Naci Özkan 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 herkese merabalar...bindiğim araçta tok seste müzik dinlemeyi seven biri olarak küçük çapta ses sistemi kurmaya karar verdim..!bizde jettada var onunkigerçekten güzel,dobloda var dobloda bile orjinalden 4 hoparlör 2 subwofeer 2 tveeter var başta sinan kardeşim karşı çıkacak ama orjinal teybime kurmayı düşünüyorum bu işlerden pek anlamayan biri olarak yardımlarınızı bekliyorum... düşüncem 4kanal bi amfi önlere 16cm komponent arkalarada 1 çift oval hoparlörlerle bu işi yapmak!bu işe ayırdığım bütçe ise 750 tl! Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 (düzenlendi) önce ben karşı çıkıcam çünkü orjinal ana ünite ile ses sitemi olmaz,bu işin başlangıcı ana ünitedir asıl. bana kalsa önce ana üniteyi değiştir sonra amfi,mid takımı,vs.vs.vs. 19 Ekim 2009 tarihinde Tayfun Ye?il tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Naci Özkan 19 Ekim 2009 Yazar Paylaş 19 Ekim 2009 ya dediğinizde haklısınızda teyibin boyutları büyük yerine gelecek teyibe çerveve yaptırmaktan hoşlanmıyorum.. onun boyutlarında bi teyip alın dersenizde o kadar teferruatlı bi sistem düşünmüyorum Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 orjinal sistemden de olur anfi donusturucu iyi marka olursa bi sorun cıkmaz bence 4 kanal bi anfi alıp 2 takım mid koyup 1 tane de 25 cm subwoofer koyarsan hem ses olarak iyi olur bas iyi alırsın marka gelinci butcene gore mid hertz veya sierra lar uygun bas olarak ta diyecegim mtx tir 25 cm de hem cift bobin hemde tok vuruyor kardesim Yorum bağlantısı
Naci Özkan 19 Ekim 2009 Yazar Paylaş 19 Ekim 2009 orjinal sistemden de olur anfi donusturucu iyi marka olursa bi sorun cıkmaz bence 4 kanal bi anfi alıp 2 takım mid koyup 1 tane de 25 cm subwoofer koyarsan hem ses olarak iyi olur bas iyi alırsın marka gelinci butcene gore mid hertz veya sierra lar uygun bas olarak ta diyecegim mtx tir 25 cm de hem cift bobin hemde tok vuruyor kardesim sizde sistem varmı...varsa nası bişey...!ben woofer koymayı düşünmüyorum... istediğim net bi ses... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 (düzenlendi) sizde sistem varmı...varsa nası bişey...!ben woofer koymayı düşünmüyorum... istediğim net bi ses... Vallaha net ses istiyorsan küçük de olsa bir sub koymak lazım. Alt sesleri verebilmesi için. Yoksa sadece comp. takımlarıyla olacak iş değildir. Sen SQ yani ses kalitesi istiyorsun. Bunun için aracın içine yerleştirirken yerleri bile önemli. Benim sana tavsiyem 5 kanallı amfiler var. 1 tanesi sub için, 4 kanalı da comp. lar için. 1 tane 25 cm. lik sub. önlere ve arkalara da 16 cm. lik Hertz ESK serisinden koy. Yeter artar bile Amfi olarak JBL tavsiye edebilirim. JBL 5355 model numarası bu. 300 civarı dolanıyor fiyatları. 150 liraya sub(25 veyahut 30 cm.lik), kaldı 300 liranız. Bu parayla da kaliteli 2 takım comp. alınır. Amfinin resmi. 19 Ekim 2009 tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Demir 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 orjinal sistemden de olur anfi donusturucu iyi marka olursa bi sorun cıkmaz bence 4 kanal bi anfi alıp 2 takım mid koyup 1 tane de 25 cm subwoofer koyarsan hem ses olarak iyi olur bas iyi alırsın marka gelinci butcene gore mid hertz veya sierra lar uygun bas olarak ta diyecegim mtx tir 25 cm de hem cift bobin hemde tok vuruyor kardesim Uğur Bey inatla şu anfi çeviricileri övüyorsunuz. Siz kullanıyor olabilirsiniz, Sorun çıkarmıyorda olabilir. Ama bu ileriki zamanlarda bir sorun çıkarmayacağı veya Başka bir sistemde, sizdekinde çalıştığı gibi düzgün çalışacağı anlamına gelmez.... Sadece bir alternatiftir. Naci Bey Tayfun abimin dediği gibi Teyp olmadan bu işler biraz zor. Var olan kabinleri iyileştirme yoluna gidebilirsiniz. Ama Anfi düşünüyorsanız mutlaka teyp değişimi gerekiyor. Yani oldumu iş düzgün olsun. Anfi takıp, teybin hoparlör çıkışına bir yanıltıcı koyarak nekadar sağlıklı olur. Bu arada Çok güzel, Araçlar için birebir üretilen teyp çerçeveleri var. Aracında pioneer teyp olanların hiç birinden, keşke çıkarmasaydım şu orjinal teybimi diyeni görmedim. herkes memnun. Bide USB, İpod, dvd player vs. bağlamanında zevki bambaşka oluyor Yinede Karar sizin... Anfi çeviriciden, Sıkca gelen şikayetler; Duyulan parazit sesler, Kapı ve gagaj kapağı açılıp kapanırken, hoparlörden çıkan güm sesi, Bozuk yollarda ilerlerken yol sesinin hoparlörlerden duyulması vs. vs. Vallaha net ses istiyorsan küçük de olsa bir sub koymak lazım. Alt sesleri verebilmesi için. Yoksa sadece comp. takımlarıyla olacak iş değildir. Sen SQ yani ses kalitesi istiyorsun. Bunun için aracın içine yerleştirirken yerleri bile önemli.Benim sana tavsiyem 5 kanallı amfiler var. 1 tanesi sub için, 4 kanalı da comp. lar için. 1 tane 25 cm. lik sub. önlere ve arkalara da 16 cm. lik Hertz ESK serisinden koy. Yeter artar bile Amfi olarak JBL tavsiye edebilirim. JBL 5355 model numarası bu. 300 civarı dolanıyor fiyatları. 150 liraya sub(25 veyahut 30 cm.lik), kaldı 300 liranız. Bu parayla da kaliteli 2 takım comp. alınır. Amfinin resmi. +1 ve +Teyp Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Vakti zamanında kasetçalarlara kasetten kırma mp3 player takma aparatı vardı. Herkes ooOoo mükemmel hiç gerek yok cd playera derlerdi. Zamanla iğrenç olduğunu farkettiler. Sizin de gidişatınız o yolda olma ihtimali yüksek Alın bir Pioneer veyahut alpine hayatınızı yaşayın. Benim gibi Sony almayın da Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Uğur Bey inatla şu anfi çeviricileri övüyorsunuz. Siz kullanıyor olabilirsiniz, Sorun çıkarmıyorda olabilir. Ama bu ileriki zamanlarda bir sorun çıkarmayacağı veya Başka bir sistemde, sizdekinde çalıştığı gibi düzgün çalışacağı anlamına gelmez.... Sadece bir alternatiftir.Naci Bey Tayfun abimin dediği gibi Teyp olmadan bu işler biraz zor. Var olan kabinleri iyileştirme yoluna gidebilirsiniz. Ama Anfi düşünüyorsanız mutlaka teyp değişimi gerekiyor. Yani oldumu iş düzgün olsun. Anfi takıp, teybin hoparlör çıkışına bir yanıltıcı koyarak nekadar sağlıklı olur. Bu arada Çok güzel, Araçlar için birebir üretilen teyp çerçeveleri var. Aracında pioneer teyp olanların hiç birinden, keşke çıkarmasaydım şu orjinal teybimi diyeni görmedim. herkes memnun. Bide USB, İpod, dvd player vs. bağlamanında zevki bambaşka oluyor Yinede Karar sizin... Anfi çeviriciden, Sıkca gelen şikayetler; Duyulan parazit sesler, Kapı ve gagaj kapağı açılıp kapanırken, hoparlörden çıkan güm sesi, Bozuk yollarda ilerlerken yol sesinin hoparlörlerden duyulması vs. vs. +1 ve +Teyp dediginiz dogru onur bey teyp olmadan asla ben sadece 25 cmlik sub lan dinledim iki sene hemde connect en dandik kaset calarıyla 4000 rds ile yanına bir tane de mid koydum altı aya yakın oyle dinledim tek sorun bu tıp bi şeyde cd calar olması lazım yoksa fiis bana gore ben biraz para biriktirdim sistem kuruyorum su an yakın zaman da bitirecegim inşallah az bi malzeme kaldı Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 ses sisteminin sade ve abartıya kaçmayanından olanı severim ama yaptıran arkadaşlarım derki bu iş ilk önce ufaktan başlar daha sonra elinde olmaz abartıya kaçarsın.. Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Sorma benim başıma gelenleri , bu Cihan TFK ile ses sistemi yapmaya sakın gitmeyin Kapılara 4 hoparlör almaya Media Markt a gitmekle başladı herşey , şimdi sahneleme , 5.1 ile uğraşıyoruz Para var huzur var kardeşiiiim Yorum bağlantısı
Naci Özkan 21 Ekim 2009 Yazar Paylaş 21 Ekim 2009 peki önce teyibi değiştirmeden ses sistemini kursam randıman alınmazsa teyibi değiştirsem sizce nasıl olur...mantıklımıdır yani... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Olur olmaz diye birşey yok. Ama tecrübeleri dinle bir daha bir daha uğraşma Dönüştürücüye fazladan para vermiş olursun. Onun yerine bir model daha üst teyp alırsın. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Sorma benim başıma gelenleri , bu Cihan TFK ile ses sistemi yapmaya sakın gitmeyin Kapılara 4 hoparlör almaya Media Markt a gitmekle başladı herşey , şimdi sahneleme , 5.1 ile uğraşıyoruz cub işin zor gibi kolay gelsin .. yakın zaman da çiftlikte buluşma ayarlasanızda hemde ses sisteminede bir bakalım.. Yorum bağlantısı
Onur Demir 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Şu olduğu halde, sadece teybi değiştirin. Belki sadece teyple alacağınız + performans yeterli gelecektir Bilemezsiniz. Yorum bağlantısı
Naci Özkan 6 Kasım 2009 Yazar Paylaş 6 Kasım 2009 yoğunluk sebebiyle pejk giremiyorum... o zman bana 4 kanal bi amfi ve mid marka ve modelini söylerseniz sevinirim... ön yuvalar 13 kasnakla 16cm yapmayı düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts