Serkan Ataman 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 aracım 2009 model focus benzinli.her yıl periyodik bakımlarını yapıyorum fakat şu anda 20 bin oldu km si.bu km' de yaptırmam gereken ekstra bir parça değişimi v.s varmıdır acaba? güncel.. Yorum bağlantısı
Ayhan Keser 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Merhaba, Aracım 2012 Fiesta 1.4 Dizel, 14500 km'de. 15000 bakımı için Mersin Erginler'e götürdüm. Yaklaşık 530 TL dediler. Pek anlamadığımdan sadece "biraz fazla değil mi" dedim. Sonuçta arabayı bıraktım, daha sonra başka bir şehirde Ford servisinde çalışan arkadaşım aracılığıyla öğrendim ki fazla fiyat vermişler. Arkadaşım 15.000 bakımında yakıt ve polen filtrelerinin değişmesine gerek olmadığını ve fiyatı bunların şişirdiğini söyledi. Sizce alenen kazıklandım mı yoksa normal mi 15 binde yakıt ve polen filtrelerinin değişmesi? Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 (düzenlendi) Merhaba, Aracım 2012 Fiesta 1.4 Dizel, 14500 km'de. 15000 bakımı için Mersin Erginler'e götürdüm. Yaklaşık 530 TL dediler. Pek anlamadığımdan sadece "biraz fazla değil mi" dedim. Sonuçta arabayı bıraktım, daha sonra başka bir şehirde Ford servisinde çalışan arkadaşım aracılığıyla öğrendim ki fazla fiyat vermişler. Arkadaşım 15.000 bakımında yakıt ve polen filtrelerinin değişmesine gerek olmadığını ve fiyatı bunların şişirdiğini söyledi. Sizce alenen kazıklandım mı yoksa normal mi 15 binde yakıt ve polen filtrelerinin değişmesi? bana kalısa fiyat çok şişirmişler.ben geçen sene parçaları kendim almak sureti ile aynı bakımları 200 tl ye maal ettim.mazot filtresi+polen filtresi+hava filtresi+4litre 5-30 yağ ve işçilik hepsi toplamda 200 tl.internette set halinde satılıyor bu parçalar.530 tl çok uçuk bir rakam bana kalırsa.hem aldığım parçaların hepside orjinal idi,siz düşünün gerisini.. mazot filtresini her yıl değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır.malum mazotu süzen en önemli parçalardan biri ve motorunuz bu sayede daha temiz ve sorunsuz yakıt aktaracaktır aksamlara. polen filtresi dedğimiz klima filtresi aslında.yaz kış klimayı kullandığınız varsayın,çok fazla kirleniyor bu filtre.zaten değişimden sonraki kirli halini görünce bana hak verecekesiniz.zaten polen filtresi en fazla 20-25 tl falan oluyor.en çok parayı tutan mazot filtresi oluyor.onuda zaten bosch marka almanızı tavsiye ederim.. saygılar.. 12 Ağustos 2013 tarihinde Serkan Ataman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Mutlu 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 Arkadaslar dun aracimi bakima soktum 410 tl tutuyor bilginize...hayirli surusler Yorum bağlantısı
Burçin Sevim 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 MerhabaAmacımı ilk bakımına sokacagım. 5000 km de ama senesi daha önce doldu. Dikkat etmem gereken özel hususlar var mıdır? Yada bu yıla ait araçlarda gösterilmesi gereken kronik hatalı bir yeri mevcut mudur?Aracı alalı 1 Ay oldu. O yüzden deneyimli değilim. Servisi aradığım da net rakam belirtemediler. İlave seçenekler sunacaklarmış. Lastiklere azot basımı, enjektor ve yakıt sistemi temizleyici & koruyucu ürünler gibi...Bunlardan yararlanmamamı tavsiye edecekleriniz var mıdır?SelamlarGT-N7100 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi Yorum bağlantısı
İlyas Baykal 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 Ford B-Max 15.000 Bakımını yaptırdım işcilik dahil 320 TL ödedim Hava filtresi mazot filtresi yağ değişimi yapıldı Aksaray Ford Gelişim Otoda Yaptırdım ayrıca arka camların kendılığınden acılıp kapanma sorunu için yenı yazılım yüklendı ucretsız olarak ve sorun cözüldü Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Arkadaşlar, Bugün arabamın 15.000 bakımını yaptırdım. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs. işçilikle beraber toplam 160.00-TL tuttu. İlk başlarda aracımın garantisi devam ettiğinden tereddüt ettim acaba servise mi götürsem diye ama servisten de 455.00-TL gibi bir rakam alınca pekte pişman olmadım açıkçası. Zaten aracın değişimlerini yapan ustalar da başka bir markanın servisinde çalışıyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 Arkadaşlar, Bugün arabamın 15.000 bakımını yaptırdım. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs. işçilikle beraber toplam 160.00-TL tuttu. İlk başlarda aracımın garantisi devam ettiğinden tereddüt ettim acaba servise mi götürsem diye ama servisten de 455.00-TL gibi bir rakam alınca pekte pişman olmadım açıkçası. Zaten aracın değişimlerini yapan ustalar da başka bir markanın servisinde çalışıyorlar. Konunuz birleştirildi. Bilginize. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Eylül 2013 Paylaş 15 Eylül 2013 sadece orjinal polen filtresi bile 80tl. Yorum bağlantısı
Safak Acar 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Arkadaşlar bizimde 15 binimize az kaldı iki aya kadar 15 bin oluruz şuanda 11.570km deyiz arac ford focus 3 1.oL ecoboost bakim yaptiran arkadaşlar fiyat bilgilerini paylaşabilirlermi veya tahmini serviste nekadar tutar birde şöyle bir durum söz konusu amcam mahmutbeyde usta 15.bin bakimini dışarda yaptirdiğimiz zaman aracın garantisi devre dışımı kalıyor bilgilerinizi paylaşirsanz sevinirim . Hayırlı akşamlar. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Merhaba arkadaşlar,aracım 6 ayda 15.000 oldu. Bakımda yakıt filtresi ve polen filtresi değişimine gerek olmadığı söylendi. bunlar olmadan 270 lira fiyat verdiler.Eğer bahsettiklerim de olursa 450 tl istiyorlar.Sizin görüşünüz nedir? Sizce değişime gerek var mı? Yorum bağlantısı
Sinan Balcı 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Peki ilk bakımdan sonra yakıtta artış oluyor mu ? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Peki ilk bakımdan sonra yakıtta artış oluyor mu ? 500-600 km oldu bakımdan sonra ama henüz fark yok.Artış yada düşüş olmadı. Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar 17 Ekim 2013 Paylaş 17 Ekim 2013 Fiesta 2013 1.6 benzinli powershift otomatik şanzıman. 15.000 km bakımı ne kadar tutar yaptıran var mı ? Yorum bağlantısı
Fatih Dirol 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Merhabalar, Aracım 2012 Focus Dizel. 15000 bakımı geldi. Yağ,yağ filtresi,polen filtresi,hava filtresi ve disk spreyi + işçilik olark 415 TL tutar dediler. Bana biraz tuzlu geldi. Servis dışı bir yerde yaptırsam olurmu? Başka bir öneriniz varsa bildirirseniz seviniri. Teşekkürler, iyi günler F. Dirol Yorum bağlantısı
Ahmet Cihan Demircan 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Merhaba, 2bin km sonra aracımın 15000 bakımı gelecek. Aracımı Topkapı'daki KAR OTO'dan aldım. Bakım için oraya mı götürmeliyim, o servisi tecrübe etmiş arkadaşlar var mıdır aramızda? Yoksa başka bir yetkili servis öneriniz olabilir mi Avrupa yakası içerisinde ? Yorum bağlantısı
Uğur Çimen 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Bugün aracım bakımdan çıktı.Aklıma takılan bir konu var.Forumdan araştırdım ecoboost bakımında kullanılan yağın fiyatı 265 tl yazıyor.Benim aldığım dökümanlarda ise 107 tl yazıyor ve birim olarak ta 4 litre.Acaba yanlış yağ koyma ihtimalleri varmı.Ayrıca polen filtresi değişmiş ancak ben faturada bunu göremedim.Fordun 2.elde kdv bizden kampanyasından yararlanarak bakım ücreti olarak 315 tl ödedim.Yağ konusu kafamı kurcaladı ne yapmak lazım? Yorum bağlantısı
Safak Acar 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Bugün aracım bakımdan çıktı.Aklıma takılan bir konu var.Forumdan araştırdım ecoboost bakımında kullanılan yağın fiyatı 265 tl yazıyor.Benim aldığım dökümanlarda ise 107 tl yazıyor ve birim olarak ta 4 litre.Acaba yanlış yağ koyma ihtimalleri varmı.Ayrıca polen filtresi değişmiş ancak ben faturada bunu göremedim.Fordun 2.elde kdv bizden kampanyasından yararlanarak bakım ücreti olarak 315 tl ödedim.Yağ konusu kafamı kurcaladı ne yapmak lazım? Bence direk servisi arayıp bildirin yanlış yağ koyulmuş.. Aracı kullanmayın.. Nasıl yetkili servis anlamıyorum ruhsattan kayıt açmyorlarmı ? Ruhsatta kocaman 1.0L ECOBOOST yazıyor.. Ya biz kazıklandık yada Yanlış yağ koydular.. örnek bir Fatih Mehmet USLU abinin faturası en uygun en aşşağıda tutacak minumum fiyat. örneği. örnek iki benim Bütün işlemler dahil yapılan bakım faturası.. minumum fiyat üstü.. İki faturada da yağ fiyatı aynı. Bir yanlışlık var bence hemen servise bildirin ve servise gidin.. Yorum bağlantısı
Uğur Çimen 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Bakıma gitmeden 1 gün önce aradım yağ konusu için.Ellerinde olduğunu söylediler.bugün özellikle tekrar sordum servis danışmanına evet 5-20 koyduk dediler.Ama içim hala rahat değil.5-20 koyduk diye ısrar ederlerse şayet nasıl anlıyacağız peki yanlışlık olup olmadığını Yorum bağlantısı
Safak Acar 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Bakıma gitmeden 1 gün önce aradım yağ konusu için.Ellerinde olduğunu söylediler.bugün özellikle tekrar sordum servis danışmanına evet 5-20 koyduk dediler.Ama içim hala rahat değil.5-20 koyduk diye ısrar ederlerse şayet nasıl anlıyacağız peki yanlışlık olup olmadığını Bizim msj larimizdan fatura resimlerinin ciktisini alip, bu serviste bu para sizde niye boyle diye sorun. olmadi yaqi geri bosalttirip rengine bakabilirsiniz ama yag konuldukdan sonra ne.kadar kullandiniz araci motorda dolasmasini etkisyle rengi yesilden donmustur. Fatura resmini cekip ekleme sansiniz varmi merak ettim bakalim bi faturaya.. Yorum bağlantısı
Uğur Çimen 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Servisten çıkıp işe geldim yaklaşık 5 kilometre mesafe.Faturayı almadım çünkü kdv bizden kampanyasından yararlanırken sorun çıktı pazartesi alacağım.Elimde iş emri çıktısı ve tahsilat makbuzu var.Aslında yağdan numune alabilsek şuan iyi olurdu.ama sizin fatura çıktılarınızı servise göstereceğim pazartesi ve yağın boşaltılıp bakılmasını isteyeceğim bakalım ne diyecekler. Yorum bağlantısı
Safak Acar 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 Servisten çıkıp işe geldim yaklaşık 5 kilometre mesafe.Faturayı almadım çünkü kdv bizden kampanyasından yararlanırken sorun çıktı pazartesi alacağım.Elimde iş emri çıktısı ve tahsilat makbuzu var.Aslında yağdan numune alabilsek şuan iyi olurdu.ama sizin fatura çıktılarınızı servise göstereceğim pazartesi ve yağın boşaltılıp bakılmasını isteyeceğim bakalım ne diyecekler. Bende fatih abiden gorunce yagi sordum ,5litrelik yag veriyorlar, bunun 4,5litresi motora konulmus, kalan yarim litre kabn icinde bana verdiler ,konulurken gormedim ama evde bi kaba koydum fatih abinin resminda gozuktuqu gibi yesildi.. Bence baya bi sert cikinn olmadi bizim yaptirdiqimis servis numaralarinda bilgi alin su serviste bana boyle fiyat verdiler gibisinden arastirin . Yag bu sakaya gelmez.. Sonucu bekliyorum Yorum bağlantısı
Uğur Çimen 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Bugün servise gittim.bakımı yapan teknisyen,yedekparça personeli ve başteknisyenle görüştüm ve servis yetkilisinden aldığım cevap biz yağı otosandan almıyoruz castrolden varille alıyoruz bu yüzden yağ kodu bile otosandan farklıdır.sonuç olarakta yağın fiyatı 107 tl tutuyor.Aracınıcza konulan yağ 5/20 bize güvenin. İçim hala rahat değil ama yapacakta birşey olmadığını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts