İçeriğe Yönlendir

Akü (Markalar, Sorunlar, Çözümler)

Can Karacaer

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
Cengiz Duvarcı yazdı:

koronavirüs günlerinde evden çıkmayanlardanım. Malum araç kapıda yatıyor akü ne kadar etkilenecek bu durumdan ? Minimum su kaybı özellikli aküler var, etkili midir acaba. Örneğin ;

-

https://kolayoto.com/collections/inci-aku-akuleri/products/inci-aku-formul-a-12v-72ah-700cca

Zor koşullarda çalışmaya odaklı aküler birçok markada var. Normal şartlarda akünüz iyi ise 15-20 gün çalıştırılmasa dahi çalışacaktır araç. Bende şuan aküm yeni olmasına rağmen hem motor içerisinde yağ dolaşsın hem de akü ömrü daha uzun olsun düşüncesiyle 10-15 dk rölantide çalıştırıyorum aracı ortalama 10 günde bir. Akünüz 2-3 senelik ise haftada bir çalıştırırsanız sıkıntı olacağını düşünmüyorum, hücre kapakları açılıyor ise içerisindeki su seviyelerinin tam olduğundan emin olun. Evdeki diğer aracın aküsü 4 senelik mesela(araçta anahtarsız çalıştırma var, akü ömrünü etkiliyor), ben önceki sene sıvılarını tamamladım hücrelerin. Şuanda haftalık çalıştırıyoruz sorun yok.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Yanar

Pilsan akülü arabanın şarj aleti ile otomobilimizin aküsünü de şarj edebilir miyiz. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Pilsan akülü arabanın şarj aleti ile otomobilimizin aküsünü de şarj edebilir miyiz. 

Kaç volt şarj cihazı?
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
12v 2 amper

%99 tam regüle değil. Trafo 12volt olmalı. 1.41 hesabı ile boşta 17 volt olacak. Düşük akım trafo olduğu için akü çok keyifle dolar. 15 volt civarı olunca şarjdan çıkar. Arada bir ısıyı konrol et cihazın veya voltaj hattına seri lamba bağla. 12volt sinyal ampülü ideal olacaktır.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

%99 tam regüle değil. Trafo 12volt olmalı. 1.41 hesabı ile boşta 17 volt olacak. Düşük akım trafo olduğu için akü çok keyifle dolar. 15 volt civarı olunca şarjdan çıkar. Arada bir ısıyı konrol et cihazın veya voltaj hattına seri lamba bağla. 12volt sinyal ampülü ideal olacaktır.

Ağabey teşekkür ederim, bugün akülü arabada da dikkatimi çekti voltaj 15 üzeri çıkınca voltajı aşağı indiriyor sonra sabitliyor. Akülü arabanın mp3 çalarına evdeki küçük hoparlörlerden baplafım bşr de antene bakır kablo taktım ama akükü arabanın şarjı dolmuyor. Sebebi bu bağladıklarım olabilir mi yoksa şarj cihazında veya aküde sorun mu var. Akü 3 aylık

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi

Picassonun akü gitti. 10 v ile marş basmıyor. 2010 1.6hdi C4 grand picasso. Akü ne alacaz. Nette ,60 70 75 diyor. Kitapçıkda değeri göremedim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

74 Luk varta aldık. 550 ye. 500 e Bosch da vardı 72 lik İnci yi de 550 600 de dediler. Ama varta bayi az. İns garanti ile uğraşmayız yol da izde. 

Üstünde 72 lik çekilmiş tarihini göremedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mustafa Tüfekçi yazdı:

74 Luk varta aldık. 550 ye. 500 e Bosch da vardı 72 lik İnci yi de 550 600 de dediler. Ama varta bayi az. İns garanti ile uğraşmayız yol da izde. 

Hayırlı olsun. İnci akü yerli olmasına rağmen pahalıymış. 

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Akü garanti kağı üzerinde bir seri no olacak.

onu aşağıdaki linkten kontrol ederek üretim tarihi bilgisini sorgulayabilirsiniz.

http://karatguc.com/index.php/tr/seri-no-sorgulama

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Koray Demir yazdı:

Hayırlı olsun. İnci akü yerli olmasına rağmen pahalıymış. 

Yetkili servis aradım varta 72 ye 850 dedi.

Sanayide varta aradım yok Bosch u 72 lik 500 diyen oldu parçacı. Akucu aynısına 580 dedi.

İnciler 550 600 dedi. Yiğit vardı 480 dedi. Varta yoktu sanayide. Bı yer söylemişlerdi oraya gittim 74 e 550 dedi inci de aynı para olur dedi. Varta aldık . Bı kaç yerde daha askam pazarı 600 fiyat. Verdiler inciye.

Gencay Bengli yazdı:

Akü garanti kağı üzerinde bir seri no olacak.

onu aşağıdaki linkten kontrol ederek üretim tarihi bilgisini sorgulayabilirsiniz.

http://karatguc.com/index.php/tr/seri-no-sorgulama

Aynen baktım 2020 4. Çeyrek mali idi. Çelik olan eskisinden göremedim

Bisiyin yan sanayisi dedi çelik e 

Nette zaten fiyatlara baktım . Ordan kıyasladığım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Metin Akbal yazdı:

Power supply 12.2 ye kadar sarj edebildi

Normal, çıkış 12 V zaten :)

alın 120-130 TL ye bir akım sınırlamalı DC DC dönüştürücü, birde kullanılmayan eski notebook adaptörü, her işte kullanırsınız.

16 V 3.3 A özel sınırlayıp şarj ettim geçen, gözünün feri sönmüştü.

N0twL6.jpg

N0t0qp.jpg

N0tfEx.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Normal, çıkış 12 V zaten [emoji4]

alın 120-130 TL ye bir akım sınırlamalı DC DC dönüştürücü, birde kullanılmayan eski notebook adaptörü, her işte kullanırsınız.
16 V 3.3 A özel sınırlayıp şarj ettim geçen, gözünün feri sönmüştü.

N0twL6.jpg
N0t0qp.jpg
N0tfEx.jpg

Bende otoparkta kaldım notebook adaptörü ile şarj etmiştim[emoji4]
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Corolla e210 yani son kasada fabrikada takılan mutlu akü insanları bezdirmiş durumda. 200km’deki 2021 model araç aküden dolayı yolda kalıyor, çekici ile servise götürülüyor aküsü değiştiriliyor. Mutlu mu çok kötü akü yapıyor yoksa toyota’ya verilen aküler mi dandik bilmiyorum ama yeni akü alırken yüzüne bakmayacağım bir marka artık benim için. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Corolla e210 yani son kasada fabrikada takılan mutlu akü insanları bezdirmiş durumda. 200km’deki 2021 model araç aküden dolayı yolda kalıyor, çekici ile servise götürülüyor aküsü değiştiriliyor. Mutlu mu çok kötü akü yapıyor yoksa toyota’ya verilen aküler mi dandik bilmiyorum ama yeni akü alırken yüzüne bakmayacağım bir marka artık benim için. 

Akü alıp gelmek yerine , çekici ile aküye gitmek maliyetli olmuş. İnci akü servisi arasam gelir. Telefonunu kayıt et. Çekiciye para vermesinler. 

https://www.inciaku.com/tr/iletisim/arayin-gelelim/

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Yeni arabalara 40 50 ah falan takıyorlar bununda etkisi olabilir mi?

Benim ilk akü sanırım 50 ah Varta 2.5 sene gitti. Youtube da aynı arabaya baktım 50 ah çıktı.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Akü alıp gelmek yerine , çekici ile aküye gitmek maliyetli olmuş. İnci akü servisi arasam gelir. Telefonunu kayıt et. Çekiciye para vermesinler. 

https://www.inciaku.com/tr/iletisim/arayin-gelelim/

200km’de araç garantili. Ne uğraşacan, arıyorsun servisi, çekici ile geliyor ;) 

Metin Akbal yazdı:

Yeni arabalara 40 50 ah falan takıyorlar bununda etkisi olabilir mi?

Benim ilk akü sanırım 50 ah Varta 2.5 sene gitti. Youtube da aynı arabaya baktım 50 ah çıktı.

Benim mazda’da 50’lik akü vardı 5 yıllık. Soğuk havada bile çok rahat marş basıyordu. Kapasitede sıkıntı yok bence. Akü acayip dandik. Şarj almıyor, tutmuyor, veremiyor vs. bahsedilen kapasite gerçek dışı diye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

200km’de araç garantili. Ne uğraşacan, arıyorsun servisi, çekici ile geliyor ;) 

Benim mazda’da 50’lik akü vardı 5 yıllık. Soğuk havada bile çok rahat marş basıyordu. Kapasitede sıkıntı yok bence. Akü acayip dandik. Şarj almıyor, tutmuyor, veremiyor vs. bahsedilen kapasite gerçek dışı diye düşünüyorum

Mutlu olmasına bakma, toplu olarak ucuza vermek için maliyetten kaçıyorlar :) Akü mutlu marka ama mutlu kalitesinde değil.

Bu arada mutlu da eski kalitesinde değil gibi. Astra'da 2 yıl dolmadan ölmüştü. Bayi arkadaşım, başka markaların da satışını yapıyor. Mutluyu garantiye veririm ben, değiştirir sıfırını yollarlar zaten, sana inci takalım demişti. Sebebini sorduğumda mutludan çok şikayet geliyor demişti. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Osman SEVİM
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Mutlu olmasına bakma, toplu olarak ucuza vermek için maliyetten kaçıyorlar :) Akü mutlu marka ama mutlu kalitesinde değil.

Bu arada mutlu da eski kalitesinde değil gibi. Astra'da 2 yıl dolmadan ölmüştü. Bayi arkadaşım, başka markaların da satışını yapıyor. Mutluyu garantiye veririm ben, değiştirir sıfırını yollarlar zaten, sana inci takalım demişti. Sebebini sorduğumda mutludan çok şikayet geliyor demişti. 

Hazır siz mutlu meselesine değinmişken bende yeni konu açmayım kalabalık yapmasın burdan devam edeyim. Bizim C4 de sağolsun 2 yıl içinde 3 adet Mutlu AGM 70A akü yedi. 😁

Araca mana buldular gittim ölçtürdüm, tam uykuda ( aracın tam uyuması yaklaşık 8-10 dk sürdü) 0,14 A çıktı. Ama baktım ki obd cihazını da soketinde takılı unutmuşum bu değer o şekilde çıktı. Bu durum için konu açmıştım oraya ekleme yapacağım. Bir sıkıntı var araç fazla kullanımıyor, hatta şehir içi hiç kullanılmıyor hafta sonları bazen 30 km lik yola gidiyor ve geliyor. Özellikle pandemi başlagıcından sonra bazen 1 aya yakın da yattığı da oldu. tabii ki arada yine marş almadığı da oldu.

tarihinde Ali Osman SEVİM tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...