Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 BADEMLİ DONDURMA Malzemeler 1 Litre süt 300 gr tozşeker 200 gr badem 1 Paket vanilya Hazırlanışı Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin. Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin. Süte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın. Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun. Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın. ÇİLEKLİ DONDURMA Malzemeler 500 gr çilek 300 gr tozşeker 2 su bardağı su 1 adet limon suyu Hazırlanışı Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın. Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Şurubu ateşten alıp soğutun. Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın. Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın. Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın. NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz. FISTIKLI DONDURMA Malzemeler 1 Litre süt 250 gr tozşeker 5 gr salep 100 gr dövülmüş antep fıstığı Hazırlanışı Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın. Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin. Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun. Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun. İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın. MUZLU DONDURMA Malzemeler 500 gr muz 300 gr tozşeker 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu Hazırlanışı Muzları soyarak süzgaçten geçirin. Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin. Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun. Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun. Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin. Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın. Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın. NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz. LİMONLU DONDURMA Malzemeler 500 gr şeker 5 su bardağı su 5 Adet limon suyu Hazırlanışı Şekeri ve suyu ateşe koyup 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Limonları, limon sıkacağında sıkarak bir kaba koyun. Şurup soğuyunca limon suyunu koyup hepsini ince süzgeçten geçirin. Buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın. Ara sıra buzluktan çıkararak iyice karıştırın ve buzlanmasını önleyin. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın. DONDURMALI KEK Malzemeler 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı tozşeker 3 Kahve fincanı un 1 Çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı tuz 1 Paket vanilya 1 Çorba kaşığı tereyağı Hamuru ıslatmak için 1 Çay bardağı süt Üzerine ve İçine: Yarım litre dondurma Hazırlanışı Öncelikle bir kase yumurta, tozşeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını bir kaba koyup çırpın. Bu karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamuru Ilıkken ortadan ikiye bölün. Her parçayı süt ile ıslatın. Bu arada dondurmayı hafifçe eritin. Baton kekin alt parçasının üzerine dondurmayı sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün. Buzlukta 15-20 dakika bekletin. Buzluktan alınca dilimleyerek servis yapın. DONDURMALI PROFİTEROL Malzemeler 1 Kahve fincanı şeker 1 Tatlı kaşığı tuz 3 Yumurta 2 Yemek kaşığı su 1 Yemek kaşığı margarin 2 Yemek kaşığı un 1 Top vanilyalı dondurma Sos malzemesi için 100 gr çikolata 1 Çay kaşığı tereyağı 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı tozşeker 2.5 Yemek kaşığı un 1 Yemek kaşığı kakao Hazırlanışı Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın. Soğuması için bir tepsiye yayın. Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin. Servis tabağına alın. Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün. Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın. SUFLE DONDURMA Malzemeler 4 Adet yumurta Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 Paket vanilya 200 gr çilek 1 Su bardağı krema Yarım likör bardağı konyak Süslemek için: Nane yaprakları Hazırlanışı 2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun. Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin. Çileklerin yarısını püre haline getirin. Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın. Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın. Konyağı ekleyin. Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın. Buzluğa koyarak bir gece bekletin. Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın. Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 eee, biz neden görmedik bunları? depodan yiyesin diye kocacım Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 abi bence hic cevap verme, orta yapmissin, hatun 90'a asmis ampul gibi golu . Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Dondurma evde olmaz. Marketteki dondurucularda hiç olmaz. Sağda soldaki pastanelerde de olmaz. Olacağı tek yer vardır. Onu da aşağıya koyuyorum :http://www.otoclubturkiye.com/forum/Ramazan-Ge...519#entry749519 O zaman ne diyoruz? '' Hakan Abi bizi Mado'ya götür! ''. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 haklısın Hakan az ısmarlasanda bunların karnı doyma Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Dondurmalar acayip ucuzladı 2-3 liraya 1 lt dondurma var..İstediğin çeşit.Uğraşmaya değmez.Hem maliyetide daha yuksek olur kanaatimce. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Ben izin dönüşünde Gaziatepten Kayseriye dönerken Maraştan almıştım gerçekte harika şimdi bide şokluyorlar istediğin yere götürüyorsun.kilosuda 8 lira. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Baklavanın kilosu bizim orda 15-20 tl. İstanbulda o tatlı 30-35 yüzde yüz kazanç tabi. ya iftara daha çok var tatlılara doğru gitmeye başladık Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Bir Recep İvedik cevabı : "Yoh yeaaaa" :lol2: Bi kesme tabağı kaç memur maaşı bilin mi sen? Kayseri hesabı yaparız abi ayıp ettin. Maksat senin hoş sohbetinden istifade edelim. Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 tülin bize yapıcan di mi bu tariften sıcaklar bitmeden:) Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 tülin bize yapıcan di mi bu tariften sıcaklar bitmeden:) istediğin dondurma olsun bacım her zaman Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 istediğin dondurma olsun bacım her zaman atma, din kardeşiyiz aksinin ispatını istersen buradayım ,afiyetle yerim, depo daha ful değil Yorum bağlantısı
Huriye Ceritlioğlu 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Dondurma en hafif tatlıların başında geliyor rahat yenilebilir Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 atma, din kardeşiyiz aksinin ispatını istersen buradayım ,afiyetle yerim, depo daha ful değil Bacıııımmmm bizide fullleeeee Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 atma, din kardeşiyiz aksinin ispatını istersen buradayım ,afiyetle yerim, depo daha ful değil senin depoyu görenler inanmaz bu söylediğine şekerim koca göbekli insan yok sana dondurma Yorum bağlantısı
Serkan Öz 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Hakan abi ağzının tadını biliyosun, benim de en sevdiğim Mado'nun kesme dondurmasıdır.. Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 tülin kardeş, nasiplensin amaç adamda bize yaptığından:) gitme bu kadar üstüne:) Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 tülin kardeş, nasiplensin amaç adamda bize yaptığından:) gitme bu kadar üstüne:) temam şekerim artarsa onada veririz Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 Tülin bize dondurma yap.. yapmam mııı abiiiiiiii Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 (düzenlendi) Gidin bi max alın yiyin ne uğraştırıyonuz ablamı max = 70 krş xD 24 Ağustos 2009 tarihinde Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 25 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2009 Gidin bi max alın yiyin ne uğraştırıyonuz ablamı max = 70 krş xD oyyy oyyy kıyamam ben sana...ablasını da düşünürmüş..aramızda kalsın marketten 3 liralık algidalardan alıp kaplara koyacağım zaten Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Gidin bi max alın yiyin ne uğraştırıyonuz ablamı max = 70 krş xD Yorum bağlantısı
Recommended Posts