Engin Özarı 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 500 km yol yapmış ve de şehir içinde ise bu tür sorunların yaşanması normaldir. Servise gidildiğinde bu tür olasılıkla, aracınızla biraz gezin şarjzı eksik denilecektir. Uzun yol sonucunda bu sorun yaşanırsa, o zaman sorun olduğu düşünülmeli. Ayrıca akü sarf malzemesi olduğu için çoğu markalarda garanti süresi 6 aydır. Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan 26 Ekim 2012 Paylaş 26 Ekim 2012 Sonunda bitirdim aküyü 7 yıl 7 ay dayandı. Aslında daha giderdi bence de bir acemiyi alıştıralım derken aküyü boşalttı 60 lık bodur bulamadım.50 lik MUTLU taktırdım 100 TL verdim.(Eski aküyü de aldılar). Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 26 Ekim 2012 Paylaş 26 Ekim 2012 7 yıl güzel bir zaman. Genellikle uzun yol yapar mısınız ? Yorum bağlantısı
Sedat Esen 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Herkese Selamlar, 2008 1.6 benzinli Fusion kullanicisiyim. Asagidaki konuyu incelememe istinaden ayri bir konu acmak istedim. http://www.fordclubt...er/page__st__40 Aracimda zaman zaman mars almama problemi var. Bazen 2-3 bazen de 4'uncu de aliyor. Akuden supheleniyorum. Bunu her zaman yapmiyor ama yapti mi da ust uste tekrarlayabiliyor. Su an icin yapabildigim sadece voltmetre ile rolantideki aku voltajini olcmek oldu. 14V civarinda bir deger gordum. Bugun icerinde kimyasal test de yaptiracagim. Malum onumuz kis, bir de Rusya'da yasamamdan dolayi eksi 25 dereceleri yakinda gorecegiz. Aracin elektrik yuku de on cam isitma ve koltuk isitma olmasindan dolayi biraz fazla. Uzerinde orjinal akusu var hala. Yani sonradan eski bir orjinal aku ile degistirilmediyse oyle farzediyorum. Hangi akuyu tavsiye edersiniz? Aractaki ekstra yuku de dusunursek biraz fazla amperli aku mu tercih etmeliyim? Ya da aku haricinde herhangi baska bir problem olabilir mi? Simdiden tesekkurler Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Mutlu,Varta,Dephi,Bosch markalardan her hangi biri olabilir.Ucuz olanı tercih edin nasılsa hepsi 3 sene civarı gidecek. Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Mutlu,Varta,Dephi,Bosch markalardan her hangi biri olabilir.Ucuz olanı tercih edin nasılsa hepsi 3 sene civarı gidecek. +1 orjinalliğini bozmadan 60 A bulabilirsiniz ve elektrik sisteminizi biraz rahatlatır. Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 aracım bende 4 yılına girdi benden önce ne zaman değişmiş bilmiyorum hala aküm iyi durumda....biterse ilk olarak bosch ve mutlu ya bakarım ilk olarak... Yorum bağlantısı
Sedat Esen 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Aku cok iyi durumda. Kimyasal testini de yaptirdim 1 saat kadar once. Sadece 1 hucrede seviye biraz azalmisti, ekleme yaptirdim. Sorun starter anladigim kadariyla. Sokulup temizlenecek. Starter icerisinde bir parca da yenisi ile degisecek. Umarim sorun cozulur. Bu starter konusunda daha once sorun yasayan oldu mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 2-3-4 te alıyor derken, motor gıvgıvgvı diye dönüyor da çalışmıyor mu? yoksa tık bile etmiyor mu? akünün durumu yük altında ölçülür, özel ölçüm aparratı ile, multimetre ölçümü yanıltır, sıvı ölçümü de %100 güvenilir değildir. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Yurtdışında ki markaları bilemiyorum varta uygun gibi duruyor kuvvetle muhtemel vardır. Türkiye de olsanız Koacabay diyecektim Yorum bağlantısı
Sedat Esen 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 2-3-4 te alıyor derken, motor gıvgıvgvı diye dönüyor da çalışmıyor mu? yoksa tık bile etmiyor mu? akünün durumu yük altında ölçülür, özel ölçüm aparratı ile, multimetre ölçümü yanıltır, sıvı ölçümü de %100 güvenilir değildir. Caglar Bey, Durum sanki ilk soylediginiz secenege daha yakin. Givvvv deyip almiyor. Marsi normalinden biraz daha uzun tuttugumda aliyor genelde. Kafam biraz karisti dogrusunu soylemek gerekirse. Multimetre olcumu saglikli degil dediginiz gibi ama sadece merakimdan kendim bir olctum. Sivi olcumu konusunda cok fazla bilgim yok. Gittigim tamirci iyi oldugunu soyledi. Sansima mars almama olayi orada da oldu. Gorur gormez starter diye teshis koydular. Zaten cok pahali bir parca degil anladigim kadariyla. Fiyat bilgisi bekliyorum. Starter temizlenip o parca degisecek. En azindan bunu bir denemek istiyorum. Sorun cozulmezse tekrar akuye odaklanmak gerekecek. Yurtdışında ki markaları bilemiyorum varta uygun gibi duruyor kuvvetle muhtemel vardır. Türkiye de olsanız Koacabay diyecektim Suha Bey, Cok ayrintili bakmadim ama burada Bosch ve Mutlu gormustum parcacilarda. Bakalim dedigim gibi once su starter olayini bir deneyeyim, olmazsa yeni bir aku bakmak gerekecek. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 (düzenlendi) Arabanın orjinal aküsünün aynısını servisten bulabilirseniz onu alın bence, ama aynısı olucak, bunlar fena dayanıyorlar. 7 Kasım 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sedat Esen 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Benim starter'a yapilacak islem asagidaki linkte cok guzel anlatilmis. Site Rusca ama belki ilgilenen arkadaslara bir yardimi olur. http://www.fusionguru.ru/articles/dvigatel/remont_startera_zamena_bendiksa.htm 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Dün akşam benim akü zart diye bitti.Anlam veremedim.Şimdiye kadar tek marşta çalışıyordu.Dün akşam biraz nazlandı ABS ışığı 1 sn kadar geç söndü..Hemen dedim akü bitiyor..Ancak biranda biteceği aklıma gelmedi.Hava sıcaklığı 10 dereceye düştü akü de bitti.Akşam alışveriş için markete uğradık eşimle.10-15 dakika sonra geldim.Tık yok..Arabanın iç lambaları göstergesi ayak aydınlatmaları falan çok güzel yanıyor marş basmıyor..Haliyle araçta otomatik olunca kaldık orada..Sonra tanıdık eş dost yardımıyla takviye kablosu buldum da çalıştırdım.Hemen doğruca akü aldım.Yalnız akü marka seçme şansım pek olmadı.Yiğit,inci,mutlu, markaların arasından Mutlu'yu tercih ettim.Yatık akü oluyormuş 66 Amperlik taktılar..Fordlar için özel üretimmiş.72 amperlerde vardı ama olmaz abi sürekli verdiğimiz akü bu geri dönüş hiç olmadı sen bunu al dediler.Üzerinden çıkan akü FORD etiketli 60 amperlik aküydü.Araç 2007 model 58 bin km de..Sanırım normal.Ancak birdenbire bitmesi tuhaf.Ayrıca akü değiştikten sonra teyp SAATİ sıfırlamadı ama KOD istedi.Günlük KM sıfırlanmadı..Bunlarda tuhafıma gitti.Değişim yapan adam çok çabuk değiştirdim o yüzden saat sıfırlanmamıştır dedi.Pil mi var ne var anlamadım Yorum bağlantısı
Sedat Esen 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Bugün itibari ile bahsettigim parça değişti ve sorunum çözülmüş oldu. Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Mutlu,Varta,Dephi,Bosch markalardan her hangi biri olabilir.Ucuz olanı tercih edin nasılsa hepsi 3 sene civarı gidecek. Rusya'da mutlu varmıdır? Rusya'da mutlu olan çok ama aküyü bilemedim. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Rusya'da mutlu varmıdır? Rusya'da mutlu olan çok ama aküyü bilemedim. Yok abi bu aküleri alırsan mutlu olursun manasında yazım ben 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Sedat Bey birşey sormak isterim, Bilhassa Rusya'daki Fusion araçlarda kaputun üzerinde bir parça oluyor ne işe yarıyor bu parça, resim şu an akleyemiyorum ama kaput koruyucu gibi birşey. Yorum bağlantısı
Sedat Esen 13 Kasım 2012 Paylaş 13 Kasım 2012 Geçmiş olsun... Tesekkur ederim. Rusya'da mutlu varmıdır? Rusya'da mutlu olan çok ama aküyü bilemedim. Huseyin Bey, Rusya' da aku olarak dusunursek mutlu var. Hem de bayagi yaygin kullanildigini farkettim bu aku islerini arastirmaya basladigim zaman. Rusya'da mutlu olmak konusu ise oldukca goreceli! Ben mutluyum cok sukur Yorum bağlantısı
Sedat Esen 13 Kasım 2012 Paylaş 13 Kasım 2012 Sedat Bey birşey sormak isterim, Bilhassa Rusya'daki Fusion araçlarda kaputun üzerinde bir parça oluyor ne işe yarıyor bu parça, resim şu an akleyemiyorum ama kaput koruyucu gibi birşey. Kaputun uzerinde ekstra herhangi bir parca yok bildigim kadariyla. Varsa bile dikkat etmedim. Kaputun altinda, yani ic kisminda sungerimsi yalitkan bir kaplama oluyor bazi araclarda. Onu mu kastediyorsunuz? Benimkinde yok ondan ama kislik donanim iyi aracta malum -25'leri gorecegiz yakinda koltuk isitma, on cam isitma hayat kurtariyor buralarda. Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Fordlarda akünün muhafazasına tam oturmasını istiyorsanız, almak istediğiniz akü markasının kataloğundaki boy ve en değerinin 175*175 olmasına dikkat edin. Özellikle boy 175 mm geçmesin. Özellikle büyük şehirlerdeki her marka akünün fordlara uyan modellerini bulmak mümkün. Eğer ustanın elinde yoksa size büyük boy akü satıp, kesip biçecektir. Hiç gerek yok, en kalitesiz akü markasının bile fordlara uygun modeli var. Örneğin varta alacaksanız 60 amper olan d59 modeli fordlara tam uyar. yine ac delco akünün m60t7(60 amper) m54t7(54 amper) aküleri fordlara tam uyan aküler. Yanlış bilgi, buradaki düşünceye istinaden bugün gittim Trabzon'dan özellikle aldım ama Fusion a uymadı uzun geldi. Sonra paşa paşa Povver 50 A alıp yolumuza devam ettik. Fusioncular bilginize. Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Benim aküde 5 senelik her an cortlayabilir, bu konuda ilk defa gördüm ac delco markasını fiyatıda diğerleri ile nerdeyse aynı http://www.acdelcoak...o-aku-71-amper/ Hiç beklemeyin, benim akü daha tık demedi ama insanlık hali ne olur ne olmaz dedim ve değiştirdim. tutsa tutsa en fazla 150 (varta) Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 72 amperi Dogan'a takılsın o bile gıvlamadan çalışır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts