İçeriğe Yönlendir

Akü (Markalar, Sorunlar, Çözümler)

Can Karacaer

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Vay be 66 amper saatlik aküler 200 lira mı olmuş. İki yıl önce 72'lik inciyi 120'ye almıştım.

Yorum bağlantısı
Cenk Elmastaş
(düzenlendi)

Tekno paketli focuslarda orijinal akü 66ah 60 ah lik takarsan sıkıntı çıkarır. bende 72 ah lik var ama ne hikmettir ki 66 ah lik bir akü 72 likten daha pahalı :)

tarihinde Cenk Elmastaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner
(düzenlendi)

Merhaba,

Yeni konu açmamak için buradan devam etmek istedim. KOnu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Benim aracımda 2006 Model TDCİ Focus 12 saat ve üzeri araç bekleyin ilk marş esnasında farlar yanıp sönüyor ama araç çalışıyor. Marşa basınca farların hafifçe yanıp sönüyor olması akünün ömrünün bittiği anlamına mı geliyor?

Akü almalımıyım? yoksa başka bir sorun mu vardır.

Yardımcı olursanız çok sevinirim..

tarihinde Hakan Arslaner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Merhaba,

Yeni konu açmamak için buradan devam etmek istedim. KOnu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Benim aracımda 2006 Model TDCİ Focus 12 saat ve üzeri araç bekleyin ilk marş esnasında farlar yanıp sönüyor ama araç çalışıyor. Marşa basınca farların hafifçe yanıp sönüyor olması akünün ömrünün bittiği anlamına mı geliyor?

İlk çalışmada araç yüksek güç çektiği için farlarınız açık marşa bastığınızda sönüp yanması normal.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba,

İlk çalışmada araç yüksek güç çektiği için farlarınız açık marşa bastığınızda sönüp yanması normal.

Focus'larda far kapalıyken bunu yapıyorsa aküden diye okumuştum forumda...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ben farlar açıkken marşa basıldığında bunu yapıyor gibi anladım ama :unsure2: neyse ileti sahibi gelirse açıklar her halde durumu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Atak

İki ay kadar önce aynı durum başıma geldi,marşa basınca far düğmesi kapalı iken lambalar yanıyorsa akü ömrünü tamamlamıştır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sıfır focusta da yapardı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sıfır focusta da yapardı

O zaman aküyü es mi geçelim diyorsun?

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Merhaba,

Far anahtarı kapalı konumda iken yapıyor. Önceden hiç yapmıyordu yeni olmaya başladı. Sadece ilk çalıştırma esnasında ve araç uzunca süre beklemişse yapıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mert Yetginbal

bugün arabayı çalıştırayım dedim,tık dedi bir dahada marşı almadı

sonra arkadaşın arabadan akü takviye kablosuyla çalıştırdık benim aracı yaklaşık yarım saat yol gittim sonrasında bir 15 dakikada bekledim şarj olsun diye kapatıp eve gittim 3 saat sonra yine çalışmadı araç

şimdi

sizce tam şarj olmamış mıdır,yoksa akünün ömrümü bitti ?

araç 2007 fiestatdci

orjinal akü

akü nün ömrü bitmiş diyorsanız hangi marka akü tavsiye edersiniz ve kaç amper?

Kutup başlarını soda ile yıkayın temizleyin w40 varsa daha iyi olur ondan sonra para harçamak istemiyorsanız akücülerde şarj ettirin 2005 ten beri aynı akü üstünde takılı arada benimkide tekliyor metro gross tan 125 tl ye 10 amp lik akü takviye cihazı aldım şarjlı güzel arada kullanıyorum hatta arkadaşlarıma bile yardım a gidiyorum .)))) ayrıca akü fiyatları çok pahalı değil ankarada olan arkadaşlar varsa 66 amperi geçen hafta 120 den aldım delphi markası acdelco 130 mutlu 110 fiyatlar burda tabi ben ostim de oldugumdan ucua buluyorum yardım etmekisterim :)) mesaj atın tarif ederim ...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kutup başlarını soda ile yıkayın temizleyin w40 varsa daha iyi olur ondan sonra para harçamak istemiyorsanız akücülerde şarj ettirin 2005 ten beri aynı akü üstünde takılı arada benimkide tekliyor metro gross tan 125 tl ye 10 amp lik akü takviye cihazı aldım şarjlı güzel arada kullanıyorum hatta arkadaşlarıma bile yardım a gidiyorum .)))) ayrıca akü fiyatları çok pahalı değil ankarada olan arkadaşlar varsa 66 amperi geçen hafta 120 den aldım delphi markası acdelco 130 mutlu 110 fiyatlar burda tabi ben ostim de oldugumdan ucua buluyorum yardım etmekisterim :)) mesaj atın tarif ederim ...

Takviye cihazı yerine yeni akü alsaydınız, bi kadar daha gidebilirdi sanki :s

Birde düşük voltajda kullanıyorsanız sürekli, sonrasında araç bayağı zarar görüyor. Forumda bir çok konusu mevcut.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Akü eskisi gibi değil araçlarda. Yolda giderken eskiden aküsüz çalışabilirdi. Şimdi içten kısadevre felan yaparsa aracınız yolda kalır. Bayılmaya başlayınca değiştirmek lazım. Eskisini Kesintisiz Güç kaynağına felan bağlarsınız. (kesintisiz güç kaynağının içindeki aküyü devre dışı bırakıp kabloyu dışarı alarak)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Delphi veya Varta olabilir bunun dışında Bosch,Mutlu,İnci iş görecek aküler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yenisi alınacaksa delphi al abi. fordda aküyü onlar veriyor zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır
(düzenlendi)

sanırım üzerindeki akü 60 amper. ancak akü yuvası büyük. 72 lik aküde olacaktır. hangi elektrikçiye sorarsanız sorun size 72 lik akü alın diyecektir. ki bencede 72 lik alın. :)

düzenleme: 45 gün önce filan fiorino ya 60 lık inci aküyü 105 TL ye almıştım. üzerinden 40 lık çıkmıştı. ancak yuvası tam 60 a göre ;)

tarihinde Mustafa Çayır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

72 ye gerek yok bence. orjinali 60 bile değildir büyük ihtimal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

herhangi bir zararı olmaz benim orjinal 50 amperdi.60 amper takıldı herahni bir sorun olmadı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Ordu^da bulabilirseniz(ki Samsun'da bile yok sayılır) akünün kralı ac delco dur. Sonrasında varta ve delphi gelir. Yerlilerden inci mutluya göre bir adım önde bana göre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

3 yıl akü için belki biraz erken gibi görünse de 109 000 km gayet makul bir rakam.

bu kullanım tarzınızla ne marka alırsanız alın hemen hemen yine aynı kmleri yaparsınız bence.delco delphi veya varta daha iyi markalar olmakla beraber inci ve mutlu da onlardan çok aşağı kalmaz.ben geçen ay benzinli focusa inci aldım.daha önceki yerli araçlarımda da orjinal inci vardı,bir şikayetim olmamıştı.kesenize uygun olanı alın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...