Ali Cihangiroğlu 26 Temmuz 2013 Paylaş 26 Temmuz 2013 Varta-Bosch iyikine diye duydum, öyle di di bizim usta Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Temmuz 2013 Paylaş 26 Temmuz 2013 Jell in en büyük faydası olası asit taşmasına müsade etmemek, az su ile plakaların hava ile temasını önleyip, hücrelerin uzun ömürlü olmasını sağlamak. Akü için olmazsa olmaz değil. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Temmuz 2013 Paylaş 26 Temmuz 2013 Jell in en büyük faydası olası asit taşmasına müsade etmemek, az su ile plakaların hava ile temasını önleyip, hücrelerin uzun ömürlü olmasını sağlamak. Akü için olmazsa olmaz değil. Elbette, ben uzun ömür için istiyorum, faka bayağı tuzlular galiba... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Temmuz 2013 Paylaş 26 Temmuz 2013 Jell akülerin mekanik ömrü 10 yılı geçiyor. Bakınız ups aküleri Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Temmuz 2013 Paylaş 26 Temmuz 2013 Jel süper, teknede zıplamaya, ters dönmeye karşı dayanıklı, benim içinse deli ömrü için cazip, bir aldımmı arabayı satana dek yeter de artar bile, üstündeki akü 7 yaşında, bu jeli taksam herhalde 20 sene gider, benden sonra arabayı alanda 10 sene daha kullanır 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kaya 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 mondeo mun aküsü 2 sene olmadan bitti üzerindeki akü inci akü 60 amper daha yüksek amper li akü mü almalıyım ne tavsiye edersiniz Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 mondeo mun aküsü 2 sene olmadan bitti üzerindeki akü inci akü 60 amper daha yüksek amper li akü mü almalıyım ne tavsiye edersiniz Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.. Akünüzün garantisi devam ediyor olabilir ; araştırın aracınızda arıza yoksa ücretsiz değiştirebilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Uğur Kaya 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.. Akünüzün garantisi devam ediyor olabilir ; araştırın aracınızda arıza yoksa ücretsiz değiştirebilirsiniz.. yalnız garanti belgesinde satış tarihi bulunmuyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 yalnız garanti belgesinde satış tarihi bulunmuyor Fatura fiş vs ? Yorum bağlantısı
Uğur Kaya 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 Fatura fiş vs ? garanti belgesin de aküyü değiştiren servisin kaşesi var bi gidip şansımızı deneyelim Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 garanti belgesin de aküyü değiştiren servisin kaşesi var bi gidip şansımızı deneyelim Denemekte fayda var Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 Merhabalar, 2006 Senesinde Bosh un 75 amper aküsünü almıştım. Bindiğim araçlarda müzik sistemi olduğu için satarken hep söktüm ve orjinal aküsünü taktım. Ve artık ömrü doluyor sanırım. Kontak açıp araç bilgisayarından değerini ölçtüğümde 9 lara kadar düşüyor, nazlı marş çeviriyor. Soğuk havalarda başımı ağrıtacak gibi geliyor. Sizce değişim zamanı geldi mi? Birde yüksek amper akünün elektrik tesisatına falan bir zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 Merhabalar, 2006 Senesinde Bosh un 75 amper aküsünü almıştım. Bindiğim araçlarda müzik sistemi olduğu için satarken hep söktüm ve orjinal aküsünü taktım. Ve artık ömrü doluyor sanırım. Kontak açıp araç bilgisayarından değerini ölçtüğümde 9 lara kadar düşüyor, nazlı marş çeviriyor. Soğuk havalarda başımı ağrıtacak gibi geliyor. Sizce değişim zamanı geldi mi? Birde yüksek amper akünün elektrik tesisatına falan bir zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler.. 7 sene olmuş O sizi yolda bırakmadan, siz onu bırakın artık. İlk Angara soğuğunda yoksa zorla alıcaklar sizden... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Eylül 2013 Paylaş 6 Eylül 2013 7 sene olmuş O sizi yolda bırakmadan, siz onu bırakın artık. İlk Angara soğuğunda yoksa zorla alıcaklar sizden... Ben gideyim de bir akü alayım Yorum bağlantısı
Misafir 7 Eylül 2013 Paylaş 7 Eylül 2013 72 Amper inci aküde kampanya varmış. 150 TL ye 8 taksit aldım. Bilginize Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Benim akü gidici galiba, geçen haftalarda birkaç kez vuruntulu çalıştı, alttan bir şey vuruyormuş gibi.Dün marş esnasında camı açıyordum genelde açmam ama komşuya seslenecektim, açtım cam motoru bayıldı araba zor çalıştı.Az önce de komşuya yol vermek için çalıştırdım, dünden daha kötü bir an çalışmayacak sandım.Akü voltajını araba çalışmazken ölçüm 12.40 gibi çıktı.Varta ve Mutlu'nun siyah renk seçeneği olmadığı için ACDelco alacağım galiba. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Benim akü gidici galiba, geçen haftalarda birkaç kez vuruntulu çalıştı, alttan bir şey vuruyormuş gibi. Dün marş esnasında camı açıyordum genelde açmam ama komşuya seslenecektim, açtım cam motoru bayıldı araba zor çalıştı. Az önce de komşuya yol vermek için çalıştırdım, dünden daha kötü bir an çalışmayacak sandım. Akü voltajını araba çalışmazken ölçüm 12.40 gibi çıktı. Varta ve Mutlu'nun siyah renk seçeneği olmadığı için ACDelco alacağım galiba. Önemli olan marş anında kaç oluyor abi. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 (düzenlendi) Önemli olan marş anında kaç oluyor abi. Onu ölçmedim Sani, daha doğrusu probları tutup bakacak biri yoktu o yüzden ölçemedim. Yanlış bilmiyorsam araba çalışmaz iken 12.60 Volt aşağısı olmaması gerekiyor. Sokakta birini yakalarsam ölçerim şimdi, bak şimdi bende merak ettim. Mesaj düzenleme süresi dolmadan ölçtüm, marş anında 7.60 Volt'a düştü. 19 Eylül 2013 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Onu ölçmedim Sani, daha doğrusu probları tutup bakacak biri yoktu o yüzden ölçemedim. Yanlış bilmiyorsam araba çalışmaz iken 12.60 Volt aşağısı olmaması gerekiyor. Sokakta birini yakalarsam ölçerim şimdi, bak şimdi bende merak ettim. Mesaj düzenleme süresi dolmadan ölçtüm, marş anında 7.60 Volt'a düştü. 7.6 Benzimli KA'm 9v a düşüp çalıştıramıyordu. Dizel 7.6'da iyi çalışıyor valla. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 7.6 Benzimli KA'm 9v a düşüp çalıştıramıyordu. Dizel 7.6'da iyi çalışıyor valla. Ama sabit kalmıyor, anlık. Resim çekeyim desen denk getiremezsin. 7.60'a kadar düşüp hemen geri yükseldi. Yeni akü aldığımda onu da aynı şartlarda ölçeceğim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Ama sabit kalmıyor, anlık. Resim çekeyim desen denk getiremezsin. 7.60'a kadar düşüp hemen geri yükseldi. Yeni akü aldığımda onu da aynı şartlarda ölçeceğim. Benimki marş anında 9'da sabitleniyordu. Hatta zorlarsam daha da düşüyordu. Kaç sene geçti üstünden, gece gece yolda kalınca unutmuyorsun 1 Yorum bağlantısı
Mesut Balcı 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Benim akü gidici galiba, geçen haftalarda birkaç kez vuruntulu çalıştı, alttan bir şey vuruyormuş gibi. Dün marş esnasında camı açıyordum genelde açmam ama komşuya seslenecektim, açtım cam motoru bayıldı araba zor çalıştı. Az önce de komşuya yol vermek için çalıştırdım, dünden daha kötü bir an çalışmayacak sandım. Akü voltajını araba çalışmazken ölçüm 12.40 gibi çıktı. Varta ve Mutlu'nun siyah renk seçeneği olmadığı için ACDelco alacağım galiba. Benimde 2008 Ford marka (orjinal) aküm bu sabah bitmişti.(2008 focus TDCİ)Bir takviye ile aldı ama stop edince yine tekledi.Neyse ki elektirikçi yakındı çok uğraşmadım. 72 amper Mutlu-Varta değişimi arasında çok gidip geldim aynı fiyat nerdeyse (mutlu180TL Varta 190TL dedi) .Nihayetinde Varta da karar kıldım.200 tl işçilik-takviye-akü fiyatında anlaştık ustayla.Doğru seçimdir umarım.Bu arada Akü sökülüp takılınca camların anahtar-kumanda ayarları gitmiş otomatik kitlemiyor.Akşama karşı farkettim Usta kapatmış.Ayarları bilmiyorum, araştırıp ben mi yapmalıyım yoksa usta mı? Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Citroen C3'umuzun aku su bugun omrunu tamamladı , sabah baktıgımızda marş motorunu dondurmuyordu , takviye kablosu ile çalıştırıp yola koyulduk , üzerindeki aki ACDelco idi , mutlu ile varta arasında kaldık , varta da kampanya oldugunu soyleyince elektrikçimiz varta aldık , 140 TL ye , 60 Amper ... Kutup başlarıdaki oksit tornavida vs ucu ile temizlendi ama bir daha yapmaması veya koruma amaçlı WD40 sıkılırmı acaba oraya ? yoksa ne surelim yada sıkalım ? Gres yagı sorduk yoktu akuyu degiştiren yerde ilginç bir şekilde ... Yorum bağlantısı
Mesut Balcı 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Citroen C3'umuzun aku su bugun omrunu tamamladı , sabah baktıgımızda marş motorunu dondurmuyordu , takviye kablosu ile çalıştırıp yola koyulduk , üzerindeki aki ACDelco idi , mutlu ile varta arasında kaldık , varta da kampanya oldugunu soyleyince elektrikçimiz varta aldık , 140 TL ye , 60 Amper ... Kutup başlarıdaki oksit tornavida vs ucu ile temizlendi ama bir daha yapmaması veya koruma amaçlı WD40 sıkılırmı acaba oraya ? yoksa ne surelim yada sıkalım ? Gres yagı sorduk yoktu akuyu degiştiren yerde ilginç bir şekilde ... Kaynar su döküp gres yağı sürmek en etkili çözüm.Gres yağı yoksa vazelinde aynı etkiyi sağlar.Üzerini kapalı tutmak lazım ayrıca. Citroen C3'umuzun aku su bugun omrunu tamamladı , sabah baktıgımızda marş motorunu dondurmuyordu , takviye kablosu ile çalıştırıp yola koyulduk , üzerindeki aki ACDelco idi , mutlu ile varta arasında kaldık , varta da kampanya oldugunu soyleyince elektrikçimiz varta aldık , 140 TL ye , 60 Amper ... Kutup başlarıdaki oksit tornavida vs ucu ile temizlendi ama bir daha yapmaması veya koruma amaçlı WD40 sıkılırmı acaba oraya ? yoksa ne surelim yada sıkalım ? Gres yagı sorduk yoktu akuyu degiştiren yerde ilginç bir şekilde ... Küp şeker konduğunuda duymuştum ama ne kadar etkili bilemiyorum ) Yorum bağlantısı
Recommended Posts