İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Guest Ahmet Ya?c?

arkadaşlar 2005 ford fusion aracım var.195 55 r 15 lastik taksam nasıl olur.ince yanak güzel gösterir diye düşünüyorum.yakıt fazlamı yakar.aracı yorarmı.manevra kabiliyeti yol tutuşu nasıl olur.bridgestone markası.kötü marka değil .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

195/60 olan orjinali, bence 55 yanak güzel olur, viraj kabiliyeti, ara hızlanma isteği artar. Son hız düşer, tüketim az da olsa artar, yol pürüzleri hissedilir, 195/55/15 biraz da pahalıdır.

Araç yorulmaz, uyumaz :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İyi akşamlar.

Arkadaşlar aracımın üzerinde 205*50*17 lastik var. Ancak maraş yollarında çok sıkıntılı(Geçen gece balon yaptı. Çukura girdim istemeden) bu yüzden 205*55*17 taktırsam araç için eksileri ve artıları nelerdir.

Not:Taktırdıktan sonra ne yapmam lazım.Aracın yazılımında lastik ebatlarını değiştirmem gerektiğini söylediler.(Hızın doğru gösterilmesi için)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)
Sizin aracın 55 yanaklık ölçüsü : 205/55/16. Sizin düşündüğünüz ise 205/55/17. Yani arada 2,5 cm'lik toplam fark olacak. 1,25 cm yükselecek. Arada sürtebilir, dikkat.

Ama araçla lastik arasında çok boşluk var gibi duruyor. Aracın orjinalinde 17 jant var ama(ghia-x olduğu için)

tarihinde Mehmet Kaya 2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Benim de bir ara ghia-x'im vardı. 17 rahatsız bir ölçü hemen balon yapıyor. Ben olsam 16'ya dönerdim. Ya da bridgestone gibi sert lastiğe dönerdim.

Hemen balon yaptı zaten. 16 ya dönmek beni maddi olarak çok üzer. Birde 17 güzzel görünüyor.lassa veya bridgestone alıyorum zaten de aracıma.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Aslında çok da üzmez. Kaliteli 17'lik lastik 300'den aşağı değil. 16'ya inildiğinde rakam 180'lere düşüyor. 4 lastikte 480 lira yapar. Ben kışın 16 kullanırdım.

4 lastik 720 yapar. jantta almak lazım :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Ben aradaki fark için 480 olur dedim. O paraya da çıkma ghia jantı bulunur.

Pardon özür dilerim yanlış anlaşılma oldu.

Düşünmek lazım aslında.

Yorum bağlantısı
Cem Morel

Merhaba Mehmet bey; haklısınız maraş yol şartları bayaa kötü, bende de 205/55/16 var genede arabayı cok sakin kullanmama rağmen yeni aldiğim lastik geçen yıl balon yapmıştı değiştirmek zorunda kaldim, maraş şartlarinda araç kullanan biri olarak 55 i düşünmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Engin Oynak

Merhaba arkadaşlar bugün akşam üstü servise uğradım lastik olup olmadığını ve fiyatları öğrenmek amacıyla yedek parça bölümündeki arkadaş bana 195 45 16" michelin lastik için 350TL fiyat çıkardı ama dedi sana şöyle bir önerim var biz bunu 16" jantların hemen hemen hepsine yaptık dedi bana 4 adet 195 50 15" continental lastik 4 adet orjinal 15" lastik veriyor 1500 TL+kredi kartına taksit imkanı fakat yedek parça bölümündeki arkadaş söylemedi ama servis danışmanı arkadaş diğer jantları da bırakıcaksın diyince orda biraz durdum sizce ne yapmalı nasıl yapmalı tavsiye,öneri ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar bu şekilde bir uygulama yoluna giden arkadaşlar varmıdır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Merhaba Mehmet bey; haklısınız maraş yol şartları bayaa kötü, bende de 205/55/16 var genede arabayı cok sakin kullanmama rağmen yeni aldiğim lastik geçen yıl balon yapmıştı değiştirmek zorunda kaldim, maraş şartlarinda araç kullanan biri olarak 55 i düşünmenizi tavsiye ederim.

Merhaba Cem Bey. Sorun araç 17' olması. :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Orjinal jant+lastiği alıp, üstüne 1500 TL alıp, 195/50/15 lastik takılı jant mı veriyorlar, şaka değil mi :D otomobili de verelim, vosvos versinler, üstüne 15.000TL de verelim, yanlış mı anladım :(

:)

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
Orjinal jant+lastiği alıp, üstüne 1500 TL alıp, 195/50/15 lastik takılı jant mı veriyorlar, şaka değil mi :rofl: otomobili de verelim, vosvos versinler, üstüne 15.000TL de verelim, yanlış mı anladım :)

:crazy:

Aynen o şekilde çağlar abi yedek parçadaki adam söylemiyor bu durumu ama servis danışmanı eleman bana diyor ki araç üzerindeki lastik ve jantları bırakacasın bende he oldu canım dedim,hadi bıraktım sorun oldu ne olacak git gel sizinle mi uğraşacağım dedim yaptınız birşey arkasında durmadınız hadi değiştirelim sen bir para verdin ama bir daha ver bizim milletimiz parayı sokaktan topluyor ya havadan yağmur gibi yağıyor ya ver babam ver...

Bu durumu ford hattına bildirsek bir sonuç elde edebilirmiyiz acaba?

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

fordu ararsın hattın öbür ucuna da servis yetkilisini alırlar, normalde şu kadar da biz size şunu yapalım derler, ortaklaşa al gülüm ver gülüm hesabı.

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
fordu ararsın hattın öbür ucuna da servis yetkilisini alırlar, normalde şu kadar da biz size şunu yapalım derler, ortaklaşa al gülüm ver gülüm hesabı.

Bakalım ne yapacaklar gerçi ben arabamın üzerindeki ne jantı ne de lastiği vermem 1500 liraya zaten kendim de yaparım 15" jant+4 lastik nerde kaldı onun servisliği

Yorum bağlantısı
Melih Özlem

İkinci el alın 15 jant lastiği daha uyguna gelir size :) Sakın girmeyin :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Servis danışmanın, bu söylemi, açıkça iş akdi fesih sebebidir, bulunduğu mevkiyi kullanıp, müşteriyi dolandırmaya girer, oldukça ayıp bir tarz olmuş. Servis müdürleri hava soğuk diye fazla gezmiyor herhalde, odadan çıkınca burunları üşür..... Müşteriye yazık.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Pirelli Cinturato P7

Lastik seçimi

Arkadaşlar bir süredir lastik inceliyorum sonuçta yolla tek bağlantımız :)

linkteki lastikleri kullanan yada fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Diğer önerilerinizede açığım.. Pirelli,Continental arasında gidip geliyorum..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

peki hangi lastikler idealdir mustafa bey burdan çıkacak sonuca göre alacağım?

pirelli bunları performans lastiği olarak nitelendiriyor bide..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Goodyear optigrip e bir bakın. Benim lastik ölçülerime göre yoktu :good1:

Bu arada lastikten beklenti ne o da var. az yaksın makul yol tutuş performansı olsun derseniz goodyear effiencielgrip bakın derim. 1000km devirdim yeni lastik iyi gibi :) yine mişi yeni lastik çıkarıyor yeni energy saver gibi bir şey. Ben bundan önce energy saver kullandım. tüketimde olumlu etkisi var, yol tutuşu fren performansı 30-35 bine kadar iyi idi. sonrasında çabuk yıprandı. ama ilk 20 bin süper sonraki 20 bin ortalama bir lastik. misal goodyear optigrip bu konuda iddalı yıprandıkça altta yeni diş çıkarıyor ve diğer lastiklere göre eskidikçe daha iyi performans sunuyor diyor. Çok istedim almak ama 205-55-16 dan başlıyor 195 tabanı yok :(

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Pirelli yi bilemem ama, bu ölçülerde ilk aklıma gelen, Bridgestone Turanza Er 300 ve Michelin Hp Primacy var. Sessizliği ön planda tuttuğum için ben Michelini tercih etmiştim. Memnunum. Tanesi 170 Tlden almıştım...

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

benim için yol tutuşu çok önemli,pirelliyi alfa mercedes audi kullanıyor yazmış pirelli sitesinde..

diğerlerinede bir bakayım.. ne zor işmiş bu lastik ya :)

Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan

benim arabada gelen brdgestone turanza er 300 dü, kışlık michelin alpin 4 aldım ve o zaman analdım ki lastik olayı gercekten cok önemliymiş, bütceniz elveriyorsa michelindan şaşmayın derim.

benim arabada gelen brdgestone turanza er 300 dü, kışlık michelin alpin 4 aldım ve o zaman analdım ki lastik olayı gercekten cok önemliymiş, bütceniz elveriyorsa michelindan şaşmayın derim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Genel testlere göre genelde sıralama: Bridgestone, Conti, Goodyear, Pirelli. Kullanıcı yorumlarına göre : Michelin, Michelin... :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2 yıl :)

Çabuk sertleşmiyorda ömrünün sonuna doğru karakteri birden değişiyor bence.

mişi zaten 45bin km ömür birçiyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...