tamam fordlardaki ses sorunu biliyorum ama bunda bariz fark var bende hep lastige takmıstım kafayı :)bide anlamayınca cok zor oluyor bu işler

performans olarakta yol tutuşu falan cok iyi virajlarda falan hiç sorun yaşamadım goodyearlar da ses sorunu turanzaya göre cok az ise yakıt falan tasarrufu da yazıyor alınabilir sadece ses içinde 700 tl para vermek mantıklımı ona bakmak lazım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Abi niye tavsiye ediyorsun?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Abi niye tavsiye ediyorsun?

sessiz ucuz eskimedi ıslakta iyi

15 bindeki arabada lastik değiimi israftır. Yol sesi evet vardır ama lastik bunun ancak bir kısmıdır. Unutun gitsin.,,Eski lastikleri verecek bir dost varsa o zaman düşünülebilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hımm mişi bana daha sessiz gibi geliyor fiyat olarak energy sever :) ile aynı paraya effienciel grip taktım 10 bin km olmadı daha. 50 bin km de değiştim energy severleri. yine energy saver alacaktım ama yeni modeli çıkacak dendi bende o yüzden goodyearı aldım. genelde testlerde pek göremedim de niye tavsiye etttinizi o yüzden sordum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
sessiz ucuz eskimedi ıslakta iyi

15 bindeki arabada lastik değiimi israftır. Yol sesi evet vardır ama lastik bunun ancak bir kısmıdır. Unutun gitsin.,,Eski lastikleri verecek bir dost varsa o zaman düşünülebilir.

benim asıl amacım bu lastikler kış için oldugunu düşünüp degiştirerek kullanmaktı ama bilenlerin soyledigi gibi sadece kıs lastigi olmadıgını ogrendigim için biraz daha bu sesi cekmek 700 tl vermekten iyi gibi sonucta bu lastikleri ya sesini cekerek kullanacagım yada atıp yenisini alacagım bu durumda bunların ortalama fiyatıda yenisini alsak 500-600 tl civarı e bide yenisi için bi bukadar werecez bi ses için 1500 tl ciwarı para vermekte israf gibi geldi bana allahtan sizlerden fikir istemişim :) bilmiyorsan bir bilene danış dedikleri cok dogru herkese fikrini ve bilgisini paylaştıgı için tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Focus ses izolasyonu bakımından yeterli seviyede olmadığından sadece lastik değiştirmek ile sesten kurtulamazsınız zaten. Turanza ER300 abartıldığı kadar sesli bir lastik değildir. Vazgeçmek ile en doğrusunu yaptığınızı söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Öztürk_2
Bence en doğru kararı vermişsiniz,seslerden çok bunaldıysanız 1500 tl lastiğe para vereceğinize 80-100 liraya böyle uygulamalar yapabilirsinizhem lastik değiştirmeye göre çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz...

aslında en güzeli izalasyon yaptırmak ama ben kendim anlamadıgım gibi bulundugum ilçede bu işlerden anlayıp ta yapabilecek birileride yok yakındaki diger il veya ilçelerde de bu işleri yapanları bulmak sorun keşke yaptırabilsek ilerleyen zamanlarda inş yaptıracagım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Focus ses izolasyonu bakımından yeterli seviyede olmadığından sadece lastik değiştirmek ile sesten kurtulamazsınız zaten. Turanza ER300 abartıldığı kadar sesli bir lastik değildir. Vazgeçmek ile en doğrusunu yaptığınızı söyleyebilirim.

+1

Yorum bağlantısı
Bestami Ün

lassa ımpetus revo 2 al korkama ben kullanıyorum boyle lastik görmedim

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Aytaç Bulgay

Uzun süre araştırdım birazda maddi imkanlarımın kısıtlı olmasının da etkisiyle starmaxx 185*65*14 aldım hatta son anda michelin alacaktım direkten döndüm.

Bridgestone ile davalık oldukları desen artık yok şu anki deseni çok hoş estetik olarak. Ayrıca sertliği ne fazla ne de az. Mizhelin yanaklarından biraz daha sert bir yanak yapısı var.

Starmaxx ile geçen hafta sonu Konya ya gittim benim gözlemim lastik de balans sıkıtısı felan olmadı yol tutuşu skıntısız, yüksek hızda fren yaptım ve yol tutuşu yine değişmedi hatta dönüşte yağmur da yağıyordu önüme araç çıktı fren ve manevra yapmak zorunda kaldım çok sert değildi ama sıkıntı olmadı son derece iyi performans gösterdi. Ses konusunda ise bacanakta laguna var bridgestone ER300 mü ne takılı yılın lastiği felan seçilmiş, onun kadar ses yapmadı o kadar söyleyeyim bence ses uğultu sıkıntı verici değil. Şu ana kadar gözlemlerim iyi. 85*4 = 300 TL

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...