İçeriğe Yönlendir

Akü (Markalar, Sorunlar, Çözümler)

Can Karacaer

Recommended Posts

Halit Beyinci
(düzenlendi)
Arkadaşlar Arabam 5 seneyi devirdi aküsü baya zayıfladı beni yüz üstü bıraktı bırakacak bende bir an önce değiştireyim istiyorum fakat şöyle bir sıkıntım var.

Arabanın Orjinal Aküsü 60A fakat piyasadaki bu amperdeki akülerin boyutu farklı yani ufak bu yüzden oto elektirikçiler abi 72A'lik takalım diyor onun boyutu aynıymış bende amperler farklı diye istemiyorum. Şarj dinamosunu yemek istemem. Bir kaç yere sordum üzerindeki akü motorcraft belli bir zamana kadar bu akü mevcutmuş fakat şimdi ford otosan'ın aküleri varmış onlarda da yokmuş bu bir kaç servis'e sordum ama olumlu sonuç alamadım.

Yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Sayın Onur Yapıcı;

Ben yeni aldım. Opeller için üretilen ayni boyutta mutlu aküler var piyasada. Boyut farkı olursa akü tam oturmuyor bu defada iyi performans alamıyorsunuz. İstanbulda Dinçbay Akü 0212 615 33 30 burası ana bayi. En azından bi arayıp fiyat alabilirsiniz. Yada fikir verebilir.

Not: Benim aldığım aküde 72 amperdi.

tarihinde Halit Beyinci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yüksek amper akü daha iyidir, 72 olan oraya uyuyorsa onu alın, daha dayanıklı gerektiğinde daha uzun süre 12 volt verebilen bir aküdür.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Yüksek amper akü daha iyidir, 72 olan oraya uyuyorsa onu alın, daha dayanıklı gerektiğinde daha uzun süre 12 volt verebilen bir aküdür.

+1967

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı

Yani üzerindeki orjinal aküden bulma şansım yokmudur diyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Halit Beyinci
Yani üzerindeki orjinal aküden bulma şansım yokmudur diyorsunuz.

Olurmu öyle şey. Yetkili servislerde elbette vardır.

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı

Yok izmirde otokoc dugles arkas aydinda zafer Kuşadası'nda dikmenlerle görüştüm sadece otosanin ürettiği akuler mevcutmus. Sorun orda zaten onlarında ebatları farklı

Yorum bağlantısı
Ali Eren

benim araç da sizinkiyle aynı ben inci akü 72 amper aldım. 4 aydır kullanıyorum bi sıkıntı yaşatmadı. tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Onur Yapıcı

Arkadaşlar bu benim arabanın orjinal akü değerleri,

Şimdi buna yakın değerlerde akü bulunuyor fakat bunlarında ebatları tutmuyor. normalde 275 mm uzunluk 175 mm genişlik 175 mm yükseklik ebatları buna en yakın mutlu akünün LBS3-66A diye bir modeli var 66A 540A fiyatı 165 lira birde Bosch akü var onunda 63A 530A bunun fiyatı 122 lira kafama takılan fiyatlarından ziyade şu ikinci amper değerleri yani marş akımı benim orjinal aküde 590 yazıyor. değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı
araba için bir sıkıntı yaratmıyorsa sıkıntı yok..Teşekürler bu arada...

Özkan bey bende aynı aküyü taktıracağım sizin aldığınız fiyat nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı
merhaba arkadaşlar bende 2004 c max kullanıyorum motocraft orjinal aküyü değiştirmeye sanayide önüme gelen ilk forda girdim ford marka orjinal akü takılacaktı adam aküyü çıkarınca elindeki akü benim aracın akünün olduğu yere koyunca şaşırdı akü boşta kaldı çıkan aküden daha ufak ama aynı amper bunun üzerine 72 lik takmaya çalıştı bişey olmaz diye oda yerine oturdu ama üst kapağı kapanmadı sonra ufak olanı takıp göndermek istedi beni aküyü hemen geri taktırıp sizin gibi servisin diyip çıktım adamların dünya dan haberi yok sayenizde bende bi fikir sahibi oldum kara kara düşünüyordum aküyü mecbur otokoç dan aracın üzerindeki aynı marka ve pahalı aküyle deiştirecem diye anldımki 66 lık oraya oturuyormuş yarın onu denetiyim bide umarım dediğiniz gibidir ve bi sorun yaratmaz azda olsa brz yüksek amper başka yerlerde sorun çıkartmazz

Serkan bey çok araştırmış birisi olarak sizin sıkıntınızda benimkiyle aynı sanırım standart 60 amper akülerin boyu 242 mm uzunluk 175 mm genişlik 190 mm yükseklik. bizim akülerin ise 278mm uzunluk 175 mm genişlik 175 mm yükseklik bu değerlere en yakın değerde 72A'lik akünün ebatları. Fakat oda tam tutmuyor standart 72A'lık akünün boyu 275 mm en 175 mm fakat yüksellik onlarda 190 mm bu yüzden yüksek kalıyor bunun çözümü için mutlu akünün 66A'lık LBS3-66A diye bir aküsü var ebatlar aynı fiyatı 150-160 lira ama gerçekten yerine tam oturuyor amper değeride yakın. Bunun yanı sıra bosch akünün aynı ebatlarda 63A'lik aküsü var ebatlar onda da aynı fiyatı ise daha uygun yani 122 lira ve internette online satışta. 10 lirada kargo parası 132TL'ye geliyor. durum fiestada bu şekilde. bosch akü için google'da boschakü yazı direk geliyor zaten sayfası. ordan oto akülerini seçip 63A'lik olanı inceleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hakkı Öz

Fiestadaki akünün orjinalini bulmak istiyorsanız (akım ,amper, boyut...) inci aküye gidin. çünkü inci akü yuvaya tam oturuyor. mutlu akü biraz yukarda kalıyor diye bilitorum. inci akü sanki ford ile anlaşmış çünkü aracın üzerindeki akünün tıpa tıpı her şekliyle. tavsiyem fieasta içinde inci akü almak iyi olur. fiyatı 140 tl kayseride.

Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek

Fiyat biraz fazla gibi geldi bana bende 12. ayda 60A mutlu taktırdım 105 TL gerçi kapak biraz zor oldu ama amperin yüksek olması iyidir.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Fiyat biraz fazla gibi geldi bana bende 12. ayda 60A mutlu taktırdım 105 TL gerçi kapak biraz zor oldu ama amperin yüksek olması iyidir.

Bu kış başı aldım ben de praktikerden, 95 liraya gelmişti. (Praktiker kart indirimi+eski akü depozitosu.)

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı
(düzenlendi)

Arkadaşlar mutlu akü LBS3-66A aküsü ebat olarak birebir aynısı az önce takdırdım. Pahallıymış ucuzmuş bilmiyorum 160 lira verdim 3 taksit fakat içime sindi. söküp takma 3-4 dk sürdü hiç uğraşmadı eskisini söktü yenisini taktı. Birde akü değişince anladım ki arabanın ön camları direk aküden çalışıyormuş zira sağ cam biraz zornalıyordu inerken kalkarken ama şimdi sol cam gibi anında kalkıyor :(

tarihinde Onur Yap?c? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Guest ?smail G

arkadaşlar aracımınz aküsü hiçbir şekilde belirti vermeden birden bitti.akücü arkadaş değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve bende başka bir yere soramadım çünkü acelem vardı. takılan akü povver diye bir marka 145 lira peşin olarak aldım.70 küsür amper olanlardan. mutlun aküye ait bir marka imiş.marka ve fiyat hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yorum bağlantısı

Ben povver aküyü 5 sene kullandım, hiç bir şikayetim olmadı, yanlız zayıflamaya dair hiç bir belirti vermiyor. Zart diye bitiyor. ;) Mutlunun markası povver, zaten garanti belgesinde mutlu akü diye yazıyor. Daha 2 gün önce povver aküm mefta oldu, gittim delphi aldım 60 amper 110 TL'ye 5 taksit. Povverde vardı onunda 60 amperi 100 TL idi.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Povver akü mutlu akü üretimi olduğu için köt bir ürün olacağını hiç sanmıyorum ancak,

koçtaşda 60 amper tudor aküyü taksitli 99tl'ye gördüm birkaç gün önce.

Yorum bağlantısı
Guest ?smail G

anlamadığım zaten birden bitmesi idi. önceki aracım broadway idi ondan bitme sinyalleri vermeye başladığında bile aylarca kullanıyordum. şimdi böyle oldu. akücü arkadaş makien ile ölçtü ve şarj olsa bile garanti veremem içindekiler ölmüş dedi .halbuki saf suyunu bile kesik etmedim hiç.

bakalım povver ne kada dayanacak. ilginçtir, 11 nisan 2006 da sıfır almıştım aracı tam 4 sene gitti akü.

bu önlerde connectte 4 lü olan sislerden var. araç çalışmadan çalışmıyor zaten ama normalde araç çalışırken acaba etkisi olur mu?

Yorum bağlantısı
Guest ?smail G

4 lü sis şöyle; iki orijinalindeki sisler ve sonrada takılan öndeki tampondaki iki tane sis ile birlikte 4 tane oluyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Şentürk

Benim arabanın aküsüde bitmiş.

Ben kocaelideyim, babam radyoyu açmış ve açık unutmuş. 1 hafta sonra marşa basınca almamış tabi. :D

Şarj ettirsem ve arabayı çalıştırsam araba üzerinde gezerek şarj etsem şarj tutarmı bilmiyorum. Araba zaten 3 senedir 2 haftada bir çalışıyor . Pek sık çalışmadığından da akü zayıflamıştır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ben kocaelideyim, babam radyoyu açmış ve açık unutmuş. 1 hafta sonra marşa basınca almamış tabi. :)

Fordların aküleri kontak kapalı iken 1 saat çalışır.. 1 saat çalışan radyo da aküyü bitirmez.. Kısacası baban ve radyo masum...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Fordların aküleri kontak kapalı iken 1 saat çalışır.. 1 saat çalışan radya da aküyü bitirmez.. Kısacası baban ve radyo masum...

+8569

evet haklısın, Ayhan senin aküye para sıkışmış anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Fordların aküleri kontak kapalı iken 1 saat çalışır.. 1 saat çalışan radyo da aküyü bitirmez.. Kısacası baban ve radyo masum...

3 buçuk yaşında akü.

Bugüne kadar 150 marş anca basılmıştır. Arada kontak kapalıyken 10 15 dakka radyo dinlediğim oluyordu. Şarj aleti var. Şarj etsem bir daha bu aküden hayır gelmezmi?

1 saat çalışma olayını anlayamadım. Geçenlerde anahtar üzerindeydi ama kontak kapalı 1. kademedeydi. Gece teyp açık kalmış, sabah geldiğimde hala açıktı. Marşa bastım, normalden %20 kadar daha ağır çevirdi ama yine aynı marş süresinde çalışmıştı.

Kontak kapalıyken 1 saat sonra elektriğimi kesiyor?(kontak kapalıyken 2-3 saat sonra radyoyu açabiliyorum)

Kontak kapalıyken süre tutup 1 saatmiizin veriyor.

Eniştemin sıfır aldığı reno 19'unda orjinal aküyü 8 sene sonra değiştirmiştik.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kontak kapalıyken, teybi açtığında ekranda 1 saat çalışacak diye yazar..

Bugüne kadar 150 marş anca basılmıştır.

Senin sorunun bu bence... Senin araba çalışmıyor...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yazın çalışıyor kışın yatıyor. Kışın 2 haftada bir 50-100 km yapar. Akü yıpranmamıştırdda şarjı bitmiştir. Güzel bir şarj edeyim, zaten bu akşamdan itibaren 4 ay Bursa'dayım. Devamlı çalışır. Şarj tutmazsa yeni bir akü alırım artık. Gitti güzelim orjinal akü :)

Kitapçıkta arabada ''Ca'' yazılı akü kullanılmalıdır yazıyor. Farklı bir akü kullanılmamalıdır yazıyor ! ?

Akü ihtiyacı olursa 60 yerine daha yüksek amperli akü koysam zararı olmaz sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...