Ayhan Şentürk 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 Bugüne kadar muayneye gelen aracların Sadece %15'i kusursuz %30'u ağır kusurlu %55'i hafif kusurlu. Kusurların en büyük bölümü aydınlatma, firen sistemi ve direksiyon sistemi. Yani en büyük kaza sebepleri... Kusur arabadan önce sahibindedir. Ağır kusuru gidermeyip kusurlu bir şekilde 2. defa yakalanışta o sürücüye başkalarının canınıda tehlikeye düşürmekten en az 1000 TL ceza uygulanmalı diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 Bende hafif kusurlu geçtim... Cam filmi , Egzos emisyon pulu , Motorda yağ kaçakları ( altına üstünede baktık kaçak fln yok halbuki ) Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 22 Eylül 2009 Yazar Paylaş 22 Eylül 2009 Hafif kusur önemli değil. %30 ağır kusurlu trafik için çok tehlikeli bir rakam. Bu şu demek, önünde ve aranda araba var, ya önündeki yada arkandaki ağır kusurlu demek. Büyük risk. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 (düzenlendi) Işık ayarsızlığı (en büyük gece kaza nedeni) avrupa birliği kriterlerine göre agır kusurdu. Karayolları "bu kadar araca yazık" diyerek ışık ayarını hafif kusura çevirdi. Şimdi istatistik düşer.... bir yerde okumuştum ağır kusurların yüzde 90 ı mı ne ışıkmış. ..Kusur arabadan önce sahibindedir. Ağır kusuru gidermeyip kusurlu bir şekilde ... Ağır kusur zaten geçemiyor. 1 Ay içinde geri gidiyorsun. Ayrıca ruhsat onaylanmıyor. yani vizesi yok. 22 Eylül 2009 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 far ayar bozukluğu ağır kusurdan hafif kusura çevrildi...bence büyük hata.... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 22 Eylül 2009 Yazar Paylaş 22 Eylül 2009 far ağır kusur sayılmayı. Farı ayarsız olan yayaya çarpabilir, karşıdan gelenin yoldan çıkmasına neden olabilir. Palavra, palavra, palavraaaaa :lol2: şarkısını Ajda Pekkan mı söylerdi? Ben haberlerin palavracısıyım Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 Ferrari kornadan ağır kusurlu bulundum ve geçemedim:) Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 Ferrari kornadan ağır kusurlu bulundum ve geçemedim:) hadiya çok gösterişli degilki ama o korna, bence ters birine dek gelmişsiniz... Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 hadiya çok gösterişli degilki ama o korna, bence ters birine dek gelmişsiniz... 18 19 yaşlarında bi çocuk vardı.Aracı hor kullanıyordu biraz.Sahipleri de arkasından sövüyordu.Boşta 3000 3500 e kadar getiriyordu pati çektiriyordu.İnşallah bana gelmez diyordum geldi :)Abicim ben arabamda hassasım nazik kullanırsan sevinirim dedim.Sallamadı sanki yada ben o kadar dolmuşumki böyle düşündüm.Biraz söyledim çocuğa.Sonra şefini çağırıp onun kullanmasını istedi.Şefi de direk arabaya binmek istedi.Onla da bir iki cümleleştik.Sonuç bu:) Bana bu havalı korna diyorlar.Ben havalı korna için kompresör ünitesi olması gerekir.Bunun ki nerde diyorum.Bu orginal kornası değil diyorlar.Sonuçda takipcinin kornasını bağlayıp geçtim.Biraz çektirdiler yani :lol2: Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 3 gün önce muayene yaptırdım camlar filimli olduğu için hafif kusurlu olarak muyeneden geçti.. ama cam filmini trafik polisi affetmez yakaladığı yerde çakar cezayı.. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 benim araçta cam filmi olmasına rağmen hafif kusur vermediler. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 (düzenlendi) daha focusun sis farlarını nerden açılcağını bilmeyen insanları muayene görevlisi yaparlarsa olucağı budur ...bende far ışık şiddetinden dolayı hafif kusurla geçmiştim....sonuç sağ far ,sol fara göre daha parlak yanıyomuş ...aylardan şubat,hava yağışlı, araba ıslak ve çamurlu ...madem orda far ayarına bakacan,madem araç sahibini içeri sokmuyosun bi zamet bezle silip öyle bak değilmi ayarına ....sadece para tuzağı....2 seneye kalmaz karayollarının yaptığı muayeneye döner 4 Ekim 2009 tarihinde Murat Akalo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 ilk baştan işi sıkı tuttular ama şimdi gevşedi sanki muayene işi. Evet öyle bizde hep öyle olur. Şimdi sıra yılbaşında ehliyetteki değişiklilerde. Her zamanki gibi önce sıkarlar sonra........ Yorum bağlantısı
Serkan Çok 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 far ayar bozukluğu ağır kusurdan hafif kusura çevrildi...bence büyük hata.... cemal iyi söyledinde kardeşim ben muayeneden 1 gün önce şaşmazdaydım adam aynı sistemi kurmuş verdim parasını en kralından ayarlattım fotoğraf motoğrafda verdiler ertesi sabah hafif kusur far ayarı eeeee kime ayarlatacağız ozaman kardeşim? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 Belki far ayarından değil de, lümen den hafif kusur vermişlerdir. Amerika yolları aydınlık, farları zayıftır Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 (düzenlendi) Selamlar arkadaşlar daha önce muayane sonucunu paylaşırım demiştim paylaşayım. Bu sabah saat 10 da olan randevuya saat 9 da gittim sıra numaramı aldım ödememi yaptım ve beklemeye başladım saat 11 de sıra ancak geldi. Bu arada şahit olduğum bir olay hakkında da paylaşımda bulunaım, aracınızın vergi borcu gözüküyorsa elinizde makbuzunuz dahi olsa zorlamayın, makbuzun o güne ait olması ya da vergi dairesinden bu işi temizlemiş olmanız gerekiyor, yoksa boşa zaman kaybetmiş oluyorsunuz. Muayeneden geçtim. sıfır hata bekliyordum ama.... malum Kısa hüzmeli far: yönü hatalı ibaresi işlenmiş. Ziebartın filmlerinden sorun olmadı ön camda dahil, yan ve arka barlarda da 14 Kasım 2009 tarihinde Cemil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 (düzenlendi) değerli arkadaşlarım 09.11.2009 tarihinde araç muayenesine gittim. ankara eryaman istasyonunda muayene oldum. hiç bir kusur bulamazlar diye iddaa etmiştim ama arka silecek cam süpürgesi aşınmış dediler. illaki bulacaklar ya bula bula bunu buldular. ve bizde arka silecek süpürgesinden hafif kusurla sınıfı geçtik. darısı forumdaki arkadaşlarıma. inşallah sizler sıfır kusur (kusursuz) ile muayeneden geçersiniz. ayrıca muayene işlemlerinin gevşediği kanaati bende de oluştu. yanılıyor olmayı çok isterdim ama maalesef görüntüler öyle. umarım ben yanılmışımdır. hepiniz sevgiyle kalın 16 Kasım 2009 tarihinde Fikret Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 30/11 tarihinde gittim c.tesiydi , sabah 8:30 a randevu almıştım 9 da işim bitti , kusursuz olarak muayneden geçtim , far ayarlarım hiç bozulmamış fabrika ayarlarında duruyordu sıkıntı olmadı Yorum bağlantısı
Mehmet Demirtaş 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Bugüne kadar muayneye gelen araclarınSadece %15'i kusursuz %30'u ağır kusurlu %55'i hafif kusurlu. Kusurların en büyük bölümü aydınlatma, firen sistemi ve direksiyon sistemi. Yani en büyük kaza sebepleri... Kusur arabadan önce sahibindedir. Ağır kusuru gidermeyip kusurlu bir şekilde 2. defa yakalanışta o sürücüye başkalarının canınıda tehlikeye düşürmekten en az 1000 TL ceza uygulanmalı diye düşünüyorum. bu iş çok ciddi dediğiniz gibi. ceza konusunda tamamen katılıyorum. trafikte öyle araçlar varki onların yanında yakınından geçerken ciddi ciddi ürküyorum:) Yorum bağlantısı
Halil Yakut 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Nisan ayında muayeneden hafif kusurlu olarak geçtim. Sebebi motor numarası görülemedi! Motor numarası görülemiyorda nasıl hafif kusur oluyor anlamış değilim. Araç 2004 fiesta arkadaşlar sahi motor numarası neresinde daha bende görmedim de Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Benim kayınbabam kusursuz geçmiş ancak sorun şu : Ruhsatta motor numarası tam olarak yazılı değilmiş.Sadece son 6 rakamı yazmışlar.Onun için ruhsat değiştireceksin demişler.Yeni ruhsat çıkarttırdı.Eskiden motor numarasını tam hane yazmıyorlarmış.Bilginiz olsun bir kontrol edin.. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 Peki egsoz emisyon muayenesini yaptırıp öyle mi gitmek gerekiyor.Eğer öyleyse nerde yaptırılıyor egsoz emisyonu? Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Egzost emisyonu daha sonra da yaptırabilirsiniz, sanayilerde ve yetkili servisler de bulabilirsiniz 21tl ücreti var Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 bende ilk muayeneler TUV a geçtiğinde , aracı götürmüştüm. baya bi arayıp kusur bulamamışlardı. sadece sağ farda çok hafif ayar bozukluğu tespit edip kusursuz geçirmişlerdi. birkaç ay önce yine götürdüm. muayene öncekine göre çok daha kısa sürdü ve çok fazla kontrol etmediler. o da kusursuz geçti. ancak eksoz emizyon pulunu unutmayın. polis çevirirse ve bakarsa baya yüklü bi cezası var. Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 Geçen sene far ayarsızlığından ağır kusur raporu almıştım..Ertesi gün gittiğimde.. -nee vardı abi -far ayarsızdıda ondan geldim -yaptırdın mı abi -evet otokoçtan geliyorum -tamam bi bakalım ve araç tekrar makinaya bağlanır kontrol edilir ve ayarı Yapılmamış olan far ayarı ile kusur ortadan kaldırılır... Tüv. Yorum bağlantısı
Recommended Posts