İçeriğe Yönlendir

Opel vectra 97 98 model sizce nasıl bir araç

Yavuz Serhat Karanaz

Recommended Posts

Yavuz Serhat Karanaz

merhaba malum arabamı sattım üstünden 1 ay geçti yavaştan yeni bir araç alma düşüncesindeyim bütçeme göre bu bağlamda ilk olarak siz büyüklerime yaş hasabiyle ve tecrübelerinize dayanarak opel vectra 97 98model olan kasaları sizce nasıl motor özellikle kronik bir sorunu varmıdır genelinde.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bende vardı 97 2.0 gls şimdiki opellerden çok daha üstündü.ama vergisi fazlaydı 2.0 olunca.

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
bende vardı 97 2.0 gls şimdiki opellerden çok daha üstündü.ama vergisi fazlaydı 2.0 olunca.

abi arıza durumu nasıldı bide donanımı ne oluyor mesela gl,gls falan olanı var.aslında donanıma çok takılmıyorum abs klima h.direksiyon otomatik cam airbag olması kafi.önemli olan motorda bi arıza açarmı parçası pahalımıdır.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

motorla ilgili hiç bir arıza yaşamadım 2 yıl bindim.saydığın özelliklerin hepsi mevcuttu.yol bilgisayarı yok malesef.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Kardeşimde 97 gls vardı.Çok giden iyi yakan bir araba.En önemli sıkıntısı elektrik aksamı ve ön takımdan gelen seslerdi.

İçi ,dizaynı ,rahatlığına diyecek lafım yok.Ama km sine çok dikkat edin ,düşürülmüş olmasın.Bide şimdi hatırladım parçaları azıcık pahalıydı.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

parça konusnuda evet pahalı ama şimdiki c-max le kıyasladığım zaman daha ucuz :s 120 km yi geçmedikten sonra şehirler arası yolda çok iyi 5.5 - 6 litre tüketiyordu. şehir içinde fazla evet. 10 litre. ben ön takımda ve elektrik aksamında hiç sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

2000 model 2 litrelik cdx'ler iyidir. 97-98 model temiz araç bulmanız da biraz zor.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

1.6 ve/veya GL sini almadıktan sonra iyi bakımlı ise hepsi iyidir. :s Makyajlılarda 1.6 motor kaçılması gerekn bi modeldir.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

2004 de 13.250 tl ye vermiştim masrafsız 4 adette micheln sıfır lastikte 2 si yeni takılmıştı 2 si bagajda verdim.

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
1.6 ve/veya GL sini almadıktan sonra iyi bakımlı ise hepsi iyidir. :s Makyajlılarda 1.6 motor kaçılması gerekn bi modeldir.

şu an baktığım 97 model 1,6 GL donanım var kötümü bunlar.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
şu an baktığım 97 model 1,6 GL donanım var kötümü bunlar.

Yönlendirmiş gibi olmayım da: kötü. :s

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
2008 focus, 2003 mondeo şimdi 97 vectra :s Tahminlerim tutuyor, bu işin sonu 73 tosbaa'da biter :p

ayağımızı yerden kessin diye bir müddet hakan abi dönüşümüz muhteşem olucak emin ol.hakan abi sen keçiörendemi oturuyosun geçen gün mecidiyedeki ışıklarda bi ghia x mondeo geçiyordu abi senin aracın renginde seni benzettim ama trafik yürüdü neyse hakan abi genede tosba almasak iyi olur.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

opellerde malesef 1.6 tutulmadı çünkü ben 97 yi sattım 2004 sıfır yeni kasa 1.6 comford aldım satana kadar öldüm, şehir içinde çok hantal.yinede siz bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
Yönlendirmiş gibi olmayım da: kötü. :s

yok bilelimde uzak duralım ben pek bilgi sahibi değilim opeller konusunda.başımızı derde sokmayalım.o modelde ve yaşta hangisi alınabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

siz o tarihli bir astra bakmaya çalışın opel diyorsanız.

eski 1.6 lar yeni 1.6 lar kadar hantal değil. bazıları yerliydi. elektrik ve ön takım arızaları meşhur genel opel karakteri. eski araba. genç arabası değil.

alın bi tane chevrolet kalos 10 milyara tüplü. tepe tepe binin. öğrenci adamsınız.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
siz o tarihli bir astra bakmaya çalışın opel diyorsanız.

yani o kasa astralarda facia..

Çayyolundayım, keçiörene çok çok nadir giderim. 2 hafta önce bi gitmiştim galiba.

o zamandır muhakkak dedim hakan abi takılmaz buralara elit yaşar keçiören falan :s

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
Elit adamız tabee :D Çayyolu'nda lojmandayım. Etlik'te de var lojman ama eskişehir yolunun doğusunu sevmiyorum.

bizim gibilerde araba satar ev alır nereye kadar bu adaletsiz yaşam hakan abi sen mondeoya biniyosun biz kısmetse şahin s kompressore.. :blush:

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
(düzenlendi)
Ben öğrenciyken iett'ye binerdim. Mavi kartla :blush: Oku, senin de olsun :D

az kaldı hakan abi 1 sene kaldı sonra bende binicem mondeo ghia x e, hatta diplomayı beraber ıslatıcaz.nazar etme ne olur oku seninde olur yazdırcam arkasınada.

tarihinde Yavuz Emrem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

O model Vectralar çok keyifli araçlardır. Ancak Elektronik problemleri bir hayli fazla. Etrafımda şikayetçi olmayan birtane adam görmedim :blush: Adamlar okadar masraf ediyolar, Bozuluyo yaptırıyolar, Servis servis geziyolar Yinede satmıyolar o ayrı :D

Ben olsam Başka araç bakarım, Hiç öğrenci arabasına benzemiyo çünkü :) Yinede siz bilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Onurlu

Genel olarak çok sağlam araçlardır. Ama dediğiniz modeller 150-200 bin km civarında olacağından problem çıkarma olasılğı yüksek. 96 1.6 GL kullanmıştım önceden çok keyif almıştım. Benim yaşadığım belli başlı problemleri Egr çok çabuk kirlenir;arıza lambasını yakar, Elektronik ve cam problemleri vb. 2.0 136 hp olanları yüksek tüketim ve performansa sahiptir. Velhasıl temiz kullanılmış bulursanız tavsiye ederim yoksa problem çıkartır.

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

İlla vectra diyorsan temiz bi tane 2,0 CD bulursan al bin, yakar yaktığı kadar da gider, diğer arkadaşlarında dediği gibi elektrik sistemi arızaları ile ünlüdür.

Bir tavsiyede bulunmak gerekirse; senin yerinde olsam Corolla ya da Civic düşünürdüm, satarken zarar etmezsin ve kolay kolay problem çıkartmazlar.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
(düzenlendi)

Bizde 2.0 gls var.donanım olarak iyi.ama en iyisi cdx olanıdır.

çok km. bakımsız kalmıştır o ön takım arızası yapanlar...190000km.de aldık.220000de şu anda,motoru süper derecede.zaten özel servistede (çok iyi bi servistir) sıfır motor yapma 2000 tl..ama o araba motor yemez,normal şartlarda ;)

97-98 model bakımlı olması çok önemli.triger,devirdaim,rölanti ayarlayıcı,radyatör,ateşleme bobini,buji ve kabloları,akü iyi durumdaysa bence 10 sene yağını koy gez:)

kalkışlar biraz zayıf ama uzun yolda,affetmez.260 kadran var.240 rahat görür araba ki;

ben o hızın yarısını tavsiye ederim..

öğrenci için ise biraz lüks ve malzeme olarak kesinlikle pahalı...

ama araba yani :)

yol sesi takırtı tukurtu duyamazsın :D

aynı focus gibi maşallah :)

tarihinde ?brahim F?nd?kl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

98 model gl ac sıfır almıştık babam hala kullanır gerçi fazla kullanmaz ama şimdiye kadarda öyle abartılı bir arızası olmadı, ama tabiki bakımlarıda sürekli yapılır; en sık ve ünlü arızası egr kirlenmesidir onuda yarım saatte temizliyorlar..

Benim fiestaya göre yakıtını oranlarsam aynı güzergah için konuşuyorum

Fiesta 32 lt ye 480 km gidiyor

Vectra 32 lt ye 390 km gidiyor

Ayrıca şehir dışında fiestadan bile tutumlu :)

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

şimdi bu vectrayla ilgili düşünceler karşısında tereddüte düştüm alsammı almasammı bari şu konuda kesin olana bağlasak 1,6sımı 2,0ımı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...