İçeriğe Yönlendir

Fusion 1.4 TDCi yardım

Koray Ünlü

Recommended Posts

Koray Ünlü
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba. 2006 makyajsız 1.4 tdci fusionum var. aracın daha çabuk hızlanması için neler yaptırabilirim.

aracımın daha seri olmasını istiyorum.

bazıları chip diyor.

bazıları enjektör ayarlarını değiştir diyor. birde sizlerin fikirlerini almak istedim.

birinci önceliği düşük maliyetli uygulamalara verirseniz sevinirim

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Farkl? font kullanmay?n l
Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Eğer aracında mekanik olarak bir sorun yoksa Chip yaptırmak en mantıklısı. Ama önce aracını kontrol ettir. Belki yolunda gitmeyen birşeyler olabilir...

Yorum bağlantısı
Koray Ünlü

Garantisi bitene kadar tur otoda yaptırdım ama fiyatları çok abartı olduğundan son 2 bakımı başka bi ford servisinde yaptırdım..

Aracımın şuanda hiçbir problemi yok bakımdan yeni çıktı. Gidişi standart fusion yani herhangi sorun yok ama ben daha iyisini istiyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Bosch servisinde carbon clean yaptırın

2. Tüm filtrelerin orjinal olduğundan eminseniz yukarıdaki işlem kafi, emin değilseniz orjinal filtre taktırın

ve farkı hissedin.

Örneğin: hava filtresini anlamak kolaydır, sökün ve kağıdı elleyin, parmağınız yağlı gibi bir hisse kapılmışsa orjinaldir, ama parmağınız bildiğimiz kağıt teması yaşamış ise, değiştirin, ve 5000km de bir hava filtresini yenileyin, bakımı beklemeyin.

Yorum bağlantısı
Koray Ünlü

Carbon cleanın maliyeti hakkında bir fikriniz varmı ?

Tüm filtreleri orjinal eminim.

İşin aslı bi arkadaşımla iddalaştık 1.4i civic iyle 400 mt. kalkış yaptık 1. viteste geçtim(lastiklerimin etkisi büyük) 2. vitesim içler acısı =) ben 2. vitesin ortasındayken o daha yeni 2 ye geçti. sonuç olarak 1 boy fln farkla beni geçti =)

şimdi benle ve dolayısıyla arabamla dalga geçiyor buda beni mahvetti.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
carbon cleanın maliyeti hakkında bir fikriniz varmı ?

tüm filtreleri orjinal eminim.

işin aslı bi arkadaşımla iddalaştık 1.4i civic iyle 400 mt. kalkış yaptık 1. viteste geçtim(lastiklerimin etkisi büyük) 2. vitesim içler acısı =) ben 2. vitesin ortasındayken o daha yeni 2 ye geçti. sonuç olarak 1 boy fln farkla beni geçti =)

Dizel ve benzinli ve kalkış... :):i-ih: Forum dahilinde bu tür konulara pek sıcak bakmayız, siz normal performansından bahsedin lütfen... :good1:

Yorum bağlantısı
Koray Ünlü

o zaman kalkış olayını unutalım fusionumun performansını yükseltmek için tavsiyelere bakalım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

kurbağa ile tosbaa yarış yapmışlar. kurbaa niye tosbaayı geçemedim diye üzülmüş. tosbaa da "amma hızlıyım" diye kurbaga ye tepeden bakmış.

boşverin arabanız normal bence. yarışmak vb için ona uygun bir araç bulun. sokakta da yarışmayın. (hani yarıştınız demiyorum ama muhtemelen trafiğe kapalı yerde değilmiştir)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

CC işlemi 80 TL civarındadır, VW - Fiat periyodik olarak, yağ değişir gibi yapmaktadır. Dieselde ani hızlanma için, benzinli araçtan farklı kullanmak gerekir, motorunuzun max tork oluşturduğu devir aralğını öğrenip, bu aralıkta kalınması gerekmektedir, devir fazla yükselmiş mesela 3000d/d ve hala vites 2 de ise, motorun torku düşer, hızlanma azalır.

Yorum bağlantısı
Misafir

68 Bg lik bir motordan fazla bir şey beklemek yanlış.Chiptununig yaptırırsanız yakıt tüketiminiz artacaktır.Hem adamlar bu işin ehli de olmayabilir.O yüzden chip olayı bana yanlış geliyor.Uzun vadede birşeyleri bozmasından korkarım.Mecbur vites küçültüp vurduracaksınız ani hızlanma için.Tabi debriyaj baskınıza acımazsanız. :kutlama:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İşin aslı bi arkadaşımla iddalaştık 1.4i civic iyle 400 mt. kalkış yaptık 1. viteste geçtim(lastiklerimin etkisi büyük) 2. vitesim içler acısı =) ben 2. vitesin ortasındayken o daha yeni 2 ye geçti. sonuç olarak 1 boy fln farkla beni geçti =)

:) üzülmeyin araca birde 4 kişi binin, bakalım kim geçiyor...

CC olayınıda abartmaya gerek yok, 80 tl vereceğinize 35 yl verin gidin Wurth Common rail mazot katkısını depo yarımken ekleyip depoyu bitirin, aynı işi görüyor, firması 40.000 de bir yeniden atın desede ben her 15000 de kullanıyorum sonuç süper, egr yide iptal edin mükemmel olsun.

Yorum bağlantısı
Koray Ünlü
(düzenlendi)
kurbağa ile tosbaa yarış yapmışlar. kurbaa niye tosbaayı geçemedim diye üzülmüş. tosbaa da "amma hızlıyım" diye kurbaga ye tepeden bakmış.

boşverin arabanız normal bence. yarışmak vb için ona uygun bir araç bulun. sokakta da yarışmayın. (hani yarıştınız demiyorum ama muhtemelen trafiğe kapalı yerde değilmiştir)

1.si trafiğe kapalı bir yoldu.

2.si bu arabalar sadece gündelik bindiğimiz arabalar yarış tamamen şamata+zevk içindi =)

3.sadece yarış için kullandığımız bi e30umuz var zaten.

bu yazdıklarımıda saygısızlık olarak algılamayın lütfen...

tarihinde Koray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Üzülme, yaşadığın normal...

Kayınbiraderimde mz 250'lik motor vardı, şımarıyordu.. Kalktık bununla,

Sonuçta bana söylediği şuydu; Ama abi sen hiç vites değiştirmedin...

Yorum bağlantısı
Ertan Turgun
:rolleyes: Mesaj saatine bakınca uykusuzluk durumunda iyi ki internet var diyor insan...
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Onur Demir

Ben nasıl görmemişim bu konuyu Hayret :)

Neyse artık bişey yazmayayım çok geçmiş üstünden :nazar:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

1.4 civic'in karşısında hic şansı yok:) 1.4 civic harika fırlıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...