Hasan Basri Bayraktar 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 (düzenlendi) Bu gün kardeşim telefon ederek ,araba anahtarını araç içinde unuttuğunu ve kapıyı nasıl açacağını sorunca benimde aklıma takılan sorular oluştu. Kardeşimin aracı 2000 mondeo ve çift kilitlemesi yok.Yani o yıllarınkinde yok. Kumanda ile bagajı açmış elindekileri koyarken anahtarıda yanlışlıkla bagajda unutup kitlemiş.Batıkent sanayide gerçekleşen bu olay onun için şans sayılabilir.Yedek anahtarıda taa yozgatta imiş. Neyse emmiyi aradım oradan Serkana ulaştım ve tam kardeşimi yönlendirirken ,oradaki bir kilitçi vasıtasıyla ön kapı hafif esnetilerek kapıyı açtırdığını öğrendim. Şimdi benim esas merak ettiğim şey eğer çift kilitleme olsaydı bu arabanın kapısı nasıl açılırdı. Çünkü ben defalarca denedim ve araç içinde kumandayla çift kitleme yaptığımda kapı kolunu çekmeme rağmen arabayı açamıyordum.Böyle bir durum gerçekleşirse ve yedek anahtar yok yada çok uzakta ise bu kapı nasıl açılır. Daha sonra telefonla bana geri dönen Serkan Toker 'e ve Emmiye teşekkürler. 21 Nisan 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi Noktali harften kaynakli baslik hatasi Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Güzel soru.Geçen günde benim başıma geldi,anahtar bagajda kaldı,arabada kilitli.Ama benim şansım evin yanındaydım ve yedek anahtarla açtım kapıları.Ama ya yedek anahtar olmasaydı???? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 çağlar bey yazmıştı bi defasında, yanlış hatırlamıyorsam kapı sacını kesmeleri gerekiyormuş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Çift kilitlenmiş bir Ford u, camı kırmadan açamassınız veya kapı sacını keseceksiniz, tercih sizin Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2009 Çağlar Abi ,camı kırsan dahi kapı kolları hareket etmesine rağmen kapıları açmıyor.Kesinlikle... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Çağlar Abi ,camı kırsan dahi kapı kolları hareket etmesine rağmen kapıları açmıyor.Kesinlikle... Çağlar abi anahtarın içerde olduğunu varsayarak yazdı cam kırmayı sanırım . Anahtar tümüyle kaybolduysa kapı sacını kesmekyen başka çare yok gibi.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Anahtar komple yok ise mi??? Modelden modele değişir. Mondeo: anahtarlar hiç yok, şaseden de anahtar yapım numarasına ulaşılamıyor ise, kapı sacı kesilecek, zira kontak gövdesini yerinden çıkarmanız mümkün değil (mümkün ama, direksiyon kolonunu parçalamak daha pahalı bir çözüm. Bagaj kilidine ulaşabiliyor iseniz şansınız var, kilitten şifre alınabilir. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2009 (düzenlendi) Ben arabaya binip ,çift kitleme yapıyorum ve kapıyı içten açmaya çalışıyorum.Ama kapı kolu hareket etmesine rağmen kapı açılmıyor.Demek ki anahtar kaybolsa içimiz çok zor. Camı kırsan ne fayda ,ben içte olmama rağmen açamıyorum.Camı kırsan da yapacağımız şey kolu çekmek değilmi. 29 Ağustos 2009 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Bir kapı feda edilecek. Kilit şifresi dışarı alınıp, anahtar çektirilecek. Daha sonra anahtar kapıyı açar, sonrasında da İmmo kodlama. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2009 Ben kardeşime en yakındaki ford yedek parçacısına cama fiyatlarını sor.En ucuz hangisi ise onu kır demiştim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Normal şartlarda, Ford merkeze şase numaranızı vererek, anahtar kodunu alabilmeniz lazım. Anormal durumlardan bahsediyoruz tabii. Satışı yapan bayiinin sisteminde de olmalı ama, 96-98 yılından beri kapanan, bilgisayarı çöken bayii çok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 2000 mondeo da çift kilitleme yokmuymuş.. Benimkinde var... Ben anahtarın kodunu telefonuma kaydettim.. Anahtarın başına herhangi bir iş gelirse en azından kapıyı açacak anahtarı herhangi bir anahtarcıya 5 liraya yaptırabilirim.. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2009 Ortak seninki 99 .Ama demek ki yıllar ilerledikçe araba giderek tırt bir hal almış.Bu da demek oluyor ki en tırt Hakanın X i. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Demekki neymiş, çift kilitleme yapmayacakmışız... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Eski köşeli anahtarlarda, şekillerden siz bile okuyabilirsiniz, yeni çubuk şeklindeki anahtarlarda, satıcıdan-Ford dan veya ehil anahtarcıdan (her anahtarcıda makinesi yok 25.000 Euro luk bir cihaz lazım) Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 arkadaşlar bu konuyla ilgili bizim başımızdan geçen ilginç bir olay 1.5 ay önce. yurt dışından gelen arkadaşımın wolsvogen şaran marka, 2001 model aracına alarm taktırdık. alarmın 2 adet uzaktan kumandalı anahtarı var, arkadaşın yanında tek anahtarı olduğu için sadece birine orjinal anahtarın chipi takılacaktı! malesef bizim anahtarcı chipi çıkarırken kırdı, yedek anahtar yok. Küçükçekmeceden bir anahtarcı geldi adam bilgisayarı araca bağladı güvenlik kodunu araştırdılar birçok numara çıktı yanlarında getirdikleri chipe okutuyorlar bir türlü chip araca uyum sağlamadı sonra serviste çalışan birini aradılar bunların chipi farklıymış, adamlar dükkana gidip buna uygun chip bulup getirdiler ve nihayetinde aracı çalıştırdık. saat 14.00 da alarm takıldı işimiz gece 23.50 de bitti.o gün bugündür aracın güvenlik kodunu, emmi gibi telefona kaydettim yanımda taşırım bir tecrübe. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 İmmo kdu ayrı, mekanik anahtar çekilme kodu ayrı şeylerdir bilginize. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Anahtar kodu, anahtarın üzerindeki çentikelerin sıralaması değilmi Çağlar abi, eski çivi tipi anahtarlarda.. Yorum bağlantısı
İsmail Doğan 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 arkadaslar benim basıma geldi ne yaptığım söyliyim bağajda bulunan siyah pilastıkten tapaların ordan matkapla deldim içeri bi ısık kaynağı attım ki içiriyi görmek için bi tel sokup manuel açma kancasını çektim çok zor oldu ama oldu sonra bağaj açılınca koltuk yatırma fislerini çekip sürünerek araç içerisine girdim anahtarıma kavustum Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Üç yedek anahtarım var; bir tanesi devamlı eşimin çantasında, diğer ikisi evde durur. Arabayla uzağa gidiyorsam iki anahtar ayrı yerlerde ama yanımda bulunur. Bir de kart içine sim kart gibi yapışık duran kodlu plastik şablonum mevcut. Arabamın eski sahibine titizliğinden dolayı teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 AbiKodu nereden alacağız? Eski köşeli anahtarlarda, şekillerden siz bile okuyabilirsiniz, +1 Sıfırdan başlayan 4'e kadar inen çukurluklar... Ve sırasıyla tabiki.. Yorum bağlantısı
Çağrı Yenilmez 31 Ağustos 2009 Paylaş 31 Ağustos 2009 bizde 1 tane anahtar var kaybolsa bittik öyleyse birde bu anahtar orjinal mi sanki değil gibime geliyorda yedek anahtar yaptırmak istesek ne kadar tutar Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Eylül 2009 Paylaş 1 Eylül 2009 Mehmet abi sıfırdan başlayan 4'e kadar inen çukurluklar demişsin ama anahtara baktım ve 4 farklı kademe var. Yani 1'den başlayıp 4'e inen çukurluklar olmasın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2009 Paylaş 1 Eylül 2009 94 mondeo da çift kilit yoktur içiniz rahat olsun. Yorum bağlantısı
İsmail Doğan 1 Eylül 2009 Paylaş 1 Eylül 2009 madem anahtar gösteriyoruz benim arabanın dört anahtarını size sergileyim küçük sey ne ise yarar bilmiyorum ama Yorum bağlantısı
Recommended Posts