İçeriğe Yönlendir

Akü (Markalar, Sorunlar, Çözümler)

Can Karacaer

Recommended Posts

Osman Gülten

Koçtaşda 60A Hugel (inci akü) 100 liradan satılıyor.Mutlu,Yiğit akülerinde fiyatları aynımıdır ?

Yorum bağlantısı
Anıl Aşkan

merabalar arkadaşlar 2006 model 1.6 trend dizel focus aldım gayet memnunum her ne kadar ağır masrafları 1500 tl ye masraf çıkarsada.biraz tuzlu oldu ama motoru çok daha iyi :biggrin: bugün kontak yaptığmda arac çalışmadı akü den kaynaklı olsa gerek.hem ekonomik hemde kaliteli akülerin fiyatları nedir acaba ?şimdiden değerli ford kullanaıcılarına saygılarımla :)

Yorum bağlantısı
Anıl Aşkan

çok teşekkür ediorum yardımlarınız için abilerim :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ac delco harbi güzel akü yalnız ben acelem olduğu için Mutlu almak zorunda kalmıştım..

Yorum bağlantısı
Anıl Aşkan

çok teşekkür ediyorum önerilerinize peki eski akü herhangi bi şekilde değerlendirilebilir yada kullanıma dönüştürülebilir mi?bu mümkünse ne kadar tutar?

Yorum bağlantısı
Misafir

Fiyatlar depozito düşülerek verilir genelde, ben çok araştırdım Ankara'da en uygun yer (reklam olursa silinebilir) Mustafa Saatçi. Gayet ilgiller kredi kartına taksit olanağıda mevcut.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp
Mehmet Ozyurek

Linkteki ürünü tanımıyorum ancak.. kablo ne kadar kaliteli olursa işini o kadar iyi yapar..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

1000 amper geçirme kapasitesi olan kablolar 70 mm lik olur ve sadece kablonun metresi 40 usd civarındadır. Piyasadakiler genelede ince kabloludur. İnce olması takviye süresini anlıktan 1-2 dakikaya çıkarır.

Takviye de en sağlıklı olanı, takviye veren aracın çalışır halde iken, takviye ihtiyacı olan araca kabloları bağlı olup, 1-2 dakika aracın çalışır halde tutulması ve boş akünün kendini birazcık toplamasını sağlamak ve akabinde marşa basmaktır.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Anladığım kadarıyla gerçek değerde olmasa da en yüksek amper değeri olanı satın almalıyız. Doğru mu anladım

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Selamlar Arkadaşlar.

Aracımda bulunması için kaliteli bir takviye kablosu almak istiyorum. Bir yerlerde bu kabloların kalitesinin fark yarattığını hatta kablo ince gelirse takviyenin başarısız olduğunu okumuştum.

Link veya marka vererek almamız gereken kablo modelini ve asgari olması gereken özelliklerini talep ediyorum ustalarımızdan

Mesala bu ürün. 1000 amperlik olması yaralı mı olur yoksa zorlaştırır mı?

http://www.hepsibura...efview%3dlister

Hazır almak yerine yaptırılabilir. Hazır satılanların çoğunun kablo izolesi kalın bakırı ince, boyu kısa ve maşaları hamur gibi yumuşak.

Elektrik kaynak makinelerinde kullanılan kaliteli maşa ve 3-4 metre uzunluğunda 25 lik nyaf kablo alıp yapmak daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Haklısınız. Uğraşacak durumum olsa zevkle yaptırırım.Ama O kadar kolayıma geliyor ki şu internetten sipariş işi.

Yorum bağlantısı
Reşat Uz

Hazır almak yerine yaptırılabilir. Hazır satılanların çoğunun kablo izolesi kalın bakırı ince, boyu kısa ve maşaları hamur gibi yumuşak.

Elektrik kaynak makinelerinde kullanılan kaliteli maşa ve 3-4 metre uzunluğunda 25 lik nyaf kablo alıp yapmak daha iyi olur.

yıllar önce işe yarayacağı düşüncesiyle kırmızı siyah renk maşalı albenili bir kablo alıp arabaya koymuştum bir ara birinin arabasında kullanmaya kalktım işe yaramadı tamirci arkadaşın aracındaki 70 ya da 90 mm2 başka bir kabloyla takviye yapmıştık tavsiyem kalın kablo ve sağlam maşalardan özel yaptırılmalı kutup başına temas iyi olup kablo marş ta fazla ısınmamalı marş motoru soğukta 500A e kadar akım çekebilir ince kablo bu akımı taşıyıp iletemez

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Yukarıda vermiş olduğum link Ford Focus Kullanma Kılavuzundan alınmıştır.

Kesinlikle boş akünün negatif kutbuna bağlamayın diyor kullanma kılavuzunda aracın kendi şasesine bağlanacak diyor.Ben yazmadan arkadaş yazmış.Önemli hususlardan biri de bu sanırım.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alkan Koca

Abilerime birşey sorayım hazır sırası gelmişken yazın bodrumdayız koya indik meşur cennet koyu akşam oldu mangal yakıyorduk açtık farları tabi akü bitti arkadaşı çağırdım ama araba basık olunca koya inemedi vurdurarak çalıştırdırmak zorunda kaldık :( . Elektirikçiye gittik vurdurarak çalıştırmak tehlikeli triger kayışını kopartabilirdin dedi gerçekten böylemidir zararı varmıdır.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

evet doğru; hele ki tdci araçlarda kesinlikle vurdurarak çalıştırmayın.

:good1: :good1: :good1:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Vurdurma tabiri ile çalıştırmanın dozunu iyi bilirseniz marş motoru kadar etki eder. Araç hareket ettirilip, insanın hızlı yürüme adımına gelince 2. viteste aracı çalıştırmanın zararı olmaz.

Yorum bağlantısı
Alkan Koca

Vurdurma tabiri ile çalıştırmanın dozunu iyi bilirseniz marş motoru kadar etki eder. Araç hareket ettirilip, insanın hızlı yürüme adımına gelince 2. viteste aracı çalıştırmanın zararı olmaz.

Bende öyle yaptım servet bey 2 viteste arkadaşların yardımıyla çalıştırdık inşallah zarar vermemişizdir arabaya ama o anda başka çare yoktu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...